Gelatin Shampoo: Prisvärd behandling och hår restaurering


Det är inte nödvändigt att spendera stora pengar för att återställa kraften och skina till frisyren, för att återställa håret efter färgning eller permeering. Hem Gelatin Shampoo på bara en månad kommer att återställa din hälsosamma look till ditt hår!

Varför är gelatin så bra för håret?

Denna naturprodukt, som är ett extrakt från djurens bindväv, innehåller många användbara ämnen. Först och främst är det kollagenprotein, vilket är nödvändigt för hud och hår för att bibehålla hälsa och ungdom. I frisurer som skadas av färgning, hårtork, perm, är proteinstrukturen den första som lider.

Kollagen närmar sig håret, återställer den nödvändiga försörjningen av protein.

Därför förtjockar varje hår något, och dess struktur är inriktad, splittrade ändar försvinner. Det bildar också en omärkbar film runt varje hår, samtidigt som man skapar volym och skyddar den från negativa effekter: hårt vatten, vind, kallt.

Gelatin innehåller också essentiella aminosyror som förbättrar frisyrens tillstånd, vilket gör det glänsande, frodigt, tjockt och volumint:

 1. alanin;
 2. krökt glycin;
 3. asparaginsyra;
 4. prolin;
 5. glutaminsyra;
 6. hydroxiprolin.

Dessa substanser interagerar med olika mikroelement och stimulerar processen med kreatinproduktion. Kreatin är den viktigaste komponenten, som är nödvändig för en hälsosam frisyr. Detta ämne är nödvändigt för tillväxt och förhindrar brittleness, tvärsnitt, gallrande hår.

I kompositionen av gelatinledande ämnen såsom:

Det innehåller också fetter och kolhydrater, som också är viktiga för att bibehålla friskt och vackert hår. Därför har terapeutiska kompositioner med gelatin sådan en effektiv och snabb effekt även vid allvarligt skadat hår. Blandning med gelatin är ett billigt, enkelt och prisvärt sätt att få ditt hår i ordning. Vad som är viktigt kan kompositionen ändras genom att kombinera huvudkomponenterna med ytterligare fördelaktiga ingredienser: oljor, buljonger, färska juicer.

Ett enkelt recept: gelatin shampoo hemma

Förbereda blandningen hemma är väldigt enkel. För att göra detta måste två matskedar gelatin fylla med varmt vatten. Eller blanda torrsubstansen med kallt vatten och håll ett tag i vattenbadet. Efter 5-10 minuter i en vattengelatinblandning, tillsätt 100 ml vanligt schampo som du brukade använda.

Den resulterande blandningen ska tvättas huvudet, men det finns ett tillvägagångssätt: Skummet ska inte tvättas omedelbart av håret, men ska lämnas i 3-7 minuter. Därefter tvätta håret och skölj med en handduk. Du kan bara kamma efter att huvudet torkar.

Detta är det enklaste sättet att göra gelatin shampoo. Och nu kommer vi lära oss att komplicera dess sammansättning för att öka produktens effektivitet.

Välja den bästa basen

Som de flesta kosmetologer säger, för beredning av hemmet är det inte önskvärt att köpa billiga schampon. Natriumlaurethsulfat är närvarande i sin sammansättning - detta ämne har utmärkta rengöringsegenskaper och skum väl. Men denna komponent kan orsaka allergier, irritation, på grund av det kan trådarna bli tråkiga, och den beredda blandningen kommer att förlora sin helande egenskaper.

Dyra schampon är inte heller mycket lämpliga för basens roll, eftersom de har en komplex komposition som kan ingå i en oväntad reaktion med gelatin. Därför är det bästa för att förbereda hemmet kosmetika att välja barnschampo.

De är en utmärkt grund för kosmetika, eftersom de inte irriterar huden, innehåller inga extra föroreningar: färgämnen, aktiva tillsatser, konserveringsmedel. Samtidigt rengör de effektivt och försiktigt de skadade och tunna trådarna. Det ursprungliga receptet kan ändras för att göra det mer effektivt eller fokuserat på din hårtyp.

Lägg till friska oljor i dina kosmetika

Hemma kan schampo med gelatin framställas genom tillsats av olika användbara ingredienser.

Så, foder hårsäckarna, förbättra strukturen, ge styrka och glans till oljan, erhållen från användbara växter:

 • pumpa;
 • tistlar;
 • persika;
 • druvutsäde;
 • jojobaolja;
 • majs.
 • linfrö;
 • vetegroddar
 • oliver;
 • vattenmelonfrön;

Eliminera brittleness och mjäll, ge styrka och volym, återställ den friska glansen och läka hårbotten med följande oljor:

 • castor;
 • sojaböna;
 • sesam;
 • från avokado
 • ceder;
 • hampa;
 • från vetex.

Lägg till läckande oljor i den färdiga blandningen med en sats på 1 sked per 100 ml bas. Du bör inte oroa dig för att efter tvätten kommer håret att sitta fast eller smutsigt - Blandningen med tillsats av olja tvättas helt utan att väga ner håret.

Använd goda eteriska oljor

Olika essentiella oljor hjälper till att ge ditt hem ett botemedel en underbar arom, liksom att förbättra dess läkning egenskaper. Dessutom kommer rätt val av koncentrat att hjälpa till att lösa problem med hår. Någon eter hjälper till att normalisera produktionen av talg och har bakteriedödande och desinficerande egenskaper, så deras tillägg är särskilt viktigt för akne och inflammation i hårbotten.

För vanlig hårtyp kan du använda följande koncentrat:

De som redan har lider av fet hår måste välja andra tillsatser som hjälper till med att eliminera detta problem:

För torrt hår är de bästa eteriska oljorna:

I 100 ml av det färdiga kan du tillsätta 5-7 droppar eter.

Du kan kombinera flera oljor samtidigt, kombinationer av deras aromer. Och även efter att håret torkar efter tvättning kommer det att ge en trevlig arom.

Förbered ett hemhjälpmedel baserat på helande örter.

Först bör du förbereda en liten mängd avkok av friska örter. För att stärka håret används kamille, salvia, plantain, burdock, hopp, nässla, mintblad. Du kan också förbereda ett avkok av tallnålar eller ceder, ekbark, björkblad och örhängen. Vanligtvis framställs buljonger i en emaljgryta.

Det är nödvändigt att koka flera knivar av torra blad av en användbar växt i 100 ml vatten. Torka sedan buljongen, och tills den är kallt, torka den med gelatin. Låt blandningen infusera och svälla, tillsätt sedan 100 ml schampo och valda friska oljor. Den färdiga produkten måste förvaras i kylskåp.

Hur man använder gelatin shampoo?

Du kan laga en liten mängd schampo för engångsbruk eller förbereda 100-200 ml av blandningen för framtida användning. Förvarad produkt ska förvaras i kylskåp. Före användning ska schampon först värmas upp i händerna och appliceras sedan endast på våta strängar. Det appliceras jämnt på håret, då måste det skumas och lämnas i 5-15 minuter.

Applicera blandningen bör inte vara mer än en gång var tredje dag. Daglig tvättning av hår leder till störningar i talgkörtlarna, irritation och torrhet i huvudet, utseendet på livlösa och tråkiga strängar.

Vad blir resultatet efter tvätt?

Naturligtvis, efter första användning av schampo kommer fantastiska resultat inte att vara. Håret blir lite större och mjukare, de kommer att ha en fin glans. Men efter regelbunden användning av detta hemhjälpmedel kommer du att kunna uppskatta alla fördelar med ett hemhjälpmedel.

Du kommer att glädjas åt din frodiga frisyr, med rik färg och hälsosam glans.

Gelatin shampoo för hårvolymen

Detta recept är avsett för alla tjejer som noggrant och noggrant tar hand om sitt hår.

Idag kommer vi att berätta för dig hur du förbereder det enklaste schamponet för hårvolymen, med de enklaste ingredienserna, hemma.

Ingredienser Gelatin Shampoo

För beredning av gelatin shampoo behöver vi den vanliga matgelatin, kanske till och med billigast, i ett paket av 50 gram.

Vi använder också kamomillblommor i filterpåse, men för brist på kamille kan du helt enkelt använda vatten.

Dessutom behöver du regelbundet schampo. Vi använde Lush Rehab Liquid Shampoo. Valet föll på honom, för det finns inga uppenbara färgämnen i det och det är praktiskt att använda.

Gelatin Shampoo Recept för hårvolymen

Först måste vi förbereda ett avkok av farmaceutiska kamilleblommor, ta 2 påsar. Express buljong lämnas i 15 minuter, med jämna mellanrum på påsarna så att kamomillblommorna ger bort alla de fördelaktiga ämnena. Ge buljongen svalna, så att den var vid rumstemperatur. Sätt sedan i kylskåpet så att vattnet blir kallt.

För en tvätt behöver du ungefär 1 ofullständig matsked gelatin (beroende på hårets längd).

Häll gelatin i en behållare, häll 2 matskedar av kall kamilleavkokning. Blanda försiktigt blandningen med en sked och lämna, som det borde vara i instruktionerna i 30-40 minuter. Kanske 20 kommer att vara tillräckligt. Se till att gelatinet är helt upplöst.

När gelatingranulerna är löst, tillsätt 1-2 matskedar schampo, blanda allt detta noggrant. Om du fortfarande har klumpar av gelatin, kan du värma upp i ett vattenbad.

Gelatin shampoo för hårvolymen är klar, vilket du kan se är det väldigt enkelt att förbereda hemma.

Så tvätta håret

Mine, sätter på rötterna och vapar, men lämnar i 5 minuter, för att ha mer volym, så att håret blir mer silkeslen. Vi tvättar och applicerar konditioneringsmedel, utan att påverka rötterna, som vanligt görs.

Om en del av avkoket kvarstår i koppen, kan du tvätta håret efter att ha tvättat håret.

Volymen är ganska anständig och han kommer att hänga på sitt hår för en dag. Hår efter tvätt med sådant schampo, som efter laminering. De är mjukare på grund av att alla skalor slätas och det finns ingen viktning, fast hår också. Håret är lätt att stila, det är trevligt att röra dem.

Gelatin för hårväxt: Användning och recept för masker

I många år är huvudproblemet hos alla kvinnor hår. På grund av felaktig vård blir de tunna, splittrade och förlora volymen. I modern kosmetologi har ett stort antal verktyg föreslagits som kan hjälpa till med att lösa detta problem. Förutom professionell kosmetika finns det folkmekanismer, som inte är sämre i effektivitet till de första. Ett sådant exempel är gelatin för tillväxt och förstärkning av hår, vilket används i många grenar av kosmetologi.

Vad är


Gelatin är ett ämne av animaliskt ursprung. Den har en klibbig egenskap och förtorkar också vätskan. Gelatin framställs på följande sätt:

 • bearbetning av nötkreaturben (efter noggrann bearbetning, försvinner all smak och lukt, du kan lägga en sena eller hov för att få maximal mängd av ämnet);
 • alger bearbetning (bruna och röda alger är lämpliga för detta, produkten har ett annat namn, men dess verkan är identisk).

Sammansättning och verkan

Den mest effektiva substansen i kompositionen av gelatin är kollagen, men dessutom innehåller kompositionen animaliskt protein, liksom E-vitamin, som länge har ansetts vara ungdoms elixir. Dessutom innehåller gelatin mycket magnesium, kalcium, fosfor och järn. Det innehåller också aminosyror som är mycket nödvändiga för kroppen.

Enligt recensioner kan trichologer markera flera aminosyror som är mest användbara:

 • alanin - med hjälp av det förbättrar ämnesomsättningen, på grund av detta får hårbotten maximal näring;
 • Arginin - accelererar de regenerativa processerna, det finns en snabb behandling av skadat hår;
 • glycin - blodcirkulationen förbättras genom att stärka kapillärerna, huvudets hud får en tillräcklig mängd syre;
 • glutaminsyra är en oumbärlig substans för människor som ofta färgar håret, det eliminerar effekterna av ammoniak;
 • lysin - bara på grund av det gelatin används som ett medel för hårväxt, det accelererar deras tillväxt och förbättrar strukturen;
 • hydroxiprolin bildar ett viktigt protein, elastin, vilket förstärker hårbotten och håret själv;
 • Proline - är ett styrmedel som förbättrar metabolismen.

Varning! Du bör inte vara begränsad till extern vård, gelatin kan tas oralt för att maximera effekten. Att äta gelatin i mat fylls på med hjälp av frukt och grönsaksgelé, köttgelé eller marmelad. Dessa produkter används med rätt näring, så de skadar inte figuren.

Funktionerna av gelatin sträcker sig inte bara till hår. Det kan användas för att behandla leder och akne.

Typ och kostnad

Denna produkt härrör från ett av de vanligaste animaliska proteinerna - kollagen. Detta ämne är ansvarigt för benväv, ligament, brusk och hud. Användningen av gelatin kan vara i olika branscher: mat, medicin, kosmetologi, industri.

Gelatin finns i alla livsmedelsbutiker. Denna produkt används som granulat eller pulver, ibland kan den användas som ett ark. Gelatin är mycket lätt att smälta vid en temperatur av 80 grader, och hårdnar också snabbt när den kyls. När det kombineras med vatten bildar det en gelämne, som kan användas för att tjocka upp olika vätskor.

Pulvergelatin kostar cirka 20 rubel per förpackning.

Kontra

Förutom de positiva egenskaperna hos detta verktyg finns det ett antal kontraindikationer. Denna produkt ska inte tas av personer som:

 • lider av hjärtsjukdomar, tromboflebit, diatese;
 • har störningar associerade med vatten-saltbalans
 • utsatt för allergiska reaktioner.

Det är också bättre att överge användningen av medel för akut hudsjukdom.

Regler för ansökan

Det är viktigt att överväga alla rekommendationer och kontraindikationer för att inte skada dig själv.

 1. För korrekt upplösning av gelatin i pulveret måste du vänta tills det är helt upplöst.
 2. Du kan inte koka det, tillräckligt för att lösa upp i varmt vatten för att förtjocka processen var snabbare.
 3. Applicera inte en hetmask på håret, eftersom du kan bränna hårbotten.
 4. Gelatinmaskens längd bör inte överstiga 15-30 minuter, eftersom det är möjligt att störa balansen mellan vatten och fett eller för att få hårbotten i hårbotten.

Det är viktigt! Förloppsförloppet ska inte vara mer än en månad, därefter måste du ta en paus eftersom njurar och blod kan vara i fara.

Foto före och efter

Ansökningsmetoder

Användningen av denna produkt kan vara både extern och intern. Flera recensioner av effektiviteten av åtgärden finns på Internet i alla forum.

Förtäring

För att uppnå maximal effekt kan du dricka gelatinlösningen för att ge en trevlig smak. Du kan använda följande recept:

 • gelatinpulver (1 tsk);
 • rent vatten (1 msk. l.);
 • citronsaft eller askorbinsyra (1 tsk.).

Pulver måste fylla med vatten och vänta på att svälla. Därefter sätta på elden och lös helt upp. När lösningen har svalnat kan du tillsätta citronsaft. Citronsaft förbättrar digestionsprocessen.

Behandlingsförloppet är 2 veckor, varje morgon 30 minuter före måltiden.

Gelatin Shampoo

För att göra håret mjukt och jämnt kan du blanda gelatinpulver med schampo. För att göra detta, det bästa passar naturligt schampo, utan kemiska tillsatser.

Matlagningsrecept:

 • blanda 1 matsked shampoo med 1 tsk pulver;
 • vänta på att pulvret sväller.

Applicera blandningen för att rengöra och kamma håret, lämna i 10 minuter. Skölj sedan med varmt vatten. För att förbättra effekten kan du ansöka om ytterligare luftkonditionering.

Maskrecept

Hemmagjorda hårmaskor är mycket populära eftersom de inte är sämre i effektivitet till professionell vård.

Tänk på det enklaste och mest effektiva receptet på en gelatinmask:

 1. Lös upp pulvret i vatten, 1: 3 (för 1 tsk pulver behöver du 3 teskedar vatten).
 2. Låt i 15 minuter att pulveret sväller.
 3. Värm lösningen så att pulvret är helt upplöst.
 4. Applicera masken jämnt på fuktigt hår.
 5. Täck håret med folie eller påse, linda i varmt material.

Rådet. För att påskynda åtgärden kan du värma håret med en hårtork.

Mask för hårväxt med kefir:

 1. Det är nödvändigt att lösa 1 tsk pulver och tre teskedar varmt vatten.
 2. Låt svälla i 15 minuter.
 3. Tillsätt 30 ml kefir till blandningen, blanda allt grundligt.
 4. Applicera på håret noggrant massera, håll i 25 minuter.
 5. Tvätta av masken med ättiklösning (1 matsked. Vinäger per 1 liter vatten).

För tillväxt och volym av hår kan du använda en mask baserad på henna, äggula och kanel:

 1. Lös upp 1 tesked pulver och tre teskedar varmt vatten, låt svälla i 15 minuter.
 2. I blandningen tillsätt 1 tsk. färglös henna, 1 äggula och 1 tsk. torr senap.
 3. Applicera försiktigt blandningen på rötterna och håret.
 4. Efter 30 minuter tvätta av med ljummet vatten.

Dessa masker skyddar inte bara krullarna utan bibehåller också färgen på färgat hår, lägger till glans och jämnhet, främjar hårväxten.

Effektiviteten av denna produkt utvärderas inte bara av kvinnor utan också av experter inom trikologi. Gelatin innehåller många användbara element som är aktiva i hårväxten, alla testade recept under åren.

Läs mer om hårväxt tack vare följande artiklar:

Gelatin Shampoo: Tillverkningsprinciper

Användningen av folkrecept för att skapa olika kosmetika har inte utmanats av kosmetologer under lång tid. Här och användningen av gelatin - en produkt av animaliskt ursprung, som har klibbiga och förtjockande egenskaper, har länge varit känt. Att förbereda ett gelatinschampo hemma är inte svårt, och applicering det kan leverera positiva känslor från den erhållna effekten.

Användningen av gelatin i vård av produkter är en garanti för skönhetens skönhet och hälsa.

Användning av schampon med gelatin

Bilden visar schampo med tillsats av gelatin.

Fördelen med sådana kosmetiska kompositioner är stor, schampo eller mask, som framställs med tillsats av gelatin, kan:

 1. återställa strukturen hos lockar;
 2. att ge den nödvändiga mängden hår
 3. påskynda hårväxten;
 4. släta sprickor på hårets yta;
 5. ha sköra och splittra hår i ett skyddande skal.

Tillverkningsprinciper

Lägg till gelatin och ägg i schampo och få ett utmärkt sätt att tvätta huvudet och återställa krullarna.

Låt oss lära oss att göra högkvalitativt schampo med gelatin hemma. Men innan du går direkt till recepten, ta reda på vilket syfte eller andra komponenter som används i kompositionerna.

gelatin

Matgelatin framställs i form av granuler, korn eller gulaktigt pulver.

Vad är gelatin och varför är det så älskat att ansöka om vård av lock i form av tillsatser i masker och schampon? Låt oss se.

Gelatin framställs av benråvaror, där en hög koncentration av naturligt proteinkollagen. Från detta protein, som isoleras genom syrabehandlingen av råmaterialen, smältas gelatin genom fraktionerad extraktion.

Efter ytterligare behandling av gelatinlösningar erhålles flera typer av ätbart gelatin, som kan användas för:

 1. ger den nödvändiga formen till livsmedelsprodukter
 2. stabilisering av kompositionen av vattenfettemulsioner;
 3. livsmedelsförstärkning med väsentliga proteiner.

Gelatin produceras inte bara mat, men vi kommer att betrakta det uteslutande, eftersom andra typer av gelatin inte används för kosmetiska ändamål.

Matgelatin används i stor utsträckning vid tillverkningen av:

 • konserverat kött och fisk;
 • aladåb;
 • söta vispad mousser och krämer;
 • marmelad;
 • tugga godis;
 • ostar;
 • yoghurt;
 • mejeriprodukter
 • glass;
 • bakning bakning.

Med hjälp av matgelatin kan du göra:

 • stärka kroppens muskler;
 • ökad led- och broskelasticitet;
 • skydda lederna från förstörelse.

Inte bara mat eller muskler, utan även våra lockar, matgelatin kan lägga till extra volym och stärka dem.

Och inte bara på grund av proteinet, vilket hjälper till att bilda den tunnaste skyddsfilmen på håret, men också på grund av de naturliga aminosyrorna innehåller den:

Hårmask med gelatin och schampo: regler för förberedelse och applicering

Kollagen är ett proteinämne, på grund av vilket människohår behåller ett attraktivt utseende, hälsa och glans. Dessutom kommer en hårmask med gelatin och schampo att hjälpa näring håret med kollagen.

Gelatinegenskaper

Kompositionens huvudbeståndsdel är gelatin. Detta är ett ämne av naturligt ursprung som härrör från djurråvaror. Gelatin har ingen smak eller lukt, därför används den i matlagning för att förbereda både mellanmål och efterrätt.

Men eftersom gelatin är källa till kollagen är detta ämne perfekt, inte bara för användning i köket utan också för att bevara skönhet. Därför används den allmänt i kosmetologi.

På grund av användningen av substansens gelatinkomposition. Förutom kollagen innehåller denna produkt protein, en rik uppsättning mineraler, vitaminer i grupper B och E, aminosyror och andra värdefulla ämnen.

Vad är användningen av produkten för håret? Kollagen, som ingår i gelatin, skapar en tunn skyddsfilm runt håret, justerar strukturen. På grund av detta blir strängarna mjukare, glänsande, lydiga.

Faktum är att masker med användning av gelatin är ett lamineringsförfarande som utförs hemma.

Efter genomförandet ökar hårvolymen märkbart, deras ömhet minskas, de delade ändarna återställs. Dessutom, om masken för hårväxt med gelatin och schampo kommer att utföras regelbundet, blir det mycket lättare att växa strängar till önskad längd.

Arbetsordningens regler

För att maskera nytta måste du utföra dem korrekt. Här är de grundläggande reglerna för procedurer:

 • Det är nödvändigt att applicera de beredda kompositionerna endast på håret, det är nödvändigt att försöka att de inte kom på huvudskinnet.
 • Vid beredning måste man ta hand om att lösa upp gelatin i vätskan fullständigt, om det kvarstår i form av klumpar, minskar effektiviteten av proceduren, och det kommer vara svårt att kamma klumparna från håret.

En kurs av masker med tillsats av gelatin rekommenderas i följande fall:

 • håret saknar volym;
 • strängar är väldigt stygga, stackars stackade;
 • efter perm, när du behöver återställa den skadade strukturen;
 • markerad del av tipsen.

Hur man lagar mat

Basmaskreceptet med gelatin och schampo innehåller tre komponenter:

 • gelatin;
 • vatten;
 • schampo, som vanligtvis används för tvättning.

Gelatin måste först bereda. För att göra detta måste torrsubstansen fyllas med vatten. Vattnet ska vara kallt, du kan ta en enkel kokt eller använda mineral utan gas. Den erforderliga mängden vatten beror på mängden gelatin, vätskan måste vara tre gånger mer.

En timme senare, när gelatinet sväller väl, måste det lösas. Det enklaste sättet är att placera disken med gelatin i mikrovågsugnen i 30 sekunder. Om det senare inte löser upp klumparna i ämnet, måste du sätta disken i ugnen i några sekunder. Huvuddelen är att gelatinlösningen inte har tid att koka, eftersom det under kokningen förlorar dess egenskaper.

Om det inte finns någon mikrovågsugn, kan lösningen värmas upp över låg värme, var noga med att vätskan inte kokar. Ständigt rör om lösningen, så snart alla klumpar har lösts, är det dags att stänga av värmen.

Sedan måste du kyla lösningen till en behaglig temperatur och tillsätt shampoo. En matsked gelatin kräver ungefär en tesked schampo.

Den färdiga kompositionen appliceras på den tvättade och torkade i luftsträngarna och sprids längs längden. Täck huvudet med en wrap, lägg en ullstickad hatt på toppen, eller gör en "turban" från en terryhandduk.

Efter 40-60 minuter, tvätta av kompositionen med varmt vatten. Eftersom masken innehåller schampo behöver du inte använda tvättmedel. Det räcker att utföra ett sådant förfarande tre gånger i månaden.

Avancerade formuleringar

Det grundläggande receptet kan varieras med olika tillsatser. Så, i stället för det vanliga vattnet för att förbereda en lösning av gelatin, kan du använda avkok av örter eller mjölk. Ett annat alternativ är att hälla gelatin med fruktjuice, till exempel äppeljuice. Du kan lägga till en sked full av aloe juice.

Ägget (äggula) som läggs till i masken kommer dessutom att närma sig håret. För ytterligare näring kan du använda vitaminer. Eftersom gelatin i sig innehåller vitaminerna E och B, för att berika maskinkompositionen är det värt att lägga till några droppar vitamin A. Och för att göra håret ännu mer glänsande kan du lägga till en sked full av brandy i masken.

Regelbunden användning av masken med tillsats av en lösning av gelatin och schampo tillåter på kort tid att avsevärt förbättra hårets utseende. Ett sådant enkelt hemhjälpmedel är ett mycket värdigt alternativ till en dyr salonglaminering, så det är värt att spendera tid på det.

Gelatin hårschampo

Gelatin är en produkt som är bekant för många, även om väldigt få människor vet att det kan användas inte bara i matlagning utan också för håråterställning.

Oftast används denna komponent för att göra hemlagad gelatinskampo. Ett sådant botemedel som görs hemma gör att du kan hålla ditt hår vackert under lång tid.

Hur man använder gelatin shampoo?


Hemlagad gelatin shampoo är lika bra för hår av något slag: det syftar till att återställa folliklarna, återge dem sken och volymen. Det blir bara det perfekta alternativet för svagt och tunt hår.

Om gelatin med shampoo för hår används med jämna mellanrum, då kan du uppnå effekten av laminering - ditt hår blir silkeslärt, mjukt vid beröring och kommer att få en hälsosam glans. Du kan också bli av med de visade ändarna.

Hela hemligheten vid användning av gelatin, liksom essentiella och eteriska oljor, syftar till att aktivera blodcirkulationen i hårbotten samt öka hastigheten på hårväxten. ämnen och protein.

Dessutom är detta verktyg inget annat än en naturlig antioxidant. Det innehåller också många spårämnen, på grund av vilka keratinproteiner bildas - grunden för byggmaterialet för varje hår.

Ingredienser för beredning av gelatin shampoo


För att förbereda ett gelatinskampo hemma kan du behöva följande komponenter:

 • två matskedar gelatin;
 • schampo, som inte har i sin komposition SLS, med en minsta procentandel färgämnen och dofter - 50 ml;
 • örter att göra avkok (burk, hopp, nässla, kamomill och många andra kan användas);
 • en matsked honung;
 • Det är tillrådligt att tillsätta lite aloejuice, men inte nödvändigtvis;
 • essentiella och basoljor, som kan väljas utifrån hår och hårbotten.

Gelatin shampoo receptet börjar med beredningen av ört avkodning. Det är bäst att förbereda ett sådant schampo på växtbaserade buljong.

Du kan ta något gräs eller till och med flera sorter av det. Två matskedar av hackade örter ska hällas med ett glas kokande vatten, täcka och insistera på att kyla buljongen.

Då kan du börja lägga till gelatin. I ett avkok av rumstemperatur, tillsätt två matskedar gelatin, och vänta tills det sväller och lös helt upp. Om detta blir nödvändigt, då för att lösa upp det, kan du använda ett vattenbad, men kompositionen ska emellertid fortfarande svalna.

Häll nu i 50 ml shampoo. Som bas kan du också ta ett ofarligt barnschampo. Den erhållna kompositionen blandas noggrant. I den resulterande blandningen häll en matsked honung och vänta på dess fullständiga upplösning.

Det sista att lägga till i schampo med gelatin är viktigt och basoljor. Från eteriska oljor är det bra att använda rosmarin och lavendel, och från basoljor - oliv, burdock eller ricinolja.

Typer av tillsatta oljor rekommenderas att välja i enlighet med din hårtyp och eventuella problem. Så, till exempel, om håret är för fet, då är det idealiskt som en basolja av jojoba och avokado. Om håret är försvagat och faller ut - bördolja och för att påskynda hårväxten, kan du använda näringsrik vetegroddsolja, kardborre eller ricinolja.

För att få rätt proportioner av olja, rekommenderas att ta en sked stor teskedbasolja och tillsätt ett par droppar essentiell olja till den. Den resulterande kompositionen rekommenderas att hälla i vårt schampo med gelatin och blanda noggrant.

Nu, om du vill kan du lägga till aloe juice. Om det finns en möjlighet, är det bättre att förbereda aloeblad i förväg - de ska ligga i kylskåpet i ungefär tio dagar. Dessutom kan du köpa aloe på ett vanligt apotek.

Nu den senare, efter det att det gelatinbaserade schamponet har framställts, behöver det speciellt förvaring. Det ska endast förvaras i kylskåp, i en behållare med bred hals och ett lock som kan stängas väldigt tätt. Om det behövs kan du alltid skära av en bit eller skopa en sked, så mycket du behöver för en gång.

Shampooet behöver värmas upp i en viss tid i händerna, och lägg bara på lite fuktat hår. Det är bäst om schamponet håller minst tio minuter på håret för att uppnå maximala resultat. Efter användning av ett sådant gelatinskampo kan du inte använda speciella balm.

Hur tvättar du håret efter schampo?


För att håret ska bli mer silkeslen och få den önskade volymen måste gelatinshampo hemma hållas i minst tio minuter.

Om du efter beredningen av schamponet har en extra växtbaserad avkok, kan du skölja håret efter tvätt av schampon.

Efter tvätt med sådant schampo kommer ditt hår att kunna skaffa effekten, som efter lamineringsproceduren. Som ett resultat får de en jämnare struktur, deras skalor slätas, och du kommer inte känna någon viktning och fast ihop effekt. Håret blir trevligt att röra, och de är lätt mottagliga för alla typer av styling.

Receptar gelatin hår shampoo

Gelatin shampoo hemma, vars recept kommer att ges nedan, låter dig hantera eventuella problem, vilket gör håret levande och lättsamt.

Gelatinbaserade schampon är lämpliga för olika typer av hår, men för var och en av dem är de beredda enligt ett specifikt recept.

För att förbereda schampo med gelatin med egna händer, måste du först och främst förbereda ett speciellt örtdekok (från klöver, hoppa, kardborre, nässla eller kamille) som kommer att läggas till kompositionen. Dessa medicinska örter innehåller fytohormoner i stora mängder, som syftar till att stimulera hårväxten.

De mest populära produkterna för normalt, skadat och torrt, liksom fet hår, recepten som kommer att erbjudas nedan.

Gelatinöst schampo för torrt och skadat hår

För att förbereda gelatin med schampo för skadat och torrt hår, måste du ta följande komponenter: två droppar essentiell olja av salvia, musslor salvia och jasmin.

Den senare kan ersättas med rosmarin. Du behöver också en tesked äppelcidervinäger, 70 ml varmt vatten och en matsked bordgelatin.

Det första steget är att lösa upp gelatin tills det är helt svullet och löst i vatten. Låt det ligga i cirka fyrtio minuter, filtrera därefter blandningen och tillsätt eteriska oljor och äppelcidervinäger till det. Vi blandar allt grundligt och håller på håret i ungefär tio minuter, skölj sedan väl med vatten, schampo kan användas om så önskas.

Gelatin shampoo för normalt hår


Gelatin shampoo hemma för normalt hår, förutom volymen och glansen kan ge ditt hår en otrolig mjukhet.

För beredningen behöver du en äggula, en tesked färglös henna, torr senap och gelatin. Lös upp gelatin i 6 matskedar vatten, häll sedan senap med henna med detta vatten, tillsätt äggula.

Den resulterande kompositionen blandas noggrant och läggs på huvudet. När du tvätter håret med senap och gelatin, kan du inte ens använda vanligt schampo, för efter tvätten kommer krullarna att vara helt rena.

Hjälmlagad mjäll och fet hårschampo

Receptet för schampo med gelatin mot mjäll i hemmet är som följer. Lägg i 70 ml vatten vid rumstemperatur, tillsätt en matsked gelatin och låt den svälla upp helt (cirka 40 minuter). Sedan värmer vi kompositionen på ett sådant sätt att gelatinet är helt smält (du kan använda ett vattenbad).

Nu måste den resulterande kompositionen nödvändigtvis filtreras genom en sik så att det inte finns några klumpar i den. Vi väntar på ihålig kylning och lägger äggulor.

Den resulterande gelatinbaserade produkten rekommenderas att fördelas jämnt över håret och får därefter hålla kvar i ungefär tio minuter. Tvätta av med vanligt, något uppvärmt vatten.

Alla ovanstående recept hjälper dig att återställa hårets skina och skönhet.

Äggula och gelatin shampoo

Hej, kära läsare! I den här artikeln lär du dig att självständigt förbereda ett gelatin- och kycklingäggsschampo för skönhet, friskt hår och för att öka tillväxten. Om du har skört, tråkigt hår som har slutat växa och dess maximala längd når strax under axlarna, sluta omedelbart sluta tvätta dem med butiksschampo. Hemmagjorda schampon innehåller inte kemi, vilket provar ofta tvättning av hår, vilket gör dem livlösa och tråkiga. Detta är ett fantastiskt schampo som städar håret perfekt, ger näring, gör det starkt och mjukt, ger en bländande spegelglans, ökar deras tillväxt, testas på sig själv.

För schampo från äggula och gelatin behöver vi:

Gelatin - 1 matsked

Kokt vatten - matskedar

Kycklingblomma - 1 st

Soda -1 matsked

Essentiell olja av lavendel -1-2 droppar

Grapefrukt eterisk olja - 1-2 droppar

Persika vegetabilisk olja - 2-3 droppar

Vegetabilisk olja argan - 2-3 droppar

Om du inte har väsentliga och vegetabiliska oljor i ditt hem, då är det okej, du kan göra schampo utan dem. Hur som helst, få en fantastisk effekt. Istället för persika och arganolja, oliv, burdock eller vegetabiliska oljor är lämpliga. Essentiella och vegetabiliska oljor ger en behaglig lukt till hemlagad schampo och har en hälsosam effekt på hårbotten och håret.

Häll 1 matsked gelatin i en maträtt där du sedan kan värma den färdiga blandningen, späd den med tre matskedar kokt vatten, blanda noggrant, vänta på att gelatinet sväller något. Tillsätt en kycklingblomma till gelatin och blanda ordentligt, sätt äggula och gelatin på spisen och värm lite, rör om hela tiden så att äggulan inte störs.

Låt blandningen svalna till rumstemperatur och tillsätt en matsked läsk. Tillsätt sedan 1-2 droppar eteriska oljor och 2-3 droppar vegetabiliska oljor. Vid omröring börjar shampooen skumma något. Kom och tvätta håret. Shampoo har mycket bra rengöringsegenskaper.

Soda, som ingår i hemlagad schampo, rensar härligt håret, är enkelt att peeling för håret, rensar dem från stylingprodukter. Kycklingblomman har renande och närande egenskaper, i gamla tider tvättade kvinnor sitt hår med äggula. Gelatin innehåller kollagen, vilket ger hårglans, elasticitet och styrka. Med hjälp av gelatin hår som om laminerade. Dessutom eliminerar ett sådant hemlagat schampo med regelbunden användning mjäll, kliande, hårdhet i hårbotten.

Använd ett så enkelt schampo från äggula och gelatin hela tiden och du kommer att bli förvånad över vilket vackert, glänsande och friskt hår du har.

Gelatin Shampoo - hälsosam laminering

Du kan spara och förbättra ditt hårs hälsa och skönhet, inte bara med hjälp av välkända kosmetiska märken. Hemgjorda produkter som består av naturliga ingredienser gör ett utmärkt jobb med denna uppgift. Gelatin shampoo är en av dem.

Experter pratar positivt om användningen av gelatin för hårvård. De hävdar att tack vare honom syns en osynlig film (lamination) på strängarna, vilket effektivt skyddar dem mot de negativa effekterna av yttre faktorer. Dessutom förseglar det hårvågorna, vilket ger krullarna mjukhet, silkiness och glans. Att göra schampo med gelatin hemma är inte alls svårt. Det viktigaste - att se till att alla nödvändiga ingredienser för detta var till hands.

Hårfördelar

Ätbart gelatin är ett extrakt erhållet från bindväv av animaliskt ursprung. Det är användbart, framför allt det innehåller kollagenprotein. Detta ämne är ansvarigt för hårets och hårbottens hälsa, närma dem med fördelaktiga komponenter och återställa nödvändiga proteinreserver.

Genom att tillsätta gelatin till ett hårschampo kommer du snart att märka att trådarna har blivit tjockare och de splittrade ändarna har försvunnit. Som redan nämnts verkade han lägga varje hår i en skyddande film som inte kunde ses med blotta ögat. Med det blir ditt hår lätt för vind, kallt och hårt vatten.

Tunt hår efter tillämpningen av sådana medel förvandlas. De får mer volym och blir tjockare.

Förutom kollagen är gelatin också rik på essentiella aminosyror. De förbättrar signifikant krillens tillstånd, vilket ger dem en hälsosam glans och pomp. Healing kosmetika med honom snabbt sätta i ordning även allvarligt skadat hår. Deras tillstånd förbättras avsevärt och förhindrar förlust.

ingredienser

Att förbereda ett hemlagat schampo på gelatin är inte alls svårt. Det finns många olika recept för olika typer av hår. I synnerhet - multikomponent. Grunden är emellertid alltid densamma.

Här är en lista över ingredienser som du behöver för att skapa de flesta alternativen för det här verktyget.

Effektiviteten av schamponet blir högre om du lagar mat på örtavkok. Detta är dock inte ett krav.

Gör du det själv för första gången? Försök först med vanligt filtrerat vatten.

För att göra hemlagad schampo lämplig för användning, behöver du bara suga gelatinet i kallt vatten. Varm, och speciellt varm - passar inte. Herbal decoctions och infusions av denna regel gäller också. Försummelse av dem leder till det faktum att gelatin limes ihop i en tät homogen substans. Naturligtvis är det inte möjligt att sätta det på håret i den här formen.

Klassiskt avkok

Receptet på något gelatinbaserat schampo börjar med behovet av att förbereda växtbaserade avkok. Det är naturligtvis bättre att göra det från torkade medicinska växter som förvärvas i ett apotek. Det är tillåtet att kombinera flera örter.

Förberedande avkok

Så, 2 matskedar av farmaceutiska örter, malda i en mixer eller kaffekvarn, är det nödvändigt att hälla ett glas kokande vatten. Täck med lock och insistera på att kyla.

Nu är det dags att introducera gelatin. I en kall buljong, tillsätt 2 matskedar (inga glidbanor) av gelatin. Rör väl och vänta på att det sväller och löses upp utan rester. Om du någonsin har kokat geléer vet du vad den här processen ser ut.

Sedan i samma behållare behöver du hälla din schampo (endast 50 ml). Blanda väl - tills det är smidigt. Lägg en matsked honung (helst flytande) och vänta på att den ska lösas upp. Slutligen lägger vi till förspädda eteriska oljor.

recept

Vi ledde det klassiska systemet. Men, som du vet, kräver varje typ av hår sin egen inställning. Därför ger vi några olika recept - för torrt och skadat, normalt, fet hår, liksom mjäll.

Torr och spröd

Om du ska förbereda läkningshampo för skadat, försvagat och torrt hår behöver du följande ingredienser:

 • matgelatin (1 msk);
 • vatten upphettat till rumstemperatur (70 ml);
 • eteriska oljor: salvia, jasmin och muskotmjölk (2 droppar vardera);
 • naturlig äppelcidervinäger (1 tsk).

Först av allt häll gelatin i vattnet, rör om och vänta tills det är helt upplöst där. Det tar ungefär 40 minuter. Spänn sedan blandningen och tillsätt alla oljor och ättika där. Blanda noggrant. Applicera på håret, blöt i ca 10 minuter och skölj med rinnande vatten. Eventuellt kan du lägga till ett litet schampo i kompositionen, som du brukar använda.

fettsyra

Först förbereder vi växtbaserade avkok (för oljigt hår, det bästa alternativet är coltsfoot, John's wort, nettle och plantain). Efter kylning försiktigt ut. Medan det kyler är det möjligt att lösa upp den eteriska oljan i basoljan. Oljecocktail är avsatt. Häll det avspända avkoket i kastrullen, häll gelatin i det och sätt det i ett vattenbad. För att snabbt uppnå fullständig upplösning behöver du ständigt röra.

När gelatin är upplöst, ta omedelbart av pannan från värmen, introducera ditt vanliga schampo och blanda väl. Häll i de beredda eteriska oljorna efter kylning. Återblanda allt, häll i mögel och sätt i kylskåpet.

Före användning måste du skedla en del gelatin shampoo och värma upp den i en mikrovågsugn med maximal effekt för bokstavligen 3-4 sekunder. Nu kan du torka håret.

När det gäller valet av eteriska oljor är det oljigt hår som passar bäst:

 • ingefära;
 • salvia;
 • citrus (någon);
 • barrträd;
 • cypress;
 • lavendel.

De bör tillsättas något uppvärmda. Totalt borde det inte vara mer än 4-5 droppar.

Hemlagad schampo ska appliceras på lite fuktigt hår och lite skum. Sedan fördela den över hela stapeln, blöt i 5-6 minuter, skölj sedan under en kran eller dusch. Skölj håret med vatten med en liten tillsats av ättika (helst äpple).

normal

Det enklaste receptet gäller hår utan särskilda krav och problem. Det är för normal.

Häll matgelatin (1 matsked) med vatten (70-80 ml). Observera att vatten ska ligga vid rumstemperatur. Detta är mycket viktigt. Låt stå i 40 minuter för att gelatin är fullständigt upplöst.

Nu värm lite blandningen, lägg den i ett vattenbad och glöm inte att rörma. Det viktigaste här - låt inte koka. Efter det, dra av och låt dem svalna av sig själva.

Blanda den beredda gelatin med din schampo (i lika stor mängd). Applicera på håret och blöt i ca 10 minuter. Om du har för känslig hud, är det bättre att du inte behandlar rotzonen med ett sådant botemedel. I det här fallet rekommenderas att det späds ut med balsam (kan vara en balsam) för hår och lämnar det på rent, fuktigt hår i 20 minuter.

Med mjäll

Att göra ett gelatinskampo som inte bara förbättrar hårets tillstånd utan också hjälper till att bli av med mjäll, du behöver:

 • matgelatin (1 msk);
 • schampo som du använder just nu (1 msk);
 • avkok av örter (70 ml);
 • eteriska oljor (pepparmint eller tea tree);
 • kyckling äggula.

Fyll med nykokt vattenmedicin gräs. Omslag - låt insistera. Efter 40 minuter kyls det redan beredda avkoket till rumstemperatur. Nu behöver du lägga till schampo och gelatin (1 msk.).

Blanda alla ingredienser väl och vänta på att gelatinet löser upp (upp till 20 minuter). Spänn blandningen genom ostklaff eller sil för att undvika klumpar. Gå in i den slagna äggulan och mixa igen. Applicera hemlagad schampo på håret, håll i 5-6 minuter och skölj med rinnande vatten.

Användarvillkor

Naturligt gelatin shampoo, oavsett hårtyp, bör appliceras på lite fuktiga strängar. Då måste det hållas i 5-10 minuter och först efter det sköljdes med varmt vatten.

Ingen ytterligare användning av balsam eller balsam krävs. Det här verktyget gör ditt hår mycket mjukare.

Vill du uppnå en lamineringseffekt? Då ska denna schampo användas som en mask. Du måste applicera det färdiga verktyget för hela hårets längd, linda huvudet med en handduk och slå på hårtorken. Det är nödvändigt att värma håret genom en handduk i 5 minuter och låt det svalna under de kommande fem minuterna.

Upprepa värmekylningsproceduren är nödvändig i en halvtimme. När tiden löper ut, tvätta av masken och lägg krullarna.

Hur man tvätta av schampo

Om du försöker få silkes tjockt hår är det nödvändigt att klara av gelatinshampo på håret under tvätt under minst 10 minuter. Skölj endast med varmt vatten. Inte så varmt. Slutligen kan du skölja strängarna med rester av örttekoko. Därför rekommenderas att skörda det lite mer än receptet.

Efter torkning av krökorna ser du den så kallade lamineringseffekten. Strukturen hos varje hår återställs genom att jämföra vågorna. Det finns ingen svårighetsgrad och stickning.

Curls är mycket trevliga att ta på, glänsande och lätt att ge nästan vilken stil som helst.

Fördelar och nackdelar

Liksom alla andra hemlagade kosmetika har gelatin shampoo dess positiva och negativa sidor. Det är sant att de senare reduceras till termen för bevarande av effekten av laminering. Det varar bara några dagar. Medan skönheten som erhållits i salongen glädjer ögat till 1,5 månader.

Gelatin löser framgångsrikt problemet med torrhet, slöhet, delade ändar. Tack vare hemlagad schampo baserad på det ökar hårets densitet. De finner en trevlig tyngd, glans och passar perfekt.

Men ägare av lockar måste ta hänsyn till att för tiden för bevarande av effekten krullarna kommer inte att krulla.

försiktighetsåtgärder

Trots det faktum att gelatin och andra ingredienser som används vid beredning av schampo är naturliga, finns vissa kontraindikationer fortfarande tillgängliga.

 • Du kan inte gnugga någon gelatinös blandning i rotområdet. En skorpa kan bildas på huden, vilket resulterar i skalning och obehaglig klåda.
 • Låt inte kokande vatten (växtbaserade avkok) med gelatin. Om du inte följer, och det händer fortfarande, är det bättre att förbereda blandningen igen.
 • Rör om schamponet noggrant. Om det finns klumpar i det, måste du kamma dem ut från strängarna under mycket lång tid efter torkning.
 • Håll dig till antalet ingredienser som anges i recepten. Överskott av gelatin kan öka blodkoaguleringen i kroppen.

Om du gjorde allt rätt, och ditt hår har förblev livlöst, behöver du söka råd från din läkare eller tricholog.

Hårvård hemma (masker, skal, etc.) - granskning

Gelatin hår shampoo, mitt förbättrade recept, steg för steg instruktioner för att göra och foto resultat

Efter mitt andra barns födelse mötte jag problemet med håravfall. I princip kan jag generellt inte skryta av tjockt, starkt hår, och här bestämde sig den sista, mest motståndskraftiga, att lämna mig. När jag kammade tittade jag på skräck i spegeln, eftersom de med höstlöv i lugnt väder planerar långsamt och ledsen från mitt huvud i golvets riktning och hur många av deras bröder bosatte sig på kammarnas tänder. det var läskigt.

Ett tag hoppades jag fortfarande att de störda hormonerna snart skulle återställas och håret skulle sluta falla, men dagarna och månaderna gick och "hårfallet" slutade inte. När den uppenbara minskningen av hårmängden blev synligt märkbar, insåg jag att åtgärder var tvungna att vidtas.

Jag kom ihåg det för ungefär ett halvt år sedan, mötte med en vän på ett café, tog jag ett schamporecept på min telefon som trycks på en liten bit och var i hennes väska. Bara i fall skulle det vara!

En flickvän själv hade ännu inte upplevt det, men jag hörde bra recensioner om honom. Rummaging i min telefon och hitta ett fotografi av receptet, jag gick till köket, sedan till badrummet och första hjälpen kit, samla och dra ihop, de medel som listades där. På vägen bestämmer jag att om jag lägger mer pengar än vad som behövs på recept, kommer han bara att dra nytta av det.

Här är receptet självt.

Som underlag Jag tog ett smart schampo №1 Clean Line "Mulberry", men alla andra som du gillar kommer att göra.

daisy Jag hade inte filterpaket, så jag tog en tesked lös (jag tror att den har mer än ett förpackning).

Jag hade också torkade löv från våren nässla, samlades på våren vid dacha för att skölja håret efter tvätt, men händerna nådde aldrig,

krossade den och skickade den till tusensköna. Brewed all denna hushållshalvkupa med kokande vatten och gav buljongen att insistera.

Stam genom en sil och hälls i en skål,

i vilket i själva verket skilde sig gelatin, vanlig mat från affären.

Medan gelatinet svullnade hittade jag allt i första hjälpenpaketet som kunde vara användbart för mig, nämligen ett gäng olika oljor och tinkturer. Jag kommer att lista dem nedan som en del av min raffinerade schampo.

Jag hade inte vitamin D och i stället för det tog jag vitamin B3 (nikotinsyra), eftersom det främjar god hårväxt.

Alla dessa ingredienser hällde jag i den svullna gelatin

och det är det ämne jag har visat.

Det ser ut som en omelettblandning))

Här är receptet förlängt och förbättrat schampo :

1. Varje schampo som passar ditt hår, tog jag fortfarande för torrt hår, för jag lade mycket oljor till det. Jag trodde att det skulle vara för tjockt.

2. Kamomill + stingnät (en tesked för 0,5 glas vatten.)

3. Ätbar gelatin 1 matsked.

4. Oljelösningar av vitaminerna A och E i en tesked.

5. Ferska olja och avokado olja, en tesked.

6. Tinktur av varm chili peppar 1/2 flaska.

7. Nikotinsyra 3 ampuller.

Allt blanda och häll i någon behållare, jag använde en enkel glasburk.

Shampoo hålls i kylskåpet och naturligt gelatin härdar,

Att ta bort det från en smal nacke är inte särskilt bekvämt, men från ett brett halsband, det mesta! Bara en timme innan du tvättar huvudet måste du ta bort schampongen ur kylskåpet så att det smälter, men när jag glömde det, sätter jag det i en mikrovågsugn i några sekunder.

Shampoo kan användas en eller två gånger i veckan, om du tvätter håret oftare, alternativt gelatin shampoo med vanlig schampo.

Jag tvättar inte ofta mitt huvud, så jag använder det praktiskt taget varje huvudtvätt. Jag lägger det på mitt hår, skumning, skum, förresten, jag håller i 10 minuter och sköljer. Den tvättas av mycket lätt, varken gelatin eller olja på hårrester. Shampoo gör dem inte tunga och gör dem inte feta. Huvudet är inte friskt på vanligt sätt, som alltid.

För att vara ärlig märkte jag inte min hårväxt, de växte i längd som vanligt, men deras kvalitet har utan tvekan förbättrats. Sken, silke och mer eller mindre hälsosamt utseende uppträdde, allt samma gelatin i företaget med oljor och örter ger ett bra resultat.

Ja, och de föll betydligt mindre, vilket jag faktiskt sökte.

Här är ett bra exempel på detta.

Jag samlade detta hår från en kam för en! kamning. Det är märkbart att efter två månader minskade deras handfull tydligt.

Och efter två månader med att använda schampo såg jag så korta hår som kryper ut ur halsen, och min frisör sa att en sådan fluff peeks över hela huvudet.

Utan tvekan finns det en känsla av att använda gelatin shampoo, så jag kommer snart att förbereda en ny sats. Om det finns några andra ändringar lägger jag till en recension och lägger till nya foton.

Det faktum att denna behandling inte stör dig alls, du behöver inte göra en mask varje gång, gå med den i två timmar, förbereda schampo en gång och använd den i två månader.

Den lagras väl, blir inte sur och försvinner inte.Nästa Artikel
Hårfärgschampo: populära märken