Välja bästa hårkammen


För att ha vackert och friskt hår är det nödvändigt att ta hand om dem på ett ansvarsfullt sätt. Din arsenal av vårdprodukter bör inte bara omfatta masker, balsamer och eteriska oljor, men också flera typer av hårstylingskammar. Valet av kam beror på formen och materialet beror på hårets längd och struktur, liksom målet och resultatet som du vill uppnå efter kamning.

material

För att kammarna inte ska skämma bort håret, men för att dra nytta av henne, måste du förstå egenskaperna hos materialet från vilket de är gjorda. Vilka material används oftast för kammar och penslar?

plast

Dess fördelar är låg kostnad, hygien och förmågan att enkelt hålla det rent, och nackdelarna är elektrifieringen av håret och kammarens korta livslängd. Det minsta slaget, en lång period av drift - alla dessa faktorer lämnar sprickor på plasten som kan förvirra hår.

metall

Den största nackdelen med metallen: det kan skada hårbotten. Förutsättning: Varje metallklyftning måste ha en plast-, gummi- eller silikonpärla ovanpå. Det rekommenderas inte att använda en metallkam under hårtorkning med hårtork, eftersom metallen värmer upp under påverkan av hetluft och skadar håren.

Men metallen har sina fördelar: till exempel är metallkammar lätt att ta hand om, de är slitstarka och tjänar under lång tid.

Med naturliga borstar

För tillverkning av sådana produkter användes häst, fläskhår eller whalebone.

Fördelarna med kamar med naturliga borstar: borttagande av statisk stress, ingen reaktion med kosmetiska och vårdprodukter, hårbottenmassage, fördelning av talg längs längden på strängarna, skydd av hår från skador.

Minusar: Naturliga borsten tillåter inte att kamma tjockt hår väl, är inte lämpliga för fet hår, kännetecknas av höga priser, behöver daglig rengöring från hår och talg.

trä

Trä är ett "levande" material, så kamning från det anses särskilt användbart.

Positiva egenskaper: gör krullarna skina och silke, låt inte håret bli elektrifierat, kan användas för att kamma vått hår, inte komma i kemisk reaktion med stylingprodukter eller måla, låt inte ändarna skäras. Det är lämpligt att välja en kam av hårt trä (sandelträ, aska, björk, enbär).

Nackdelar: du behöver ständigt hålla den ren, en svamp kan bosätta sig på en träyta. De är också relativt bräckliga och kan orsaka allergiska reaktioner hos vissa.

silikon

Externt liknar silikonkammar ett kors mellan plast och gummi.

Fördelar: hygien och enkel underhåll, kan användas på vått hår, ingen statisk spänning, oskadligt avskräcker håret, har en lång livslängd, när den värms upp med hårtork när du torkar håret, avger silikon inte giftiga ämnen.

Nackdelar: jämfört med närmaste analog - en plastkam - en högre kostnad.

kol

Kol är en konstgjord legering bestående av mikrofiber av gummi och grafit. Kombiner och kamar av kol är lämpliga för alla typer av hår.

Fördelar: Antistatiska egenskaper, motståndskraft mot höga temperaturer, hög hållfasthet.

Nackdelar: relativt hög kostnad.

nylon

Nylonborste - billigare ersättningskam med naturliga borstar. Används för styling och rätning av hår.

Fördelar: lång livslängd, hygien, låg kostnad, väl drar håret, masserar hårbotten, om nylon är mjukt nog, finns det ingen fara att skada hårbotten och strängarna.

Nackdelar: Ej lämplig för att kamma tjocka krullar.

ebonit

Ebonit är ett slitstarkt svart eller brunt material som erhålls genom vulkanisering av gummi. Den har antistatiska egenskaper och används ofta för tillverkning av professionella typer av kammar.

Fördelar: De avger inte giftiga ämnen när de värms upp av hårtork, de används för färgning av hår och kemisk perm, eftersom ebonitkammar inte kommer i kontakt med kemiska ingredienser, enkel vård av kammen.

Nackdelar: hög kostnad, mjukgöring vid tvätt i varmt vatten, kan inte lämnas under solens direkta strålar, eftersom ebenholts kam kan ändra färg.

keramik

Detta är den bästa kammen, eftersom håret efter det att det inte elektrifieras, blir mjukt och smidigt.

Fördelar: många moderna modeller har joniseringsfunktionen, påskyndar och underlättar stylingsprocessen, säker enhetlig uppvärmning av den keramiska beläggningen under uttorkning, det är möjligt att köpa en keramisk kam med en turmalinbeläggning.

Nackdelar: hög kostnad, bräcklighet.

Typer av kammar

För att välja en kam för hår måste du inte bara titta på materialet från vilket det är gjort, utan även form, storlek, struktur och syfte. Följande är en lista över de vanligaste hårborstkamalternativen.

massazhka

Det är en bas med ett brett handtag, tillverkat av plast eller trä. Arbetsytan är vanligtvis rektangulär med rundade hörn eller ovala. Basen har en gummerad eller textilbeläggning på vilken tänderna är fixerade. Massagekammar kan vara gjorda av naturliga borst, plast eller metall. Tändernas längd varierar från 1 till 2 cm.

Fördelar: förbättrad blodtillförsel till hårsäckarna på grund av massageeffekten, jämn fördelning av det skyddande skiktet av naturligt fett genom håret och bra kamning.

Nackdelar: Den gradvisa ackumuleringen av damm och talgummi, för vilket massagekammen måste tvättas och desinficeras ofta.

Brashing

Den består av ett handtag som smidigt sätter sig i botten av en cylindrisk form. Basen kan vara tillverkad av trä, metall, keramik eller plast. Tänderna är gjorda av häst / fläsk, nylonborst, metall, plast med bollar i ändarna. Det finns också brasings med blandade tänder: de kombinerar naturliga borst och plasttänder.

Borstens främsta plus är deras multifunktionalitet: en ökning av basvolymen under torkning och styling, vridning av ändarna, sträckning av trådarna, hjälp vid rätning av vågigt hår.

Nackdelar: svårigheten att behålla ren, behovet av regelbunden rengöring och avlägsnande av hår, rester av talg och sedimenterat damm.

halvcirkulär

Det är en kam med en konvex bas och 7-9 rader tänder. På grund av den halvcirkelformiga basen ligger tänderna på ett avsevärt avstånd från varandra.

Fördelar: kam hjälper till att lägga korta och medelhårda hårklippningar - som en bob och en fyrkant, en halvcirkelkam som passar för att dra och vrida knölar, masserar hårbotten.

Nackdelar: om tänderna är gjorda i plast, elektriskt håret.

Fiskben

Huvudsyftet med skelettkammen är att lägga till ytterligare volym i håret. Hon fick sitt namn på grund av likheten med fiskskelettet. Det är en platt bas med hål, med plast eller silikon tänder. Används för att torka håret.

Fördelar: På grund av närvaron av hål i basen är det utmärkt luftcirkulation under torkning, lågt pris, dubbelsidig, unravels av trådarna bra, håll det bara rent.

Nackdelar: Använd inte med torrt och sprött hår.

platt

Dess andra namn är en skovel. Det är en bred rektangulär bas där klyftorna finns. En av de bästa kammen för långt hår.

Fördelar: En bred bas och täta tänder kamma väl även mycket tjockt hår, perfekt för långt hår, ger en mjuk kamning, drar inte håren.

Nackdelar: svår att rengöra, kan elektrifiera hår.

Det andra alternativet flat comb - en kam med en metallspets i slutet.

Fördelar: Kompakt, stickpinne används för noggrann separering av trådarna vid skärning eller markering.

Nackdelar: bräcklighet, trauma.

crest

Kombiner är gjorda av naturmaterial (trä, horn och ben av djur) och från konstgjorda föreningar (plast, metalllegeringar).

Fördelar: liten storlek, förmåga att använda för att klippa och trimma sektioner, hjälpa till med en jämn fördelning av masker och eteriska oljor längs hårets längd, vilket skapar bouffant.

Nackdelarna med kammusslorna är följande: brittleness (speciellt när det gäller plastprodukter), olägenheter när man kammar tjockt hår och krullar.

borste

Pensel - det perfekta valet för vård av långa lockar. Det är också lämpligt för utjämning av det färdiga håret. Det kan ha både naturliga och artificiella tänder.

Nyhet på den ryska marknaden - TangleTeezer hårborste

Det är en kam av en konvex form som passar bekvämt i handen.

Fördelar: skadar inte håret, kompakt, kan användas för alla typer av hår - både naturliga och förlängningar, medan kammen inte skadar hårbotten och hårets struktur, frånvaron av statisk spänning, och kammar försiktigt hårt sammanfogade tanglar.

Den kan användas för torrt och vått hår, ger hårets jämnhet och glans, stimulerar hårväxten genom att massera hårlök, det finns en version av TangleTeezer-kammen för barn.

Nackdelar: hög kostnad, det finns en chans att köpa en falsk.

Hårrätning kam

Kam med ett långt klipp, så att du enkelt kan fixa strängen för rätning. Tillverkare rekommenderar att du använder det när du torkar håret med en hårtork.

Fördelar: skadar inte håret, kompakt, strängen är ordentligt fastsatt och glider inte under rätningen.

Nackdelar: kortlivad effekt, vissa modeller är gjorda av lågkvalitativ plast som värmer upp under torkning med hårtork och kan till och med smälta, inte lämplig för rätning av frodiga krullar.

Specialiserade kammar

 • Infraröd. När man använder en infraröd kam, är hårsäckens näring optimerad, mjäll och oljig seborré försvinner, strängarna blir starkare och starkare, deras tillväxt förbättras, det rekommenderas att användas för håravfall. Men vi måste komma ihåg att du bör konsultera en läkare innan du använder den.
 • Ion. Kombiner med effekten av jonisering är utformade för att lindra statisk spänning, utjämna hårflingor, vilket gör krullarna smidiga.
 • Laser. Bidrar till accelerationen av deras tillväxt, kämpar med skallighet, lindrar stress, förbättrar blodcirkulationen, hjälper till att bli av med mjäll. Laserkam har kontraindikationer, så du bör rådgöra med din läkare innan du köper.
 • Med effekten av rätning (järnkam). Utåt ser det ut som ett vanligt järn, på var och en av arbetsytorna som det finns kryddnejlika. Fungerar från ett elnätverk. För att förhindra att håret splittras, applicera värmebeskydd på dem före användning.
 • Hårtork kam (termobrashing). I utseende liknar det vanligt bråk. Men i motsats till honom, när man använder termisk omvandling, behöver man inte använda en hårtork. Kammtorkarens ihåliga botten är gjord av keramik. Det har en mindre aggressiv effekt på håret jämfört med en enkel hårtork.
 • Med effekten av massage. Kammassagerare förstör inte och skadar inte hår, aktiverar vilande hårlökar, strider mot elektrifiering av håret, normaliserar talgproduktionen, hjälper till att klara huvudvärk, normaliserar trycket.

Vi väljer en kam för dig själv

Av hårtyp

 • Long. Lämplig för borstar och massage, skovlar, med 12-15 rader tjocka tänder. För att vrida spetsarna och ge frisyrvolymen i rotzonen, använd stora brasningar. Men från tunna kammar med täta tänder måste man överge, eftersom det är svårt att kamma sitt långa hår ordentligt.
 • Average. Användning av en halvcirkelformig borste borstning med medelstor diameter rekommenderas.
 • Kort. Använd tillbehör med korta tänder. För att lägga till volym, använd "fiskben" eller liten borstning.
 • Vågig. Borstning ger ditt hår ännu mer charm. Om vågorna drar dig, använd en kam-likriktare.
 • Curly. Kamma lämplig med långa och sällsynta tänder. Det rekommenderas att överge "fiskbenet" och kammen med frekventa korta tänder.
 • Raklinjer Vilken kam som helst kommer att göra.
 • Mjuk, tunn, fluffig. Borsta ditt hår och borstar för daglig användning.
 • Tjock och hård. Använd produkter med sällsynta och flexibla tänder. Kammen ska vara tillverkad av ett hårt men känsligt material: silikon, ebonit, kolmodeller kommer att göra. Från tjocka naturliga borst måste överges.
 • Sällsynta. Kamma ditt ansikte med en massage: det kan vakna sovande hårlökar. För att ge den visuella volymen lämplig "fiskben", halvcirkelformad och borstning.
 • Fatty. Det är tillrådligt att undvika överdrivet stimulering av hårbotten, för att inte öka produktionen av talg. Vi måste överge massage och kammen med en naturlig tupplur.
 • Torr, spröd. Bli av med metallkammen, byt ut den med en produkt med naturliga borstar eller silikontänder, med hjälp av en trolltunnel.
 • H aroshchennye. Kammaren med en naturlig borst eller genomsnittlig stor tänder, en borste rekommenderas.

Av ändamål

 • Kam för hår styling. En halvcirkelformad, borstning av en lämplig diameter, "fiskben".
 • För volym. Använd borstning och fiskben.
 • Ta bort elektrifieringen. Idealisk - jonisk, trä, ebonit, kolsyra.
 • För glans och polering. Det finns speciella enheter - till exempel, SplitEnder combs. Även för extra glans och polering passar en platt borste med massor av naturliga borst eller tänder.
 • För mjuk kamning. Använd en silikonborste eller TangleTeezer.
 • För hårrätning. Rekommenderat kamjärn, termobrashing. Det är bättre att vägra en borste, eftersom det inte ger tillräckligt med spänning på håret när man kammar.
 • För bouffant En tunn kam med långa, tunna och täta tänder passar. Det andra alternativet kam för kam - kam med tänder av naturliga borstar av olika längder, belägna i 2-3 rader.
 • För disentangling. Det säkraste alternativet är att använda en borste med flexibla tänder: det här kan vara en TangleTeezer eller en silikonkam. Om fläckarna är väldigt förvirrade, försök inte kamma dem med en kam med täta tänder.
 • För lockar. För att vrida krullar, använd borstning eller termobrashing.
 • Våt hår. Om du behöver kamma ditt hår omedelbart efter shampooing, använd fiskben eller TangleTeezer.

Viktiga nyanser

Att välja rätt kam är hälften av slaget. För att tjäna dig länge och inte skada håret, måste du hålla det i fungerande skick. Nedan hittar du några tips om hur du bryr dig om kammen:

 • Ta alltid bort hår som sitter fast mellan tänderna.
 • Tvätta kammen minst en gång i veckan i en mild tvållösning.
 • Förvara inte träprodukter nära radiatorer eller i rum med hög luftfuktighet.
 • Om en kam uppträder fett och damm, behandla den med peroxid eller utspätt med flytande ammoniak.
 • Ebony kamar kan inte tvättas i mycket varmt vatten, eftersom detta leder till mjukning och deformation av materialet.
 • Om det finns sprickor och tärningar på tänderna, byt ut kammen.

Att hitta rätt kam är inte en lätt uppgift. Men om du med säkerhet surfar på olika material och former av dessa hårtillbehör, kan du enkelt välja det bästa.

Metallkammar för hår: användningen eller skadan

Innehållet i artikeln

 • Metallkammar för hår: användningen eller skadan
 • Hur man untangle håret
 • Vilka hårnålar skadar inte håret

Från kammarnas historia

Älskade och aktivt används av alla kammen har en rik historia. Även i stenåldern använde kvinnor benkammar, som instinktivt försökte ta hand om sitt hår. Sedan dess har kammen blivit bättre och allt viktigare för människor. Det var inte bara att de gav håret ett välskött utseende, men också genom att de förbättrade sin hälsa, gjorde dem starkare och starkare.

Även farmödrar i byarna visste att frekvent kamning ökar blodmikrocirkulationen, har en bra effekt på hårsäckens näring och stimulerar hårväxten. Många år har gått sedan dessa gånger, och de vanliga träkammen har ersatts av en hel arsenal av olika "massage" borstar och kamar av olika material. Och nu köper man det här objektet i butiken undrar kvinnor - vilken typ av kam som är mer användbar för håret.

Tyvärr vet inte många kvinnor hur man väljer rätt kam, från vilket material det borde vara och vilket alternativ som är lämpligt för vilka fall. Bristen på denna kunskap leder ofta till att många borstar skadar hårbotten, skador på håret och göra situationen mycket värre.

Detta gäller särskilt metallkammar, vilket gör håret lättare.

Fördelar och nackdelar med metallkammer

Det viktigaste pluset med metallkammar är att de klarar av elektrifierat hår. En metallkam med täta tänder är perfekt om du behöver skapa en stapel eller separata trassiga trådar. Och om hennes tänder är avrundade, kommer en sådan kam att klara av väldigt smutsiga lockar.

Men med svagt och tunt hår skadar metallkamrar bara, men hjälper inte.

Å ena sidan är metallen mycket starkare än trä eller plast, vilket innebär att en sådan kam kommer att tjäna ägaren under mycket lång tid. Men dess konstanta användning kan leda till skada på hårbotten, vilket kommer att negativt påverka hårets hälsa i allmänhet.

Om du väljer en metallkam, måste du vara uppmärksam på tänderna - om tipsen sätter på en jämn skyddande beläggning, som liknar en boll. Om det inte finns någon risk för allvarlig skada på hårbotten. Och det här är skönt med hälsoproblem.

Det är också viktigt att veta att metallen kan reagera kemiskt med hårfärg. Följaktligen är det oönskat att använda en metallkam om håret är färgat. Annars kan deras färg ändras.

Det är lika viktigt att uppmärksamma kammen "kudde", från vilken tänderna sticker ut. Om den är gjord av gummi, måste du noggrant kontrollera om basen är sönder, om den är väl fastsatt innan du köper den. Plastbasen är dålig genom att den ökar elektrifieringen av håret. Det bästa alternativet skulle vara en "kudde" av täta textilier, eftersom det inte bara elektrifierar håret utan också bryr sig om dem.

I allmänhet kan metallkammar användas, men inte regelbundet. Och bara om det inte finns något färg på håret, annars kan resultatet vara obehagligt oförutsägbart.

Vilken hårborste är bättre för hår?

Varje tjej som är upptagen med att ta hand om håret bör veta vilken kam som är bäst för hennes hårtyp. Kombinering är ett dagligt förfarande, så det ska vara så mildt och omtänksamt som möjligt.

Egenskaper och fördelar

Felaktigt utvald kam kommer att skada håret, riva tråden och till och med bidra till tipparnas tvärsnitt. Hon kan också elektrifiera sitt hår och göra det mer fluffigt.

Men en högkvalitativ kam, vald enligt alla regler, tvärtom, kommer att ge ditt hår rätt skötsel.

Regelbunden borstning ger blodflödet till huvudet, vilket accelererar hårväxten och gör dem hälsosammare.

Det finns flera typer av kammar. Var och en av dem har sin egen syfte och egenskaper. Det är därför som i denna flickas sortiment inte borde vara en kam, men flera modeller som utför olika funktioner.

klassisk

Den vanligaste hårborstklassformen ska vara varje tjej. Men de skiljer sig åt i materialet. Det kan vara artificiellt, naturligt eller blandat.

Det bästa alternativet är en kam med naturliga borstar. Träkammen masserar massivt huvudet. En tunn kam av denna typ hjälper också till att unravel curls, vilket gör håret snyggt och väl preparerat. Denna kam är för skrymmande att bära med dig. Men det är perfekt för att kamma dina lockar före sänggåendet.

massage

En högkvalitativ massageborste är ett annat användbart tillbehör för personlig vård. Det behövs för huvudets massage, vilket i sin tur bidrar till att öka blodcirkulationen och därmed snabbare hårväxt.

Kombinera ditt hår med en massageborste gör dig mjukare, jämnare och snyggare.

Det finns olika alternativ för sådana kamar: trä, metall eller plast. Experter rekommenderar att du väljer trä. Massage med en borste av naturmaterial kan ge maximal nytta.

crest

Under en längre tid använder skönheter tunna kammar för hårvård. Historien om sådana kammar är så gammal att utseendet på de första kammarna går tillbaka till det antika Romens tider. På den tiden var kammar gjorda av ben, men idag är modeller av trä eller plast mer populär.

Plastkammar är fortfarande oönskade att använda - de kommer bara att försvåra försvårandet av ditt hår och öka deras elektrifiering.

kompakt

En annan viktig variant är kompakta hårborstar, som du kan ta någonstans med dig. Det kan vara små borstar, kamar eller till och med multifunktionella modeller som både är en kam och en spegel. De passar lätt i en väska, så du kan alltid fixa ditt hår under dagen var du än går.

Branshing

Brasning är speciella kamar som oftast används för professionell styling. De har en cylindrisk form och ett runt hål rätt inuti väskan. Dessa borstar ska användas för styling av en hårtork. Så du får den vackraste och mest spektakulära stilen hemma. Med hjälp av borstning kan du skapa stora lockar, samt ge en speciell form till korthårigt hårhår.

Det är bäst att välja borstning med de mest naturliga borsten. I det här fallet kommer ditt hår inte att vara för tungt och elektrifierat.

Hemligheten med att borsta från en professionell frisör:

Populära material

Kombiner skiljer sig inte bara i deras utseende, men också i vilket material de är gjorda av. Låt oss titta på de tre mest populära alternativen som moderna tjejer använder i deras dagliga liv.

trä

Kombiner av trä - är i allmänhet det bästa valet för tjejer, oavsett hårtyp. Dessa borstar passar bäst för vård. De elektrifierar inte håret, men släpper det bara på det mest skonsamma sättet. Det är bäst att kombinera sådant hår efter applicering av masker eller olika stylingprodukter. Detta är motiverat av det faktum att alla dessa verktyg inte kommer in i en kemisk reaktion med de element som finns i deras sammansättning.

Vid val av material värt att uppmärksamma funktionerna hos var och en av dem. Så, björk kam hjälper till att behandla mjäll. Det ökar också effekten av masker på ditt hår. Lugna skadad hårbotten och lindra klåda, med hjälp av en ekkam.

Ett annat populärt alternativ är enbärkammen. Förutom den trevliga doften av skogen, som ger denna borste, kan dess fördel kallas förmågan att lugna och lindra stress. Men om du har problem med mjäll, bör du köpa en körsbärskam.

När du väljer träborstar är det bättre att vägra målade modeller. Ditt köp ska vara lika naturligt och därmed kvalitet.

plast

Det är bättre att vägra en kam av plast. De bryr sig inte om håret, men ökar bara sårbarheten i strängen och förstör hårets övergripande tillstånd. Kol- eller silikonborstar är mer användbara för hårets tillstånd.

De används av professionella stylister och frisörer. Använd dem dagligen är inte värt det, men de är lämpliga för vissa förfaranden - skärning, styling eller färgning. I det här fallet separerar tunna plastkammar perfekt strängarna och är lätta att rengöra.

metall

Ett annat vanligt alternativ är en metallkam. Det låter dig avlägsna även de mest dämpade lockarna. Men stylister rekommenderar att man inte använder sådana kamar till ägare av färgat hår. Faktum är att metallen kan reagera med de kemiska komponenterna i din färg, ändra hårets skugga.

Dessutom kan hårda metallkammar skada hårsträngar. Detta gäller särskilt för ägare av tunna och sköra strängar.

Vilken är bättre

Valet av kam bör matcha de individuella egenskaperna hos ditt utseende. Först och främst uppmärksamma längden. För ägare av kortklippt hår räcker det med att välja en kvalitetskam. Men om du har långa lockar borde du få två borstar - en för daglig användning, och den andra - för speciella tillfällen när du behöver en spektakulär styling.

Som en kam för daglig användning är det bäst att plocka upp en klassisk borste med naturliga borstar. Men för styling kan du välja en borstning, vilket gör att du enkelt kan stile ditt hår i önskad frisyr.

En annan viktig sak att komma ihåg är att en massageborste passar bättre för långt hår, medan ett plant hår blir mer användbart för kort hår. Tänderna längs beror också på hårets längd. Ju längre dina lockor, desto längre, bör vara tänderna på din kammussla. Detta kommer att underlätta kamningsprocessen.

Om du har torrt eller torkat hår bör borsten kompletteras med de mest mjuka och flexibla tänderna. Du kan också välja en kam med naturliga borst, vilket inte skadar håret. Om du har fet hår, så använder du bättre en trä eller kåt kam.

För tunt och rakt hår kan du välja någon massageborste. Sådana kamar skadar inte håret och förstör inte deras struktur. Samma borstar är värda att köpa och med håravfall. Om det här problemet är relevant för dig är det bättre att bara köpa en sådan mjuk kam som släpper ut krullarna utan att slita ut dem. Och på grund av att en sådan borste också masserar huvudet, ökar blodflödet till ytan, vilket innebär att håret börjar växa snabbare.

Men smutsiga och stygga krullar blir enklare att kamma kam med sällsynta tänder. Så krullarna delas in i tunna trådar, och du kommer inte att skada dem.

För tjockt hår är en bred kam med naturliga borst. Att hon ska kunna effektivt kamma strängarna, skilja dem.

En populär bloggare berättar om vilken kam som är bättre att välja:

Hur ofta förändras

Kombinationer, liksom alla personliga produkter, bör ändras över tiden. Det är värt att göra det regelbundet så snart du märker att borsten du använder börjar misslyckas.

Om du fortsätter att borsta håret med en borste av dålig kvalitet, kommer det bara att skada håret.

Dessutom bör kammen ge full dagvård. Minst en gång i veckan bör borsten tvättas. Naturligtvis kan detta göras endast om materialet tillåter. För att göra detta, användes först kokande vatten och sedan tvållösningen. Kammen som tvättades på detta sätt måste sköljas och torkas väl och lägger den på en tjock badhandduk.

Det är också värt att komma ihåg att kammen, som du använder regelbundet, inte kan överföras till någon. Använd inte en borste för två, även med släktingar, så att ditt hår alltid blir friskt och ser välskötta ut.

Men även om du sköter din hårborste ordentligt, borde den fortfarande inte tjäna dig i mer än sex månader. Även om kammen fortfarande ser bra ut, bör den ersättas med en ny varannan årstid.

Det är också värt att byta kammen om du märker minst minimal skada på den. Om spetsarna av kryddnejna spricker, så är det dags för dig att köpa en ny borste - den här kammen kommer bara att skada strängarna mer.

recensioner

Under varje typ av remsor är att välja en viss typ av kam. Detta gör det möjligt för dig att underlätta processen med att ta hand om håret och göra dina lock så välskötta som möjligt. Endast om kammen väljs korrekt kommer ett positivt resultat att märkas och kammen får god feedback från användarna.

Kam för hår. Tips om hur man väljer rätt typ av hår

Varje tjej vill ha friskt och vackert hår, för det här behöver du ett ansvarsfullt sätt att vårda sig. Masker, balm och mycket olika medel för att stärka, falla ut och andra hårproblem är bra, men mycket beror på vad vi praktiskt taget inte uppmärksammar på - typen av din kam. Kammen ska väljas utifrån hårtyperna, från deras längd och många andra kriterier som du kommer att lära dig om senare.

Hårborstar är gjorda av följande material:

1. Metall

Metallkammen är mycket lätt att rengöra, bekväm, hållbar och hållbar, men den enorma bristen på metallkam är att de kan skada hårbotten hård, så när du väljer en metallkam till hår, se till att i slutet av varje tand finns en silikon- eller plastkula. Kammen från sådant material klarar idealiskt med elektrifierat hår, den här typen av kam är väl lämpad för att skapa hår och hjälper till att skilja sig från fläckigt hår. Ej lämplig för tunt och sprött hår, eftersom de bara skadar det redan sjuka håret. Använd aldrig metallkam under hårtorkning, det är väldigt hett och skadar håren, använd bara inte när det är färgat hår, eftersom metallen reagerar med kemi och därmed kan hårfärgen ändras.

2. Träd

Det perfekta utseendet på kammen, som passar alla typer av hår, skadar inte hårbotten, elektrifierar inte håret, skadar inte låsen, tar bort smuts och lackrester från håret, stratifierar inte håren men kräver särskild vård:

 • Håll dig borta från solljuset;
 • En gång i veckan, tvätta i tvålvatten, skölj med en handduk och torka (bara inte i solen!);
 • Hög luftfuktighet skadar också trädet, så du bör inte tvätta kammen mer än en gång i veckan och hålla bort den från våta ytor.

När du köper en träkam, se till att träet inte är lackerat, eftersom lacklacken kommer att blockera alla användbara egenskaper hos det naturliga materialet. Många tror att träd har egen kraft och energi som de kan överföra eller välja:

Mulberry comb - kammar hår med denna kam kan du lugna fysisk och psykisk smärta, lugnar sinnet.

Nut kam - hjälper till att känna sin integritet och tillåter inte att förvirra dig själv, kamma en sådan kam efter en hård arbetsdag, tar du omedelbart bort alla negativa ackumulerade under dagen.

Aprikoskam - lägger till femininitet, sexualitet, väcker mjukhet, flexibilitet och förmågan att njuta av livet. Det kommer att hjälpa till att bli av med sorg och längtan.

Birch comb - förbättrar hårets tillstånd och främjar snabb tillväxt, avgör negativa tankar och energipåverkan. Bra för små tjejer från 3 till 6 år.

Apple comb - leder till harmoni och lugnar nervsystemet och hjälper till att bli bekväm med världen. Även om en sådan kam är mycket svår att hitta, är den mycket väl lämpad för små barn av något kön.

Ek kam - tar bort fåfänga och aggressivitet, ger manlighet och självförtroende.

Pine comb - stimulerar hårväxt och ger dem styrka. Det hjälper till att njuta av livet.

Lime comb - ger kvinnlig energi, lugnar och lugnar, hjälper till att bli lugnare och mjukare.

Spruce Ridge - hjälper till att ta bort det onda ögat, lugna och ta bort den negativa energin som ackumuleras under dagen.

Aspen kam - väl kommer att hjälpa till med nervösa sönderfall och känslomässig oro om du kammar håret med en sådan kam om morgonen vid gryningen, tänker bara på gott.

3. Silikon

En sådan kam tar väldigt bra bort elektrifiering och delar håret perfekt i strängar, mer konstruerade för tunt, torrt, skadat och sprött hår, eftersom det inte på något sätt traumatiserar hårstrukturen, det passar väl för vått och mattat hår. Sådana hårborstar används ofta för att skapa hårklippningar, när de färgas och under kemisk perm distribuerar de färgbrunnen genom hårets längd från rot till spets. Fördelarna med sådana kamar är att de är lätta, billiga, lätta att rengöra och kräver ingen speciell vård som metall eller trä. Ett bra alternativ för att kamma hemifrån.

4. Kol

Hårborstar av detta material är lämpliga för alla typer av hår, utom torr och tunn. Fördelarna med dessa åsar är att de är resistenta mot höga temperaturer, slitstarka, billiga, kompakta, inte kräver särskild vård och är lätta att rengöra. De har också nackdelar, sådana kamar elektrifierar håret, lockar damm och smuts till håret och avger skadliga ämnen vid uppvärmning, vilket kan leda till ett tvärsnitt av hårets ändar. Rekommenderas inte för permanent användning.

5. Nylon

Denna kam är idealisk för daglig användning, som ofta används för styling och rätning av hår. Denna kam eliminerar risken att skada hårbotten, masserar det behagligt och garanterar en lång livslängd. Om håret är tjockt och hårt, kommer den här borsten att hjälpa dig att enkelt ta bort det. Fördelarna med en sådan borste är att den är billig och lätt att rengöra. Nackdelar är inte uteslutna, kam lång och tjockt hår i sig är inte särskilt bra.

6. Ebonit

Ebony kam har anti-statistiska egenskaper, och trots att kammen är tillverkad av högt bearbetat gummi, avger kammen inte skadliga ämnen vid uppvärmning med hårtork, så att du säkert kan torka håret med det. Ofta används dessa kammar vid färgning av håret eller när de är permeerade. Fördelarna med en sådan kam är att de är billiga och inte behöver särskild vård, och nackdelarna är att du inte kan hålla denna kam i solen, annars kan det rodna och det kan blekna eller ändra färg, minuserna är inte så hemska.

7. Keramik

Hårborstar av denna typ anses vara de bästa, för efter det att håret inte elektrifieras blir det jämnt och mjukt. Sådana hårborstar är huvudsakligen avsedda för termoläggning med hårtork, de kan vara av olika slag, kardborre och skelettkammar. Sådana hårborstar är dyra och du måste använda dem mycket noga, de är mycket bräckliga. På grund av den keramiska beläggningen behåller kammen värmen men överhettar inte och torkar inte håret, så styling gör en sådan kam inte skador på dig, och den höga kostnaden för borsten är berättigad.

Hårborstar är av följande typer:

1. Massage

På grund av de halvcirkelformade tipsen hjälper den klassiska massageborsten för hår inte bara till att kamma och städa ditt hår utan också läker och stimulerar tillväxten med hjälp av massage, stärker folliklarna, väcker vilande glödlampor och förhindrar hårets ändar från tvärsnitt. Du bör använda en sådan kam minst 2 gånger om dagen för att förbättra blodcirkulationen. Liksom någon annan sak har massagekammen dess nackdelar, om tänderna inte är utrustade med speciella tips, då hårbotten är skadad och håret är skadat, varför om alla dina tips föll ur borsten, kör snart för att köpa en ny. En annan massage skapar en statistisk stress som någon tjej försöker undvika medan du styler håret, ibland finns det ett obekvämt handtag eller plattform, modeller av lågklassig plast är giftiga. Mycket beror på typen och materialet hos kammen:

Syntetiska ämnen - tänderna på sådan plast deformeras snabbt och skadar hårbotten och håret själv, det rekommenderas inte att använda det vid torkning av håret, eftersom materialet är mycket giftigt vid upphettning.

Metall - det är ingen hemlighet för någon att metall negativt påverkar hårets tillstånd och kan skada hårbotten och håret, bidrar till snittets tvärsnitt.

Nylon - har en mild effekt på hårbotten och lockar sig själva.

Träet är en av de säkraste och mest miljövänliga typerna av tandtänder. Trä verkar på håret försiktigt och försiktigt, skadar inte huvudet eller locken, har antimikrobiella medel och hjälper till att lindra spänningen efter en lång hård dag.

Konstgjorda borstar - lämplig för daglig vård av vilken typ av hår som helst och för barn, masserar huvudet försiktigt, smidigt släpper ut mattade lock och ger inget obehag.

Naturliga borstar - borstar av naturliga borstar är mycket dyrare än de gjorda av artificiell, avsedd mer för huvudmassage. Moms får dessa för nyfödda, men du måste vara försiktig, med frekvent användning kan orsaka allergisk reaktion.

Låsande tänder - perfekt hjälper till att ta hand om skört och torrt hår, lämpligt för hårförlängningar eller peruker, försiktigt unravels hår, drar inte håret och klipper inte hårbotten.

2. Brasing

Rund borste med vilken du kan arbeta underverk. Basen för denna kam kan tillverkas av keramik, metall eller plast. Tänderna är oftare gjorda av borst, metall eller plast. Denna kam hjälper till med hårstyling med en hårtork, den kan användas för att öka rotvolymen, vrida ändarna och sträcka strängarna vid rätning. Nackdelen med borstning är att det är svårt att hålla det rent, det är svårt att få ut det resterande håret och kvarvarande talg, men annars är det perfekt.

3. Flat

Denna kam är mycket väl lämpad för att dra ut långt hår, drar inte ut dem, finns alltid i någon frisör och är oumbärlig för skärning, trimning av ändarna, hjälper till att skapa en effektiv frisyrning vid färgning av hår. Mjukt smälter och borstar genom tjocka krullar, men borsta inte så snäva krullar. Det finns också en variant av en sådan kam med en metalltalare i slutet, hjälper till att skapa en avskildhet för en viss frisyr och separerar trådarna vid skärning eller styling.

4. Kam

Universella och enkla modeller av vapen är gjorda av både naturliga och konstgjorda material. Det är oumbärligt för tjockt, lockigt, vågigt och långt hår. Påverkar inte hårstrukturen, släpper ut dem och rätnar ut.

5. Halvcirkelformade eller nio rader

Namnet på de nio raderna berodde på det faktum att denna typ av kam endast tillverkas med 9 rader tänder, ibland med den 7: e. Kammen är utmärkt för styling av medelstora och korta hårklippningar, masserar hårbotten och är lämplig för rätning eller vridning av strängar och smällar när den är blåstorkad. Om tänderna är gjorda av plast kan håret elektrifiera.

6. Fiskben

Det roliga namnet kom just på grund av denna pensels likhet med en fisks skelett. Skelettkammen är perfekt för att ge hårvolymen och torka håret, vilket enkelt eliminerar locket. På grund av hålen i basen under hårtorkningen säkerställs luftcirkulationen, så att håret inte torkar ut eller sönder. Det låga priset och lätthet är otvivelaktigt, men nackdelen är att du inte ska använda den med torrt och sprött hår.

7. Hårrätning kam

Hairbrush likriktare är en mycket användbar sak i arsenalen av någon tjej. Denna kam gör att du bekvämt kan hålla en hårsträng, vilket inte tillåter att den glider bort vid rätning av håret. Det rekommenderas att använda det under torkning. Fördelarna med denna kam är att den är kompakt, skadar inte låsningarna, drar inte ut dem. Som alltid finns det nackdelar: Effekten av rakt hår är inte långt, och om kammen är tillverkad av plast av låg kvalitet kan den smälta från en hårtorks heta luft och orsaka giftig skada på ditt hår, så när du köper noggrant se upp för typen av material.

8. Unraveling comb

Den här typen av kam drar perfekt ut ihop komplikationer, lämpliga för att kamma både vått och torrt hår. Tack vare kammen mjuka borstar kan den även kamma barn, hon drar inte håret, gör en massage i hårbotten och skadar inte håren. På grund av den höga efterfrågan på dessa typer av hårborstar på marknaden, kan du hitta många lågkvalitetsfel, var försiktig när du köper.

9. Rundkam för tvätt

Denna kam är utformad för att tvätta håret, trivs massivt i duschen, hjälper till att applicera masker och balm på jämnt sätt applicera dem längs hela hårets längd, lämplig för vilken hårtyper som helst och inte i längd, förtränger inte, klämmar inte och drar inte ut hår. Tack vare huvudets massage, det förbättrar blodcirkulationen, stimulerar hårväxten, kan olika modeller även användas för kroppsmassage.

Välja en kam av hårtyp:

Torrt - för sådant hår är lämplig massage med naturliga borst eller tänder med silikon tips.

Långt - det är bättre att plocka upp en massagespatel med 15 rader tänder, kamar av vilken typ som helst ska kastas bort, för om du har långt hår behöver du inte det, du kommer inte att kunna kamma det alls.

Narrowed - för sådant hår behöver du en snygg vård, därför rekommenderas att du använder en borste med naturliga borst.

Vågigt - för sådant hår är vilken typ av kam som helst, om du vill bli av med vågorna, använd borstning eller ett kamrätare.

Medium - använd en halvcirkelkam.

Sällsynt - för den här typen av hår är bättre att använda massage, massera hårbotten, det hjälper till att vakna "sovande" hårsäckar.

Kort - för sådant hår är någon typ av kam perfekt, du kan även använda kamar.

Fettig - i fråga om sådant hår är massage strängt förbjudet, eftersom det bara ökar produktionen av huvudets sebum, även borstar med naturliga borstar kommer inte att fungera.

Rak - rakt hår kan kammas med absolut någon kam.

Fluffy - stil ditt hår med borstning eller en rätningskam.

Tjocka använd kamar av metall eller trä, eller kam med hårda tänder.

Curly - att ta hand om sådant hår kam lämpar sig med långa och frekventa tänder.

Skört - använd inte metallkammar, lämplig borste med naturliga borstar.

Mjukt hår med borstning, massering passar för daglig kamning.

Metallkammar - fördelarna och nackdelarna med rostfritt stål


Kvaliteten på ett frisörverktyg har tre komponenter:

 • föreställning av form, exakt beräkning och praktisk erfarenhet, vilket gör verktygets konstruktion perfekt bekväm och fungerande,
 • utförande - inga burrs, chipping, shoals av enheten, som kan förstöra hela idén,
 • Materialets val och kvalitet - eftersom olika material har olika egenskaper, lämpliga för olika uppgifter.

Det är möjligt att argumentera högt om vilka av dessa komponenter som ger ett större bidrag till det ideala instrumentet. Men knappast kan någon argumentera med det faktum att misslyckandet i någon av dessa komponenter kommer att vara lika med felet i hela instrumentet.

Idag kommer vi att prata om material för kammar - eller snarare, för det mesta om en grupp material för kammar. Om metall - och mestadels om legerat stål, även känt som rostfritt stål.

Innehållsförteckning:

Vad är materialen för kammar av rostfritt stål?

Vi kommer nog inte ens överväga konkurrens från andra metaller. Döm för er: att använda enkel stål med lågt innehåll av legeringselement är ohygienisk. Hon oxiderar aktivt och rostar, hur mycket kan hon arbeta med håret? Använd aluminium fungerar inte - det är mjukt, kammen kommer snabbt att förlora sin form och bli meningslös. Använd titan... Tja, troligen skulle det vara möjligt, men dyrt och varför, när det finns högkvalitativa legeringsstål?

Så det finns icke-metalliska material.

 • Tree. Det viktigaste materialet från det förflutna. Trä är bra för friskt hår, men:
  • trädet är mycket aktivt förorenat, absorberar smuts och talg,
  • han får aldrig kunna tvätta sitt hår från frisören
  • vedbrott och slitage lätt
  • Som ett resultat är det ganska svårt att göra en konkurrenskraftig kam för trä för det huvudsakliga frisörarbetet,
  • Men från ett träd blir det bra massageborstar med tjocka tänder - här är det svårt att tävla med det.
 • Plast. Det viktigaste materialet i modernitet. Det är inte lätt förorenat som ett träd, och är mycket lättare att rengöra. Det fungerar tyst när färgläggning och markering. Billig. men:
  • Kraftigt ackumulerar galen statisk elektricitet, tvingar håret att trycka, samla damm på dem och flickar med ström,
  • inte heller tillräckligt starkt - plastkammar bryter och får stötar, vilket förstör håret,
  • Många märken av plast tål inte arbetet under en hårtork - de smälter, förlorar en jämn form, och då gör de vad fan vet.
 • Karbon. Kanske framtidens främsta material. Även om detta inte är ett faktum - kommer tiden att berätta. Berövad av de flesta bristerna i trä och plast. Balansen av föroreningar-tvätta-liknande plast, som är tillräcklig. Inget problem med statiken. Det kan användas vid målning av hår. men:
  • Även om det är starkare än plast, sliter kammar från det fortfarande ut och bryts.

Hur är stålkammar bättre än andra?

Och parallellt med den här icke-metalliska linjalen finns det rostfria kammar. De fanns när ett träd löpte. De överlevde benkammar, som de inte ens kommer ihåg nu. De nådde nuvarande utvecklingsnivå när plast var den ledande trenden. Och nu, när plasten sjunker och ersätts med kol, är stålkammar fortfarande i drift. Varför så?

"Håll för evigt"

Livslängd Även om kolkammen är starkare än plast - kan de fortfarande inte jämföras med metallen. Därför kan skaparna satsa sin talang till det högsta i högkvalitativa metallkamrar - det här är inte verktyget som kommer att kastas i soptunnan nästa år. Bortsett från skämt, kanske du vill skicka din högkvalitativa rostfritt stålkam till ditt barn när han också vill bli en mästerska frisör.

Inga problem med statisk och förorening

Det finns inga träproblem med föroreningar - smuts och fett absorberas inte i materialet och tvättas lätt av. Och det finns inga problem med plast med statisk elektricitet - metallen är en ledare och den ström som genereras av friktion på håret är omärkbart fördelat över hela miljön.

Vilka problem har stålkammen?

Men det är uppenbart att om metallkammar inte hade några egna problem så skulle andra kammar helt enkelt inte existera. Ja, det finns två speciella punkter, varav en ställer höga krav på kvaliteten på utförandet av kammar av stål, och den andra tillåter inte att använda metallkammer alls i ett av frisörförfarandena.

Det bör inte finnas någon chipping på kammen.

Hår är en bra bit. Och till och med den mest obetydliga hack på din frisörs verktyg - en hak som du inte ens kan se med blotta ögat - även en sådan hack öppnar hårets inre skikt och skär det ifrån varandra. Det yttersta ödet i detta hår är sorgligt - det kommer att "rinna ur juice", de näringsämnen som går från roten till spetsen kommer att gå ingenstans, och den nedre delen av håret torkar ut och skärs.

Och om ett hak på varje rörelse skär flera hår - så kommer ett sådant instrument att orsaka stor skada på frisyren som ett resultat. Kanske offer för en sådan kam förstår inte ens orsakerna - skriv ner hårets äckliga hälsa på ålder eller ekologi. Men mästerskaparen måste förstå orsakerna till problemen och korrigera sina handlingar.

Samtidigt är plast ett relativt mjukt material. Han är mer sannolikt att böja än att hacka. Men stål...

I allmänhet bör kvaliteten på stålbearbetningen för en kam vara mycket hög. Till en enda skula, även mikroskopisk. Och det kräver naturligtvis tidskrävande, uppmärksamhet och ärlig inställning från tillverkarens sida.

Använd inte vid målning

Metaller reagerar med frisörkemi. Färgämnen från detta byter ofta färg. Om kunden inte beställde dig att "måla i en slumpmässig färg - bryr dig inte så länge det var kul" - använd inte metallkammar när du målar och markerar. För dessa uppgifter kompletterar du din arsenal med en kolkam.

Mustang Premium Metal Combs

Vi förstår att de flesta kammarna som frisörerna kommer att köpa från oss kommer inte att vara metall. Kolfiberkammar är billigare eftersom de inte kräver så seriös och uppmärksam behandling. Därför gör vi kolkamper - det finns många av dem, de är av hög kvalitet och varierande.

Men vi gör också legerat stålkammar. De är få. Dessa är verktyg för sanna kännare. För masters frisörer som tar denna fråga på allvar. Betygsätt dem:Nästa Artikel
Vitaminer A och E på hårolja