Hur man tar bort den gröna nyansen efter färgning av håret: orsaker och sätt att eliminera


Oberoende färgning eller färgning av en oerfaren mästare kan leda till utseendet på en oplanerad nyans på håret. Är det möjligt att snabbt ta bort den gröna nyansen efter färgning? Är det nu nödvändigt att skära allt?

Varför visas en grön nyans?

Den främsta och vanligaste orsaken är den olyckliga kombinationen av gammal och ny färg. När du blandar gult och blått blir du alltid grön.

Och om det apelsingula pigmentet möts med ett lila-blått pigment, till exempel när man ommålar håret från mörkröd till asblond, så kan man verkligen få en "växtbaserad" nyans på strängarna.

En annan möjlig orsak är användningen av expired och lågkvalitativa hårfärger. Att köpa billiga produkter blir ibland problem. Vid tillverkning av billiga färger kan initialt felaktigt göra färgkombinationer. Och den riktiga slutliga färgen kommer att skilja sig avsevärt från vad som presenteras på annonseringsfotoet.

Naturliga färgämnen, såsom basma och henna, när de används före eller efter förtydligande, orsakar också ibland en grön nyans. Naturliga färger på toppen av det, de är ganska mycket ätit i håret. Därför måste du vara särskilt försiktig med henna eller basma.

Observera att inte bara naturliga färgämnen, men vanligt vatten med blekmedel kan leda till att håret grönas om klor reagerar med kemiskt färgämne.

Kosmetika för att neutralisera den gröna nyansen

På den fria marknaden nu, utan problem, kan du hitta specialverktyg för att bli av med den "gröna" efter en misslyckad färgning. Låt oss som exempel nämna flera sådana medel från olika märken.

Anti-Grönt

Professionellt schampo av snabb och djup handling, som avlägsnar partiklar av koppar, järn och klor från hårets inre struktur.

Estel kärleksnyans

Ett annat bra verktyg är Estel Love Nuance. Detta är en tonic som innehåller ett keratinkomplex som hjälper till att återställa hårets hälsa. Den trevliga pärlskuggan kan dölja "greenerna" på strängarna med ett starkt rött pigment. Dessutom skapas en liten konditioneringseffekt, vilket gör frisyren mer silkeslen.

Rosa pärla

Rosa pärla - tonic från märket RoColor. Färgen på denna tonic kännetecknas av en speciell mättnad. Och innan du genomför en full toning gör det inte ont för att utföra testet på en separat sträng. Om färgen är ljusare än väntat, är det möjligt att späda det med vatten baserat på ett ett-till-ett-förhållande.

Folkmekanismer

Inte alltid till hands finns det en professionell smink för att lösa hårproblem. Alternativt kan du använda enkla men effektiva folkläkemedel som hjälper till att eliminera den gröna nyansen.

Tomatjuice

Det är nödvändigt att hälla tomatsaft i ett vanligt 200 gram glas och tillsätt lite vatten där (högst en tredjedel). Sedan ska blandningen fördelas i strängar och vänta 10-20 minuter. Därefter måste du tvätta håret - gröna efter att det ska försvinna. Det rekommenderas att endast använda naturlig juice - om du vill kan du laga det själv.

Äppelcidervinäger

Det är nödvändigt att tillsätta 2 matskedar vinäger till glaset. Då måste du applicera denna lösning på håret och vänta ca 15 minuter. Låt oss göra en reservation att andra typer av ättika inte kan användas, bara äpple kommer att göra!

aspirin

Det kan köpas till ett fyndpris på ett apotek ("acetylsalicylsyra" kan skrivas på paketet, men det är samma sak). Beroende på hårets längd behöver du 2 till 4 tabletter. De måste krossas noggrant och spädas ut i ett glas med varmt vatten. Vätskan bör försiktigt hällas över håret så att de fuktas. Efter 15 minuter kan lösningen tvättas bort. Omedelbart efter detta förfarande rekommenderas att använda en shampoo-balsam eller en återställningsmaske - detta kommer att bidra till att undvika eventuella negativa konsekvenser.

Citronsaft

Ungefär 50-100 gram citronsaft (naturligtvis naturligt) späds ut i ett mätglas, appliceras på hårbotten i 15 minuter och tvättas sedan av. Mycket enkelt, men bevisat och pålitligt sätt.

Appliceringssättet är ungefär detsamma som i fallet med aspirin. En matsked av natron behöver lösas i ett glas varmt vatten, sätta på håret och sköljs sedan efter samma 15 minuter.

Olivolja

Det är nödvändigt att ta ca 150 gram olja och varma till 40-50 grader Celsius. När det kyls ner för en behaglig temperatur måste den försiktigt gnidas in i strängarna. Efter en timmes väntan måste du tvätta håret med schampo (i kompositionen bör det under inga omständigheter vara sulfat). Denna procedur kan upprepas flera gånger i veckan tills fullständig försvinnande av grönska. Olivolja kan ha flera fördelaktiga effekter på en gång - det hjälper inte bara att bli av med grönska, men samtidigt kommer det att återfuktas och stärka ditt hår.

Var uppmärksam! Om din hårbotten är känslig, är det endast nödvändigt att använda folkmjukmedel efter att ha utfört ett allergiskt reaktionstest.

Funktionerna bryr sig efter färgning

För att inte möta problemet med grön nyans, är det viktigt att inte bara hitta rätt smink, utan också att sköta om ditt hår:

 1. Hår som har färgats kan inte kamma omedelbart efter att huvudet har tvättats. Detta leder till stympade ändar och skador på hårstrukturen.
 2. Experter rekommenderar inte att du använder en hårtork för torkning av färgat hår och krullningstänger. Uppvärmd luft har en negativ effekt på skadat hår - det splittrar ännu mer, och dess glödlampor försvagas. Som ett resultat kommer frisyren att se osjobbig ut. En ny färgning av försvagade och skadade lockar kan vara orsaken till deras förlust. Så här räker du håret utan att stryka, hittar du på vår hemsida.
 3. Inom 7 dagar efter färgning bör kontakt med klorerat vatten undvikas. Och när du går till poolen bör du alltid bära en speciell hatt.
 4. Även kranvatten kan vara farligt för färgat hår. Dess egenskaper lämnar ofta mycket att önska. Och låt oss säga att rostigt vatten kan ge en ny, onödig nyans till de klarade strängarna. Därför bör du bara använda kokt eller filtrerat vatten för att tvätta hårblondiner.

Det är viktigt! För färgat hår förlorar inte färg, förblev glänsande och silkeslen, det är lämpligt att använda ytterligare kosmetiska produkter som bibehåller basfärgen och inte skadar hårets struktur. Vi talar om speciellt tonfettskum, schampo, balm, etc.

Så vad ska du göra om du har en grön nyans? Naturligtvis är det inte nödvändigt i sådana fall omedelbart rusar till frisören för att göra en kort hårklippning. Det finns många billiga verktyg och folkrecept som hjälper till att bli av med "gröna" utan allvarliga förluster.

Det viktigaste är att handla noga - för att inte panik och inte försöka allt i godtyckliga kombinationer, kan ett sådant tillvägagångssätt bara förvärra situationen.

Det är viktigt att veta om hårfärgning:

Varför syns grönt hår och hur man tar bort det?

Ibland presenterar omfärgning obehagliga överraskningar, vilket tvingar dig att tänka på hur man tar bort den gröna nyansen av hår. För att rädda situationen kan professionella och folkliga lösningar för färgkorrigering. Och i framtiden var en sådan metamorfos med hårets huvud inte, du borde veta orsakerna till att blöda grönt i ditt hår.

Vid färgning med naturliga färgämnen ger Basma grön färg. För att få en naturlig mörk nyans blandas indigobladpulver nödvändigtvis med henna. Ur förhållandet mellan pigment i kompositionen beror på vad som kommer att vara kulkretsfärg: ljusbrun, kastanjebrun, brons eller svart. Gröna förekommer i fallet när de lyser den tidigare färgade basan eller hennahåret.

En liknande effekt kan uppstå efter applicering av kemisk färg. Ofta erhålls den gröna återflödet i honungens hår, röda och auburn nyanser repainted i ash tone. Ovanlig färg är resultatet av införandet av blått pigment (närvarande i någon grå färg) på den tidigare befintliga gula. En annan orsak till grönt hår är användningen av dålig kvalitetsklarare.

Ibland är den resulterande nyansen inte associerad med färgning. Håret i både färgade och naturliga blondiner kan bli grön med långvarig kontakt med klorerat eller havsvatten när det utsätts för solljus. I vissa fall ger toning-effekten ett sköljdekok av nät, frekvent applicering av masker med olivolja.

För att inte bli offer för ett färgämneexperiment är det bättre att överlåta en dramatisk förändring av hårets färg till en professionell. För att neutralisera oönskade nyanser av befälhavaren, lägg till som regel mikstonfärg. Till exempel undertrycker grönt rött korrektur. Men även erfarna frisörer tar sällan färg efter Henna och Basma, eftersom det är svårt att radera växtpigmentet utan att skada hårstrukturen.

Lime färgad efter målning gröna kan vara kosmetiska produkter - en tint balsamton "rosa pärla" eller ett speciellt schampo av den anti-gröna serien. Hjälp och återfärgning med röd färg. Du kan rädda håret med en grön nyans av klor, vilket ger dig den ursprungliga färgen, du kan:

· 6% läsklösning

· Aspirin (5 tabletter per liter vatten);

· Tomatpasta eller juice

· Vatten (250 ml) med citronsaft (50 ml).

Eventuella medel appliceras på vått hår och inkuberas i 15 minuter. Torka därefter håret med varmt vatten med hjälp av schampo. I framtiden, så att skadliga ämnen inte ackumuleras i håret, bör simma i poolen vara i en hatt. Om krullarna fortfarande blötläggs måste du, efter att ha badat, ta en dusch med klorschampo.

Så, den främsta orsaken till grönt hår - fel i färgning, som kan korrigeras med hjälp av den röda blandningen. Om det blonda håret är grönt från klor kommer alkaliska och syra lösningar att komma till räddningen.

LiveInternetLiveInternet

-Tags

-musik

-Sök via dagbok

-Prenumerera via e-post

-statistik

Basma utan henna - grönt hår

Henna eller Basma-färgat hår är inte bara vackert, men också hälsosamt. Emellertid indikerar ingen av basmagasinpackningen att den endast ska användas i kombination med henna, eftersom hårfärgen blir grön. På förhållandena av henna och basma i olika proportioner, vilket ger olika nyanser beroende på färg, hårlängd, även på förpackningen - inte ett ord.

Det är också viktigt att känna till en annan egenskap hos basma och henna: de är inte kompatibla med kemiska färgämnen och perm. Det betyder att du inte kan använda henna och basma för redan färgat syntetiskt hårfärg eller utsättas för kemisk perm. Tvärtom, använd inte kemiska färgämnen för färgade basma eller henna krullar och inte perm, eftersom färgen bara kan vara fusion (orange, grön, etc.).

Det är bättre att färga håret med grått hår först med henna, och sedan med basma, men bara om det finns en önskan att måla över 40% av grått hår.

Henna kan användas mer än 1 gång om 2 månader, om oftare - håret kommer att börja förlora glans och kommer att se bleknat, men Henna har vana att snabbt tvätta. Henna är mest lämplig för brunhåriga kvinnor, färgen på håret kommer att se mörkare och rikare ut, men mörkt brunt hår är bättre att avstå från att färga, då är det inte troligt att du får en dålig rödaktig färg.

Basma i kombination med henna kommer att göra hårfärgen mycket mörkare - från lätt kastanj till svart, lämplig för färgning grå.

Naturligtvis är det målat med henna och basmo är mycket användbart:

 • håret blir glänsande och elastiskt
 • stimulerad hårväxt
 • mjäll försvinner
 • hårstruktur förbättras
 • hårrötterna stärktes

Tips för henna och basma färgning:

 • För att få en jämn nyans när den färgas med henna späds den med kefir eller blandas med jordnöts i förhållandet 10: 1
 • En rödaktig nyans kan erhållas genom att blanda henna med karkad
 • Du kan få en rödaktig gul nyans genom att lägga svart te till Henna.
 • En gyllene nyans kommer att ge en blandning av henna med kamillextrakt (1 matsked kamille för 1/2 kopp vatten)
 • Kastanjebrun eller rödbrun nyanser kan erhållas genom att tillsätta några teskedar kaffe
 • Mättad svart färg kan erhållas genom att applicera en blandning av henna och basma på vått hår, lämna i 1 timme och applicera sedan en lösning av Basma med vatten
 • Ett annat sätt att bli svart är att blanda henna med basma i ett 1: 2-förhållande (förväxla inte! Om du tar motsatsen till 2 delar basma och 1 henna blir färgen brons)
 • Kastanjeskugga kommer att ge en blandning av basma och henna i ett förhållande 1: 1.

Hur man brygger henna och basma:

 1. Använd kläder som inte har något emot att bli smutsig
 2. Häll henna eller henna med basma i porslinskålen (mängden pulver beror på mängden färgat hår, till exempel för min korta ganska tjocka hade jag 1 paket av henna och 1 paket basma)
 3. Häll i varmt vatten, vars temperatur bör vara ca 90 °, blandningen i tjocklek ska likna gräddfil, knäda klumparna
 4. Det är nödvändigt att applicera blandningen fortfarande varm på rent torrt eller vått hår, helst med en borste, från huvudets baksida, sedan huvudets topp, tempel, smäll - från roten längs hela längden av håret
 5. Sätt ett paket på håret, lägg det med en handduk ovanpå, vilket inte är synd att smita (även om allt tvättades bort)
 6. Beroende på önskad nyans, är det nödvändigt att gå i denna turban, ju mer mättad den borde vara, desto längre
 7. Då ska håret tvättas med varmt vatten utan schampo, vilket är bättre och användes de närmaste 2-3 dagarna efter färgning. Skölj av växtlösningen tills vattnet som strömmar från håret är klart.

Om du bara vill förbättra hårets tillstånd utan att färga, kan du använda färglös henna.

Vit eller någon annan färgad henna har inte längre en positiv effekt på håret eftersom det innehåller syntetiska färgämnen.

Shampoo Olga Romashko För försvagade, färgade och delade ändar - granskning

Grönt hår och hennahår med molekylär schampo. Vad är innovativ kosmetika?

 • Tillhandahålls för fri testning

Syftet med denna ampus har skapats för mitt hår?

Jag älskar att prova nya hårvårdsprodukter. Sanningen är komplicerad av det faktum att det är svårt för mig att hitta det perfekta verktyget, oftare faller varorna i kategorin "bra verktyg, men jag kommer inte köpa det längre".

Därför ville jag verkligen prova en helt ny produkt för mig - molekylär schampo.

Hur skiljer det sig från ett annat schampo?

MOLECULAR COSMETICS - en ny riktning i kosmetologiens värld. Utvecklad av doktor i medicinska vetenskaper Olga Romashko 1991.

MOLECULAR COSMETICS skiljer sig från det vanliga i sin innovativa komposition: många MICRO-molekyler, som skapas av naturen för att förnya och återställa hudceller, introduceras i kosmetiska preparat. I ungdomen fungerar denna process perfekt.

MOLECULAR COSMETICS kompenserar för underskottet av naturliga mikro-molekyler, vilket oundvikligen uppträder i åldern, med trötthet och stress.

MOLECULAR COSMETICS är hypoallergena, eftersom MICROmolekylerna exakt upprepar molekylerna i hudcellerna. De är infödda och naturliga för dem. Och allergier - en reaktion på främmande ämnen.

MOLECULAR COSMETICS verkar överraskande effektivt och snabbt som ett resultat av penetrationen av MICROMOLECULES i "hjärtat av celler" och uppnåendet av höga koncentrationer av "rätt MICROMOLECULES på rätt ställe".

MOLECULAR COSMETICS ger din hud möjlighet att välja endast de molekyler som du behöver.

På tillverkarens hemsida finns det många olika verktyg som lockar uppmärksamhet. Jag kunde försöka fyra, och det var vackert.

Jag hittade en favoritkräm, men att hämta något till min lurviga hud är väldigt svårt.

Men nu om ett speciellt schampo och dess effekt på mitt hår.

Mitt hår (villkor för vår-sommaren 2018): länge, Henna är "målade" med färg tre gånger, men du själv vet hur illa det är att umgås (det är omöjligt - det är meningen). På rötterna är utsatta för fett, i ändarna - till sektionen. En del av håret var upplyst och färgat (av befälhavaren) i grön. Tvätta håret: eftersom det blir smutsigt. För närvarande är det varannan dag.

Tidsanvänd schampo: april, maj, delvis - juni.

Jag gillar utseendet. Han är diskret och samtidigt attraktiv. Bland annat schampon är inte särskilt framhävd.

Såvitt jag förstod, finns det inga silikoner i kompositionen. För vård av grönhår och henna-lider rådde jag till alternativa medel med och utan silikon (endast UTAN för den gröna delen), och därför var schampon som ksat.

Ingredienser: Aqua Destillata, Milda tensider: Dinatrium Laureth Sulfosuccinate, Sodium Laureth -11 Carboxilat + Laureth-10, Cocamidopropil Betain, PEG-4 Repeseedamid, Mikromolekylär Komplex:

1. Aminosyror: Alanin, Arginin, Asparagin; Asparaginsyra; Cystein, glutamin, glutaminsyra, glycin, histidin, isoleucin, leucin, lysin, metionin, fenylalanin, prolin, serin, treonin, tryptofan, tyrosin, valin

2. Vitaminer: A, Bl, B2, B6, C, Dl, E, F, H, K, U, P, PP, Folsyra, Cholin, Nikotinamid;

3. Mineralsalter: Na, K, Ca, Mg, Zn; Natriumcitrat, Citronsyra, Fragrance, Olive PEG-8 Esters, Sensicare C 1000, Fenoxietanol, Glyceril Laurat.

Aromen är diskret, ljus (påminner mig om medicinska anteckningar), det förblir inte på håret och även i tvättprocessen känns det nästan inte.

Skummande medelvärde. Med tanke på erfarenheten av skrubbskum och gel för tvätt från samma tillverkare, väntade jag mig att möta skummande schampo, men allt verkade mycket bättre. Här är skumlocket på normal nivå, men det sker endast under den andra tvålningen. Första gången finns det nästan inget skum alls.

Håret tvättades väl, men endast under förutsättning att ingenting applicerades på dem. Om du använde masker, oljor och "tunga" non-tints, producerar schamponet envis ett mediokerresultat.

Hårförlust med detta schampo är minimal. Ibland var det inte en enda droppe, ibland samlade jag om ett dussin. Självklart är detta resultatet inte bara av schampon, men jag vet att många års erfarenhet, jag tror att användningen av schampo av olika märken har en annan effekt på håravfall vid schamponering. Det här tricket fungerar med mig. Shampoo Romashko hjälpte till att minska håravfall.

Hår efter tvätt är behagligt att röra vid. Men det är allt. De utstrålar inte en trevlig arom (endast om du använde en lägenhet eller mask), de blir inte mer frodiga, huvudets friskhet förändras inte heller.

När jag tvättat på en dag eller två fortsätter jag att tvätta.

Men jag gillade det faktum att shampoo hjälpte mig lite för att minska håravfall. Jag kan inte säga att jag just nu har problem med det, men det fanns tider när endast tre (.) Hairs föll ut under hela tvättprocessen. Då föll håret av tiotals hår (t-tautalogi, hurra!).

Och det var viktigt för mig att shampooet tvättar håret försiktigt, fungerar bra på huvudet och levererar aminosyror till det.

Jag använde den första flaskan med nöje och intresse och det verkar för mig att detta var en unik och intressant upplevelse. För tillfället har jag ett litet schampo kvar, och jag lämnar det för att ta hand om de gröna strängarna.

Varför du inte kan färga ditt hår efter henna

Hur Henna Malar Hår och Konstgjorda Färger

Henna är ett pulver av en lerig marshy färg med en specifik lukt. Lagen av lawsonia består av molekyler av tannin, ett naturligt färgämne av orange färg, men detta pigment är inte synligt i pulvret, eftersom det förmörkas av klorofyll. Men om bladen krossas och späds ut i vatten, och ännu bättre i en sur vätska, till exempel i citronsaft, upplöses cellmembranen och färgen frigörs.

Om de samtidigt applicerar henna på håret börjar det frisatta färgämnet strömma in i håraxeln, där det kombineras med keratin. Således penetrerar henna direkt i hårstrukturen, tanninmolekylerna är nära associerade med keratin på hårets yttre skikt. Därför är Henna nästan inte tvättade med strängarna - färgen minskar till slut lite, men håller fast, det är extremt svårt att tvätta det.
Det är på grund av sin förmåga att tränga in i hårstrukturen och kontaktkeratin hönar håret, vilket gör det tjockare och starkare.

Kemiska färgämnen utan väteperoxid omsluter håret, vilket ger dem önskad färg. Färgen med peroxid i kompositionen frisätter syre vid tiden för färgning, som tränger in i hårpigmenten och lyser dem.

Om håret är av naturlig färg eller färgad med ett konstgjort färgämne, beter sig färgämnet förutsägbart men det kombinerar dåligt med vegetabiliska pigment: färgämnet uppträder inte heller, eftersom det inte kan kämpa med ett sådant starkt pigment eller under påverkan av tannin ändrar dess effekt, vilket leder till skapandet av en annan färger, eller det verkar svagt och färgar håret ojämnt. Det är svårt att förutse i förväg hur effekten kommer att bli om du använder färgen efter henna.

Kemisk färg efter henna

Samspelet mellan henna växtpigment och kemisk färg kan ge olika resultat, vanligtvis nedslående. I vissa fall får håret oväntade nyanser - från ljus orange till grön. Risken för att bli grön i ditt hår ökar om du lägger till basma för en mörkare och mer mättad färg under föregående hennafärgning. Även om färgen som helhet visade sig bra, kan du se grönaktiga reflektioner av håret i dagsljuset.

I andra fall faller den kemiska färgen dåligt på henna och har nästan ingen effekt. Många tjejer klagar också på att även när de lyckades måla henna med konstgjord färg så visade sig kopparfärgen fortfarande känna sig. Byte av samma, för att ta bort gröna eller röda, fungerar inte alltid. Det är emellertid omöjligt att säga att färgen alltid leder till obehagliga följder efter henna.
Ibland kan det vara lyckligt, och den förväntade effekten av färgämnet kommer att sammanfalla med resultatet, det beror helt på hårets struktur, färgens kvalitet, användningen av henna och andra faktorer.

Men eftersom färgen beter sig oförutsägbart och ligger på henna, vågar de flesta frisörer inte att färga sådant hår och rådde inte att göra detta på egen hand. Om du inte vill vänta tills håret växer att färgas, var noga med att prova på en liten strand i hårets tjocklek för att testa effekten av ett specifikt färgämne på henna.

Grönt hår efter henna

men blondar lila ljusa)))))

Ja, ja! Irida violet späds ut i en burk med vatten och oolaskivayut hår. Det är bara en liten bit som är nödvändigt att vattnet är transparent och lila var. Då kommer yellowness att döda och håret kommer inte att färgas.

Ja, ja! Irida violet späds ut i en burk med vatten och oolaskivayut hår. Det är bara en liten bit som är nödvändigt att vattnet är transparent och lila var. Då kommer yellowness att döda och håret kommer inte att färgas.
Den sista gången jag sköljde ut tvätten, generöst stänkte lila, blev jag väldigt lila. I bilen i dagens ljus tittade jag in i spegeln. 010:

Hur man tar bort den gröna nyansen efter färgning av håret: orsaker och sätt att eliminera

Oberoende färgning eller färgning av en oerfaren mästare kan leda till utseendet på en oplanerad nyans på håret. Är det möjligt att snabbt ta bort den gröna nyansen efter färgning? Är det nu nödvändigt att skära allt?

Varför visas en grön nyans?

Den främsta och vanligaste orsaken är den olyckliga kombinationen av gammal och ny färg. När du blandar gult och blått blir du alltid grön.

Och om det apelsingula pigmentet möts med ett lila-blått pigment, till exempel när man ommålar håret från mörkröd till asblond, så kan man verkligen få en "växtbaserad" nyans på strängarna.

En annan möjlig orsak är användningen av expired och lågkvalitativa hårfärger. Att köpa billiga produkter blir ibland problem. Vid tillverkning av billiga färger kan initialt felaktigt göra färgkombinationer. Och den riktiga slutliga färgen kommer att skilja sig avsevärt från vad som presenteras på annonseringsfotoet.

Naturliga färgämnen, såsom basma och henna, när de används före eller efter förtydligande, orsakar också ibland en grön nyans. Naturliga färger på toppen av det, de är ganska mycket ätit i håret. Därför måste du vara särskilt försiktig med henna eller basma.

Observera att inte bara naturliga färgämnen, men vanligt vatten med blekmedel kan leda till att håret grönas om klor reagerar med kemiskt färgämne.

Kosmetika för att neutralisera den gröna nyansen

På den fria marknaden nu, utan problem, kan du hitta specialverktyg för att bli av med den "gröna" efter en misslyckad färgning. Låt oss som exempel nämna flera sådana medel från olika märken.

Anti-Grönt

Professionellt schampo av snabb och djup handling, som avlägsnar partiklar av koppar, järn och klor från hårets inre struktur.

Estel kärleksnyans

Ett annat bra verktyg är Estel Love Nuance. Detta är en tonic som innehåller ett keratinkomplex som hjälper till att återställa hårets hälsa. Den trevliga pärlskuggan kan dölja "greenerna" på strängarna med ett starkt rött pigment. Dessutom skapas en liten konditioneringseffekt, vilket gör frisyren mer silkeslen.

Rosa pärla

Rosa pärla - tonic från märket RoColor. Färgen på denna tonic kännetecknas av en speciell mättnad. Och innan du genomför en full toning gör det inte ont för att utföra testet på en separat sträng. Om färgen är ljusare än väntat, är det möjligt att späda det med vatten baserat på ett ett-till-ett-förhållande.

Folkmekanismer

Inte alltid till hands finns det en professionell smink för att lösa hårproblem. Alternativt kan du använda enkla men effektiva folkläkemedel som hjälper till att eliminera den gröna nyansen.

Tomatjuice

Det är nödvändigt att hälla tomatsaft i ett vanligt 200 gram glas och tillsätt lite vatten där (högst en tredjedel). Sedan ska blandningen fördelas i strängar och vänta 10-20 minuter. Därefter måste du tvätta håret - gröna efter att det ska försvinna. Det rekommenderas att endast använda naturlig juice - om du vill kan du laga det själv.

Äppelcidervinäger

Det är nödvändigt att tillsätta 2 matskedar vinäger till glaset. Då måste du applicera denna lösning på håret och vänta ca 15 minuter. Låt oss göra en reservation att andra typer av ättika inte kan användas, bara äpple kommer att göra!

aspirin

Det kan köpas till ett fyndpris på ett apotek ("acetylsalicylsyra" kan skrivas på paketet, men det är samma sak). Beroende på hårets längd behöver du 2 till 4 tabletter. De måste krossas noggrant och spädas ut i ett glas med varmt vatten. Vätskan bör försiktigt hällas över håret så att de fuktas. Efter 15 minuter kan lösningen tvättas bort. Omedelbart efter detta förfarande rekommenderas att använda en shampoo-balsam eller en återställningsmaske - detta kommer att bidra till att undvika eventuella negativa konsekvenser.

Citronsaft

Ungefär 50-100 gram citronsaft (naturligtvis naturligt) späds ut i ett mätglas, appliceras på hårbotten i 15 minuter och tvättas sedan av. Mycket enkelt, men bevisat och pålitligt sätt.

Appliceringssättet är ungefär detsamma som i fallet med aspirin. En matsked av natron behöver lösas i ett glas varmt vatten, sätta på håret och sköljs sedan efter samma 15 minuter.

Olivolja

Det är nödvändigt att ta ca 150 gram olja och varma till 40-50 grader Celsius. När det kyls ner för en behaglig temperatur måste den försiktigt gnidas in i strängarna. Efter en timmes väntan måste du tvätta håret med schampo (i kompositionen bör det under inga omständigheter vara sulfat). Denna procedur kan upprepas flera gånger i veckan tills fullständig försvinnande av grönska. Olivolja kan ha flera fördelaktiga effekter på en gång - det hjälper inte bara att bli av med grönska, men samtidigt kommer det att återfuktas och stärka ditt hår.

Var uppmärksam! Om din hårbotten är känslig, är det endast nödvändigt att använda folkmjukmedel efter att ha utfört ett allergiskt reaktionstest.

Funktionerna bryr sig efter färgning

För att inte möta problemet med grön nyans, är det viktigt att inte bara hitta rätt smink, utan också att sköta om ditt hår:

 1. Hår som har färgats kan inte kamma omedelbart efter att huvudet har tvättats. Detta leder till stympade ändar och skador på hårstrukturen.
 2. Experter rekommenderar inte att du använder en hårtork för torkning av färgat hår och krullningstänger. Uppvärmd luft har en negativ effekt på skadat hår - det splittrar ännu mer, och dess glödlampor försvagas. Som ett resultat kommer frisyren att se osjobbig ut. En ny färgning av försvagade och skadade lockar kan vara orsaken till deras förlust. Så här räker du håret utan att stryka, hittar du på vår hemsida.
 3. Inom 7 dagar efter färgning bör kontakt med klorerat vatten undvikas. Och när du går till poolen bör du alltid bära en speciell hatt.
 4. Även kranvatten kan vara farligt för färgat hår. Dess egenskaper lämnar ofta mycket att önska. Och låt oss säga att rostigt vatten kan ge en ny, onödig nyans till de klarade strängarna. Därför bör du bara använda kokt eller filtrerat vatten för att tvätta hårblondiner.

Det är viktigt! För färgat hår förlorar inte färg, förblev glänsande och silkeslen, det är lämpligt att använda ytterligare kosmetiska produkter som bibehåller basfärgen och inte skadar hårets struktur. Vi talar om speciellt tonfettskum, schampo, balm, etc.

Så vad ska du göra om du har en grön nyans? Naturligtvis är det inte nödvändigt i sådana fall omedelbart rusar till frisören för att göra en kort hårklippning. Det finns många billiga verktyg och folkrecept som hjälper till att bli av med "gröna" utan allvarliga förluster.

Det viktigaste är att handla noga - för att inte panik och inte försöka allt i godtyckliga kombinationer, kan ett sådant tillvägagångssätt bara förvärra situationen.

Det är viktigt att veta om hårfärgning:

Grönt hår efter henna

Kom ihåg! - Grön nyans visas på samma sätt med täta hårljus.
Men hur är det när resultatet av färgningen visade sig vara alls eller inte alls vad du förväntade dig? - Här ställs många frågor direkt: vad ska man göra? Hur fixar du det?
Vi är i panik letar efter olika alternativ som kan vara ännu värre än den tidigare.

I själva verket är det viktigaste att inte panik och tänka på att hitta det lämpligaste alternativet för dig och ditt hår så att det inte blir ännu värre.
Så många av oss gillar inte den röda färgen, men när de är målade med henna, visar det sig i de flesta fall att det är rött, för att muffla ditt röda huvud och tvätta färgen du inte gillar mest, måste du göra en mask:
- Från kefir och rosa lera uppvärms dessa komponenter i ett vattenbad och bärs på hår som sedan förpackas i polyeten och en handduk. Och det är bättre att sitta med denna mask så mycket som möjligt från 1,5 till 3 timmar.

För att ta bort "träsken" på håret: Du behöver bara veta några sätt tillgängliga och enkla:

-Tja tar bort den gröna nyansen av hårtomatosaft, som måste appliceras på håret i ungefär tio minuter.
-Det andra sättet att lösa upp 3-4 tabletter acetylsalicylsyra i varmt vatten och skölj allt håret och lämna i 20 minuter, om du inte har alla gröna blad kan du skölja igen på en dag.


Efter en sådan mask, är det önskvärt att göra en vitaminmask för hår !!
Det kan vara som burdockolja eller havtornsolja med tillsatt vitamin A och E, eller en annan närande mask som du gillar bäst.

Skador på henna

Varje kvinna vill vara vacker och attraktiv. För att göra detta måste du inte bara ta hand om din hälsa och behålla dig i gott skick, men skapa också en viss, unik stil. Ett bra sätt att få individualitet i ditt utseende är hårfärgning. Det är just nu att valet uppstår - att använda ett skadligt kemiskt hårfärg eller att uppmärksamma naturliga naturliga färgämnen, varav en är henna.

Henna hårfärgning

Färgning sker på principen om pigmentackumulering i hårets övre lager - i nagelbandet. Färgpigmentet tränger inte in i hårets struktur (inuti), men trots detta färgar det håret länge och tvättas inte helt bort (som kemiskt färgämne), även om det inte har så stark färgförmåga att helt ersätta den naturliga hårfärgen. Henna är mer färgämne än färgämne. Det ger hår en nyans, och det skiljer sig beroende på hårets ursprungliga ton.

Henna kan bara färga hår i - orange-rött, - rött brunt eller - röd-röd ton, eftersom Det är dessa färger som orsakas av huvudfärgen av henna - lavson. En mängd olika färger kan endast uppnås genom att blanda henna med olika örter och tillsatser. Annan färg (rubin, titian, aubergine, etc.), förutom Henna sanna färg, är antingen en blandning av Henna med andra färgämnen (till exempel med basma) eller med syntetiska färgämnen.

Henna är indisk eller iransk. Till skillnad från indiska är färgämnet av iranska henna mycket bredare, och när det är blandat kan man få många underbara nyanser (intensiteten beror på den ursprungliga naturliga hårfärgen).

Det finns också sådana sällsynta sorter av henna som absorberar färg - något lättare hår (med en och en halv eller två toner).

Henna skador på håret

Skador på henna uppstår när hennafläckar är för frekventa. Det kan torka håret (på grund av innehållet i syror och tanniner i det). Som ett resultat orsakar den frekventa användningen av henna skada och motsatt effekt - håret blir matt. Vid upprepad penetrering av färgämneshinden i hårkutiklet är dess skyddande skikt brutet, vilket kan leda till att håret börjar splittras. Med förlust av fukt blir de försvagade - förlora sin styrka och falla ut. Håret övermättad med henna blir tråkigt, orubbligt, torrt, det förlorar sin elasticitet, blir styvare, svårt att stila och håller det inte bra. De är svåra att ge volymen.

Henna har en vana att blekna.

Den resulterande hårfärgen efter färgning med henna att förändras med hjälp av konstgjorda färgämnen är nästan omöjligt. På grund av dess omslutande egenskaper skyddar henna håret från penetration - färgpigment kommer inte att kunna tränga in i håret. Vegetabiliska färgämnen är mycket dåligt kombinerade med kemikalier. Använd inte konstgjorda färgämnen tills Henna-färgat hår har fullvuxet. Reaktionen av kemikalier och Lawson kan ge ett helt oförutsägbart resultat, upp till radikalt blå, orange eller grön nyanser. Kemisk färg kan ligga ojämnt och färgen blir ojämn.

Herbal hårfärger kombinerar inte med kemiska ämnen, för detta kan henna inte användas om håret nyligen har färgats med ett kemiskt baserat medel, blekt, permeert eller blekt.

Henna maskerar grått hår och rötter, men det är omöjligt att helt jämföra gråstrålarnas färg med resten av hårmassan när de färgas med henna för första gången. Det grå håret är poröst, det berör färgen snabbare. Till följd av detta ser hårgrået ut mot resten av håret mycket mer rödaktigt än resten - gulrot (eldig röd) färg. För god effekt är det nödvändigt att färga gråhår med henna inte en gång, men något, så att färgen är fixerad och blir mörkare.

Henna kan också vara skadligt om det används med tillsats av konstgjorda färger. Detta kan orsaka allergisk hudreaktion.

Resultatet av hennafärgning är inte alltid förutsägbart, eftersom Den slutliga färgen kommer att bero på den ursprungliga hårfärgen, färgningstid och metod för att bryna hennapulver. Henna hårfärgning kräver viss färdighet (erfarenhet) - brygga pulveret och applicera det.

Henna är inte alltid lätt att tvätta av håret. Detta kräver en stor mängd vatten. Det är nödvändigt att tvätta av färgen mycket länge och försiktigt tills vattnet blir transparent. Orange fläckar efter henna tvättas inte lätt ut under naglarna.

Henna behandlar hår

Handlingen av henna, som mestadels är mild jämfört med syntetiska permanenta färger, när speciella medel används för att penetrera nagelskala för att tränga in i färgen i håret. Vid färgning förstör den inte det befintliga naturliga pigmentet, utan omsluter bara håret, anpassar det och ger volym samt skapar ett tunt skyddande skikt. Hennafärgat hår är skyddat mot solens skadliga effekter, och även havsvatten är inte ett problem för färg - en av riskfaktorerna för kemiska färgämnen. Om du följer bruksanvisningen ger henna håret en rik färg, gör den mer tät, tjock, fluffig och elastisk.

Henna skyddar håret mot de skadliga effekterna av solen, ger färgstabilitet som inte bleknar i solen och smälter mycket långsammare än med vanlig färgning.

Henna hjälper till med splittrade ändar, matthet, skört hår, alltför oljigt eller torrt hår.

Effekten av henna på håret och huden uttrycks i en liten garvningseffekt, vid reglering av talgkörtlarna, och vattenfettmetabolismen normaliseras. Henna innehåller tanniner som sträcker det yttre skaliga skiktet och gör håret glans. Som ett resultat är skadat hår återställt, och hårvågorna är helt stängda. Allt detta möjliggör bildandet av en skyddande film för håret, vilket ger effekten av densitet. Dessutom stimulerar blandningen blodcirkulationen, närmar hårbotten, stärker hårrötterna, främjar tillväxten av håraxlar, lindrar mjäll.

Resultatet är synligt även efter det första förfarandet - även sprött och tråkigt hårförhöjning blir tjockare och tycks tjockare.

Henna har inga kontraindikationer för vuxna eller barn. Henna är hypoallergen, vilket gör den oumbärlig för allergiska reaktioner mot kemisk färg. För gravida och ammande kvinnor är färgning av hår med naturlig hennafärg godkänd av läkare. Efter födseln blir håret ännu tjockare och mindre faller ut.

Henna är också färgade ögonbryn och ögonfransar - färgen kommer att vara längre än med kemisk färgning och hårsäckar kommer att stärka. Efter färgning blir ögonfransarna längre och tjockare.

Henna används för att tillämpa tillfälliga tatueringar. De aktiva ingredienserna i henna rensar och närnar huden, och har även svamp och astringerande egenskaper.

Henna är prisvärd.

Hur färgar hår med henna

Det är nödvändigt att välja frekvensen av hennaanvändning för ditt hår så att henna inte skadar hårets struktur. Om håret är fet eller normalt kan det målas med henna upp till 3 gånger i månaden, och om det är torrt, då inte mer än en gång i månaden, och någon en gång varannan månad.

Vid användning av naturlig henna (utan syntetiska tillsatser) bör det inte vara mer än en gång var 2-3 månaders torkningseffekt.

Vid färgning av hår med henna, speciellt för känslig hårbotten, är det lämpligt att använda den i kombination med fuktgivande och närande masker, kosmetiska oljor för hår och hårbotten, till exempel med druvfröolja, vetex (1-2 skedar) etc. Du kan till och med använda henna en eller två gånger i veckan om du lägger till oljor, honung, äggula, mjölk, mejeriprodukter etc. som påtagligt binder bindningsegenskaperna hos henna tack vare dem kan du öka exponeringstiden för henna masker och till och med justera graden av färgning hår.

Henna är mer lämplig för mörkt (brunt, svart) hår, deras färgtid är 1-1.5 timmar. Med blont hår måste du vara försiktig - exponeringstiden är två eller till och med tre gånger mindre. Ljus, även grått hår färgat med henna mycket snabbt, som ett resultat - en onaturlig ljus röd färg.

Efter öppning, under påverkan av luft försämras hennapulver ganska snabbt, så återanvändning av lagrat pulver kan ge ett svagare resultat. Frisk henna har en grågrön färg. När Henna förvärvar en brun färg, betyder det att den har försämrats och har förlorat sina färgegenskaper.

Det är nödvändigt att göra färg i keramik eller glasvaror. Metallisk är inte lämplig, eftersom syrorna i färgen kan reagera med skålens material. Vid applicering av henna på huvudet är det önskvärt att ha speciella handskar på händerna.

Hur man gör Henna

För att "frisätta" färgen (hennatoninsyra) måste henna bryggas i förväg - i flera timmar (du kan tillbringa natten eller en dag) vid rumstemperatur (ungefär 21 ° C). Färgens yta bör mörkas lite - bli lite brun, vilket innebär att färgpigmentet släpps och oxideras med luft. Ju högre temperaturen i rummet desto snabbare kommer pigmentet att släppas. Om du lägger pasta med henna vid en temperatur av + 35C - kommer den att vara klar om 2 timmar. Sedan kan du, om så önskas, lägga till olika tillsatser, oljor.

Henna är bättre manifesterad i en sur miljö.

Henna rekommenderas inte att brygga med varmt (kokande) vatten, eftersom det ger en blekt och omättad kopparorange, mycket lätt uttalad nyans. För att färgen ska vara ljus och mättad krävs en sur miljö, eftersom Henna släpper pigmentet mer aktivt till en surhetsnivå på 5,5 - lite surt. Därför måste du späda henna (till konsistens med gräddfil) sur vätska:

 • Citronsaft
 • kefir
 • Äppelcidervinäger
 • Torrt vin
 • Citron Herbal Tea

När Henna interagerar med ett surt medium, är färgen djupare och mer uttryckligt - färgat hår kommer gradvis att mörkas till en rik mörkröd färg. Håret blir färg när det utsätts för syre, och processen kan ta flera dagar. Henna sanna färg manifesterar sig vanligen först efter två, tre, fyra dagar. Särskilt i solen eller i solariumet.

Henna och eteriska oljor

Att lägga i utspädda eteriska oljor av Henna (några droppar) med höga terpener (monoterpener), hjälper till att få en mer mättad färg. Mono-terpenalkoholer och oxidationsmedel med henna på bästa sätt påverkar hårets ljusstyrka efter färgning.

 • En hög nivå av terpener (monoterpener) i etrödolja, eukalyptus, har också en uttalad effekt på rökolja.
 • Rosemary, geranium eller lavendel eteriska oljor har en svagare effekt.
 • Lavendelolja, tillsatt till henna, gör färgen mättad och av alla eteriska oljor kommer inte att orsaka hudirritation, vilket är mycket lämpligt för barn eller gravida kvinnor.

Använd inte schampon när du tvättar av henna efter färgning av hår.

Hur man tvätta färgen från huvudet

Eftersom henna inte är ett kemiskt läkemedel, tar det tid att få en fast hållning på håret. Därför ska huvudet tvättas 2-3 dagar efter hennafärgning, då färgen blir djup och intensiv, och endast rötterna måste tonas. Om du tvättar håret nästa dag efter färgning kommer färgen inte att fixas, och färgningen måste upprepas oftare.

Funktion av henna - i gradvis mättnad av hårfärg. Med varje ny applicering av det på håret ökar intensiteten och djupet av färgningen. Den längre henna hålls på håret, desto rikare blir skuggan. Resultatet kommer också att bero på färgen på ditt eget hår, deras struktur, porositet.

Röda fläckar på huden efter färgning med henna tvättas med eventuellt tvättmedel (tvål, gel).

För att neutralisera för ljus en färg måste du värma upp lite vegetabilisk olja och försiktigt gnugga den i ditt hår. Torr hårtork, skölj med schampo. Olja absorberar henna. Efter en tid kan proceduren upprepas.

EXTRA

Henna nyanser

Med henna kan du få många nyanser - från eldrött till ljust kastanj.

Henna kombineras med andra växtbaserade ingredienser. I kombination med dem kan du få ett brett utbud av hårfärger:

Mättad gyllen gul nyans

Rabarber, eller gurkmeja. 200 g torkade Rabarberstammar kombineras med en flaska torrt vitt vin och kokas tills halva vätskan kokar bort (du kan också använda vanligt vatten). I den återstående kompositionen lägger du en påse av henna. Massan appliceras på håret och håller i ungefär en halvtimme.

Gammal guldfärg

Saffran. 2 gram saffran kokad i 5 minuter, tillsätt henna.

Kamomill. Brew 2 msk kamomill, filtrera och tillsätt henna.

Röd körsbär med lila glans

Köttjuice Värm upp till 60 grader juice, lägg till en påse av henna.

Mahogany färg

Kakao. Henna kombineras med 3-4 msk. kakao skedar. Brew blandningen med varmt vatten, och omedelbart sätta gruel på rent och torrt hår.

Röd vinst

Madder eller hibiskus. Madder rot (2 msk) koka i ett glas vatten, tillsätt henna.

3 delar henna och 1 del basma.

Rik - kastanj med rödaktig nyans

Malt kaffe. 4 teskedar med en glid av naturligt slipat kaffe häll ett glas kokande vatten. Koka i 5 minuter. Kyl lite. Tillsätt en hönanpåse till lösningen.

Mörk kastanj med röd nyans

(proportioner för långt hår) 100-150 g. Henna, 2 matskedar kaffe, kakao, matsoni, olivolja. Ju längre blandningen hålls, ju rikare färgen.

Valnötskal. De krossade skalen kokas under en lång tid (ca 2 matskedar), sedan läggs en hönanpåse.

Valnötter lämnar. Koka 1 matsked blad, lägg till en påse av henna.

Basma. Basma utan hennafärgade hår i en grönblå nyans. För "bronsen" måste man ta 2 delar av henna och 1 del av basma.

Henna och Basma i lika stora mängder. Först färga håret med henna - håll i minst en timme. Tvätta av. Därefter applicera basma.

För glans hår

1/2 kopp Henna, 1/4 kopp vatten, 1 rå ägg. Låt blandningen stå i 15-45 minuter.

För torrt och sprött hår

1/2 kopp Henna, 1/4 kopp vatten, 2 msk. yoghurt. Lämna kompositionen i 15-45 minuter.

För lysande färg och smak

1/2 kopp Henna, 1/4 kopp vatten, 1/4 av en kaffeske med kryddor (ingefära, muskot, svartpeppar, kanel). Lämna kompositionen i 15-45 minuter.

För gyllene nyanser

1/4 av en kaffeske, 3 msk. äppelcidervinäger. Lämna kompositionen i 15-45 minuter.

Om du har blont hår är det tillräckligt för dem att få en röd eller ljusgul nyans från 5 till 10 minuter, det mörka håret behöver 30-40 minuter och de svarta behöver minst 1,5-2 timmar. 1/2 kopp henna, 1/4 kopp teokoktion (svart te för brunhåriga kvinnor, kamomill - för blondiner eller kaffe för svart hår).

Kan jag färga mitt hår efter Henna och hur man gör det på rätt sätt?

Du bestämde dig för att ändra bilden med hjälp av iransk henna, men du var olycklig? Eller är du trött på den här ljusröda tonen? Rusa inte för att köpa färg av en annan färg! Först, ta reda på om du kan färga ditt hår efter henna?

Är det möjligt att använda färg på hennafärgade strängar?

De flesta experter ger ett bestämt svar - det här kan inte göras!

Faktum är att i verkan av kemiska och naturliga färgämnen finns det en signifikant skillnad. Om den förstnämnda helt enkelt omsluter håret fyller den senare hela strängens struktur. Dessutom har henna ett starkare pigment än ett artificiellt färgämne. Det är av denna anledning att kombinationen av henna med kemisk färg kan ge mycket oväntade resultat. Vilka problem kan du stöta på?

 • Färgen kommer inte heller att tas eller kommer att falla i stycken, tränga in i de områden från vilka hennaen har tvättat bort;
 • Färgen blir grön, blå eller blå - det händer ofta när man applicerar färg av ljusbruna och ljusa nyanser.
 • Tonen kommer att vara rostig-marsh - det kan hända när man målar i en mörk färg;
 • Henna kommer att förbättra sin skugga och bli mycket ljusare. I det här fallet kommer kopparanvisningar att visas igenom även efter att färgen har applicerats igen.

Det är viktigt! Vissa tror att samtidig användning av färg och basma kommer att kunna dränka Henna. Det är faktiskt inte helt sant. Även om den röda nyansen vid första ögonkastet är osynlig, kommer det med bra belysning att glittra med regnbågens alla färger.

Hur mycket kan du måla?

Hur länge efter att ha använt henna kan färgfärgas? Experter säger att mellan dessa förfaranden bör ta minst en månad. Förresten handlar det inte bara om rött, men också färglös henna. Den senare, även om den inte ger krökarna en kopparskugga, men bildar ett speciellt tunt lager på dem, skyddar håret från negativa miljöfaktorer. Samma skikt tillåter inte att pigmentet tränger in, så förfarandet blir värdelöst. Kvalitet, tillverkare eller färgkostnad spelar ingen roll. Varken ett dyrt modemärke, eller en budgetfärg från en stormarknad kan klara av henna.

Tips! Reaktionen av henna-strängar beror på deras struktur. Så det bästa sättet att hålla pigmentet är tunt, slätt och blont hår - det är det svåraste att tvätta Henna från dem. Rödhår eller brunt hår i detta avseende blir enklare. Men värst av allt hviler henna på mörka och lockiga strängar.

Vilka är alternativen?

För de som vill färga håret efter henna butikslakan finns det flera scenarier.

Alternativ 1. Vänta tills håret växer helt och skära sedan bara. Men, naturligtvis, använder väldigt få personer detta alternativ, eftersom det tar mycket tid.

Alternativ 2. Vänta tills Henna tvättar eller mörkar på egen hand. Visst, processen tar mer än en månad, så det här alternativet är också ineffektivt.

Alternativ 3. Tvätta Henna på speciella sätt. Sådana förfaranden tar upp till en vecka eller lite mer - det beror allt på regelbundet genomförande och effektiviteten hos det valda läkemedlet. Om du lyckas kan du säkert måla den vanliga färgen - det kommer inga problem.

Hur och vad tvättar henna?

Du vill inte vänta en månad, dagligen titta på det eldiga håret? Denna period kan minskas. Det är bara nödvändigt att försöka tvätta hennaen ordentligt. Detta är mycket enkelt att göra med hjälp av tillgängliga verktyg.

Recept nummer 1. Med vegetabilisk olja

 1. Värm solros eller någon annan vegetabilisk olja (mandel, ricinus, oliv, burdock) på vattenånga. Det bör vara vid rumstemperatur.
 2. Applicera blandningen på trådarna, fördela jämnt över hela längden.
 3. Wrap huvudet med ett uppvärmningslock (duschlock eller plastpåse + handduk).
 4. Vänta minst en timme, värm upp håret med en hårtork regelbundet.
 5. Tvätta håret med schampo. För att tvätta oljan helt, upprepa ett par gånger.
 6. Gör det varannan dag.

Recept nummer 2. Med ättika

 1. Späd 1 msk. l. ättika i 1 liter vatten.
 2. Rör om.
 3. Häll vätskan i en hög och inte för stor behållare.
 4. Sänk in trådarna i den och håll i 10 minuter.
 5. Skölj dem väl med varmt rinnande vatten - det är inte nödvändigt att tvätta håret med schampo.
 6. Upprepa proceduren 4 gånger i veckan.

Recept nummer 3. Med kefir och jäst

 1. Värm över låg värme med 200 ml kefir.
 2. Tillsätt 40 g torr jäst och blanda väl.
 3. Applicera blandningen på trådarna.
 4. Värm kepsen.
 5. Vänta 2 timmar.
 6. Tvätta håret med schampo.
 7. För att approximera ögonblicket med hårfärgning, repetera denna procedur dagligen.

Det är viktigt! Masken av kefir och jäst tvättar inte bara henna, men stärker också rötterna, återställer strängarnas struktur och accelererar också deras tillväxt.

Recept nummer 4. Med tvål

Bland de mest effektiva och lättillgängliga verktygen, med hjälp av vilken du snabbt kan tvätta hennaen från hårets huvud, är den vanliga tvätttvålen. Att vara alkali öppnar hårskalorna och främjar den snabba tvätten av det röda pigmentet. För att påskynda processen, byt ut din schampo med en bar av sådan tvål och tvätta håret i flera dagar i rad.

Tips! Det här verktyget är väldigt torrt, så efter att ha använt det, glöm inte att ta hand om ditt hår med hjälp av närande och fuktgivande preparat - serum, masker, balm, vätskor etc.

Recept nummer 5. Med gräddfil

 1. Applicera grädde jämnt över hela längden.
 2. Täck dig själv med ett lock.
 3. Vänta minst en timme.
 4. Tvätta strängar med schampo.

Det är viktigt! Den här metoden kommer inte att helt ta bort hennaen, men att muffla den röda färgen och med hjälp kommer det att lyckas. Dessutom kan du, med hjälp av gräddfil, organisera en fullvärdig vård för bit och skadat hår.

Tips för att tvätta av Henna-färgen innan hårfärgning:

Recept nummer 6. Med medicinsk alkohol och olja

 1. Dampa en ren köksvamp med medicinsk alkohol.
 2. Torka håret, fuktar mycket starkt.
 3. Vänta 5-7 minuter.
 4. Applicera vegetabilisk olja på toppen.
 5. Isolera huvudet med ett lock.
 6. Hur mycket för att behålla det här verktyget? 40 minuter räcker.
 7. Tvätta strängar med schampo. Det är lämpligt att välja hårfett typ.
 8. Upprepa proceduren nästan dagligen - vid slutet av veckan kommer det inte att finnas några spår av henna.

Tips! Efter användning av dessa produkter kommer hårfärgämnen inte att ta lång tid. Det viktigaste är att följa receptet och genomföra dessa rutiner regelbundet. För tillförlitlighet kan du kombinera flera recept.

Mer effektiva recept för tvätt Henna se här!

Hur väljer man rätt färg?

För hår som är förfärgat med henna, är det bäst att applicera utan ammoniakkomposition - det är mindre traumatiskt och ger sällan en oväntad effekt. För att inte vara felaktig, använd denna produkt på en tunn strand och kolla resultatet. Om den nya hårfärgen passar dig, var god och fortsätt att applicera färg på hela huvudet.

Bland de bästa varumärkena ingår:

Naturligtvis kan Henna inte omgående bli blondin. Vi rekommenderar att färgas på mörka toner - kastanj, kaffe, choklad, svart etc.

Det är viktigt! Den första färgningen efter henna tillåter bara tonat hår. Djupt vacker färg kommer bara att visas efter den andra sessionen.

Förhoppningsvis kommer dessa lilla trick att du kan färga ditt hår efter Henna utan några problem och återfå din tidigare attraktivitet.

Se även: hur man väljer och använder en professionell hårfärgning själv (video)Nästa Artikel
Lossa löss om några timmar med tjärsåpe: folk och professionella produkter