Villkor för användning av grönt och svart te för hår


Dricker favorittea, många misstänker inte ens att denna dryck kan användas i kosmetika. Vi är intresserade av förfaranden för lockar. Drycken används för olika procedurer och även för färgning av hår. Hittills kan du hitta en stor mängd positiva återkopplingar från kvinnor som redan kunde känna fördelarna med te.

Nu kommer vi att uppmärksamma de beprövade verktygen som du kan förbereda dig från de tillgängliga ingredienserna.

Fördelarna med te för hår

Enkelt vid första anblicken innehåller drycken en stor mängd näringsämnen som orsakar ett antal egenskaper:

 1. drycken innehåller vitaminer som ger skönhet och hälsa till ett långt hår. Först och främst vill jag nämna askorbinsyra, vitamin A, K och grupp B;
 2. tanniner är i te, cirka 30% av dem. De har en stimulerande, stärkande, desinficerande och antimikrobiell effekt;
 3. I växtens löv är eteriska oljor som hjälper till att bekämpa olika inflammationer och bakterier. Den här egenskapen låter dig använda drycken för att bekämpa mjäll.
 4. även i blad av svart och grönt te finns det många alkaloider som stärker stavarna och förhindrar att de faller ut;
 5. med hänsyn till närvaron av aminosyror kan det sägas om sådana viktiga effekter - förstärkning och näring;
 6. Växten har en stor mängd oorganiska ämnen som främjar tillväxt, stärker och förbättrar näring.

Som du kan se är fördelarna enorma, vilket innebär att te förtjänar att vara en del av hemlagad kosmetika. Curls absorberar alla fördelar som har teverktyg.

Grönt te för hår

Det är viktigt att ta hänsyn till att förpackat te och billig bryggning inte är lämpliga alls, eftersom mängden användbara ämnen i detta fall är lika med noll. Det rekommenderas att föredra certifierade och högkvalitativa sorter som säljs i specialaffärer. En annan viktig punkt är att korrekt förbereda drycken.

För att göra detta använd följande proportioner: 2 msk. skedar av torrt te löv måste ta 1 msk. kokande vatten. Leaves av te häll vatten, täcka med lock och lämna i en halvtimme för att brygga. Efter att tiden har gått, spänna allt och kan användas.

Användningsmetoder.

 1. Att stärka. Förberedd dryck du behöver bara gnugga varje dag i hårbotten. Det är viktigt att teet är starkt och nyberedt. Temperaturen ska vara rumstemperatur. För att bli av med håravfall bör te användas 10 dagar i rad. Flush behöver inte någonting;
 2. Som luftkonditionering. Medel, beredda hemma, är inte sämre än butiksmöjligheter. Ta 2 skedar blad och fyll dem med 0,5 liter kokande vatten. Låt allt svalna och använd sedan vätskan som en balsam. Med konstant användning kommer en vacker glans och silkiness att visas, såväl som tillväxten kommer att öka.
 3. För att bekämpa mjäll. För detta ändamål rekommenderas att göra en hårmask med grönt te, för vilket du kommer att kombinera 2 msk. skedar av löv, vodka och ricinolja. Blanda allt bra och lämna för att infusera ett tag. Massage vätskan i rötterna. Vik upp toppen med wrap och handduk. Håll i en halvtimme och tvätta av. Proceduren rekommenderas att utföras 3 gånger om 7 dagar tills problemet försvinner.
 4. Som en lotion. Detta verktyg bör användas för att normalisera aktiviteten hos huvudkotorna i huvudet. Ta 1 msk. starkt grönt te och häll i 50 g vodka och 2 msk. skedar av citronsaft. Blanda alla komponenter noggrant och häll i 1 liter kallt vatten. Applicera lotion för att rengöra lockar med en tappning. Det rekommenderas att använda detta verktyg för hållare av fettsträngar.

Svart te för hår

Du måste använda en stark dryck och hur man förbereder det, vi ansåg tidigare. Tänk på att svart te löv kan färga trådarna, så blondiner rekommenderas inte att använda den.

Sätt att använda svart te för hår.

 1. Att bli av med fett. Det är nödvändigt att ansluta 1 msk. te med samma mängd tinktur av ek. Den resulterande kompositionen ska skölja rent hår. Efterföljande spolning är inte nödvändig;
 2. Masken för hår som är förberedd från svart te, vilket hjälper till att förhindra förlust. Anslut 1 tesked teblad och 1 msk. sked av kamomillblommor. Blanda väl och häll 1 msk. kokande vatten. Lämna en halvtimme under locket för att införa. Efter tiden, belastning och gnugga in i rötterna. Skölj med schampo efter en halvtimme. Upprepa proceduren varje dag. Kursens längd - 3 veckor;
 3. För styling. Te för hår kan användas innan frisyren bildas, vilket gör det möjligt för henne att hålla ut mycket längre än vanligt. Ta 2 msk. skedar av teblad och fyll det med 1 msk. kokande vatten. Lämna för att införa, sedan påfrestning. För att förbättra fixeringen kan du lägga till 0,5 tsk socker. Innan det läggs är det nödvändigt att fukta krullarna med den beredda kompositionen;
 4. Mot en nedfall. Med detta recept kan du inte bara stärka rötterna, utan också lägga till glans till håret. Ta 2 msk. skedar av burdockblad och 1 msk. sked björk löv. Häll blandningen av 0,5 liter kokande vatten och lägg i ett vattenbad i 10 minuter. Separat, brygg 2 teskedar bryggning i 0,5 liter kokande vatten och låt i 10 minuter. att brygga. Efter tiden kläm två infusioner och kombinera dem sedan. Skölj håret efter tvättning. Då rekommenderas att sätta på huvudet med en handduk och gå i 20 minuter, kamma sedan håret och låt det torka naturligt. Upprepa proceduren bör vara 3 gånger i veckan i 2 veckor. Därefter ska du ta en paus på 2 veckor och upprepa kursen från början.
 5. För återhämtning efter färgning och kemi. För detta ändamål förbereder du en mask som du vill blanda 1,5 msk. skedar av te och 1 msk. skedkamomill, nässla, oregano och salvia. Fyll blandningen med 1 liter kokande vatten och täck med ett lock. Håll på ett varmt ställe i 20 minuter, spänna sedan och kyla något. Därefter tillsätt 350 g krossat rågbröd utan skorpa och blanda för att göra en gruel. Massa gnugga i hårets rötter, linda på toppen av filmen och värma. Håll i 1,5 timmar och tvätta sedan ditt huvud med varmt vatten.

Hår te färgning

Naturligtvis, för att få en ljus nyans eller för att drastiskt förändras kommer färgen inte att fungera, men samtidigt kan du ge en vacker nyans till håret och samtidigt förbättra det.

 • Kastanjens färg. För att få denna nyans måste du blanda 2 msk. teskedar och 2 msk. kokande vatten. Sätt blandningen på spisen och låt i minst en halvtimme simma över låg värme. Efter tiden, spänna och kyla lite, men buljongen ska förbli varm. Vätska måste gnidas i torra och rena strängar. Därefter linda hela filmen och linda på toppen med en handduk. Lämna det hela i 35 minuter. Flush behöver inte någonting;
 • Kopparskugga. Medel för att måla hår från te för att få denna nyans förbereder sig lite svårare. Det är nödvändigt att ansluta 3 msk. skedar av torrnötblad och 2 msk. te skedar. Häll 0,5 liter kokande vatten över dem och sätt på en liten eld. Koka i 20 minuter, och insistera sedan på ytterligare 15 minuter. Färgning utförs, som i föregående version.

Om du vill få en uttalad nyans måste du använda ett annat recept. Kombinera 0,5 liter vitt vin och 200 g lökskal och teblad.

Sätt på en liten eld och koka i 20 minuter. Applicera sedan på rena krullar och lämna i 40 minuter.

Nu vet du inte bara mycket te masker, men också andra medel som låter dig hantera många av problemen i samband med hår. Det finns tillgängliga recept kan använda varje person.

Individuell intolerans mot komponenterna är extremt sällsynt.

Skölj håret med svart te - bra eller dåligt?

Svart te har unika egenskaper inte bara för organismen som helhet utan också för hår. Det kan användas för att färga krullar, liksom att återge dem skönhet, glans och styrka. Dessutom kan ett avkok av svart te användas för att förhindra håravfall samt att öka tillväxten av deras tillväxt. Tänk på de viktigaste fördelaktiga egenskaperna, kontraindikationerna, såväl som recept som kan användas hemma.

Fördelarna med svart te för hår

Sammansättningen av svart te innehåller en stor mängd användbara vitaminer, mineraler och tanniner. På grund av detta tillåter regelbunden användning av det här verktyget att aktivera tillväxten av lockar. De värdefulla eteriska oljorna som utgör produkten hjälper till att normalisera hårbotten greasiness, effektivt bekämpa mjäll och förbättra hårets övergripande tillstånd.

Svart te ger dig möjlighet att:

Förhindra håravfall och påskynda hårväxten. För dessa ändamål kan du använda te i form av en mask eller sköljning. Applicera kompositionen måste vara massage rörelser. Och de första resultaten av användningen kan ses efter en månad. Men efter att ha använt det här verktyget, var noga med att tvätta håret med schampo.

Behandling och förebyggande av mjäll. Svart te hjälper till att normalisera hårbotten, så det är lämpligt för behandling av mjäll och andra sjukdomar i hårbotten. Dessutom rekommenderas att skölja hårbotten med infusioner av ek och kalendula.

Normalisering av smörjighet av ringlets. För att göra krullarna mindre feta bör du använda en blandning av svart te och ekhud.

Ge sken. När du använder svart te blir mörka krullor glänsande och färgen är mer mättad.

Kontraindikationer, skada?

Denna åtgärd är extremt fördelaktig för hår. Men en annan fördel är frånvaron av kontraindikationer. Svart te kan inte skada håret eller hårbotten, så det kan användas under graviditeten eller om vård av bullekullar.

Användningen av svart te för hår

Svart te kan användas för att lösa många problem i hårbotten och krullarna, liksom för deras färgning. Detta verktyg kan användas i form av sköljning avkok, en komponent av naturliga masker, såväl som läkande infusion. Beroende på vilken typ av hårvård som behövs, bör du välja den optimala sammansättningen av masker baserad på te och sköljdeckningar.

Skölj håret med svart te

Beroende på hårtyp bör du använda olika kompositioner för att skölja dem. Svart te är lika användbart för torra lockar och för fett. Men om du lägger till kompositionen för sköljning av olika örter, kan du uppnå ett bättre resultat.

För torra lockar rekommenderas att brygga svart te och kamilleblommor. Den resulterande avkoket ska tvättas krullning efter att huvudet har tvättats. Krullarna får sålunda den nödvändiga fukten och blir glänsande.

För att minska smöret av trådarna bör en sköljkomposition baserad på svart te och ekbark användas. Det är också nödvändigt att använda medel efter tvätt av hår. Strängar blir mycket fräschare. Sköljning kan också användas för att behandla mjäll.

Svart te hårfärgning

Med hjälp av svart te kan du inte bara återställa krullarna utan också måla dem på ett säkert sätt. När du använder det här verktyget kan du få rika koppar och kastanjebrun.

Hårfärg recept:

För att göra en färgämnesammansättning med egna händer, ska du blanda 30 gram te och 400 ml vatten. Den resulterande blandningen kokas i 40 minuter över låg värme. Efter spänning ska vätskan gnidas i hårbotten och krullarna. Avkoket bör lämnas på håret 40-60 minuter under plastfolie. Efter proceduren ska sköljkrullarna inte vara. Resultatet är en vacker kastanjfärg.

För att få en kopparskugga borde du inte bara använda svart te, men också mutterblad. Det är nödvändigt att blanda en matsked med nutblad och samma mängd svart te. Blandningen hälls med två glas vatten och kokas i en halvtimme. Stam och användning att applicera på rena lockar. Beroende på önskad färg, lämna avkokningen i 30-60 minuter. För detta recept kan du använda blad av olika nötter.

Om du vill måla lockar i ljus kopparfärg kan du också använda lökskal, te och vitt vin. Blanda ingredienserna och koka. Koka i ungefär en halvtimme och applicera på rena trådar och lämna i en halvtimme. Skölj strängarna med varmt vatten efter proceduren. Observera att om du har utfört denna färgning, före och efter proceduren blir håret också starkare.

Recept för hemlagade masker med svart te

På basis av te kan du inte bara göra en användbar sköljning utan också läka masker för att återställa låsens hälsa. Använd för dessa naturliga ingredienser och blad svart te.

Regenererande mask

Om ditt hår har permerats eller färgats, använd en tebaserad mask, och du kommer snabbt tillbaka det skönhet och hälsa.

ingredienser:

 • Svart te - 20 gr.
 • Daisyblad - 10 gr.
 • Oregano - 10 gr.
 • Rågbröd - 50 gr.
 • Olivolja - 20 ml.

Naturliga örter och te häll kokande vatten. Lämna i en halvtimme och påfrestning. Den resulterande infusionen häller rågbröd. I den resulterande massan tillsätt en liten mängd olivolja, blanda noga och applicera på hårbotten och krullarna. Skölj av en sådan mask ska vara en halv - två timmar, utan att använda schampo eller annan kosmetika.

Mask för fettigt hår

Om du vill göra krullarna fräschare, bli av med mjäll och ge frisyrvolymen, använd en mask som bygger på te och citronsaft. Dess regelbundna användning bidrar också till att accelerera hårväxten och ge dem en otrolig glans.

ingredienser:

 • Svart te - 1 msk. l.
 • Citronsaft - 20 ml.
 • Cognac - 40 ml.
 • Honung - 30 ml.
 • Henna - 40 gr.

Brew ett mycket starkt te. Stam och fyll med den erhållna Henna-infusionen. När hon infusionerar, lägg till honung, citronsaft och brandy. Applicera flera gånger om dagen på smutsiga lockar, och du kommer att märka att ditt hår har blivit friskt och silkeslen.

Svart te för hår: ansökan recensioner

Nyligen lärde jag mig att te kan användas i kosmetologi. Började förbereda sköljningen med te och kamille. Håret började skina och bättre att kamma.

Under graviditeten blev håret tråkigt och livlöst. Det rekommenderas inte att måla dem under den här perioden, och du kommer inte att göra några förfaranden. Rådde svart te. Med det målade jag krullarna och gav dem glans och styrka.

Svart te för hårvård

Te är en drink som respekteras av alla nationer. Gästerna hälsas med honom, de värmer sig på vintern och svalar sina kroppar på varm sommar. Svart te kan inte bara följa intima konversationer eller släcka törst. Han - ett lagerhus av näringsämnen, en unik kombination av vilken fungerar som en elixir av ungdom och hälsa.

När det appliceras externt, te fungerar samtidigt som lugnande och toning, vilket gör att den effektivt kan användas för te masker, hälsobad och uppfriskande lotioner för hud och hår. På grundval av det erhålls underbara naturliga sköljningar för hår, balm, styling och färgämnen som kan förberedas utan ansträngning och kostnad, utan att lämna ditt hem.

Fördelarna och användningen av svart te för hår

Sorten av svart te är rik på vitaminer, mineraler, tanniner.

 • Vitaminer C, K, B1, B2, B5, nikotinsyra (PP), karoten (A) - förbättra hårets tillstånd, delta i metaboliska processer, eliminera överskott av hudutsöndring, ge energibalans.
 • Tanniner - har antiinflammatorisk effekt på cellerna i hårbotten och hårsäckarna.
 • Fluor och kalium - stärka rötterna och fuktar håret, motstå skallighet, återställ den skadade strukturen hos stavarna och irriterad hud.
 • Eteriska oljor är ansvariga för normalisering av sebaceous körtel sekret, eliminera mjäll, avsevärt förbättra det övergripande tillståndet av håret, lämna en trevlig arom på håret.

I kombination har alla dessa aktiva substanser styrkan att klara de vanligaste hårproblemen:

 • 1. Tea stärker hårsäckar och accelererar tillväxten av stavar. Denna uppgift hanterar enkelt te sköljningar och masker, som är tillräckligt att gnugga i håret. Effekten kommer att visas efter en månad med regelbunden användning.
 • 2. Verkar som ett profylaktiskt och terapeutiskt medel för mjäll. Svart te eliminerar effektivt torrheten i strängarna och hårbotten, har en antimikrobiell effekt, minskar inflammationen. Idealiska assistenter för att eliminera denna sjukdom kommer att vara infusioner av te, ekbark och kalendula.
 • 3. Det rensar locken från överflödigt fett, normaliserar aktiviteten hos hårbotten i hårbotten.
 • 4. Fyller lockar med kraft, glans och färg. Starkt svart te för hår hjälper till att berika dem med varma bruna nyanser, vilket ger en hälsosam glans och silkeslätthet.

Naturligt hårfärg från svart te

Färskt bryggt te odlas ofta för hårfärg. Men svart te i sig i vackra färger lockar, berikar sin färg med varma bruna nyanser. Vacker kastanjetone kommer att ge ditt hår en stark infusion av svart te. För beredning av naturligt färgämne behöver:

 • 2 msk. skedar krupnolistovogo eller granulerat svart te häll kokande vatten (2 koppar).
 • Vätska med bryggning sätt på hällen och brygg på tyst eld i en halvtimme.
 • När volymen av "färgämnet" minskas med hälften, ta av disken från värmen och spänna vätskan. Slutprodukten bör vara 150-200 ml.
 • Att applicera tefärg på all volym av det rena, torkade håret.
 • Täck huvudet med ett badlock och linda det med varmt material.
 • För ljus nyanser av kastanj "färg" tillräckligt för att hålla en kvart i timmen. Mer mättad färg kommer att visa sig på 40-45 minuter.
 • Skölj de målade krullarna med rent vatten utan att använda tvättmedel.

Svart te kan användas för att få en kopparskugga. Det kommer att vara möjligt att uppnå denna färg med hjälp av te och avkok av nötblad eller lökskal.

 • En blandning av två matskedar teblad och samma mängd hackade mutterblad (alla sorter av nötter) häll två koppar vatten och skicka till ugnen i en halvtimme att koka.
 • Kyl buljong till en behaglig temperatur, dränera.
 • Applicera på tvättade krullar. Håll 30-60 minuter. Ju längre exponeringstid, ju rikare färgen.

Mer färgstark, ljus kopparfärg kommer att ge lökskal.

 • En sked svart te, några kronblad av lökskal och 1,5 koppar vitt vin blandat i en kastrull och koka upp.
 • Evaporera vätskan i en halvtimme.
 • Kyl och applicera koncentrerat färgämne för att rengöra trådarna.
 • Målar masken för att klara huvudet i en halvtimme. Skölj med rinnande vatten.

Te masker-färgämnen kommer inte bara att ändra hårfärgen, men också förbättra deras kvalitet. Curls blir starkare och levande.

Tea Hårvårdsprodukter

1. Skölj. Hårtypen bestämmer kompositionen som ska användas för att skölja håret. Universal svart te i kombination med användbara örter hjälper till att fukta krullarna, eller vice versa - att torka för oljiga strängar.
För torrt hår rekommenderas ett avkok av svart te och kamille. Som en balsam efter hårets huvudvätska kommer den att torka upp de torkade stavarna och få dem att lysa.
Minska huvudfettligheten och ta bort mjällblad från svart te och ekbark. Skölj väl efter att ha tvättat hår med schampo.

2. Återställande temask. 20 g svartblått te och 10 g kamille och oreganoblad med kokande vatten. Brew i en halvtimme. Insistera filter och häll 50 g rågbröd. När det mjuknar, tillsätt 20 ml olivolja. Förbered blandningen för att bearbeta hårets rotszon, för att klara en halv till två timmar. Tvätta av med rent vatten.

3. Temask för tillväxt av krullar. En blandning av följande komponenter hjälper till att påskynda hårväxten, ge den glans och eliminera också alltför mycket fett och rengör mjällhuvudet: en matsked svart te, 20 ml citronsaft, 40 ml brandy, 30 g honung, 40 g färglös henna. Brew starkt te och häll henna och låt det brygga lite. I masken lägg till honung, citronsaft och brandy. En blandning av smet hela längden på locken. Tvätta av efter 20-30 minuter.

4. Klämma för curling tea infuser. Medan väl fixar lockar efter lindning av hårkrullarna. För att göra detta häller 2 tesked te ett glas kokande vatten. Stam efter 5-10 minuter, häll en halv tesked socker. Varje sträng före lindningsprocessen infusion med en bomullsplatta.

LiveInternetLiveInternet

-Tags

-kategorier

 • amuletter, charmar (234)
 • änglar (162)
 • badbomber (16)
 • videor (63)
 • hår (317)
 • stickning, broderi, syning (407)
 • förmögenhetsförståelse (34)
 • horoskop (1)
 • brownie (49)
 • hälsa, traditionell medicin (2434)
 • intressant (168)
 • interiör (28)
 • böcker (19)
 • dator (194)
 • vacker musik (13)
 • skönhet, masker, krämer (884)
 • matlagning (1118)
 • månskalender (60)
 • magi, konspiration (5442)
 • formler (5)
 • mantraer (66)
 • meditation, bön (255)
 • bön (560)
 • musik (92)
 • tvål (75)
 • drycker (57)
 • numerologi (112)
 • grönsaks trädgård (696)
 • tips (480)
 • viktminskning dieter (517)
 • runor (1570)
 • gör det själv (132)
 • simoron (135)
 • sötsaker (1284)
 • referenser (80)
 • shemki (20)
 • feng shui (131)
 • humor (38)

-musik

-Sök via dagbok

-Prenumerera via e-post

-statistik

Tea leaves - för hårväxt

Tea leaves - för hårväxt


Tea leaves - för hårväxt

1. När stark håravfall i 7-8 dagar varje kväll gnidas starkt te i hårbotten. Infusion fungerar bra på hårväxt och tonar perfekt hårbotten.

2. Mot mjäll blandas 1 matsked ricinolja med 1 matsked teokokning (1/4 kopp vatten hälls över 1 tesked, kokas i 2-3 minuter, filtreras genom en varm trasa och 1 matsked vatten. Denna blandning fuktas med huvudet, lämnas i 2 till 3 timmar, tvättas sedan med varmt vatten. Proceduren upprepas 2-3 gånger i veckan tills mjällen försvinner.

3. Fett hår efter tvätt, sköljdes med varm stark infusion av te. Och för oljigt hår blanda 30 g vodka med en tesked citronsaft och ett glas grönt te, späd med en liter kokt vatten. Applicera allt för att tvätta håret och skölj inte. Gör 3-4 procedurer.

4. För oljigt hår kan vi rekommendera följande komposition för sköljning: 2 tsk grönt te för att brygga med 1 kopp kokande vatten, lämna i 5-7 minuter, dränera, tillsätt 30 gr. vodka och 1 tsk citronsaft. Tillsätt kompositionen till en liter med varmt vatten och skölj håret efter tvätt. Efter två veckor med regelbunden användning av denna sköljning märker du att håret blir silkeslen och glänsande.

5. Mörkfärgat fettigt hår sköljs bäst med svart te och ekbark extrakt. 1 msk svart te och ekbark, häll 2 koppar kokande vatten och låt varma i 8-10 minuter, spänna sedan och häll upp till 1 liter med varmt vatten. Skölj med varm infusion av hår. Skölj inte med vatten efter sköljning. Om vattnet är svårt, tillsätt 1 tsk bakpulver till sköljningen.

6. Efter färgning, och särskilt perm, behöver hår extra omsorg. Förbered en infusion av grönt te med örter: 1,5 matsked grönt te och 1 msk kamomill, nässla, oregano, salvia, häll 1 l. kokande vatten, täcka med lock och dra i en varm plats i 10-15 minuter, spänna kompositionen och något svalt. Lägg i det 300-400 gr. rågbröd och rör om till en grusig stat. Gnugga blandningen i hårrötterna, täck huvudet med en plastpåse och en varm scarf eller handduk. Skölj håret med varmt vatten efter 1,5 timmar.

7. För torrt hår med splittrade ändar, är en mask av örter och teolja användbar: 2-3 matskedar nyhackad nässla, klöverblommor och Johannesört, häll 100 gram. te olja, lämna i 10 dagar i en tätt sluten behållare på en varm plats. Spänn blandningen och gnugga infusionen i hårrötterna i 2-3 timmar innan du tvätter håret.

8. I händelse av håravfall, stärka rötterna och återställ skina till håret kommer att hjälpa till med infusion av skrapa och grönt te. 2 msk hackade bladblad (torkad eller fräsch) och 1 msk björkblad häller 0,5 liter. varmt vatten och suga över låg värme i 10 minuter. Separat, brygg 2 tsk. Grönt te i 0,5 liter. kokande vatten, infilera 7-10 minuter. Stam båda infusionerna i en tvätt och skölj håret efter tvättning. Täck ditt hår med en handduk, kamma efter 20 minuter när håret torkar något. Skölj håret med denna komposition i 2 veckor om 2-3 dagar, ta en paus i 2 veckor, varefter proceduren kan upprepas.

9. För att stimulera hårväxten kan du använda en infusion av rosmarin och svart te: 2 tsk torkade rosmarinblad och bladte, häll 0,5 liter. kokande vatten och infusera på en varm plats i 10 minuter. Avlägsna infusionen och använd den dagliga gnidningen i hårbotten i 2 månader.

Te innehåller många viktiga vitaminer: provitamin A, vitaminer från grupp B, vitaminer C, K, nikotinsyra. Deras belopp beror på teatypen: svart, grön, röd eller gul.

Dricker 3-4 koppar grönt te, du kommer att täcka kroppens dagliga behov av vitamin R. Dessutom har grönt te antioxidantegenskaper som förhindrar åldrande av kroppen.

Svart och grön te innehåller en stor mängd tanniner, eteriska oljor, alkaloider, aminosyror och andra användbara element. Men kalorierna i denna drink är inte, så det är mycket användbart för figuren.

Hur man använder grönt te för hår

Artikelns innehåll:

 1. Användbara egenskaper
 2. Kontra
 3. Sammansättning och komponenter
 4. Hår Mask Recept
  • Från fet skina och mjäll
  • För återhämtning
  • Att växa och stärka

 5. Hur man sköljer håret

Grönt te är en populär hälsodrick, värderad av de flesta fans för gommen och god hälsa. Connoisseurs rekommenderas att ta det inte bara inuti, utan också att försumma det som en effektiv kosmetisk. Med den systematiska användningen av grönt te blir håret vackert och starkt.

Användbara egenskaper för grönt te för hår

Underbart hår - varje dröms dröm. De är nästan huvudkomponenten i bilden av en lyxig, vacker, välskötta kvinna. Grönt te är ett unikt verktyg för att skapa hemlagade hårvårdsprodukter. Sådana kompositioner är billiga, inte svåra att förbereda, extremt effektiva för extern användning.

Gröns teoretiska egenskaper gör det möjligt att använda det med följande mål:

  Förhindra håravfall. När det förrädiska "flyget" av håret från huvudet inte är förknippat med en funktionsfel i kroppen, hjälper de användbara komponenterna i grönt te att avbryta denna oönskade process eller till och med bli av med den, återställa och öka den förlorade. Den positiva effekten uppnås genom regelbundna behandlingskurser med användning av masker och kompresser baserade på grönt te.

Anti-mjäll och seborré. Klåda från mjäll och seborré kan bli smärtsamt och outhärdligt, dessutom åtföljs av frisättning av vita hudvågar som är fula avlagda på kläder. Bli av med dem för alltid med masker och sköljningar vid basen av starkt bryggt grönt te. Det är nödvändigt att gnugga den terapeutiska kompositionen i hårrötterna tills de är fullständigt härdade eller profylaktiska.

Eliminering av överskott av fettsträngar. Att bekämpa den snabba manifestationen av effekten av fettigt hår hjälper tanniner i grönt te. Dess extrakt har en positiv effekt på lockar, när den läggs till konventionella vårdprodukter: schampo, balm, balsam, hårkrämer. Ta tillbaka till den normala verkan av talgkörtlarna kan lotion av grönt te, vilket borde appliceras på krullarna, inte sköljning. De kommer lätt att passa och förvärva den förlorade glansen.

Återställande av utstrålning, elastikkrullar. Grönt te sköljning, som används efter shampooing, hjälper till att återställa hårets naturliga styrka, gör dem silkeslösa och ger håret en utsökt glans och strålning. Det är särskilt relevant för blont hår, eftersom det inte ändrar krullarnas färg.

Återställ skadade trådar. Efter färgning, perming, frekvent användning av hårtork för styling blir håret torrt, sprött, spetsarna splittras. För att förbättra hårets utseende, som påverkas av kemikalier och effekterna av dålig ekologi, kan du regelbundet använda regenererande masker baserat på grönt te.

Förbättrad tillväxt. Varje vecka kommer bara en mask med grönt te - och framväxten av hårväxten blir tydlig.

Effektiv läkning. De antibakteriella egenskaperna hos grönt te kommer att lindra dig från ett så obehagligt fenomen som sår och sprickor som uppstår som en följd av hårbotten, klåda från mjäll.

 • Naturlig färgning. Grönt te är inte så populärt hårfärg som svart, men mycket användbart för blondiner. Det är nog att brygga det starkare och skölja det med infusion av tvättade krullar. På den torkade igen, använd avkoket, upprepa flera gånger. Färgen förändras inte dramatiskt, men du kommer att tycka om den ton som förvärvas av blont hår. Dessutom kommer den fula gulaktiga färgen att gå, färgen på strängarna blir mer ädel.

 • Kontraindikationer mot användningen av grönt te

  Grönt te är en skattkista av fördelaktiga egenskaper. I Kina, sedan antiken, anses det vara ett botemedel mot 400 sjukdomar. Men det kan ha kontraindikationer om de används felaktigt. När du tar grönt te som en drink måste du vara mycket uppmärksam på dess skadliga manifestationer, för att inte skada dig själv istället för nytta. Men när de appliceras externt finns det praktiskt taget inga sådana faror.

  Användningen av grönt te för hår blir effektivare med följande regler:

   Te bör vara friskt, bara i detta fall är dess medicinska egenskaper bevarade. Stålighet kan till och med vara farlig på grund av det höga innehållet av puriner i den.

  Vattentemperaturen ska vara 80-90 grader (ångkokaren brinner inte handen), kallt kokande vatten kommer att förstöra de flesta näringsämnena i teet, det blir mindre användbart, det kommer att lägga till skadliga ämnen.

 • Kassera produkten i påsarna. Sådant te är krossat fin, med tanke på vilket oxideras genom kontakt med luft, förlorar många av sina magiska egenskaper. Om du bestämmer dig för att använda den för medicinska ändamål, köp endast smulig, färsk, högkvalitativ produkt utan tillsatser.

 • Hemligheten med den otroligt effektiva effekten av te på hårets villkor är att, oavsett varumärke av huvudbeståndsdelen i masker och lotioner, innehåller nästan varje brygd läkning, fördelaktiga komponenter. Därför kan det i någon form inte skada krullarna, som en sista utväg kommer resultatet att vara neutralt.

  Kompositionen och komponenterna i grönt te

  Hälsokvaliteten hos grönt te har varit känt för tusentals år. Dess långa historia började i Kina och Japan. På grund av närvaron av ett stort antal läkemedel, oljor, vitaminer (ca 10), anser kosmetologer att det är ett kraftfullt folkhälsomedel för vård av hår.

  Grönt tes helande egenskaper förklaras av närvaron av följande fördelaktiga ingredienser:

   Riboflavin (B2), tiamin (Bl), pyridoxin (B6). Hårets styrka och skönhet påverkar innehållet i ett balanserat komplex av vitaminer i grupp B i vårdmedel. Deras brist leder till håravfall, leder ibland till skallighet. Vitaminer av grupp B som en del av grönt te botemedel mjäll, seborré.

  Retinol (A). Vitamin A återupplivar den skadade hårstrukturen, främjar tillväxt, förbättrar huvudets talgkörtlar, förhindrar salinisering, ökar hemodynamiken, stärker rötterna, vilket är särskilt viktigt för tunna, bräckliga lockar. Eftersom beta-karoten är lösligt endast i fettämnen, bör grönt te användas i sammansättningen av masker med vegetabiliska fetter.

  Niacin (nikotinsyra, B3, PP). Niacin mättar blodet med syre, förbättrar blodcirkulationen, ökar näring av hårsäckar. Coenzymer innehållande vitamin B3 främjar hårmultiplicering genom att stimulera cellförnyelse. Detta vitamin håller pigment inuti håret, förhindrar för tidig gräning, förbättrar lockar, vilket gör dem mjukare och mer lätta i styling.

  Vitamin E. Aktiverar blodfyllning med syre och ökar immuniteten. Det angivna vitaminet hjälper till att återfuka håret, tillägger dem pomp, strålning, skyddar mot skadliga effekter av solstrålning.

  Vitamin F. Anti-kolesterol vitamin är ett komplex av fleromättade fettsyror. Rollen av detta ämne i kroppen är oersättligt, inklusive det ger hårets styrka, hälsosam hårbotten. Bristen manifesteras i torrhet av lockar, mjäll, seborré. Det multiplicerar förmågan hos andra vitaminer, ökar deras fördelaktiga effekter.

  Folsyra och askorbinsyra (B9 + C). Vitamin B9, koncentrerat i folsyra, är en aktivator av hårväxt. C-vitamin förhindrar håravfall, förbättrar deras näring, förbättrar hemodynamiken och bidrar till skydd och funktion av blodkärl. Alla vitaminer arbetar i ett komplex, tar bort fria radikaler, hjälper till att neutralisera de negativa effekterna av miljön på villkoret för hårbotten, krullarna.

  Mineralämnen. De aktiverar hårväxten, förhindrar förlusten, fuktar överdriven krus, normaliserar talgkörtlarna, stoppar överskott av fettutsöndring i hårbotten, stimulerar hårets återfödning.

  Tanniner (tanniner). Manifierad i grönt te med en distinkt sammandragande smak. De är antioxidanter, har antiinflammatorisk effekt, ger elasticitet till blodkärl. Hår som påverkas av tanniner blir starka, elastiska, utan splittrade ändar, deras tillväxt stimuleras. Denna naturliga antiseptiska läker mikrokretsar, pustler, olika infektionssjukdomar orsakade av bakterier och mikrober i hårbotten försvinner, i allmänhet blir det friskare och renare.

  Aminosyror. Forskare har identifierat 17 aminosyror i te, de är de som bidrar till produktionen av hemoglobin i människokroppen. Aminosyror är ett byggmaterial för håret, stärker svagt, skadat hår, fyller dem med näringsämnen, normaliserar vattenbalansen i dem.

  Eteriska oljor. Andelen av innehållet i grönt te är liten, men han är skyldig i en delikat arom. För att uppnå önskat resultat är en liten mängd av denna substans tillräcklig. Åtgärden av eteriska oljor syftar till att stärka hårsäckarna, fyller med energi, förhindrar inflammation i hårbotten.

  Alkaloider och flavonoider. Stimulera näring av hårbotten, utvidgar blodkärlen, eliminerar eller minskar utvecklingen av en allergisk reaktion på olika kemiska och naturliga produkter. Grönt te har högre koffeininnehåll än kaffebönor.

 • Oorganiska ämnen. Förutom ovanstående är det i sammansättningen av grönt te många användbara kemiska beståndsdelar: järn, zink, fosfor, jod, kalcium etc. Alla bidrar till skapandet av starka och vackra strängar på huvudet.

 • Grön Tea Hair Mask Recept

  Varje mask är beredd att eliminera ett specifikt problem i ditt hår. I praktiken händer det ofta att komplikationer manifesterar sig på ett komplicerat sätt, utseendet hos en av dem medför andra. Många masker på basis av te agerar i flera riktningar, är multifunktionella.

  Masker med grönt te från fet skina och mjäll

  Överdriven aktivitet av huvudets talgkörtlar ger håret ett slarvigt, oförskämt utseende, bidrar till utseende av mjäll. Te masker hjälper dig att effektivisera processerna för att producera subkutant fett.

  Masker från grönt te mot fettighet av hår, seborré, mjäll:

   Med senap. Pung äggulan av färska kycklingägg, kombinera med en stor sked torr senap, späd massan med två skedar av rika teblad från grönt te. Sprid den viskösa uppslamningen först i hårbotten och fördela sedan på alla trådar. Ta bort masken efter 40 minuter med icke-hett vatten.

  Med ricinolja. Förbered en stark brygga av grönt te. Kombinera teblad, hjul och vodka genom att ta dem i lika delar (två skedar av varje ingrediens är tillräckligt), till ett enhetligt tillstånd. Våt bomullsplattan med den resulterande lösningen och torka hårbotten. Wrap den med en handduk, vänta tills två timmar har gått, tvätta håret med ett vanligt rengöringsmedel efter den här tiden. I stället för ricinolja kan du använda burkolja. Upprepa behandlingen två gånger i veckan i en månad.

 • Med vodka. Blanda 5 matskedar med 0,5 liter vodka. Ta bort flaskan med blandningen på en mörk plats, bort från solljus i 10 dagar. Spänn blandningen, ansök om massering i hårbotten två gånger i veckan. Skölj håret är inte nödvändigt.

 • Masker med grönt te för hår restaurering

  Grönt teomsmaskar kommer att förbättra krullarna som drabbas av frekvent blekning, målning, permanent styling, solens påverkan, frost och ogynnsam ekologisk miljö.

  Recept masker, återställa strukturen av skadat hår:

   Samling av örter och rugbröd. Förutom grönt te behöver du medicinska örter: nässla, oregano, salvia, kamille. För 5 skedar te behöver du ta en sked av varje typ av örter. Häll blandningen med en liter kokande vatten, lägg åt sidan i 15 minuter. Städra buljongen och rör 300 g rågbröd. Gnid en varm mask i huvudets hud och fördela sedan över hela längden på håret. Stäng den med en plastdocka (duschkåpa) och sätt den sedan ihop med en varm scarf (handduk). Skölj huvudet med varmt vatten efter en och en halv timme.

 • Vit lera och castorca. Blanda två skedar te och samma mängd kokande vatten. Efter en halvtimme lägger du till massan en hel matsked vit lera, en sked av castorca. Om kompositionen är för tjock, späd den sedan med varmt vatten till en tjock grädde. Applicera jämnt och snabbt på hårrötterna och varje sträng. Håll inte denna mask i mer än en timme. Tvätta håret som vanligt.

 • Masker med grönt te för tillväxt och stärka håret

  Alopeci är ett tragiskt men reparerbart problem. Använd en vitaminmask baserad på grönt te, och du kommer igen att vara ägare av välplexade, fluffiga och elastiska lockar. Dessa produkter kommer att stärka håret, ge det glans, återställa torra och rena oljiga strängar.

  Recept maskerar med grönt te, stärka håret, accelerera deras tillväxt:

   Med kakao. Ta 2 skedar grönt te, häll en kvart kopp mycket varmt vatten. Koka för stark bryggning. Blanda 2 skedar kakao, vispa försiktigt. Sprid näringskompositionen över hela längden av håret från rötterna. Täck huvudet, låt masken vara på i några timmar, ta av med varmt vatten.

  Med citronolja. Lägg 5-6 droppar citronolja i en tesked av din balm, tillsätt en tesked teblad och 100 ml mineralvatten, blanda. Sprid massan på rent hår, täck med en handduk i 20-25 minuter, skölj med varmt vatten. Upprepa proceduren varje vecka.

  Med kaffe. Kombinera i en kopp te med kaffe, taget i lika stora proportioner (tillräckligt för 2 skedar). Fyll koppen till toppen med kokande vatten. Rör om kompositionen, försiktigt in i den ett försvunnet kycklingägg och en halv sked av burdockolja. Sväng försiktigt tills det är smidigt. Lägg det på huvudet, täck med en handduk. Ta bort masken från håret med en schampo efter en halvtimme.

 • Med ett ägg. Krossa 2 skedar grönt te. Häll ett kycklingägg i tepulveret och slå sedan allt tills bubblor visas. Sprid blandningen på locken, stäng isoleringen. Ta bort masken med ljummet vatten efter 20-25 minuter. För varmt är oacceptabelt på grund av närvaron i äggets sammansättning - det rullar. Ägaren av långt hår behöver mer ägg. Du kan lägga till två äggulor med torrt hår eller två proteiner med ökad greasiness. Kursen är 10-12 procedurer.

 • Det kommer att ta lite tid, grönt te, några extra komponenter, och då blir resultatet inte värre än användningen av dyra produkter som köpts i butiken. "Te ceremoni" lyckas framgångsrikt med splittrade ändar, dimness. Hårmaskar med grönt te kommer försiktigt att återuppliva hårstrukturen, återge glans.

  Hur sköljer du ditt hår med grönt te

  Det är inget lättare än att förbereda balsam, skölj eller lotion med grönt te. Användningen av beredda produkter kommer effektivt att hjälpa till med att förbättra håret och hålla dem i perfekt ordning.

  Skölj hjälp recept och tillämpningsregler:

   Ren buljong för förstärkning och lätt färgning. Förbered tebregen på följande sätt: Ta 1000 ml kokande vatten, häll 5-7 matskedar grönt te. Infusion bereds under en timme. Otsezte det. Därefter torka hårbotten efter att ha tvättat ditt vanliga schampo. En ljusmassage med ett avkok av te kommer att ge lätthet till strängarna, kommer att återvända förlorad glans. Dessutom kommer hårfärgen att bli uppfriskad: de ljusa blir något mörkare, utan fula yellowness blir mörkers nyans rikare. Om håret är torrt, är det bättre att ta en mindre mängd svetsning, för oljig - mer. Kursen är inte mindre än tio dagar.

  Firande te conditioner. Det finns inget bättre än att skölja ditt hår med grönt te. Den naturliga, enkla att spela balsam kommer att lösa flera problem på en gång: deras tillväxt är aktiverad, förlusten kommer att sluta, och sken, mjukhet, silkighet och elasticitet kommer att återvända. Receptet är enkelt: Häll 400-500 ml varmt vatten i en matsked grönt te, töm det efter en halvtimme. Varm infusion sköljer regelbundet hår, varje gång mitt huvud.

  Med rosmarin för att återställa färg. Förbered följande hårsköljare, återställ hårfärg: 2-3 matskedar grönt te häll kokande vatten, efter några minuter tillsätt tio droppar rosmarin. Det rekommenderas att skölja håret med ett sådant medel vid varje tvätt, det är inte förbjudet ens varje dag. Han har inga kontraindikationer, ju oftare användningen desto mer uttrycksfull effekt.

  Komprimera från håravfall med kamomill. Blanda en tesked te med en matsked kamille, koka i kokande vatten, täcka, lämna i en halvtimme för att införa. Filtrera elixiren, fukta hårrötterna med det dagligen. Skölj inte med vatten. Komprimera i tre veckor eller mer om det behövs.

  Buljong med ekbark för fettigt hår. Förbered ett glas grönt te och ekbark. Rör om dem. Skölj håret med den här kompositionen, skölj håret med schampo varje gång, och skölj inte av det. Curls kommer att få en trevlig lukt, deras utseende kommer att glädja dig med friskhet och renhet.

  Lotion för att normalisera funktionen hos talgkörtlarna. Tillsätt ett litet glas vodka och två matskedar citronsaft till 200 ml starkt grönt te. Torka blandningen med en liter varmt kokt vatten. Applicera lotion för att städa håret utan att tvätta. Det övergripande tillståndet hos locken kommer att förbättras, nedfallet kommer att sluta. Detta är en riktig frälsning från problemet med fet hår.

 • Te med honung för fet hår. Brew 2 matskedar te i ett glas kokande vatten, spänna efter en timme. Tillsätt en tesked honung och vodka till te. Torka blandningen med en liter vatten vid rumstemperatur. Använd som sköljning efter shampooing.

 • Hur man använder grönt te för hårbehandling - se videon:

  Te för hår

  Te är en god och hälsosam dryck och dessutom en oumbärlig komponent i hemlagade skönhetsrecept. Vi träffade kvinnors recensioner av te på olika skönhets- och hälsofrontar: de använder med framgång te för att skölja hår, kämpa med mjäll, göra masker för att växa hår bättre och färga det till och med! Här är några av dessa recensioner.

  Te för hår: recensioner från forumet

  Anna K., Jekaterinburg

  Jag hörde mycket om det faktum att te har en positiv effekt på håret. Jag har oljigt hår som snabbt förlorar glans, så jag bestämde mig för att skölja dem med te. Det är enkelt! Jag häller en matsked torra svarta teblad med ett par glas kokande vatten, insisterar och använder istället för ett luftkonditioneringsapparat efter varje tvätt - det här är mycket uppfriskande hår, de blir mer lätta, de blir silkeiga och viktigast - nu är de mindre fet och förorenar inte så fort.

  Tatyana S., Kemerovo

  Jag har inte hällt ut de bryggda tebladen i 15 år, men samlat och hållit den på en sval plats och sköljde sedan huvudet när jag tvättade det. Därefter får mina mörka strängar en lyxig nyans, en speciell glans - de lyser bara i solen, det är uppenbart att friska inte är ömtåliga, behagliga att ta på. Jag har tunt hår, och efter sköljning av vikter ut visas volymen.

  Jag älskar min underbara man och älskar att bry sig om henne! Inget botemedel ger en sådan underbar glans, sådan mjukhet som vanligt te. Mitt blonda hår är naturligt torrt, så jag sköljer så här: Jag koka 2 glas vatten, jag somnar en matsked grönt te, jag insisterar på en halvtimme, då filtrerar jag, sköljer jag mitt sköljda huvud. Jag tvättar inte. Infusion tonar håret, vilket gör dem otroligt mjuka, vackra.

  Te för håravfall - beprövade recept

  Diana L., Khabarovsk

  Mycket hår föll ut, tänkte jag - skalligt hår. Men nej! I en vecka före sänggåendet rådde de mig att gnugga starka teblad i hårbotten och skölj håret med te. Jag bestämde mig för att använda vitt te, jag hörde att det stimulerar tillväxten av strängar. Och så vad? Nu kanske jag inte har det tjockaste hårhåret, men mitt hår är inte längre så klättra, bli bra, bli tjockare och starkare. Förresten vill jag säga att te ska användas endast blad, inga tepåsar!

  Hårmask från vodka och te

  Marina S., St Petersburg

  För att förhindra att strängar klättrar gör jag mig en mask av vodka och te. Häll 250 g svart te med vodka (250 ml), insistera 2 timmar, filtrera sedan och gnugga den resulterande tinkturen i hårbotten. Sedan lägger jag mitt huvud i cellofan och en gammal handduk, håller i ungefär en timme och mitt huvud som vanligt - schampo, skölj. Jag såg resultatet snabbt - efter några veckor började strängarna falla mindre och det är uppenbart att bland de långa strängarna börjar nya, korta, korta. Jag gör 2 gånger i veckan.

  Catherine G., Astrakhan

  Mitt hår växer långsamt, och här på ett halvt år har min igelkropp vuxit i en kvadrat till axlarna! Och allt tack vare vodka masken med te. Först trodde jag inte att ett sådant enkelt botemedel kunde hjälpa mig, men då insåg jag att tinkturen bidrar till att väcka vilande hårsäckar. Ja, även håret blev tjockare, starkare, ser väldigt frisk ut. Om de tidigare var som halm, spröd, piskad, nu är de mjuka, silkeaktig, de passar bra. Och viktigast av allt - det finns ett sådant öreverktyg!

  Mask för hår med te-kämpande mjäll

  Natalia V., Novosibirsk

  I många år kämpade med mjäll, bara ett hemskt tillstånd var i hårbotten! Hittade ett sådant recept.
  Förbered en avkok av svart te - en tesked teblad till en fjärdedel kopp vatten, koka i ett par minuter, dränera.
  mix:

  Applicera denna mask på rötterna 2-3 gånger i veckan i 2-3 timmar tills mjäll försvinner. Det hjälpte mig väldigt snabbt!

  Jag vill dela hur jag inte längre lider av seborré. Jag har mycket oljigt hår, efter tvätten saltades de redan på en dag, vågar uppträdde. Vad bara jag gjorde för att bli av med seborré! Detta recept hjälpte till:

  • 250 ml starkt grönt te,
  • 50 g vodka
  • 2 teskedar färskpressad citronsaft
  • liter kokt vatten.

  För att sätta denna blandning på det tvättade huvudet och inte tvätta bort. Efter en tid återvände talgkörtlarna i normala fall, mjäll försvinner gradvis. Strängar är inte längre så tjocka och i det hela taget läker de märkbart, ser bättre ut, volymen har dykt upp.

  Nina B., Sayanogorsk

  Jag vet hur annat du kan bli av med mjäll: Blanda ett glas ekbark och starkt svart te, skölj med blandningen efter att ha tvättat huvudet. Skölj inte med vatten efter sköljning. Men denna metod är inte lämplig för blondiner, eftersom infusionen färgar strängarna lite.

  Färgande tehår

  Svetlana I., Tuapse

  I vår familj skämmade aldrig kvinnor sitt hår med färg. För att ändra färgen eller ge en vacker nyans och glans använder vi vanligt te. Vi gör masker enligt följande recept:

  2. Efter att ha tvättat håret måste du alltid skölja det med starkt svart te, vilket ger en stråfärg till ditt hår.

  Inga L., Magnitogorsk

  Jag är en supporter av allting naturligt, även i färgning. För att göra färgen mer mättad använder jag vanligt svart te. Jag sköljde med stark infusion - som ett resultat får jag en ljus kastanjfärg. För allt är hårets tillstånd kraftigt förbättrat - strängarna är inte så feta, de delar mindre. Ibland för mer effekt lägger jag henna till teblad - så dyker en underbar röd nyans upp på hårets huvud.

  Marina L., Minusinsk

  Och jag bleknar te! Av detta är endast fördel, till skillnad från kemiska klarare! Det visar sig mycket vacker guldfärg.
  behöva

  • vanligt te - 10 g,
  • Kamilleblommor - 50 g,
  • färglös henna - 40 g.

  Häll denna blandning med 2 koppar varmt vatten, koka i 5 minuter, kyla, sätt sedan lite mindre glas (200 ml) vodka och låt det brygga i 2-3 dagar. Då måste du tömma vätskan, pressa resten av blandningen i den och fuktar den med huvudet. Håll i 40 minuter (jag håller 30), och tvätta sedan som vanligt.  Nästa Artikel
  Var kommer mjäll från och hur bli av med det