Hur man väljer högkvalitativ burdockolja?


I moderna butiker ett stort urval av en mängd olika burdock olja. Många köpare dyker upp när man tittar på all denna sort. Att välja en riktigt högkvalitativ bördolja och inte överbetala för överskott, du behöver veta några regler.

1. En kompetent tillverkare häller alltid olja i antingen mörka glasbehållare eller ogenomskinliga plastflaskor. Från inköp av pengar i andra behållare är det bättre att omedelbart vägra.

2. På flaskan med burdockolja ska en etikett med all nödvändig information anbringas - om tillverkaren, utgångsdatum, produktens sammansättning, dess egenskaper och användningsregler.

3. Sammansättningen måste först ange den använda oljan (till exempel sojabönor eller solros), liksom burdock (burdock) rötter. I vissa fall föreskrivs det omedelbart oljaxtrakt av burdockrot. Ytterligare användbara ingredienser kan också inkluderas: kamille, hästsegel eller rött paprikaxtrakt och många andra. Det viktigaste är att det inte finns några färgämnen och smaker.

4. Real burdock olja har en naturlig ört lukt utan några dofter. Det är ganska tjockt och visköst.

5. Det är bäst att köpa ett sådant verktyg i ett apotek, och inte i en vanlig stormarknad eller kosmetisk butik.

Kockolja för att stärka håret: ett effektivt verktyg

Kock eller kardborre (Latinska namnet - Arctium Lappa) har en diuretikum, diforetisk, mjölkaktig, antiinflammatorisk, uppstramande, immunostimulerande verkan och har länge använts i folkmedicin som ett av de mest effektiva sätten att förhindra håravfall.

Kockolja för att stärka håret: handlingsprincipen

Kockolja erhålls genom fettutvinning, det vill säga genom att införa kullrot på fet vegetabilisk olja (olivolja, mandel, sesam eller jordnöts). Högkvalitativ klyftaolja har en ljus, behaglig lukt, som tillhandahålls av de flyktiga komponenterna i kardborrrot. Den unika specifika lukten av burdockolja, som erhållits med rätt teknik, hjälper till att känna igen den bland de många inte alltför rena liknande produkterna.

Kardansrötterna innehåller flavonoider. Flavonoider - effekter på människokroppen, proteiner, essentiell olja, bitterhet, ca 20% av inulinpolysackarid och fet olja. Kockolja har antiinflammatoriska, regenererande, antimikrobiella egenskaper. Detta är ett av de mest effektiva näringsmässiga och terapeutiska och profylaktiska ämnena för hud, nagel och hårvård. Effekten av burdockolja för hårtillväxt är att den stimulerar blodcirkulationen och därmed påskyndar metabolismen. Förbättra ämnesomsättningen och gå ner i vikt utan en diet i hårbotten, och detta är, som du vet, främst nödvändigt för bra hårväxt. Dessutom hjälper burdockolja inte bara till att påverka hårets tillväxt, men förbättrar också i allmänhet deras tillstånd. Den regelbundna användningen bidrar till tillräcklig näring och förstärkning av håret, förhindrar håravfall, avlägsnar mjäll, eliminerar huvudets torrhet, åtföljd av klåda, och återställer hårstrukturen vid gallring, förlorar naturlig sken, brittleness, splittrande ändar.

Inklusive burkolja återställer svagt och skadat hår (till exempel som ett resultat av färgning eller kemisk perm), lägger till glans, förhindrar splittring av hår i ändarna, deras bräcklighet och tvärsnitt. Dessutom rekommenderas bördolja för massage och ansiktsmask för kvinnor med håravfall och män med skallighet. Modern forskning visar att burdockolja är rik på fytosteroler och essentiella fettsyror (inklusive sällsynta långkedjiga fettsyror) - näringsämnen som är nödvändiga för hälsosam hårväxt. Kockolja har en omedelbar lugnande effekt på hårbotten, lindrar irritation och normaliserar talgkörtlarna. Regelbunden användning av burdockolja hjälper till att återställa hårets hälsa och behålla det i många år.

Metod för användning

Kockolja kan användas både i ren form och som en del av blandningar med andra feta vegetabiliska oljor, samt som en basolja när man skapar kompositioner med naturliga eteriska oljor. Det används också för att berika kosmetika (krämer, masker, schampo, balm).

Mjuka massageförändringar gnuggar burkolja Burkolja - hjälper till att skadas håret i hårbotten innan du lägger dig och efter att ha tvättat håret, för att göra dem mjuka och silkeiga. Använd regelbunden olja - bara på det här sättet kan du uppnå ett märkbart resultat. Traditionellt används burdockolja i dagliga masker för torrt, försvagat och skadat hår. Efter applicering av klyftaolja ska håret tvättas noggrant under varmt rinnande vatten och sköljas sedan med fjäder eller destillerat vatten. Torka håret med en handduk, men inte torr. Den återstående fukten kommer att stoppa spridningen av oljan och håret kommer inte att verka oljigt. För behandling av mjäll mjäll: var kommer den ifrån och vad man ska göra med det och hård fläckning av hårbotten blanda burkolja med njurolja och växtolja.

Förvara burdockolja på en sval, mörk plats. Det rekommenderas inte att skaka det, kyla det speciellt (till exempel i kylskåpet), eftersom detta kan leda till utfällning av näringsämnena som finns i den. Precis som andra produkter baserade på burdock, har burdockoljan inga biverkningar och kontraindikationer, med undantag för individuell intolerans.

På grund av den helande effekten på huden och håret och en behaglig örtluft används burdockolja traditionellt i kosmetika: krämer, lotioner, deodoranter, hårmaskor och också som ersättning för vegetabilisk olja i matlagning. Kockolja - bara en av många läkemedel som är gjorda på grund av kullor, kända över hela världen för sina helande egenskaper. Kockolja användes allmänt för att läka hår i Europa före första världskriget, men förlorade senare sin popularitet. Kanske beror det på förstörelsen under militära operationer av ett antal plantor av burdock som odlas specifikt för industriell oljeproduktion. Lyckligtvis har intresset för den här effektiva folkmedicinen nyligen blivit återupplivad, och burkolja kan hittas i något apotek idag.

Kockolja är bara hemskt. Eller gjorde jag något fel?

Berätta om huruvida oljebyget är användbart? Hur växer håret från det?

2 timmar de nazathår smorde burkolja (och det luktar som solros), väntade en timme som sagt. Och hon började tvätta. 2 gånger med tvål och 1 gång med schampo. Inget tar. Det kan bara tvättas lite bort. Jag är rädd nu och mitt hår smutsar och är mycket oljigt, det torkar inte ens. Hur går jag till skolan imorgon. Och ännu värre.. Jag kan inte ens kamma mitt hår. = (. Hur intressant är allt.

För det första, inte schampo, men schampo, sedan schampo-Mänskliga. http://ru.wiktionary.org/wiki/шампунь
bara någon form av epidemi i svaren med detta "schampo" är människorna från varandra på grund av analfabetism tillräckligt. fattiga ryska språket...

För det andra luktar klyddolja som oljan som den pressas på. eftersom detta inte är en ren pressning av burdock (som är majs, solros, rapsfrö, mandel, etc.). och en infusion, dvs en infusion av en torrväxt på någon typ av olja. Denna metod används om växten inte är oljebärande, men innehåller många användbara ämnen som måste dras ut av det på något sätt. Här är oljan och användningen. I ditt fall insisterade burdock på solrosor.

För det tredje bör olja appliceras på håret i mycket måttliga mängder, så att det skulle räcka bara för jämn fördelning genom håret. men under inga omständigheter droppade från spetsarna och flöt inte ner i pannan, nacken och så vidare.

För det fjärde. Spolande olja från håret kräver att man följer en speciell teknik. Varje schampo kommer att göra (förutom de som skumar sämre), tvättade jag av med både en pantine och en frukt. och japanska, nu har vi. viktigast av allt, hur man skumlar (behöver inte hälla massor av schampo, tillräckligt med den dos som skulle ha varit skum), skum, fördela skummet på håret och lämna i en minut (vid denna tid gör du andra kosmetiska procedurer, borsta tänderna, tvätta osv.), innan du tvättar igen, slå skummet (använd inte schampo igen), tvätta av, använd på nytt schampo, skum, lämna skummet i en minut, skum, tvätta bort. och för tredje gången samma. ALLT. olja tvättas bort.

Reveal häftigheten av burdock olja

Vårt hår påverkas dagligen av miljöpåverkan. Vi lägger problem med dem, med hjälp av kemiska färgämnen och stylingmedel, curling och straightening dem. Vad ska man göra om krullarna har blivit tunna och tråkiga, växer långsamt och överensstämmer inte alls med våra drömmar om frodigt hårhår? Använd det magiska oljekoncentratet från en växt som är känd från barndomen - burdock! Vivifying burdock olja för hår kommer att återvända trötta krullar av pomp, glans och silke.

För hår är kardborreolja allmänt använd i krämer och närande blandningar, schampon, mousses. Det har en positiv effekt på trådarna och självständigt. Healing burdock mask för att näring huden och upprätthålla hår är en av hemligheterna av vackra kvinnor med flytande vattenfall av lyxiga lockar. Det visar sig att burdockolja för hår inte är svårt att förbereda för alla hemma. Du vet inte hur? Läs om det i artikeln nedan.

Vad är kraften hos kardborre?

Repyashnik, lopushnik, farfar (Arctium lappa)... Denna vanliga ogräs behandlades hela tiden med stor respekt för sina underbara läkningsmöjligheter. Burdock rhizome - en hel förråd av nytta. Juice, tinkturer, decoctions och extrakt från det behandlar framgångsrikt inflammatoriska processer, har antimikrobiella, sårläkande och desinfektionsegenskaper.

Ryggraden på en snygg växt är saftig, tjock, ser ut som en morot. Den maximala mängd värdefulla ämnen i den uppnås i början av våren och senhösten. Förutom vitaminer inkluderar dessa:

 • proteiner;
 • inulin;
 • olja och flavonoider;
 • kemiska spårämnen (kisel, kobolt, natrium);
 • karbonylföreningar (hexandisyra och stearinsyra);
 • fenolföreningar och steroler;
 • bitterhet.

Burkhårolja är en riktig nyckel till hälsan. Användbara substanser absorberas i epidermis övre lager, bidrar till aktiveringen av metaboliska processer. Masken för epitel och hår av burdockolja kan inte bara eliminera, utan också förhindra hårproblem.

Doftande burkolja för trött och skadat hår är en riktig skyddande rustning. Den omsluter varje krull, håller fukt, skyddar mot vädret, de aggressiva effekterna av kemiska komponenter. Tanniner stärker glödlamporna, förhindrar att strängar faller ut. Stigmasterin hjälper frusna och skadade celler att återhämta sig, och sitosterol tillåter inte lockar att falla ut.

Särskilt anmärkningsvärt är adsorbenten inulin. Bättre än något dyrt verktyg, tar det bort döda partiklar och skadliga ämnen från epidermis, som sedan lätt uppfattar alla fördelarna med bördkoncentrat. Bitterhet har en desinfektions- och antiinflammatorisk effekt.

Det verkar som att burdockolja för försvagad och förlorad hårglans bara kan ge hälsa. Detta är emellertid inte alltid fallet.

När är extraktet skadligt för håret?

Nätverket diskuteras alltmer i denna fråga. Kan det vara skadlig olja skada? Faktum är att bockkoncentratet bereds genom att man insisterar på sina rötter i en annan oljig produkt. Om denna produkt har genomgått signifikant rening och har förlorat alla de positiva vitaminerna och spårelementen, d.v.s. Det har blivit tekniskt i sammansättning, och hårbotten får inte kvalitetsnäring och behandling.

Köp därför inte kardborreolja för hår på marknaden eller från främlingar. Kanske blir priset lägre, men fördelarna med det blir tveksamt. Det är bättre att köpa extraktet i ett apotek eller förbereda det själv på en basolja av hög kvalitet. Efter att ha spenderat en hel del tid kan du enkelt få en riktigt helande burdockolja för hår, vilket generöst kommer att "tacka" det tunna och tråkiga håret.

Matlagning smör dig själv

För tillagning av hemlagad oljeprodukt kan appliceras på två sätt.

Färska rötter, pundade eller hackade med en 80 ml bländare, häll 1 kopp (200 ml) vegetabilisk olja. Insistera på en varm plats i minst 24 timmar, skaka regelbundet behållaren. Koka på låg värme, kyla, häll i en flaska med ett tätt lock.

Torra rötter hacka. Den erhållna massan (50 g) häller olivolja (100 ml). Maslichko oliv kan ersättas med någon annan, till exempel sesam, mandel. Insistera på en mörk plats i 10-14 dagar. Stam genom en sil eller flera lager av gasbindning. Förvara i en glasbehållare.

Tips: Tvätta inte repyashnikens ryggrad efter scooping, men torka den bara med en fuktig trasa med en trasa. Skiv och torka i ugnen. Alla användbara egenskaper hos plantorna kommer att räddas.

Recept av traditionella läkarna

 • Alkoholtinktur för trötta krullar.

Förberedelse: Mala burdockrotten i en mixer. Häll 2 msk. skedar av råmaterial mottog 0,5 liter vodka (40%). Gnid i epidermis dagligen med fettkrullar, varannan dag - med torr.

 • Phyto creme med riklig desquamation av epitelet.

Matlagning: 1 msk. koka en sked av den krossade roten i 15 minuter i 100 ml vatten. Stam genom en fin sil eller ett lager av gasbindning, tillsätt 3 msk. skedar av smält fläskfett (internt). Lägg i 2,5 timmar i ugnen, kyla, häll i en glasburk. Gnid in i epitel före sänggåendet.

Förberedelse: Blanda 2 msk. matskedar hackad kockrot, 1,5 ssk. skedar av hummer, 1 msk. en sked av torkade blommor av calendula. Häll över örtblandning 1 l. kokande vatten, koka, spänna.

Tips: Använd inte burdockkoncentratet för allergier mot blommans blommor.

Konsumtion av bördkoncentrat

Burdock livsgivande olja för hår bör skickligt användas för att läka epitelet och hjälpa håret att vara tjockt och fluffigt. Låt oss titta på de problem som ofta uppstår vid användning av en burdock-produkt.

Hur man lagrar och hur man använder korgenolja för hår korrekt?

Kockprodukt bör förvaras i en glasbehållare med ett tätt lock. Extraktet behåller alla fördelaktiga egenskaper i 2 år. Hur använder man det? Kräftolja för hår kommer att vara så effektivt som möjligt om det smörjs inte bara på strängarna utan också gnidas i hårbotten med massagerörelser. En sådan applikation kommer att bidra till en snabb lansering av metaboliska processer, en positiv effekt på låsens hälsa.

Vet du hur man applicerar burdockolja på håret korrekt? Först måste du värma upp extraktet i ett vattenbad. Därefter gnuggar vätskan mellan palmerna, växelvis ta tag i trådarna och fördela den längs hela längden på krullen med lätta massagebevegelser. Glöm inte noggrant smörj sköra och livlösa tips. Massage noga i hårbotten. Låt blandningen stå i en timme.

Om det finns barn i familjen borde du veta hur man använder burkolja för hår, när krullarna är tunna och förvirrade. Lätt gnugga blandningen i hårbotten och sprida den över strängarna med hjälp av en kam - försiktigt kamma krökarna.

Hur tvättar man burkolja från håret?

Detta kan göras på olika sätt. Det enklaste och snabbaste är att gnugga ett lämpligt schampo i krullar, skumma och lämna i några minuter. Tvätta av med mycket vatten (helst under duschen). Strängar tvättas inte helt ut? Upprepa proceduren. För att göra håret silkeslitet, använd inte för varmt vatten. Vid slutet av tvätten applicera en balsam på locken.

Och hur man tvättar burkolja från håret med hjälp av naturliga produkter? För att göra detta, passa de vanliga produkterna som finns i varje hem. Du kan ta bort fetthalten med vanlig senap (2 matskedar pulver per 1 liter vatten), slagen äggula, citronsaft eller ättika utspädd i vatten. Du kan också lägga 0,5 tsk sodavatten till schampo och 1 msk till balsamsköljningen. en sked salt. Vid slutet av tvätten skölj håret med ett avkok av örter (nässla, jägare, kamille).

Tips: Tvätta inte maskerna med burkolja med vanlig tvål eftersom det är helt ineffektivt mot feta blandningar och dränerar också håret dramatiskt.

Hur man väljer en riktig hårolja?

Kockolja för hår är det mest användbara om det inte innehåller färgämnen, kemiska tillsatser, silikon. Produkten måste tillverkas på grundval av högkvalitativa råvaror. Köp inte bördolja för hår, om det har en obehaglig lukt, sediment. Instruktionerna hjälper till att bestämma den exakta dosen, ta hänsyn till biverkningar, göra användningen av den mest effektiva.

Hur tar man bort lukten av repyashnik?

Var inte upprörd om burkhårsmaskor lämnade en viss växtbaserad lukt. Tillsätt några droppar orange eller lavendel eter koncentrat till sköljvattnet (örttekok, balsam). Curls kommer att få en god smak.

Läkande läkare i masker

Burdock hårmask - en riktig trollstav för många sjukdomar. Det kommer att påskynda tillväxten av lockar, lindra tråkig mjäll, stärka håret och dessutom göra det mycket attraktivt. Det är anmärkningsvärt att recensionerna om henne är entusiastiska inte bara från de vackra damerna, de kan också ofta höras från män: skägget och mustaschen blir tjocka och glänsande. Kockolja för håravfall från det manliga håret är oförändrad popularitet.

För tillväxt av hår

Ren burdockolja för hårväxt är mycket effektiv. Det bör helt enkelt göras regelbundet i rötterna och epitelet. Men ännu effektivare är blandningar med olika komponenter. Hur man använder skäggolja för hår för att påskynda sin återväxt? Villigt dela med dig bevisade recept.

 • Recept 1 (med björksoppa och ricinolja)

1 msk. blanda sked med 2 msk. skedar av naturlig björksoppa (utan sötningsmedel), tillsätt 1 msk. sked av castorca. Applicera på strängar 40-45 minuter före shampooing.

 • Recept 2 (med honung och citronsaft)

Blanda 2 msk. skedar av extrakt, citronsaft, flytande honung. Värm blandningen till en homogen massa. Kyl lite och försiktigt häll i 2 äggulor, rör om allt igen. Smörj lite fuktiga lås, lämna i 1,5-2 timmar, skölj med varmt vatten.

 • Recept 3 (med äggulor och kakao)

3 msk. skedar av koncentrerad produkt kombineras med 2 äggulor och 1 tsk kakao. Gnid in i rötterna, lägg i en halv till två timmar.

En effektiv blandning för att påskynda hårväxten kommer att erhållas om du blandar extraktet med burdock med lökjuice, peppartinktur, brandy, senapspulver.

Att stärka strängarna

Den magiska burdockprodukten är också användbar med lösa strängar. Kockolja mot håravfall används i kombination med bitter peppar-tinktur, äggulor, honung. Förlusten minskar efter 1-2 procedurer. För att bota håret helt, måste du vara tålmodig och fortsätta sessionerna i 4-6 månader.

Så, burdock olja från håravfall i masksammansättningen:

 • 1 msk. sked av burdock extrakt blandat med 1 msk. en sked av bitter pepparktur (köp på apoteket eller förbered det själv). Häll den piskade äggulaen, blanda allt. Applicera blandningen på de tvättade strängarna, gnugga försiktigt i epidermis. Procedurens varaktighet är 30-60 minuter. Tänk på att blandningen kan orsaka en ganska stark förbränning av huden. Om det gör ont och fördröjer oträckligt - tvätta masken under rinnande varmt vatten. Använd inte bördolja för håravfall med bitter tinktur för skador och sår i epitelet, såväl som för barn.
 • Mer mild bördolja mot håravfall i kombination med honung och äggulor. Matlagning: 2 msk. skedar av oljekoncentrat blandat med 1 msk. sked av honung, 2 droppar tea tree olja och 2 masholjor. Tvätta av efter 40 minuter. Denna mask är effektiv för tillväxt och förstärkning av krullar hos barn.

Kockolja mot håravfall kombineras perfekt med essentiella koncentrat av rosmarin, apelsin, tea tree, geranium. Du kan använda en typ av eter eller samtidigt blanda olika typer.

För att eliminera mjäll

Kockolja för mjäll bör appliceras minst 1 gång i 7-10 dagar. Använd tills fullständig lindring från sjukdomen.

 • Recept 1 (med nässla). Förbered ett avkok av näsblad (2 matskedar per 1 liter vatten). 100 ml buljongblandning med 2 msk. skedar av burdock produkt, berika 1 mosad äggula. Åtgärdstid - 1 timme.
 • Recept 2 (med ägg och citron). Blanda citronsaft med 2 slagna äggulor, 2 tsk oljekoncentrat. Skölj med skampvatten efter 30 minuter.
 • Recept 3 (med tinktur av kalendula blommor och ägg). Blanda 1 msk. sked av extrakt med ett slagen ägg och en tesked farmaceutisk tinktur av kalendula. Tvätta lockar efter 2 timmar.

Kockolja för mjäll är oumbärlig i barndomen. Anmäl dig för ett samråd med trichologen för att göra behandlingen så effektiv som möjligt för känsliga barns blomstrande.

Ta hand om dina lock med tålamod och kärlek. Använd modern kosmetika, glöm inte bort bördolja för hår - ett riktigt naturmirakel. Var oemotståndlig!

Här är det underbart - burdockolja för hår: vi har berättat hur du använder den.

Krisolja för hår Weis Active Formula + - review

Alla vet att burdockolja är bra för hår. Men lukter det som burkolja? Foto efter en månads användning.

Våra mormor visste också om fördelarna med burkhår. Numera finns det inga problem alls, olja kan köpas på apotek eller kosmetikaffär. Det viktigaste är att inte vara lat och smälta regelbundet

I slutet av oktober bestämde jag mig för att jag skulle behöva aktivt hjälpa mitt hår att växa och varje gång jag drar mitt hår ur avloppet i badet var jag bara rädd för deras antal. Jag förstod verkligen inte varför jag inte var skallig än, på grund av det jag regelbundet tar av Med en kam, kläder, gitter i badrummet under lång tid var det möjligt att göra en liten peruk

I ett hopp av inspiration köpte jag olika håroljor och bestämde mig för att göra oljemaskor varje gång innan du tvättar mitt hår. Men innan det gjorde jag masker för inspiration, och jag bekänner det var inte ofta. Bland annat köptes WEIS-olja - en nyhet i en sådan solid kartonglåda, på vilken oljan berlockerades. Lådan fick mig omedelbart litar på

Flaskor med burdock WEIS varade mig 3,5 gånger. Med hälften - för den sista gången var det tillräckligt för rötterna. Men mitt hår är långt, men inte tjockt, och jag är också en generös tjej - sätt olja på hela längden av håret och ganska rikligt.

Jag tyckte om det, tack vare en tunn tud, oljan är lätt att applicera, och jag har alltid problem med farmaceutiska oljor - jag gör allt smutsigt och jag kommer att vara allt i olja. Oljedockan knäckte efter första användningen (sett i bilden), men detta störde inte alls.

Fruktansvärda ogillade lukten av olja. Stansar näsan väldigt mycket. Det luktar av eukalyptus, aloe, mynta. Nej, i sig är han fortfarande ingenting, men när du försöker sitta med honom i en timme. Första gången jag knappt hade nog i 20 minuter, och då blev jag super generöst hälld med schampo, om bara denna otäcka lukt var borta. På grund av lukten värmde jag inte oljan, sätta den bara så. Ovan hängde en plastpåse och en varm hatt. Nästa gång jag bestämde mig för att jag inte skulle dö, stod jag först en timme och sedan två gånger. Men med fönstret öppet

Som en del av ett solidt verktyg, på grund av dem, använde jag fortfarande denna olja till slutet. Sedan jag bytte ut det med andra lyckades jag använda den en gång i veckan, så flaskan var tillräckligt för en månad.

Denna olja tvättas inte av med mjuka schampon. Vanligtvis tvättar jag alla oljemaskar tre gånger, men ren linjeshampo (utan SLS, parabener och något kemiskt pulver) klarade inte oljan. Medan håret var vått såg inget annat ut, men när den tysta skräcken torkade ut, hade jag mycket ispinnar på huvudet. Experimenterade inte längre och tvättades av oljan med ett vanligt oorganiskt schampo. Han tvättar väl. Därefter använde balsamen inte olja, delvis för att inte göra det för tungt, delvis för att håret inte behövde det.

Gillade inte oljan täppt porer på nacken. På de platser där det flödade fanns en spridning av små kullar, märkbara för beröring, men de gick ut sig själva 10 dagar efter att de hade slutat använda oljan. Jag tror att det här problemet inte kommer att uppstå om du inte häller oljan för generöst.

Effekten av oljemaskar är definitivt där. Hårglans. De lyser inte bara i solen, men lyser mer än någonsin med konstgjort ljus. Knappen är mjuk, men jag har inte ett skurproblem, tipsen har inte klippt än, men de skärs i normalt läge, det finns inget mirakel, oljan lödar inte dem, och det borde inte. Men jag tror på den kumulativa effekten, jag tror att det senare kommer håret att vara "mättat" med oljor och när jag trimmer ändarna, kommer de inte längre att delas, åtminstone kommer de inte att börja i den allra första veckan. På bekostnad av hårväxten finner jag det svårt att spåra, för Jag målar inte mitt hår länge, men jag slog avsiktligt ut ett "kontroll" hår som växer på ett ärr, det växte 1,5 cm om en månad - det verkar som normal hårväxt. Nya, bara vuxna hår, visuellt blir inte längre, "unga skottar öron i vanligt läge." Hårförlusten har verkligen minskat, jag tar inte längre av med en kamarm. Efter oljan blir mitt hår smuts lite snabbare, vanligtvis tvättar jag huvudet en gång varannan eller tre dagar, men efter att ha använt olja på andra dagen, förlorar hårroten sin friskhet.

Speciella bilder innan användningen av olja är inte klar här resultatet efter en månad med intensiv användning av oljemaskor. Hårtvätt endast med schampo, utan användning av balm och masker. Belysningen i båda fallen är artificiell.

Jag rekommenderar olja, eftersom Kompositionen är användbar och effekten jag märkte. Men jag hade ingen önskan att köpa igen på grund av en obsessiv lukt. Jag blev van vid det faktum att läkemedelsoljor luktade som burdock, örter. Men det finns en effekt och därför kanske jag i tid återkommer köpet. Under tiden har jag slutat använda oljorna från mormor Agafya och väntar på resultatet

Den ungefärliga kostnaden för 77 rubel per 100 ml olja.

För hårspetsarna använder jag Goldwell-serum.

Kvinnligt intresse

Burkhårolja

För varje flicka och kvinna är det mycket viktigt att hennes hår såg väl preparerat och glänsande. Men ofta, tack vare daglig styling, systematisk färgning eller olika andra faktorer, förlorar håret sitt utseende och kräver extra omsorg och uppmärksamhet.

I dag finns det många dyra produkter och erbjudanden som företag erbjuder, de marknadsför dem på tv, säljer dem i skönhetssalonger, men ibland är de inte alltid effektiva, även om de kostar mycket pengar.

Hur väljer man rätt verktyg för att återställa hårets struktur och inte brista på experiment? Först och främst är det värt att komma ihåg att det inte alltid är verktygen som erbjuder kända varumärken som verkligen ger resultat. I det här fallet är det bättre att lyssna på beprövade lösningar och använda burdockolja, som lätt kan köpas.

Kockolja är gjord av kullarrot, annars kallas kardborre (om de fördelaktiga egenskaperna hos kardborre) och dess tillämpning finns i denna artikel).

Burkhårolja

Han har många positiva faktorer, det används för att återställa skadat hår, mjäll, skallighet, brittleness och håravfall. Naturligtvis är det inte nödvändigt att vänta på ett omedelbart resultat, men använder det ett par gånger i veckan, efter en och en halv och en halv, kan förbättringar ses. Håret växer snabbare, blir mjukare och mer "levande".

Appliceringsbördaolja

Först måste du värma upp oljan: det enklaste sättet att göra det i ett glas varmt vatten. Verktyget ska vara väl rubbed i rötterna, vända över partiklar och sedan appliceras över hela längden, inklusive tipsen, kammade, lägga på en plastlock, du kan bära en varm hatt på toppen, det viktigaste är att huvudet är väldigt varmt.

I processen kan det vara obehag på grund av att huvudet svettas, men det här är kostnaden för proceduren, du kommer att behöva lida. Om det finns en sådan möjlighet, kan oljan appliceras på kvällen och tvättas av på morgonen i duschen, så kommer det bara att öka resultatet. Det obehag som kan upplevas med dess användning är närvaron av inte ganska trevlig lukt av burdockolja, men efter att ha shampooat huvudet kommer det inte att finnas något spår av det.

Användningen av burdockolja är verkligen effektiv och fördelaktig för håret. Det kan också användas för förebyggande ändamål. Vissa använder den för att öka ögonfransarna, för ansiktsskinnet, innan burkolja användes även för att läka sår.

Olivolja är också mycket användbar för hår - jag rekommenderar dig att läsa om det här.

Burkhårolja

Numera är hårvårdsprodukter gjorda enligt populära recept mycket populära. Ledande i den meningen, oljan för hårets skägg. Våra farfar mormor kände till fördelarna, men även idag upplever många människor detta botemedel i sina egna lås.

Det största värdet för burdockolja i hela växten, som också kallas burk på annat sätt, är dess rötter. Denna olja kan köpas på apotek och i kosmetiska avdelningar i butikerna, och du kan laga mat själv hemma.

egenskaper

Garvningskomponenter som ingår i burken, tillåter oss att ordentligt ta hand om sina lockor, tillhandahålla nödvändig näring och som ett resultat kommer de att se friska och vackra ut.

Närvaron av vitaminer i produkten är vad som påverkar näringen av cellerna i vilken organism som helst och dess "byggmaterial". Vitaminer som är rik på burdockolja kan ha en positiv effekt på mänskligt hår. Och mineraler är en energikälla och hjälper till att bevara balansen av vitaminer i kroppen.

Mineraler har sådana egenskaper som har fördröjd effekt på åldrandet, tack vare vilken hårbotten förblir ung. Dessutom är mineraler ansvariga för att mata kroppen med den energi som krävs för att de metaboliska processerna ska normaliseras.

Effekten som inulin har på kroppen säkerställer också det normala tillståndet för den metaboliska processen och reningen av kroppen från skadliga ämnen.

Fördelar och nackdelar

Fördelarna med att använda burdockolja för hår inkluderar ett antal egenskaper:

 • håret blir glänsande;
 • få ljusstyrka;
 • normal hårighet;
 • håret blir frodig och silkeslen
 • inte längre delas
 • komma till ett normalt tillstånd efter misslyckad "kemi";
 • hårrötter får näringsämnen och vitaminer.

Om du regelbundet använder burk, blir kammar hår mycket lättare, och detta är ett utmärkt val för tjejer som inte vill dela med långt hår. Det enda problemet som uppstår vid användning av kardborreolja är att det inte är så lätt att tvätta det.

struktur

I verktyget, framställt av burk, innehåller eterisk olja, många vitaminer, mättade fettsyror. Det innehåller också inulin, vilket förbättrar mikrofloran och accelererar växlingsprocesserna.

På grund av dessa egenskaper, med hjälp av burdock olja är det möjligt att behandla torr hud seborré, psoriasis, eksem. Detta verktyg kommer att hjälpa till med håravfall på grund av metaboliska störningar eller på grund av utarmning av graviditet och förlossning. Kockolja är också en utmärkt behandling för mjäll.

Dessutom kan allt som består av burkolja, normalisera metaboliska processer och blodcirkulation.

Vad är bättre: kardborre eller havtorn

Havtorn har länge varit känt för sin helande egenskaper i vården av tillståndet av hud, hår och naglar. Dess bär innehåller en stor mängd polymättade syror och vitaminer. Det bästa sättet att laga havtornolja anses vara hemma, som det mest miljövänliga.

Användning av havtorn för hårbehandling är lämplig för personer som föredrar självständiga förfaranden - säkert och med minimala kostnader. Precis som burdockolja har havtorn en regenererande och helande effekt. Produkten återfuktar och kan ha en antiinflammatorisk effekt på epidermis och på glödlampan, stimulerar hårväxt och regenereringsprocesser.

Båda typerna av olja kan köpas, men det kan göras hemma - det kommer i alla fall att hjälpa till med många problem: det kommer att lindra skallighet, torrhet, splittrade ändar, mjäll och en hel rad problem, på grund av vilka frisyren inte ser perfekt ut. Närvaron av B-vitaminer, karotenoider, E-vitamin och den antibakteriella komponenten orsakar en signifikant terapeutisk effekt av havtornsolja. Burdock olja noterar hur bra påskyndar hårväxten, om havtorns recensioner, som en näringsrik och ger hår silke. Burdock har använts i århundraden som ett naturligt sätt för hårvård och håravfall. Det tar bort irritation från hårbotten och kan förbättra sitt tillstånd som helhet.

Havtornet har länge varit känt som en växt som kan läka av många sjukdomar, och det skiljer sig både i både intern och extern användning.

Det är otvetydigt att säga vilken olja som är bättre, det kommer inte att fungera, eftersom resultatet är detsamma i båda fallen och håret, om det behandlas från tid till annan med burdock eller havtornsolja, nödvändigtvis ökar densitet, glans och styrka.

Hållbarhet

Hållbarhet när man köper burdockolja är av stor betydelse. Detta är inte fallet när du behöver glädjas i aktierna om produktens hållbarhet slutar snart.

Det här är en olja, och det kan bli rancid från tid till annan, och det händer många gånger snabbare om det lagras felaktigt - i solen och i värmen. Dessutom är allt som är användbart i kompositionen av burdockolja vid slutet av hållbarheten upphör att vara sådan, det kommer inte längre att ha några helande egenskaper.

Tja, om oljan är förpackad i ett ogenomskinligt glas eller någon form av mörk polymer - detta kommer förlänga hållbarheten.

Enligt reglerna för lagring av burdockolja bör temperaturen inte överstiga 25C och det ska vara ett mörkt rum. Om alla lagringsförhållanden är uppfyllda kan burkolja lagras i upp till 2 år.

Hur man väljer

När du köper bördolja, notera vad som listas i dess sammansättning. Det är bättre att ha färre komponenter, och kullrot skulle leda listan. Dessutom bör etiketten innehålla information om namnet på oljan som användes för att införa roten. Om du har en väldigt högkvalitativ produkt i dina händer, så kommer det att anges antingen olivolja eller mandelolja. Produkten infunderad med rapsfrö eller sojabönolja kommer att vara mycket mindre användbar och effektiv.

Om vi ​​pratar om industriproduktionen av olja från burdock, så läggs det oftast komponenter som kan förbättra den terapeutiska effekten. Dessa inkluderar ett antal vitaminpreparat, pepprextrakt och några andra ingredienser. Sådana tillsatser orsakar emellertid en högre kostnad för burdockolja. Produkten i färgstark förpackning kommer också att bli dyrare. Det mest budgetalternativ är givetvis hemproduktion.

Om produkten som säljs i affären är av hög kvalitet och naturlig, så kommer det att uppstå en transparent, tunn olja med en subtil trevlig lukt eller utan den. En sådan produkt blir lätt att tvätta av och kommer inte att fylla hårbotten. Bara här ser du det redan hemma, och i försäljningen av förpackningar är det som regel inte transparent. Den bästa lösningen för att säkerställa att ditt val alltid är framgångsrikt är inköp av burdockolja från beprövade varumärken.

Hur man ansöker hemma

Om du ska använda ren burdockolja och inte maskera med den som en av komponenterna, lägg upp en kam, som har ganska täta tänder, en duschlock, en varm handduk och glöm inte shampooen och oljan själv, då blir effekten starkare).

Applicera produkten på vått hår (före tvätt eller efter) - till själva rötterna, och sedan sprida det jämnt över håret till spetsarna. Efter det rekommenderas att försiktigt massera hårbotten i några minuter, fuktar sedan hårbørsten i olja och kamar genom hela håret igen. Nu behöver du bära ett duschlock och sätta en varm handduk på huvudet.

Kockolja

Kockolja tillsammans med ricinolja tillhör de mest undervärderade oljorna, som ofta uppfattas som föråldrade. Samtidigt är det verkligen unikt i sina egenskaper inom hårvård och förmåga att fungera som en phytoaktivator. Trots det faktum att växten från vilken den extraheras är väsentligen en ogräs, kan oljan i sig skryta av oersättliga egenskaper som inte är lika bland de mer populära och sällsynta växtbaserna. Prisvärd och billig, den har förvärvat status av extremt högspecialiserade medel. Användningen av kullarolja är en av de mest begränsade inom aromaterapi.

Vad ska man leta efter när man köper olja

Du kan köpa burdockolja inte bara i butiker som specialiserar sig på aromaterapi: såväl som relaterad till statusen för ricinolja, distribueras den oftast i apotek. Det är där att valet av ren kardolja, såväl som berikad med olika naturliga extrakt, som förstärker dess egenskaper, är den mest representativa.

Dessutom finns allt oftare på hyllorna i skönhetsbutiker och avdelningar som en högspecialiserad naturlig hårvårdsprodukt.

När du köper olja, var noga med att kolla all tillgänglig information: märkning, sammansättning och mottagningsmetod.

märkning

Kockolja på våra hyllor kan också dyka upp under namnet roddolja, vilket är en komplett och lika synonym.

Bland de främmande namnen är burdockolja vanligast, men burkockoljaxtraktet och den kortare buroljan är ganska acceptabla.

Latinmärkning av plantens namn - arctium lappa.

Idag är burdockoljor med aktiva tillsatser mycket populära - växtextrakt som har en fördelaktig effekt på hårets tillstånd - med njur, rödpeppar, keratin, ceramider, propolis, ginkgo biloba.

Växt- och produktionsområden

Kockolja extraheras från burkets rhizomer - en irriterande ogräs, känd för sina torrkorgar med frön i form av en boll som klamrar sig på kläder och djurpäls. Herbaceous stauder med stora löv av hjärtformade former och rundade blomställningar anses vara en av de mest irriterande trädgårdarna.

Denna växt inom en tempererad zon har spridit sig över nästan hela norra halvklotet. Burdockrötter används aktivt av traditionell och officiell medicin, och olja minas i Asien och Europa.

Valet av tillverkaren av oljan från börsen spelar ingen stor roll för effektiviteten av terapin: basen av lokala producenter, billigare, kommer inte att ge produkter från elit aromaterapi företag.

förvanskning

Denna olja, på grund av sin ovanliga sammansättning för baser, tillgång till material och ganska stort utbyte av produkten, är mycket sällan smidd och det låga priset gör denna process meningslös.

Men kvalitetsvariationen är ganska signifikant: beroende på olje- eller kemikalieanalogen, med vilken extraktionen sker, förändras produktens sammansättning och egenskaper vid utgången. Det är därför det är bättre att välja burdockoljor, tillverkare av vilka inte döljer information om oljemidlet och tillsatser i kompositionen.

Förfarande för erhållande

Kockolja produceras uteslutande genom extraktion med oljetransportörer.

Ofta hälls den så kallade mineraloljan i produktion av burdockrötter, men idag börjar de aktivt introducera koldioxidutvinningsteknik som möjliggör att fler näringsämnen bevaras. Båda metoderna är acceptabla, kvaliteten på oljan som produceras genom exponering för koldioxid, ibland ännu högre än med den klassiska metoden.

Andra basoljor för burkutvinning används mindre och mindre idag, men det här är produkten av högsta kvalitet.

Extraktionsmetoden påverkar också lagringsperioderna: oljor i mineralbaser och erhållna genom destillation med koldioxid lagras bättre än produkter som extraheras med den dyrare extraktionsmetoden i rena baser.

För att få oljan att använda endast roten av kardborre.

egenskaper hos

struktur

Sammansättningen av burdockolja kallas unik, främst beroende på innehållet i naturlig inulin, kompletterat med närvaron av protein, stigmasterol, sitosterol, tanniner, mineralsalter och vitaminer.

Fettsyrasammansättningen representeras huvudsakligen av stearin- och palmitinsyror.

På grund av kombinationen av de aktiva komponenterna är burdockolja en fytoaktivator som stimulerar metabolism, blodcirkulation, hårväxt och regenerering på cellulär nivå.

Textur, färg och smak

De yttre egenskaperna hos oljan från burdockrötterna är inte för pretentiösa: en blekgul färg tenderar att blekna över tiden.

Arom diskret, svag, mest av allt lik lukten av solrosolja, något obehaglig, återstår ofta på håret. När man kombinerar burdockolja med aktiva tillsatser motsvarar lukten oftast den senare, mer behaglig och stark arom.

Oljens konsistens är viskös, tjock och uttalad fet, i kosmetiska blandningar är den mer flytande.

Hudbeteende

När den appliceras på huden skapar den inte bara en synlig, utan snarare en tjock oljig film, som i det grovda eller skadade området spelar rollen som aktivt skydd. Det fungerar som en aktiv komponent på mobilnivån, förbättrar vävnadsstrukturen och återställer det effektivt, stimulerar blodcirkulationen, metabolism och förnyelse.

En signifikant nackdel med oljan är densiteten av dess oljiga film, vilket kommer att kräva noggrann tvättning av oljan från håret och hårbotten.

Läkemedelsegenskaper

Hälsningsegenskaperna hos burdockolja är praktiskt taget inte uttryckta.

På grund av densiteten hos den skyddande film som skapas av den och stimuleringen av effektiv cellulär återhämtning är det lämpligt att använda den för behandling av hudsjukdomar, kroniska sår och eksem, eller kåt, grov hud på fötterna, armbågar.

Oljens uppvärmning och penetrerande egenskaper, dess förmåga att behålla de aktiva substanserna i en fet film under lång tid kan effektivt användas vid behandling av ischias.

Applicera den på den lokala normaliserande massagen för mastopati.

Kosmetiska egenskaper

Spektrumet av de faktiska kosmetologiska egenskaperna hos oljan bör innefatta en rengörande, profylaktisk effekt på huden på grund av cellulär restaurering och sammandragande effekt. Vanligtvis används burdockolja som bas för salvor och lotioner eller används före vattenprocesser som oljeskrubba.

Den viktigaste egenskapen hos oljan, som bestämmer det extremt smala huvudområdet för appliceringen, är den regenerativstimulerande effekten på håret och hårbotten. Förstärkning av lokal blodcirkulation och tillhandahållande av cellulär näring och regenerering, återställer den lokal metabolism, eliminerar torr hårbotten.

Kockrotolja regenererar hårstrukturen och förstärker hårsäckar, accelererar tillväxten och återställer skönhet och hårstyrka. Vid långvarig användning stannar hastigheten på håravfall (efter det första förfarandet observeras motsatt effekt, men över tiden passerar den och den positiva effekten blir tydligare), eliminerar delade tips, synlig skada, förhindrar bräcklighet.

Fördelaktigt påverkar hårbotten, det återvänder hälsa, låter dig glömma klåda och mjäll.

Kockolja används också för skötsel av nagelplattor: det aktiva nivåer på ytan, återställer strukturen och främjar tillväxt och sund utveckling av naglar.

Applikationsfunktioner

Denna olja har inga kontraindikationer att använda, förutom de vanliga begränsningarna för obligatorisk identifiering av individuell intolerans.

Lagras i två år, under förutsättning att tillverkarens rekommendationer om temperatur och ljus i lagringsplatsen följs fullständigt.

Eftersom denna olja är ganska specifik i konsistens, används den inte som kosmetisk tillsats eller för att förbättra kosmetika, men används endast i ren form för att lösa allvarliga problem.

Rekommenderade metoder för applicering av burdockolja:

 • att mjuka och återställa de härdade områdena i huden, mild rengöring och förebyggande av åldersrelaterade förändringar, gnugga dem i ren form med aktiva massagerörelser innan du tar bad eller dusch;
 • För att eliminera hudskador, manifestationer av dermatologiska sjukdomar används gamla sår i ren form i oljeprogram.
 • med ren mastopati för att smörja huden i smärtsamma områden;
 • För oljemaskor gnids oljan uppvärmd på vattenbadet i hårbotten och fördelas över hela längden av torrt eller vått (men inte vått) hår. Procedurer som varar 1 timme utförs två gånger i veckan i 5-6 veckor med en tvåveckorsavbrott mellan kurser;
 • i anti-aging ansiktsmassage efter proceduren lämnas oljan på huden i 15 minuter och tvättas sedan av med varmt vatten.

Gillade du artikeln?

Spara din länk genom att klicka på din favorit sociala nätverksknapp:

Metoder för att laga burkolja

Kockolja är en av de bästa oljorna för håravfall och mjäll. Dessutom förbättrar nagelsstrukturen mjuknar den torra huden på händer och fötter, stärker och förlänger ögonfransarna. Och det används också som en naturlig botemedel mot mastopati.

Vad gör burdockolja?

Kockolja är gjord av kullarrot eller kardborre.

Kockrot

Gräva rötter (första året) på hösten (i oktober) eller i början av våren (andra året) före blommande växter. Det är väldigt enkelt att skilja det första året av plantelivet från det andra, om det inte finns någon hög stam med blommor, så betyder det att det finns en rot och detta är det första året. Rötterna befrias från marken, tvättas, skärs och stjälkarna och löven kastas bort.
Du kan laga burdockolja från färsk rot, torkad eller frusen.
I början kommer vi att överväga hur man torkar burdockrötter. Stora rötter måste skäras före torkning. Det är nödvändigt att torka i skuggan: i luftade vindar, på hyllor i lador eller under skur.
För torkning kan du använda elektriska torktumlare, välja läget för gräs och rötter, med en minsta temperatur. Med denna torkning måste rötterna skäras i tunnare plattor.

För långvarig förvaring av burdock kan rötter frysas. Före frysning, nygravad skall rötterna blötläggas i kallt vatten i 2 timmar. Därefter blir de lättare att tvätta av markens rester. Skära sedan råmaterialet och lägg på ett linne eller en bomullstyg i skuggan. När rötterna torkar upp, sätt dem i påsar av tät cellofan och lödd. Du kan använda speciella väskor för att lagra fryst mat.

Varning! Vid tillagning av burkolja från frusna råmaterial, avfrostas det naturligt. Fyll inte rötterna med kallt vatten. Skynda inte! Detta kommer att förstöra kvaliteten på den hemlagade burdockoljan som ännu inte har kokats och slösat bort tid och råmaterial.

Kockolja hemma

Kockolja med egna händer gjorda i början av tjugonde århundradet. I boken Ippolitova K. "Home Fragrances" gav 1906 ett recept för hemlagad burdockolja, som redan användes för att behandla seborré.

Receptet för burdockolja från boken "Home Perfume":

 • 20g finhackad bättre riven rot
 • Häll 200 ml olivolja
 • värma i ungefär en timme vid en temperatur som inte överstiger 50 grader. C
 • insistera 8 dagar
 • tryck sedan och filtrera.
Här är roten klippt, men det är bättre att slipa i en mixer eller köttkvarn, då blir det lättare att trycka

Därefter erbjöds aromatiserad burkolja med eteriska oljor: bergamot och nötkött eller bergamot, citron och geraniumoljor.

Användningen av eteriska oljor för smakämnen är mycket lämplig för närvarande, eftersom lukten av olja ger en specifik, inte mycket trevlig, i allmänhet lukten av burk.

Nu överväga flera sätt att laga burdockolja hemma baserat på moderna källor, de skiljer sig inte mycket från receptet från början av 1900-talet.
Kockolja - en infusion av kullrot på solros, mandel, sojabönolja eller olivolja.

Burdock Recept

1. Burdock root dry oil

 • 15 g torra burdockrötter,
 • 200 ml vatten
 • 200 ml oljaolja eller olivolja.

Förberedelsesmetod: Häll kokt vatten över torkade rötter. Insistera på 15-20 minuter i täckta och isolerade (inslagna) rätter (eller i termos). Sedan infusionsfilter med gasbindning och pressning. Tillsätt smör till kokad infusion och håll i 3 veckor på en torr, kall plats.

Den färdiga oljan ska användas i 2 månader, med längre lagring, förlorar den några av dess läkningshärdigheter.

2.Fryra olja från färska råvaror.

 • 1 del (100 g) burdock rot;
 • 3 delar (300 ml) olivolja första pressolja.

Metoden för att laga burkolja: Hak färskt rötter och häll varm olja. Insistera 2 dagar på en mörk plats. Ställ sedan på låg värme (vattenbad) i 1 timme och filtrera.
Gnid den färdiga oljan varm till hårbotten, två gånger i veckan. Det är nödvändigt att utföra 10 procedurer, det tar 5 veckor, sedan skjuta upp proceduren i 2 veckor, och upprepa sedan.

3. Ett annat recept för att göra burdockolja från färska råvaror

 • 40 g färskhackad kladdrot;
 • 100 ml mandelolja.

Metod för produktion: Hackade rötter infuserade på mandelolja i 10 dagar och koka sedan på en liten eld (vattenbad) i ca 15 minuter. Denna burdockolja förbättrar hårväxten mycket effektivt och läker trofinsår.

4. Burdock och nässel terapeutisk olja:

 • 2 msk. skedar burdock rötter hacka,
 • 2 msk. Spoon nässlad hackad,
 • 500 ml olivolja

Häll lite uppvärmd olja, stäng locket. Insistera 2 veckor på en mörk plats, filtrera sedan. Används för att behandla seborré.

Klyftsalva har samma helande egenskaper som burdockolja.

Recept för burdock salva

1. Krävs färsk rotsalva

 • burdock root och
 • smör;

Beredningsmetod:
Koka rötterna av färska tistlar i 3 timmar i vatten.
Mince eller hugga med en mixer till en mushy state. Efter kylning, blanda med smör i lika stora proportioner. Salva gnidas in i hårrötterna, linda upp och hålla en värmekompress i 2 timmar. Tvätta av med schampo flera gånger.

2. Burdocksalva av torra rötter

 • 1 del (100 g) torra rötter;
 • 2 delar (200 g) smör.

Beredningsmetod:
Punda torra rötter i pulver och blanda med smör. Blötlägga i 5 dagar i solen, ibland omrör blandningen med en träsked. Använd samma som i föregående recept.Nästa Artikel
Hur man gör underbara hårvårdsprodukter hemma? Recept effektiva masker för skallighet för kvinnor