Gelatin hår masker


Många salongprocedurer kan ersätta den hemma gelatinösa masken för hår. Det återställer de naturliga egenskaperna hos håret, förbättrar strukturen genom att verka på rötterna och ger dem skönhet och glans.

Hur man väljer en lämplig mask

Den främsta fördelen med gelatin ger sin komposition, vilken är baserad på substanskollagen, vilket ger hårelasticitet och hälsa. Användningen av en sådan mask kan lösa många problem i hårbotten - det kommer att återställa skört hår, öka tillväxten, ge volymen till frisyren och vara ett utmärkt alternativ till salonglamineringen.

Som komplement till maskinsammansättningen med andra komponenter kan du förbättra gelatinens egenskaper och samtidigt ge blandningen andra positiva egenskaper. Men innan du gör ett val i riktning mot en eller annan ingrediens, måste du bestämma vilken typ av hår och orsaken till problemen, om några. Olika kompositioner av dessa användbara masker används framgångsrikt för att förebygga alla typer av sjukdomar förknippade med bristen på keratin i håret.

Kontra

Generellt är gelatin hårmask hemma ganska säker, men du bör överväga förutsättningarna för dess kontraindikationer:

 • Om det finns en individuell intolerans för huvudkomponenten, är masken förbjuden att använda. Vid allergi mot besläktade ingredienser måste de ersättas av andra.
 • Det rekommenderas inte att applicera en sådan mask på huden - den passar tätt och blockerar åtkomsten av syre, vilket kan orsaka klåda och täppning av porerna.
 • användningen av hemlagade masker med gelatin tillåts i avsaknad av skada på huden;
 • utsatt för lockigt hår är det inte önskvärt att använda en hemlagad gelatinmask, eftersom det kommer att göra håret stelare
 • Använd inte verktyget för ofta, det är ganska svårt för ditt hår.

Matlagninggelatin hemma

Komponenten kräver förberedande förberedelse, men det är lätt att göra:

 1. Häll 1 paket av gelatin i ett glas eller keramisk maträtt.
 2. Häll det med en liten mängd varmt kokt vatten (3-4 skedar).
 3. Täck och lämna i en halvtimme.
 4. Om det finns oblandade kollagenklumpar i den resulterande blandningen, måste du bli av med dem.
 5. Till den resulterande lösningen tillsättes ett litet schampo eller balsam, och användes därefter i masks slutliga sammansättning.

Hur man applicerar gelatinmaskar

Dessutom bör du undvika att applicera en hemlagad mask på hud och hårrötter, det finns andra regler som måste följas:

 1. Håret innan du använder kollagenkompositionen ska tvättas och är något fuktigt.
 2. Applicera någon hemma mask och täck huvudet med en wrap eller plastpåse, lämnar ensam i 10 minuter.
 3. Sedan, utan att ta av påsen, applicera varm luft i huvudet med en hårtork.
 4. Vänta en halvtimme.
 5. Ta bort masken med vatten, utan att använda schampo.
 6. Det är nödvändigt att tillämpa masker minst en gång om 7 dagar.

Maskrecept

Receptet på torrt och skadat hår

För att ge ditt hår en hälsosam utseende till gelatin behöver du lägga till en sked stor honung, ges i flytande tillstånd. Det blir inte överflödigt att komplettera listan över komponenter i en sådan mask med avkok av kamille eller hypericum. Eftersom ört av Hypericum har en liten färgningseffekt är det bättre att använda kamomill för lätt hår.

Mask för fettigt hår

I en lösning av gelatin tillsätt färsk citronsaft (hälften av frukten). Citron har en lysande egenskap, så blandningen kommer inte bara att lätta på den feta effekten, utan också ge en ljus färg till en ljus nyans av hår.

Mask för normalt hår

Förbered en lösning av gelatin i enlighet med reglerna, tillsätt den råa äggulan i den.

Nourishing mask hemma

Fyll håret med vitaminer honung i kombination med gelatin (ta samma mängd). För att ge glans, kan du lägga till rå äggulor, och burdockolja kommer att ge en hälsosam utseende - lägg den i en mängd 1 sked.

Mask för laminering hemma

För att ge effekten av laminering spädas gelatin med vatten i enlighet med reglerna. Resultatet kommer under alla omständigheter att uppnås - med ett klassiskt recept, eller från användning av masker med andra komponenter, eftersom kollagen är en utmärkt naturlig komponent som efterliknar keratinrätning.

Gelatin hårväxtmask

Många recept för gelatinmaskar för hår, bland andra egenskaper, ger hårväxt, men användningen av senap gör kompositionen särskilt effektiv. En sked stor senapspulver används för den vanliga mängden gelatinlösning, den måste lösas i gelatinös vätska. Gör detsamma med färglös henna (den behöver hälften så mycket). Slutligen tillsätt 2 råoljor. Före appliceringen måste blandningen värmas upp.

Recept med balsam och gelatin

I en blandning med vilken som helst komposition kan du tillsätta hårbalsam, det kommer inte att medföra skada. Vidare kan balsam blandas i samma proportioner med schampo (eller ersättas alls) när det späds med gelatin med vatten och kombineras med gelatin.

För att lägga till glans

Det är svårt att hitta ett verktyg som är bättre än honung för att få håret att lysa. Ett glas mjölk kommer att bidra till att stärka denna egendom. Bee honung med gelatin är upplöst i den och appliceras sedan på huvudet.

Mask med eterisk olja och gelatin

Eteriska oljor väljs i kompositionen beroende på deras egenskaper och önskat resultat. Lavendelolja kommer att hjälpa till att bli av med mjäll, salvia eter kommer att lugna kliarna och olja av tallolja kommer att rädda det från att falla ut. Gelatin upplöst i vatten kombineras med 1 tesked vinäger. Till blandningen sättes 6 droppar av den valda eteriska oljan. Alla oljor är starka allergener, så du måste först utföra provet och droppa några droppar olja på armbågens böj. Om det inte fanns några reaktioner efter 15 minuter - det är säkert att lägga till olja i hemmasken.

Med ricinolja och gelatin

Denna olja stärker märkbart håret och främjar deras tillväxt. Blanda 1 tsk salt i gelatinblandningen (endast havssalt har helande egenskaper), samma proportioner observeras när man tillsätter oljor - ricinolja och burdock. För att förbättra effekten kan du lägga till ett par droppar essentiell olja (tillval: jasmin, ylang-ylang, lavendel, pelargon eller rosmarin).

Med burdockolja och gelatin

En halv sked oljolja berikar gelatinlösningen med en stor mängd vitaminer, hjälper till att klara brittleness och matthet.

Med örter och gelatin

Örtpreparat har också en positiv effekt på håret. De lugnar, lindrar klåda och gör dem lydiga. Kamomillblommor, nässlor och mint häll kokande vatten, låt infusionen svalna. Lägg sedan till gelatin.

Mask med äppeljuice och gelatin

Denna frukt lägger sken på krullarna. Gelatin måste spädas i juice, inte i vatten, samtidigt som proportionerna upprätthålls.

Mask hemma på natten

Med förbehåll för framväxten av starka hårproblem, kan i vissa fall gelatinmaskan lämnas hela natten. Samtidigt bör det inte kompletteras med andra ämnen, det är nog att blanda det med en balsam. På morgonen, var noga med att tvätta den av.

Video matlagningsmasker hemma

I videon kan du tydligt se hur man spädar gelatin i vatten och se till att effekten av en sådan mask, som är hemberedd, är fantastisk.

Bilder före och efter applicering av gelatinmaskar

Resultatet efter att ha applicerat en hemlagad mask med gelatin är jämförbar med effekten av de bästa schamponerna och balsamerna. Efter flera procedurer blir frisyren snyggare och mer voluminös. Det är uppenbart att håret blev mycket snyggare och utrustade med hälsa.

Gelatin är en underbar substans som gör att du kan ta hand om ditt hår längs hela längden och gynna dem. Tack vare honom kan du spara mycket arbete, tid och pengar på dyra procedurer för keratinrätning. Alla komponenter i hushållsblandningar är ganska tillgängliga, och deras förberedelser orsakar inte svårigheter.

Gelatin hårsmaskar och folklaminering

Gelatin för hår gav en verklig boom i kosmetologin - efter två applikationer är effekten av att använda en hemmamask med den synliga. Som det visade sig hjälper en hårmask med gelatin att lösa många problem som är förknippade med hår och utför en fullständig håråterställning på en strukturell nivå.

Gelatin användning för hår

I sig har produkten ingen skada på håret och ger alltid ett lika bra resultat. Alla tjejer som använde det för håret åtminstone en gång sa att efter de gelatinösa maskerna började deras strängar se bättre ut. Vad är hemligheten för ett sådant magiskt verktyg?

Användbar komposition och terapeutiska egenskaper för hår:

 • Kollagen fungerar som ett byggmaterial för att återställa hårstrukturen och skydda den. Detta beror på det faktum att varje håraxel är omslagen av en mycket tunn genomskinlig film som samtidigt hjälper till att räta ut håret och skydda det från de skadliga effekterna av en aggressiv miljö.
 • Mineraler i form av fosfor, magnesium och kalcium levererar alla nödvändiga element till håret, behåller sitt utmärkta tillstånd internt och externt.
 • protein är viktigt för att främja tillväxt
 • Användningen av sådana blandningar ger hårvolymen, eliminerar mjäll, fungerar som ett utmärkt medel mot brott på grund av förtjockningen av staven, hjälper till att bekämpa torrhet av trådarna, håller fukt inuti och matar torrt hår.

Kontraindikationer att använda:

 • Masken av gelatin som helhet har ingen hälsorisk, men om det finns symtom nedan är det värt att revidera de populära recepten och välja de som är beredda utan gelatin.
 • Individuell intolerans mot någon del av hårbehandling. Symtom inkluderar: utslag, rodnad, klåda, brännande. Vi bör också bekanta dig med kontraindikationerna för att ta denna produkt inuti;
 • Hemmasker baserade på denna viskösa substans bör inte appliceras på huvudets hud - det bildar en skorpa, träskor porer, orsakar klåda och brännande;
 • Det är omöjligt att utföra liknande vård av hår i närvaro av sår och andra skador, sådant beteende kommer att förorena såret och orsaka festering;
 • Det är omöjligt att använda gelatin i sin rena form för torr typ av trådar, det torkar dem ännu mer, eftersom en del av blandningen måste vara en komponent som fuktar till exempel för att förbereda den med en balsam;
 • Ägare med roliga lockar och bara hårt hår från naturen kontragerar också detta verktyg, det ger håret ännu större styvhet;
 • Missbruk inte användningen av hårprodukter med gelatin, det ger en allvarlig belastning på håret och kan tvärtom kraftigt försvaga.

Gel lamination med gelatin

Huvudskälet till att de flesta kvinnor kommer att tillgripa sådan billig behandling är effekten av laminering, vilket kan uppnås utan speciella utgifter hemma genom att förbereda lösningen med egna händer. Denna metod kommer att ge synlig hjälp till hår som är skadligt, har splittrade ändar och har förlorat sin naturliga glans.

Viktig redaktionell rådgivning

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Som tidigare nämnts är denna produkt rik på kollagen, det är den största fördelen jämfört med butikskosmetik, eftersom den har ett naturligt ursprung och omsluter håraxeln med bättre kvalitet. Effekten av masken med gelatin - ett hälsosamt utseende av hår, märkbar förtjockning och volym, fuktade strängar. Det viktigaste som är viktigt att komma ihåg är att laminering av hår hemma inte ger omedelbar effekt efter det första förfarandet. För en synlig effekt krävs minst 2 behandlingar. Till gelatinösa hårmaskor var inte tungt, det kan ske direkt på shampooingsdagen.

Hem hår lamination recept

Hemlaminering är inte så dyrt i motsats till salongen, det är ett litet men väldigt fint plus. Själva processen med laminering är väldigt enkel och tar ungefär en timme, men som någon annan hårvård hemma. Överväg mer i detalj hur man gör det hemma.

ingredienser:

 • 1 pack gelatin;
 • vatten;
 • balsam eller hårmask.
Video recept: Gelatin hår lamination hemma
Framställning av gelatinös massa

Baserat på kort hår: 1 msk. l. gelatin, 3 msk. l. varmt vatten. Om krullarna är långa, ta mer granuler och följaktligen vätska. Häll det i en liten skål, rör om och låt svälla i 15-20 minuter. Under tiden fortsätter du till nästa steg.

schamponering

Medan han sväller går vi på toaletten och rengör vårt huvud med schampo på vanligt sätt. Eftersom vi strävar efter lamineringsmål bör vågorna på håret fluffas upp, för det här är mitt huvud tålbart varmt vatten. Vi använder schampo utan silikon, i slutändan använder vi inte balm eller balsam. Skölj håret med en handduk.

Matlagningslamineringslösning

Vi smälter det svullna gelatinet i ett vattenbad eller i en mikrovågsugn, men låt det inte koka, annars kommer det att förlora alla dess helande egenskaper, vi blandar ½ msk. l. butiksmask eller balsam, baserat på en kort frisyr. Om du tar 2 msk. l. gelatin, balsam behöver 1 msk. l. och så vidare.

Applicera lösningen

Mask för laminering från början av huvudet, steg tillbaka från rötterna på minst 1 cm. Applicera blandningen jämnt på våta strängar, om så önskas, kamma den med en kam, dra upp ändarna mycket bra. Vi lägger en film över huvudet, lägger på en varm hatt eller en ullduk. Vi går så här i 1 timme, i processen kan du värma ditt huvud med ett hårtork ett par gånger.

Avlägsnande av lösning

Efter den tilldelade tiden går vi till badrummet, tar bort det varma locket och börjar tvätta av med kallt vatten. Denna lösning kommer att tvättas mycket lätt på grund av närvaron av balsam. Torkar naturligt.

Gelatin hårrätning

De bästa rätsträngarna är den som ger maximal nytta. Efter vissa regler, med en exakt formuleringsformulering, kommer en hemlagad mask med ett gelatinpulver att vara flera gånger effektivare än att bara experimentera och verkställa slumpmässigt.

Regler för beredning och användning av gelatinmaskar

Det verkar som svårt att knäda talaren hemma och sprida sig på håret? Men nej, och det finns några nyanser.

 1. Det är viktigt att du inte fyller den med vatten, du måste låta den suga upp denna fukt och svälla upp, först smälta och blanda medicinen, och det är mycket viktigt att inte koka det.
 2. Om gelatin och schampo eller balsam används, måste de vara av hög kvalitet.
 3. Det är obligatoriskt att applicera blandningen på tvättade strängar, förhindra hudkontakt.
 4. Efter applicering av värmen vi slingrar upp, eftersom en sådan självhäftande substans penetrerar hårstrukturen speciellt bra i värmen, kan du dessutom värma upp med en hårtork.
 5. Spolning sker minst en timme senare, inte med varmt vatten, helst varmt eller kallt, om nödvändigt kan du applicera ett mildt schampo. Vi torkar oss uteslutande på ett naturligt sätt.
 6. Användningsfrekvens 1 - 2 gånger om 7 dagar, på hösten och på våren. En kurs på minst 10 behandlingar per säsong.

Hemlagad recept gelatin hårmaskar

Processen att förbereda vilken mask som helst är likadan att förbereda en lösning för laminering, med den enda skillnaden - beroende på det problem du vill lösa, blandas vissa produkter, annars är processen för applicering, slitage och sköljning densamma.

Mask från att falla ut

Resultat: Lämpligt för vilket hår som helst, hjälper till att sluta håravfall.

ingredienser:

 • 3 msk. l. vatten;
 • 1 msk. l. gelatin;
 • 30 gr. honung;
 • äggula;
 • 1 tsk. citronsaft.
Beredning och appliceringsmetod:

Knippa pulvret som för laminering, när det sväller, smälter, blanda resterande produkter. Vi fördelar sig längs hårets huvud, varnar oss varmt och går i 45 minuter. Skölj noggrant om nödvändigt flera gånger.

Super Hair Growth Mask

Resultat: gelatin används ofta för hårväxt, detta recept hjälper till att växa en vacker man.

ingredienser:

 • 3 msk. l. vätska;
 • 1 msk. l. Dimexidum;
 • någon panthenol;
 • 1 msk. l. gelatin;
 • vitaminerna A och E.
Beredning och appliceringsmetod:

Vi suger granulerna i vatten, vänta tills de sväller. Vi värmer, blanda hjälpkomponenterna, täcka kronan med lösningen och linda upp. Efter 60 minuter tvätta vi våra huvuden.

Video recept: Mask - hårlaminering med gelatin, vitamin E och olja

Mask för att stärka håret

Resultat: återställer från rot till spets.

ingredienser:

 • gelatin;
 • 5 droppar björk tjära;
 • äggula;
 • vatten;
 • schampo.
Beredning och appliceringsmetod:

Proportionerna av gelatin, vatten och schampo beräknas enligt det tidigare målade schemat. Vi kombinerar det beredda pulvret med schampo och andra produkter. Använd en kam, fördela jämnt varje sträng, värma upp den i 25 minuter. Torka av huvudet.

Mask för split ends

Resultat: återställer fluffiga ändar genom limning, förhindrar tvärsnitt i framtiden.

ingredienser:

 • gelatin;
 • 1 msk. l. mandelolja;
 • vatten.
Beredning och appliceringsmetod:

Enligt det gamla systemet förbereder vi en klibbig lösning, tillsätt olja, smörj varje kröna generöst och rikligt uppsluta ändarna. Vi bär under locket 45 minuter, tvättas noggrant ut.

Mask för blekt hår

Resultat: Denna mask är idealisk för blondiner, dess komponenter kommer att bidra till att behålla krullarnas vithet.

ingredienser:

 • 1 msk. l. gelatin;
 • 3 msk. l. citronsaft.
Beredning och appliceringsmetod:

Blöt i citrusjuice, väntar på svullnad, smälta i ett vattenbad. Vi sprider den beredda massan på håret, vi tar bort efter 45 minuter.

Mask för tunt och svagt hår

Resultat: gör varje hår tjockare, stärker

ingredienser:

 • gelatin;
 • 1 msk. l. aloe gel;
 • vatten.
Beredning och appliceringsmetod:

Vi beräknar proportionerna för dess längd, blötlägg den, smälta den, blanda i gelén. Tåla 35 minuter under en varm keps, skölj.

Mask för volym och densitet

Resultat: fyller håret med luftig ljusstyrka och håret är starkare.

ingredienser:

 • 100 ml vatten;
 • 3 droppar rosmarin;
 • 1 msk. l. gelatin;
 • 3 msk. l. hårbalsam.
 • ricinolja;
 • burdock olja;
 • havsalt.
Beredning och appliceringsmetod:

Salt lös upp i varmt vatten och häll gelatin med det, låt svälla. Vi smälter, vi blandar balsam och oljor, vi sätter. Tvätta av efter 50 minuter med schampo.

Mask för fettigt hår

Resultat: effektivt avlägsnar sebum, hjälper till att reglera funktionen hos de externa utsöndringarna.

ingredienser:

 • 100 gr. svart bröd;
 • 1 tsk. citronsaft;
 • 170 ml mjölk;
 • 2 msk. l. svullen gelatin.
Beredning och appliceringsmetod:

Vi suger brödet utan skorpor, kombinerar dem med de andra komponenterna och applicerar dem på krullarna. Håll i ca 45 minuter, tvätta på vanligt sätt.

Hair Shine Mask

Resultat: eliminerar de trasiga ändarna, lägger till glans och elasticitet.

ingredienser:

 • 1 msk. l. gelatin;
 • 3 msk. l. vatten.
Beredning och appliceringsmetod:

Förbered huvudkomponenten enligt den tidigare beskrivna metoden, sätt på trådarna. Rulla upp huvudet, tål 25 minuter. Tvätta ut med inte varmt vatten och beundra den eleganta glansen.

Gelatinmask med lamineringseffekt

Resultat: gelatin och olja dyker djupt på varje hår med en lamineringseffekt.

ingredienser:

 • 2 msk. l. gelatinpulver;
 • vatten;
 • honung;
 • balsam;
 • 1 tsk. ricinolja.
Beredning och appliceringsmetod:

Från alla gräs gör vi avkok. Kokt spänningsbuljong dränktes huvudkomponenten, som vanligt, vänta tills det sväller, smälter. Sedan blandar vi allt, lägger på håret och isolerar i 50 minuter. Väl tvättat, om nödvändigt med schampo.

Video recept: Mask som laminerar hårgelatin - resultatet och granskningen

Mask med gelatin och schampo

Resultat: Det hjälper till att snabbt och enkelt räta ut uraktiga strängar utan att lima.

ingredienser:

 • 3 msk. l. varmt vatten;
 • 1 msk. l. pulver;
 • ½ msk. l. schampo.
Beredning och appliceringsmetod:

Blötlägg pulvret, sätt shampooet, applicera på strängarna i 50 minuter under en varm keps.

Mask med gelatin och balsam

Resultat: Smälter, närmar och hindrar spetsens tvärsnitt.

ingredienser:

 • 1 msk. l. pulver;
 • ½ msk. l. balsam;
 • 3 msk. l. varmt vatten.
Beredning och appliceringsmetod:

Vi förbereder såväl som blandningen med schampo, appliceras, tvättas bort.

Video recept: Gelatinmask för att återställa skört, torrt och skadat hår

Mask med gelatin och kokosnötolja

Resultat: Mätta livslösa torkade lockar med glans.

ingredienser:

 • 1 tsk. kokosnötolja;
 • 3 msk. l. vätska;
 • 1 msk. l. vårt pulver;
 • äggula;
 • 1 tsk. senapspulver;
 • 10 ml balsam.
Beredning och appliceringsmetod:

Vi blandar komponenterna enligt anvisningarna för beredning av den gelatinösa massan, försiktigt fördela den på hårets huvud, vi värmer i 30 minuter. Vi tvättar bort.

Mask med gelatin och ägg

Resultat: gelatin med äggstopp alopeci, återställning.

ingredienser:

 • 2 msk. l. gelatinösa granuler (eller pulver);
 • 6 msk. l. vätska;
 • ägget.
Beredning och appliceringsmetod:

Blötlägg granulerna enligt anvisningarna tills de svullnar, vispa ägget separat. Vi förbinder komponenter, vi smälter på lås, vi rullas upp med en film och en scarf. Vi går som 45 minuter.

Mask med gelatin och senap

Resultat: startar aktiv tillväxt, stärker.

ingredienser:

 • 3 msk. l. vatten;
 • äggula;
 • 1 msk. l. granuler;
 • 1 msk. l. lökjuice;
 • 1 tsk. senapspulver.
Beredning och appliceringsmetod:

Vi extraherar lökjuice, smälter granulat, slår äggulan. Vi kombinerar produkter, knådar väl, applicerar, undviker kontakt med huden. Vi vänder oss om med polyeten och en varm scarf. Efter 20 minuter sköljer vi väl, om senapet brinner starkt, kan det vara tidigare.

Mask med gelatin och honung

Resultat: återställer skört och kraftigt skadat hår.

ingredienser:

 • 15 gr. huvudkomponent;
 • 1 tsk. äppelcidervinäger;
 • 70 gr. vatten;
 • 2 droppar jasmin eterisk olja;
 • 2 droppar salvia eterisk olja;
 • 30 gr. honung.
Beredning och appliceringsmetod:

Blötlägg pulveret som vanligt, smälta, blanda med etrar och andra komponenter. Applicera i 25 minuter under locket.

Mask med gelatin och mjölk

Resultat: närmar, fuktar, återställer.

ingredienser:

 • 1 msk. l. gelatin;
 • 3 msk. l. mjölk;
 • 30 gr. honung;
 • 3 droppar lavendel eterisk olja.
Beredning och appliceringsmetod:

I mjölken suger du granulerna när de är svullna, varma, koka inte. Lägg till honung, smör, lock lock, glöm i 45 minuter. Skölj på vanligt sätt.

Mask med gelatin och burdock olja

Resultat: aktiverar tillväxt och återställer varje hår.

ingredienser:

 • 15 gr. granuler;
 • 70 gr. vätska;
 • 1 msk. l. burdock olja.
Beredning och appliceringsmetod:

På det klassiska sättet förbereder vi massa, vi sätter vi vindar. Ta bort i 50 minuter.

Mask med gelatin och bröd

Resultat: leder till den normala funktionen av de externa utsöndringskörtlarna.

ingredienser:

 • 150 gr. vitt bröd;
 • ½ kopp vatten;
 • 2 msk. l. gelatinös massa;
 • 1 tsk. citronsaft.
Beredning och appliceringsmetod:

Vi suger brödet i vatten med juice, tillsätt den beredda gelatin, sprid på strängarna. Klänningshetten, tvättas av efter 40 minuter.

Mask med gelatin och citron

Resultat: stärker, tar bort överskott av fett, ger sken.

ingredienser:

 • 3 msk. l. vatten;
 • 1 tsk. persilja juice;
 • 1 msk. l. gelatinösa granuler;
 • 1 tsk. aloe gel;
 • 1 tsk. citronsaft.
Beredning och appliceringsmetod:

Förbered juice på förhand. Vi löser upp granulerna, blanda saften, applicera den under filmen (duschlock). Tvätta av efter 60 minuter.

Mask med gelatin och henna

Resultat: gör håret mjuk och silkeslen.

ingredienser:

 • 1 tsk. senapspulver;
 • 1 tsk. gelatin;
 • 1 tsk. färglös henna;
 • äggula;
 • 1.5 Art. l. vatten.
Beredning och appliceringsmetod:

Blötlägg granulerna, smälta, blanda de återstående bulkkomponenterna, smörj håret. Under locket bär vi 120 minuter, tvättas med mycket vatten.

Mask med gelatin och lera

Resultat: stärker strängar, bekämpar fett.

ingredienser:

 • 3 msk. l. vatten;
 • 1 tsk. färglös henna;
 • 1 msk. l. huvudkomponent;
 • 1 tsk. lerblå.
Beredning och appliceringsmetod:

Förbered den gelatinösa massan på standard sätt, tillsätt de återstående komponenterna, smörj trådarna. Vi bär under ett lock 30 minuter, skölj noggrant.

Mask med gelatin och brandy

Resultat: stimulerar tillväxt, näring, återställer.

ingredienser:

 • huvudkomponent;
 • vatten;
 • cognac - 1 tsk;
 • honung - 1 tsk.
Beredning och appliceringsmetod:

Vi väljer förhållandet mellan gelatin och vatten för hårets längd, förbereder massan, lägg till brandy med honung, blanda väl. Täcka blandningen med trådar, lind upp varm, ta av blandningen efter en timme.

Mask med gelatin och vitaminer A och E

Resultat: närmar, återställer, startar aktiv tillväxt.

ingredienser:

 • 25 droppar:
 • vitamin E;
 • vitamin A;
 • ½ tsk tinktur av rödpeppar;
 • 2 msk. l. butiksmask för hår.
Beredning och appliceringsmetod:

Vi blandar den förberedda gelatinösa massan med vitaminer, tinktur och mask, dab well hår, wrap in heat i en timme. Om masken brinner hårt, tvätta av innan.

Video recept: Gelatin shampoo i hårvård - vi lagar mat hemma

Recensioner om användning av gelatin för hår

Mycket nöjd med gelatinmasken, håret blir mycket mjukt och glänsande. Efter maskeringen förvärvade de ytterligare volym och blev mindre splittrade.

I flera år i rad drabbades hon av hårljus och brände dem kraftigt. Med hjälp av en gelatinmask med senap kunde hon återställa håret med liten ansträngning och odla sin naturliga färg.

Slutligen lyckades jag med mina hårproblem! Fanns ett sätt att återställa, stärka och växa hår. Jag har använt det redan i 3 veckor, resultatet är där, och det är fantastiskt. Läs mer >>>

12 recept av hårmaskar med gelatin för perfekt slät hår

Gelatin hårmaskor har ett fantastiskt resultat som kan jämföras med hårlaminering.

Gelatin hårmaskor - för glans och volym

Gelatin hårmaskor har ett fantastiskt resultat som kan jämföras med hårlaminering. Gelatin täcker hår med en tunn näringsfilm som närmar sig hår med protein och återställer sin struktur. Frisyren blir mer voluminös, håret är lätt att passa, ser friskt och glänsande ut.

Men med torrt och sprött hår, såväl som om de utsätts för frekvent perm, bör det komma ihåg att vissa typer av gelatin maskerar torrt hår. I så fall bör de användas med stor försiktighet.

Hur man gör en gelatinmask:

1. Koka vatten, kyla. Häll 1 matsked gelatin (från vilken butik) till en skål, häll 3 matskedar vatten (uppmärksamhet: inte varmt!). Om ditt hår är tjockt och / eller långt, kan mängden gelatin tredubblas. Det viktigaste - håll förhållandet 1: 3.

2. Blanda allt bra. Om gelatin sticks till skeden - inget problem, kommer det att tvättas. Nu är det bättre att täcka skålen med ett lock eller en tallrik (så att gelatin inte stelnar) och lägg åt sidan i 20 minuter.

3. Om gelatinet fortfarande inte smälts, värm det i ett vattenbad - det viktigaste är att det inte kokar, annars kommer hela fördelen med masken att försvinna. Men kom ihåg: alla klumpar ska lösa upp, för om du inte applicerar inte helt upplöst gelatin på håret, blir det väldigt svårt att kamma det.

4. Låt masken svalna, lägg till 0,5 matsked av din favorit närande mask eller balsam - det här verktyget hjälper dig att enkelt tvätta av masken från håret.

5. Om du vill kan du berika maskinsammansättningen med andra komponenter (senap, mjölk, äggula, örter, etc.), baserat på hårets typ. Slutlig konsistens ska likna gles älskling.

Hur man applicerar en gelatinmask

Alla gelatin hår masker appliceras enkelt. Men det finns en nyans: det är inte nödvändigt att applicera denna mask på hårbotten, även på hårrötterna - och ämnet blir lättare att tvätta bort och klåda kommer inte att vara.

1. Omedelbart efter appliceringen av masken, sätt på en speciell keps eller en enkel påse på ditt hår.

2. Vi sätter upp allt med en handduk på toppen, varefter vi värmer upp med en hårtork i 10-15 minuter.

3. Nå, glöm nu masken i 45 minuter.

4. Gelatinmaskan tvättas av med rent vatten - om det inte finns några klumpar, görs det enkelt tack vare den tillsatta balsammen.

Denna procedur kan utföras minst en gång i veckan. Varje gång blir effekten mer synlig: håret blir friskare, mjukare, jämnare och mycket tjockare.

Om du har problem med brittleness eller förlust hjälper masker av gelatin att lösa det.

Gelatin Mask Recept

Det finns många gelatinmaskar för alla typer av hår. Här är recept på några av dem. Prova det!

Gelatinmask med ägg.

Ingredienser: 1 liten påse med pulveriserad gelatin, 1 äggula (du kan ta ett helt ägg om du har fet hår), schampo.

Gelatin bör hällas i en kopp, tillsätt äggula och 2-3 matskedar balsam. Blanda allt grundligt och låt massan svälla i 30 minuter. Applicera sedan masken på håret längs hela längden, täck huvudet med polyeten, varma med en handduk och lämna i 30 minuter. Skölj av denna mask med kallt vatten och schampo. Applicera 1 gång per vecka.

Gelatinmask på mjölk för torrt hår

Lös upp en matsked gelatin i ett glas mjölk, tillsätt en sked full av honung. Applicera blandningen på krullar i 1 timme. Håret kommer att få glans och bli lydigt.

Mask med gelatin och kokosolja för näring och glans

Lös upp en sked gelatin i 0,5 kopp varmt vatten. Lägg till en matsked smält kokosnötolja och några droppar ylang-ylang eter. Applicera masken på håret i 1 timme.

Gelatinmask med citron för oljigt, färgat och blekt hår

I 1 matsked gelatin tillsätt saften av en halv citron. Blanda noggrant, låt stå tills det sväller. Sedan i blandningen, sätt in 2-3 teskedar schampo och blanda. Sprid masken jämnt över håret och lämna i en halvtimme, skölj sedan med varmt vatten.

Gelatinmask med örttextrakt för att förbättra hårstrukturen

I 1 kopp varm örtinfusion baserat på kamomill, mint och nässla, lägg till 1 matsked gelatin och 2-3 teskedar schampo. Låt blandningen stå och svälla i en halvtimme. Den resulterande kompositionen appliceras på håret, håller i 30-40 minuter, skölj därefter med varmt vatten.

Gelatinmask med estrar för torrt och skadat hår

1 matsked gelatin löst i ett glas varmt vatten. Tillsätt 1 tsk äppelcidervinäger och 3-4 droppar rosemary, geranium, salvia eller jasmin eteriska oljor att välja mellan. Blanda väl, slå och låt stå i en halvtimme. Lägg sedan en mask på tvättat vått hår i 15-20 minuter. Skölj noggrant med varmt vatten och schampo.

Gelatinmask med henna för hårväxt

1 tesked gelatin löst i 1/4 kopp vatten. Låt svälla i en halvtimme. I den resulterande massan tillsätt 1 tesked färglös henna och en nypa senap, kan du lägga till 1 äggula. Blanda alla ingredienserna noggrant och applicera på håret längs hela längden. Låt i 30 minuter sköljas med varmt vatten.

Gelatinmask med havsalt och oljor för hårvolymen

Lös 1 matsked gelatin i ett halvt glas vatten och tillsätt 1 tesked havsalt, samma mängd ricinus och burdockolja och 2-3 droppar rosmarin eller ylang-ylang eteriska oljor att välja mellan. Låt svälla i 30 minuter, applicera jämnt på håret och linda dem på toppen med plastfolie och frottéhandduk. Skölj med varmt vatten och en mild babyschampo efter en halvtimme.

Gelatin Shampoo

För detta recept är det bäst att ta barnschampo.

Blanda 1 matsked schampo och 1 tsk. gelatin. Låt blandningen svälla i 15-30 minuter. Applicera det erhållna schamponet för att rengöra, välkamrat hår, gnugga in i hårrötterna. Efter 10 minuter skölj håret noggrant med mycket vatten. Skölj hårbalsam för att lätta kamningen.

Burdock (castor) mask med gelatin

Gelatin och varmvattenblandning (andelen är densamma - en till tre). Därefter tillsättes 0,5 tsk av en av dessa oljor.

Almond Oil Mask

I de proportioner som vi redan vet, späd ut gelatin med vatten. Ägare av fet hår kommer att läggas bättre till en massa av högst 0,5 tesked mandelolja, flickor med normalt hår - 1 sked och med torr - 1,5 skedar. Vi värmer allt i ett vattenbad och applicerar det på håret.

Varning: Den här masken tvättas av efter 30 minuter, inte senare!

Masker med juice för hårglans

Om du har svart eller mörkt hår kan du lägga till morotjuice i masken. För blondiner rekommenderas äppeljuice eller citronsaft utspädd med vatten.

Beräkning: För 1 matsked gelatin måste du ta ca tre skedar juice (som tillsätts istället för vatten).

Vi värmer denna blandning i ett vattenbad, appliceras som beskrivet ovan.

Frisk mjölk kan också användas istället för juice, oavsett hårfärg.

Ett annat alternativ är att använda icke-kolsyrade mineralvatten (men det är bättre att berika denna mask med A-vitamin eller citronsaft).

Hårmaskar med gelatin innehåller "byggmaterial" för hår, de blir starkare, växer snabbare. Dessutom, på grund av dess omslutande egenskaper, skyddar gelatin håret från skador under styling och gör den tjockare.

9 recept för gelatinhårsmaskar hemma: en otrolig effekt före och efter en gelatinmask

Gelatin är en enkel och prisvärd komponent för hemlagade masker. I de flesta fall ger gelatin hårmask en otrolig effekt (bilden före och efter kommer du att se nedan). Faktum är att den naturliga komponenten täcker varje hår med en tunn elastisk film, därför blir krullarna skinniga, mer voluminösa, lydiga i styling.

Gelatin masker är lämpliga för hår av vilken typ som helst, de har inga kontraindikationer, och tillsättningen av olika ingredienser gör förfarandet väldigt användbart.

Särskilda funktioner

Gelatinmask är ett överkomligt alternativ till salongförfaranden som laminering. Dess väsen är enkel. Efter att ha sprutat den gelatinbaserade blandningen i strängarna, är varje hår täckt med en mycket tunn elastisk film.

Masken släpper håraxlarna, tillåter inte keratinvågorna att borsta, läker brutna ändar. Filmen ger krullarna en vacker naturlig glöd, den naturliga färgen verkar djupare och mer levande.

Förfarandet är också lämpligt för färgat hår, det förändrar inte färgämnets sammansättning och påverkar inte hårets konsistens.

Hemlagade masker med gelatin kan:

 • öka hårvolymen;
 • ge dem varaktig glans
 • underlätta styling;
 • maskera små defekter som splittrade ändar eller tråkig färg;
 • viktsträngar;
 • återställ krullar, försvagad med frekvent curling, färgning, blåstorkning.

Förfarandet är lämpligt för vilken hårtyp som helst: oljig, torr, skadad, överkänslig. En ytterligare effekt kommer att ges av tillsatser som kan läka eller återställa strängar, ge dem en trevlig arom, förbättra glans och färg.

Observera att om du bara behöver återställa skadat eller smärtfritt hår, så använder du bättre ett av recepten för stärkande masker.

Gelatin kombinerar alla ingredienser som oftast används:

 • naturliga vegetabiliska oljor;
 • essentiella och aromatiska oljor;
 • havssalt;
 • ägg;
 • torr senap;
 • växtbaserade dekoktioner;
 • henna;
 • fruktvinäger;
 • mjölk;
 • neutral eller baby schampo;
 • återställa balsam.

Förfarandet kan göras 1 gång per vecka. Masker med gelatin har en kumulativ effekt, med varje session kommer locken att se mer och vackerare och blankare ut. Efter 2 månader kan antalet procedurer minskas.

Matlagning nyanser

Vid masker är det nödvändigt att följa vissa villkor som gör förfarandet så effektivt och helt säkert.

 1. Välj recept med 3-4 ingredienser. För mångfaldig komposition gör blandningen mindre effektiv, komponenterna kan ömsesidigt försvaga varandra.
 2. Om håret är för tjockt och långt ökar antalet rekommenderade ingredienser 2-3 gånger. Det är viktigt att följa dessa proportioner.
 3. När matlagning gelatin måste vara helt upplöst. Om korn kvarstår i blandningen blir det svårt att tvätta dem ur håret.
 4. För att blandningen ska bli mer homogen kan den upphettas något i ett vattenbad och omröras grundligt. Sätt det utspädda gelatinet på spisen, det kan inte brinna.
 5. Massan bör inte vara för flytande. Den perfekta konsistensen liknar gles älskling, som flyter fritt från en sked och enkelt fördelas över strängarna. Om blandningen är för tunn kan du lägga till lite havregryn eller flingor, malda i en mixer.
 6. Tillsatsen av 1 tsk av balsam eller hårschampo hjälper till att underlätta tvätten av masken. Neutrala tvättmedel påverkar inte läkemedlets sammansättning.

Principer för att applicera gelatin hårmaskor hemma

Trots olika formuleringar appliceras masker baserade på gelatin på samma sätt. Det är bättre att tvätta oljigt hår utan att konditionera med balsam, torra bör omhändertas noggrant med en borste och avlägsna rester av stylingprodukter, damm och talg.

Det är lämpligt att applicera blandningen med en platt borste av syntetfibrer. Kompositionen är jämnt fördelad över trådarna, en liten mängd appliceras på hårbotten och rötterna. Glöm inte tipsen, efter fördelningen av huvudvolymen, sätta på dem en extra del av pengarna.

Efter applicering sätta en plastlock på huvudet. Alternativa alternativ är en skuren plastpåse, matfilm eller pergamentpapper. På toppen av håret är inslaget med en tjock handduk. För att förbättra effekten av masken kan du värma hårtorken direkt genom handduken. Förfarandet varar 30-45 minuter.

Efter att kompressen har tagits bort tvättas håret noggrant med varmt vatten.

För att förbättra glansen kan du skölja håret med kallt vatten genom att tillsätta en tesked äpple eller druvätäger, citronsyra eller naturlig citronsaft.

De bästa recepten gelatin maskerar för hår hemma

Valet av recept beror på hårets typ och tillstånd. För försvagad, torr, bortskämd av frekventa curlingsträngar, är en kombination av gelatin med vegetabiliska oljor lämplig, fettiga reagerar bättre på naturliga estrar, havsalt, örtte.

1. Naturlig skönhet

Utmärkt effekt ger en mask med ett komplex av örttillskott. Det återställer skadade trådar, gör dem elastiska, livliga, vackra. Örter ger håret en trevlig delikat arom och håller frisyren frisk under lång tid.

Ingredienser krävs:

 • 1 tesked torkad nässla;
 • 1 tsk torkad mynta;
 • 1 tesked krossad farmaceutisk kamille;
 • 1 msk. sked av gelatin;
 • 1 msk. sked av schampo.

Förbered ört avkok genom att blanda hackade örter och hälla dem ett glas kokande vatten. Blandningen infunderas i 1 timme, då måste den filtreras. Häll gelatin med en liten mängd buljong. Låt det svälla, lägg sedan till schampo och resterande avkok. Rör om massan, låt den stå i 10 minuter, fuktar sedan håret generellt från rot till spets.

Håll masken i 40 minuter, skölj med varmt vatten och torka utomhus, utan att använda en hårtork.

2. Essentiell blandning

I stället för torra örter för beredning av masker kan du använda naturliga eteriska oljor. De är särskilt bra för torrt hår, näring och stimulering av rötterna, vilket ger låsningarna en spektakulär glans.

Ingredienser krävs:

 • 1 msk. sked av gelatin;
 • 1 tsk äppelcidervinäger;
 • 2 droppar geranium eterisk olja;
 • 3 droppar jasminolja.

Häll gelatin 0,5 koppar varmt kokt vatten, blanda, häll äppeläger. Låt blandningen stå i en halvtimme och fördela lånet till nyvasket hår. Håll i 30-40 minuter, skölj sedan med varmt vatten och skölj med kallt.

3. Tillväxt och styrka

Svag, livlös, utsatt för håravfall kan stimulera masken med gelatin och henna. Det ökar mängden strängar, stärker rötterna, gör färgen mer mättad. Denna procedur är lämplig för brunetter och brunhåriga kvinnor; färgade blondiner är bättre att välja ett annat recept.

Ingredienser krävs:

 • 1 tsk gelatin;
 • 1 msk. sked Henna;
 • 1 äggula
 • en nypa torr senap.

Lös upp gelatin i 0,25 kopp varmt vatten, tillsätt slagen äggulor, henna och senap. Blanda ingredienserna noggrant, sprida dem längs hela längden av trådarna med en platt borste. Skölj masken med varmt vatten efter 30 minuter.

4. Havsvolym

Gelatin med tillsats av havsalt kommer att ge en god volym vätska, tröga, tråkiga lockar. Tack vare de tillsatta oljorna, blandar näring håret, återställer stavarna, släpper keratinskalorna.

Ingredienser krävs:

 • 1 msk. sked av gelatin;
 • 1 tsk havsalt;
 • några droppar rosmarinolja;
 • 1 tsk ricinolja.

Tillsätt 0,5 koppar varmt vatten till gelatin, låt det svälla, tillsätt olja och salt. Rör om kompositionen och applicera på trådarna i 40 minuter. Tvätta av masken med varmt vatten och baby shampoo.

5. Oljekocktail

Håroljor är mycket väl lämpade för normalisering av torkade, skadade trådar. De återställer, ger näring, bidrar till att behålla fukt i krökarna, ger en bländande glans och gör den naturliga nyansen djupare.

Ingredienser krävs:

 • 1 msk. sked av gelatin;
 • 0,25 tsk ricinolja;
 • 0,25 tsk mandelolja;
 • 2-3 droppar rosolja.

Lös upp gelatin i 0,5 kopp varmt vatten, låt det svälla och häll i oljan. Blandningen bör omröras noggrant för att göra den så homogen som möjligt. Sprid det genom ditt hår. Om strängarna är mycket oljiga, applicera masken, från mitten och inte vidröra rötterna. Tvätta av efter en halvtimme, vattnet ska vara väldigt varmt.

6. Mejeriåtervinning

Mycket mjuk komposition, lämplig för snabb återhämtning och näring. Stänger skadade keratin vågar, läker hårbotten utan att lägga till fett på den.

 • 1 glas mjölk;
 • 1 msk. sked av gelatin;
 • 1 msk. sked flytande honung.

Värm mjölken och blanda den med gelatin. Låt svälla och lägg till honung. Blanda väl med en platt borste och applicera den på krullarna, var särskilt uppmärksam på tips och rötter. Skölj grundligt med varmt vatten efter 40 minuter.

7. Äggblandning

Masken med ägget mättar strängarna med lecitin och vitaminer, stärker dem, gör dem starkare, förhindrar brott. För oljigt hår använd ett helt ägg, för torrt är det bättre att ta en äggula.

Ingredienser krävs:

 • 1 msk. sked av gelatin;
 • 1 ägg (eller 1 äggula);
 • 1 msk. sked av baby schampo.

Blötlägg gelatin i 0,5 glas varmt vatten i en halvtimme. Vispa ägget i en separat behållare och häll det i gelatinblandningen tillsammans med schampot. Blanda allt för att slutföra enhetlighet och applicera på håret med en platt borste. En liten del av blandningen gnuggar i hårbotten. Tvätta av efter 40 minuter med inte för varmt vatten.

8. Tropisk glans

Mycket användbar mask med kokosolja, matar försvagade, torra, skadade trådar. Efter proceduren utstrålar krullarna en delikat arom, blir glänsande och mycket lydig.

Ingredienser krävs:

 • 1 msk. sked av gelatin;
 • 1 msk. sked av kokosnötolja;
 • Några droppar ylang-ylang olja.

Smälta kokosnötoljan i ett vattenbad och lägg till gelatinet, som tidigare blöts i 0,5 kopp varmt vatten. Rör om blandningen noggrant, för fullständig homogenitet kan det värmas lite mer. Lägg till eterisk olja, blanda. Applicera en varm massa på håret, gnid in i rötterna, lägg ett extra lager på spetsarna. Förfarandet varar 35-50 minuter.

9. Citron friskhet

En mask med citronsaft rekommenderas för feta, tråkiga, stygga strängar. Det är särskilt bra för naturliga blondiner eller tjejer med färgat, blekt, melirovannymi hår.

Ingredienser krävs:

 • 1 msk. sked av gelatin;
 • 0,5 citron;
 • 1.5 Art. skedar av baby schampo.

Kram saften från citronen och blanda den med gelatin. Tillsätt 3 matskedar varmt vatten och schampo, låt blandningen stå. Sprid den längs strängarna från rot till spets, gnid en liten del i hårbotten. Skölj med varmt vatten i 40 minuter och skölj med kallt och tillsätt lite citronsyra eller naturlig juice.

Hjälmlagda gelatinmaskar hjälper till att återställa det mest försummade håret. Ett förfarande per vecka kommer att bidra till att upprätthålla ett dramatiskt utseende på lockar, ge dem hälsa och vitalitet.Nästa Artikel
Används salvia för att behandla hår