En blogg om skönhet och mode


En blogg om skönhet och mode

Yolk för hår - stärka lockar hemma

Hej kära läsare. Ägg är en av de viktigaste produkterna för mänskligt liv. Den består av äggula, vit och skal. Skalet är en källa till kalcium, vilket behövs för starka ben.

Gommen är den mest värdefulla delen, eftersom den innehåller de flesta vitaminerna och mikronäringsämnena.

Äggula för hår, först och främst populärt som ett hemlagat schampo. Jag brukade prova moderns huvud med det mer än en gång och jag kan säga att efter att ha applicerat det, förbättrades endast hårets tillstånd, det var definitivt inte värre. Det används också i masker för att stärka rötterna, förbättra tillväxten, återfuktar torra strängar och andra ändamål.

Kemisk sammansättning

Denna produkt har många fördelaktiga ämnen:

1. Vitaminer: retinol (vitamin A), tokoferol (vitamin E), biotin (vitamin H), tiamin (B1), riboflavin (B2), niacin (B3, PP), kolin (B4), pantotensyra (B5) folsyra (B9), cyanokobalamin (B12), vitamin D.

De lindrar klåda, mjäll, seborré, tränger in i cellerna, stärker rötterna, stoppar förlusten, förbättrar tillväxten, förhindrar utseendet av grått hår tidigare, gör krullarna skina, glänsande, starka, elastiska.

2. Mineraler: järn, kobolt, kalcium, fosfor, magnesium, jod, koppar, kalium, natrium och andra element.

Makro och mikrodelar ökar blodcirkulationen i cellerna, vilket påverkar tillväxten, förhindrar förlust, de ger cellerna näring med syre, behåller fukt, fuktar och närnar med användbara ämnen.

3. Fettsyror: olja (47%), palmitinsyra (23%), linolsyra (16%), stearinsyra (4%) och andra syror.

Så du kan se till att denna produkt verkligen är ett lagerhus med användbara element, inte bara för organismen, men också för våra lockar. Efter regelbunden användning blir resultatet fantastiskt. Curls kommer att vara smidig, strålande, hälsosam.

Användbara egenskaper för lockar

Det är äggulan som används som en vårdprodukt för lockar. Det används som schampo och masker. För att krullarna ska vara vackra måste du använda äggula masker, eftersom de:

 • stärka rötterna
 • fuktar och närmar sig strängerna med näringsämnen
 • återställa elasticitet
 • lindra mjäll
 • göra silkeslen, mjuk, glänsande
 • hjälp bli av med överdriven sekretion av talg
 • stimulera tillväxten
 • sluta falla ut
 • ton upp
 • behandla skadade trådar
 • göra dem smidiga

Indikationer för användning

Yolk masker är universella, därför är de lämpliga för alla typer av hår. Varje kvinna kan hitta ett recept på sig själv. Så, de kommer att rädda dig från sådana problem med lockar:

 • torrt hår
 • tråkig
 • faller ut
 • långsam tillväxt
 • mjäll
 • delade ändar

Kontra

 • allergi och idiosyncrasi - Lägg på en mask på din handled om det inte finns någon klåda, rodnad, irritation efter en halvtimme, då är du inte allergisk och intolerant och du kan applicera den på krullar
 • fetttyp - i så fall behöver du bara tillsätta citronsaft i masken så att det finns en torkningseffekt

Regler för ansökan

Om det är fel att förbereda en äggula mask, så kommer det inte att bli någon bra effekt för lockar alls. Därför, för att dra nytta av det, läs reglerna för ansökan:

 1. Det är bäst att använda hemlagade ägg eftersom affären inte innehåller så många läkande ämnen.
 2. Antalet yolk i masken beror på längden på locken. För korta, ta en, för långa, ta två.
 3. Det kan inte blandas med upphettade ingredienser, så att det inte krullas. Redan vid 65 grader kan den inte läggas till. Den maximala blandningen ska vara 45 grader och inte mer.
 4. Var noga med att separera det vita från äggula så att proteindelarna inte kvarstår på den.
 5. Det ska piskas med en gaffel innan du lägger till masken.
 6. Det kan först och främst användas som ett schampo: gnugga in i rötterna och fördela sedan längs längden. Skölj med varmt vatten efter 5 minuter.
 7. Masker appliceras i ca 30-60 minuter.
 8. Hårbotten måste värmas med en handduk så att äggula inte torkar ut eller härdar.
 9. Det är nödvändigt att tvätta av masken endast med varmt vatten. I inget fall kan det inte vara varmt för då koagulerar äggulan.
 10. Skölj krullar med örtavkok.
 11. Du måste slutföra en kurs - 10 procedurer.

Topp bästa hemlagade recept

schampon

 1. Det är nödvändigt att ta äggulorna, slå med en gaffel och gnugga i håret, skölja av efter 5 minuter. Om du vill närma dina curls med användbara ämnen kan du lägga till några droppar essentiell olja till detta hemlagade schampo.
 2. Blanda 3 bord. skedar av schampo, äggula, tesked citronsaft och några droppar eterisk olja.

För oljigt hår

 1. Ta äggulorna och 2 msk. skedar av honung Gnid blandningen i huden. En timme senare, tvätta håret.
 2. 2 msk. skedar av senapspulver häll vatten till tillståndet av gruel. Tillsätt yolk och en matsked vegetabilisk olja (ditt val). Applicera masken på håret i 50 minuter.
 3. Vi måste pressa saften från en halv citron, blanda med äggulor och 2 bord. skedar av brandy. Håll blandningen på huvudet i 30 minuter.
 4. Blanda 2 msk. skedar av aloe juice och äggulor. Applicera på rötterna och hela längden i 30 minuter.
 5. Det är nödvändigt att blanda 1 bord. sked burdock olja, 1 te. en sked citronsaft och äggulor. Applicera i en halvtimme, torka sedan av masken.

Att stimulera tillväxten

 1. Vi måste förbereda en sådan mask: Blanda de två borden. skedar av burdock olja, äggulor och 1 tesked calendula tinktur. Håll blandningen på huvudet i en halvtimme.
 2. Rör i senapspulver från 1 bord. sked vatten. Tillsätt olivolja (2 matskedar) och äggulor. Skall gnidas in i huden.

För torra strängar

 1. Blanda äggulor med 2 bord. skedar av ricinolja och ansöka om hela längden av 1 timme.
 2. För att återfukta torra strängar, blanda fett hemlagad gräddfil eller yoghurt, kefir (2 msk) och äggulor. Gnugga bra in i rötterna.
 3. Du kan blanda olika basoljor: oliv, havtorn, mandel, 1 bord varje. sked (beroende på längd) och tillsätt äggulorna.
 4. Vi behöver äggolor och 2 teskedar honungs och klyddolja. Blanda och applicera i 40 minuter.

Mot en nedfall

 1. Det är nödvändigt att blanda grundligt på bordet. sked av honung och aloe juice, äggula och Chayn. sked vitlök eller lökjuice. Gnid in i huden och håll i 30 minuter.
 2. Stir 2 bord. skedar av ricinolja och äggulor, gnugga in i rötterna och lämna i 1 timme.
 3. Kram saften från löken, blanda den i samma proportioner med ricinolja och tillsätt äggula. Gnid blandningen i rötterna och skölj håret efter 40 minuter.
 4. Blanda äggulor med 2 bord. skedar av brandy och 1 msk burdock olja.

mjäll

 1. För att eliminera mjäll, förbereda denna blandning: Blanda äggulorna och 2 msk. l. linolja, tillsätt 2 matskedar brandy. Gnugga först i rötterna och sprid sedan längs längden.
 2. Rör på äggulorna, en matsked av burdockolja och ett te citronsaft. Gnid blandningen i huden.
 3. Att bli av med mjäll hjälper denna komposition: äggulorna, 1 matsked av brandy, ricinolja (eller burdock) och juice från lök. Det är nödvändigt att gnugga in i rötterna och tvätta av på en timme.

Nourishing mask

För att närma hårbotten och krullarna med användbara ämnen, blanda äggulorna med två bord. skedar lite varm honung.

Mot splittrade ändar

Äggula för hår

Om du frågar dina mormor vad de brukade tvätta håret som barn, svarar de flesta att de använde äggula i stället för schampo. I detta fall klarar ett sådant hemlagat schampo sin uppgift, och dessutom ersätter även balsam och balsam. Äggblomma används i hemmet kosmetologi, och till denna dag. Det används för att göra hemlagade masker, schampo, balm, etc. Dessutom kan du med hjälp av äggulor göra håret och orubbligt hår till mjukt och glänsande, bli av med hårbotten i hårbotten, minska smidighet och lösa ett antal problem som uppstår med hår. Vad är användningen av denna produkt för hår? Vi kommer att diskutera detta ytterligare.

Fördelarna med äggula hår

Äggula är rik på lecitin och aminosyror, vilket hjälper till att stärka hårsäckarna, förhindra förlust och mjäll. Dessutom innehåller produkten sådana vitaminer som: A, B, E, magnesium, kalium och fosfor, vilket hjälper till att återställa hårets naturliga glans och elasticitet. Det är därför de, efter att ha applicerat äggulschampo eller mask, skina och skimra i solen.

Äggula är luktfri och lätt att förbereda. Det räcker bara att skilja det från proteinet, piska det i en skål med varmt vatten - och den hemlagade schampon är klar. Applicera skum på hår, massage och skölj med vatten. Och detta hemlagade schampo kommer att hjälpa till på en affärsresa och på semester etc. Vem vet vilka situationer det finns? Tja, ett par ägg kan alltid hittas eller köpas på närmaste butik. Dessutom är det mycket mer ekonomiskt än att köpa en burk med schampo.

Observera att äggulor är ett idealiskt näringsämne för torrt och normalt hår, vilket är särskilt viktigt under vintersäsongen. För att skydda dina lock från frostluft och annan yttre skada rekommenderar vi att du använder recept för hemlagade masker baserat på äggulor.

Regler för användning av äggula hårsmaskar:

 • yolk masker appliceras i 20-40 minuter innan du tvättar håret på välkamrade strängar;

Äggula för håravfall

Om ditt hår faller kraftigt rekommenderar vi att du använder receptet på en oljemask med en äggula, vilket stärker håret perfekt och förhindrar håravfall. För matlagning kan du ta någon kallpressad vegetabilisk olja - solros, oliv, ricinus, kardborre etc.

Så, ta en färsk äggula av ett kycklingägg, vispa det med en visp och tillsätt 1 tsk till den. vegetabilisk olja. Om du är ägare till långt hår, då bör antalet komponenter fördubblas. Borsta trådarna bra innan du applicerar masken. Applicera blandningen till hela längden, varma med polyeten och blöt i en halvtimme. Tvätta av med mycket vatten, du kan med schampo. Det rekommenderas att applicera en mask en gång i veckan.

Äggula för hårväxt

För kvinnor som vill odla långt hår rekommenderar vi regelbundet att applicera masker som innehåller äggulor, brandy, honung, olivolja och färglös henna. Kombinationen av de ovannämnda komponenterna förbättrar blodflödet perfekt till hårsäckarna, närmar sig håret från insidan och bidrar till den snabba tillväxten av krullar.

För mediumlångt hår rekommenderas att man förbereder en mask i en hastighet på: en äggulla + en tesked honung + en matsked färglös henna och en matsked olivolja. Alla komponenter är väl blandade och fördelade över hela längden av strängarna. Värm huvudet och håll masken i ca 40 minuter. Därefter tvätta håret med schampo.

Äggula för torrt hår

Ägarna av torrhalsgulmasken hjälper dem att återfå sin mjukhet, elasticitet och hälsosam glans. Tja, låt oss överväga vilka masker vi kan förbereda på egen hand.

Castorolja äggmask

Förberedelse och användning: vispa två äggulor med en visp, tillsätt 1 msk. lätt uppvärmd ricinolja och applicera på håret, spridning från rot till spets. Wrap huvudet med en film och en varm handduk. Blötlägg i ca 40 minuter, tvätta sedan håret med ett mildt schampo.

Oljepackning för torrt hår

Förberedelse och applicering: Blanda en matsked olivolja och ricinolja, svag hetta i ett vattenbad och gnid med äggula. Masken i form av värme appliceras på håret, viks runt huvudet med en klämfilm och en varm handduk. Du kan också värma håret med en hårtork direkt genom handduken. Tvätta håret med schampo efter 40 minuter. Denna mask efter den första applikationen förbättrar avsevärt tillståndet av torrt hår.

Honey Yolk Mask

Förberedelse och användning: Blanda en eller två slagna yolk med två teskedar naturlig honung och samma mängd burdockolja. Applicera massan i håret med massörrörelser, linda med polyeten och tvätta av efter 40 minuter.

Alkohol äggula mask

Förberedelse och användning: Bland ett halvt glas vodka med en kvart kopp rent vatten och en tesked flytande ammoniak. Häll denna lösning i en tunn ström i blandningen av äggulor tills en homogen vätska bildas. Gnid blandningen i hårbotten och vänta i en halvtimme. Tvätta av masken med varmt vatten utan schampo.

Mask med äggula och majonnäs

Förberedelse och applicering: Blanda en matsked honung och majonnäs och tillsätt en äggula där. Blötlägg masken på håret i 40 minuter och tvätta dem med schampo.

Äggula för normalt hår

Näringsämnesmaskar hjälper till att skydda håret från negativa påverkan av yttre faktorer. Om du använder dessa masker en gång i veckan kommer hårproblemen att omgå dig.

Fuktighetsgivande mask med äggula och yoghurt

Förberedelse och användning: 100 g fetthalt yoghurt beat med en mixer med två äggulor. Det lägger också 1 tsk. krossad citronskal eller apelsin. Massage den färdiga blandningen i hårrötterna och fördela resten av blandningen över hela längden på locken. För att förbättra effekten, värm huvudet med plastfolie och en handduk. Efter 20 minuter kan du tvätta av masken utan att använda schampo.

Nourishing mask

Förberedelse och användning: Blanda en äggula med 1 msk. aloe juice och samma mängd naturlig flytande honung. Blanda alla ingredienser tills det är slät och sprida den färdiga masken genom håret med en kam. Värm huvudet, håll masken i en halvtimme och skölj med varmt vatten.

Vitamin och fruktmask med äggula

Förberedelse och användning: Blanda med en mixer köttet av en banan, en äggula, ett halvt glas öl och en matsked honung. Gnid den färdiga masken i hårrötterna och sprid den över hela längden. Värm upp huvudet och håll masken i ungefär en timme. Skölj med schampo efter tiden.

Äggula för fet hår

Håller ditt hår bokstavligen dagen efter tvätten som orörda trådar och ser smutsiga ut? Då rekommenderar vi att du använder recept för att läka äggmasker för fet hår. Använd dem en eller två gånger i veckan - och ditt hårförhållande kommer att förbättras avsevärt.

Lemon Yolk Mask

Förberedelse och applicering: Kryp saften av en halv citron och tillsätt den två äggulor och en halv tesked olja. Applicera en färdig mask till ditt hår och värm huvudet med polyeten och en handduk. Tvätta av masken efter en halvtimme med varmt vatten och schampo.

Yolk mask med alkohol

Förberedelse och applicering: slå två äggulor, lägg till dem 1 tsk. vatten och alkohol. Applicera den färdiga masken på håret med massörrörelser och efter 15 minuter skölj strängarna med varmt vatten.

Rengöringsmask

Förberedelse och användning: Blanda en äggula med 1 tsk. brandy och samma mängd mandel- och ricinolja. Lägg i 1 tsk i den färdiga masken. citronsaft. Applicera blandningen i håret, håll i 20 minuter och efter en tid, skölj bara håret med vatten.

Som du kan se kan du på basis av äggulor göra många masker som berikar ditt hår med användbara element och gör dem friska, vackra och glänsande.

Äggula för hår

I många århundraden är fjäderfä ägg populära. Det är trots allt en unik produkt som inte bara kan användas inom kulinarisk konst utan också för skönhet. Av särskild betydelse i kosmetologin är äggula. Det är den här delen av ägget som har använts och används fortfarande av kvinnor för att lösa ett stort antal kosmetiska problem, i synnerhet för att förbättra hårets tillstånd. Till exempel, i tider med brist sköljdes äggulan i huvudet. Förutom renhet, blev äggulan blankt och silkeslen. Denna procedur är relevant för denna dag. Emellertid kan äggulor användas inte bara som ett schampo. Också på grundval av detta görs olika masker för att stärka, återställa, ton och accelerera hårväxten.

Äggula: fördelar för hår

Äggula utan överdrift kan kallas ett förråd av näringsämnen. För att förstå varför han är så efterfrågad i kosmetologi, tillräckligt för att förstå dess sammansättning. Och det inkluderar detta:

 • Lecitin. Denna komponent av äggula är ett slags byggmaterial genom vilket restaurering av skadade celler utförs. Det tränger igenom varje hår och uppdaterar det från insidan. Dessutom lockar lecitinfyllningar med fukt, accelererar tillväxten, och saktar också hårets åldrande. Som ett resultat blir krullningarna ömma, som silke, lätt att kamma och få en hälsosam glans.
 • Vitaminer. Äggulor innehåller ett antal biologiskt aktiva substanser som har en positiv effekt på hårets hälsa, nämligen vitamin A, E, D och vitaminer från grupp B. Alla dessa komponenter bidrar till att stärka hårrotsystemet och förhindra förlust av krullningar. De är också ett bra förebyggande av mjäll, ger hårelasticitet och gör färgen mer levande och rik.
 • Aminosyror. De är en annan mycket värdefull komponent i äggula. Om aminosyrorna är regelbundet närvarande i nutritionens "diet" lockar, kommer de alltid att se underbara ut. Dessutom kan du skryta med tjockt och långt hår.
 • Makro och spårelement. Strängarnas hälsa beror också på dem. Den äggulans kemiska sammansättning innehåller följande: kalium, zink, natrium, fosfor och magnesium. Magnesium spelar en stor roll i närande hår; zink förbättrar metabola processer, vilket har en positiv effekt på tillväxten av strängar; natrium och kalium förhindra håravfall fosfor ger håret mättnad och elasticitet.

Hur man använder äggula för hår

Innan du börjar använda hårmaskor baserat på äggulor, måste du bekanta dig med några enkla men väldigt viktiga nyanser. Som slutresultat beror på kunskap och efterlevnad av dessa hemligheter.

 • Det första som ska uppmärksammas på är produktens kvalitet och fräschhet. När allt kommer omkring innehåller ny hemlagad äggula den maximala mängd användbara ämnen, och hur det påverkar strängar beror på det.
 • För kosmetika, rekommenderas att använda yolk vid rumstemperatur. Därför måste du fördröja äggen ur kylskåpet.
 • Vid blandning av äggula bör inte blandare och bländare användas. Klumpa äggulorna för hand med en gaffel eller en visp.
 • När du blandar äggulan med andra ingredienser, se till att de inte är för varma. Om vi ​​ignorerar den här regeln, kommer äggulan att förändra strukturen och kommer därför att förlora sin effektivitet.
 • Hemgjorda kosmetiska kompositioner som innehåller äggulor bör appliceras på torra eller lite fuktiga strängar. Om håret är vått, kommer masken helt enkelt att dräneras.
 • Vanligtvis hålls äggmaskar på håret i 20-40 minuter. Du kan tåla dem längre, men inom en timme. När allt kommer omkring är äggulan en organisk substans, så med en längre vistelse i håret kan försämras och luktar obehagligt.
 • När du har applicerat masken behöver du täcka huvudet med en plastpåse. Efter detta råd kommer det att underlätta avsevärt tvätten av produkten från håret.
 • För att undvika att huvudkomponenten kollapsar, tvätta masken med kallt vatten.
 • Oavsett förberedelse av kosmetika, överväga längden på håret. Ju större det är desto mer komponenter krävs. Glöm inte framför allt att hålla proportionerna.

Användning av äggula hårmaskor

Den främsta fördelen med äggula masker är att de inte har kontraindikationer och kan användas av ägare av vilken typ av hår som helst. Äggulor går bra med vegetabiliska oljor, honung och många andra produkter. Med andra ord kommer det att vara ett bra komplement till någon hårmask.

Nourishing yolk mask

 • äggulor - 2 st.
 • Cognac - 1 tsk;
 • naturlig honung - 2 matskedar;
 • ricinolja - 1 matsked
 • burdock olja - 1 matsked
 • torr jäst - 20 gram.
 • Placera brandy, smör, honung och jäst i en liten behållare. Blanda noggrant tills den är jämn och sätt på spisen.
 • Så fort kompositionen är lite varm, tillsätt äggulor till den. Rör hela tiden.

Fördela den beredda masken med hjälp av noggranna fingers rörelser över hela håret. Sätt på en plastpåse och värm huvudet. Skölj med schampo efter en timme. Maskens beståndsdelar mättar håret med näringsämnen, vilket skapar gynnsamma förutsättningar för deras tillväxt.

Hår fuktgivande mask

 • yoghurt med låg fetthalt - 100 gram;
 • äggulor - 2 st.
 • skal av citron eller apelsin.
 • Slå äggulor och naturlig yoghurt i samma skål tills den är jämn.
 • Skal citrusfrukterna genom köttkvarn. Masken kräver 1 tesked krossad skal.
 • Kombinera äggula-yoghurtblandningen med frukthud. Blanda allt ordentligt.

Applicera produkten på området vid hårets rötter. Fördela rester jämnt över hela längden på locken. Skölj strängarna efter en tredjedel av timmen. Shampoo är valfritt. Applicera denna mask rekommenderas för personer med normal eller torr hårtyp.

Fläckmask

 • äggulor - 2 st.
 • citron - 1 st.
 • burdock olja - 1 tsk.
 • Först måste du klämma saften från citronen.
 • Lägg sedan äggulorna på saften. Vispa hela massan noga.
 • I sista skedet lägger du till burkolja. Rör hela tiden.

Den resulterande kompositionen smörjer trådarnas rötter med massörrörelser. Efter att ha behandlat hela hårbotten, vänta 30 minuter för passagen. Så fort tid löper ut, tvätta av kompositionen. Använd omedelbart ett milt schampo.

Mask för håråterställning

 • äggula - 1 st.
 • lök - 1 st.
 • Castorolja - 1 matsked.
 • Lampan passerar genom den minsta rivaren. Från den resulterande gruelpressa saften. För att förbereda en regenererande mask, behöver du 1 matsked lökjuice.
 • Lökjuice blandad med resten av maskinkomponenterna - ricinolja och äggula.

Gnid försiktigt blandningen i hårrötterna, och med det som återstår, borsta hårets längd. Vik en terry handduk över polyeten. När 45 minuter har gått, ta bort produkten från håret med shampooing. Effekten av denna komposition kommer att vara särskilt märkbar på lösa skadade trådar.

Hårfasthetsmask

 • äggula - 1 st.
 • olivolja - 2 tsk
 • varmt vatten - 0,5 koppar.
 • Äggula och olivolja bör kombineras, och då ska allt vara bra piskat. Istället för olivolja kan du ta någon annan - mandel, persika, havtorn, argan, burdock etc. Med andra ord, till din smak.
 • Som slår gradvis tillsätt vatten.

Applicera denna mask ska göras efter shampooing, det vill säga på rent fuktigt hår. Före användning, skölj håret noggrant med en handduk. Efter att ha smält krullarna och rötterna med produkten, massera huvudets hud i 5 minuter. Efter sköljning av huvudet med mycket vatten. Med hjälp av en äggula-oljeblandning kan strängar bringas i form, och gör dem också mycket starkare.

Hemlagad äggula skampo

 • äggulor - 2 st.
 • filtrerat vatten - 2 teskedar;
 • orange eterisk olja - 3 droppar.
 • Slå i äggulorna i en separat skål.
 • Därefter tillsättes vatten till dem med eterisk olja. Blanda allt. Förresten, också essentiell olja av citron, tall eller gran.

Våt håret och, som om du gör en massage, gnugga den beredda massan i hårbotten i minst 3 minuter. Skölj sedan locken med vatten. Om så önskas kan shampooing slutföras genom att skölja med vatten, sura med antingen äppeläger eller nypressad citronsaft. Detta gör bara förfarandet effektivare.

Applicera hemlagad kosmetika baserad på äggulor, glöm inte att de bara får maximal nytta för håret med regelbunden användning. Applicera äggula maskerar 2-3 gånger i veckan i 1,5-2 månader. När det gäller schampo är det tillräckligt att använda det 3-4 gånger i månaden. Efter dessa rekommendationer kommer du att bli förvånad över de erhållna resultaten.

Äggula för hår (16 ansökningar)

För hundra år sedan fanns det ett uttalande att flätan är en indikator på kvinnlig skönhet. Och i dessa dagar hade nästan allt rättvist kött vackert hår: lång, tjock och silkeslen. Hur lyckades de göra det? Det var ju inte omnämnande av schampon, balsam eller balsam?

Svaret är uppenbart - naturliga produkter användes för att ta hand om damhår. Dessutom var dessa billigt improviserade medel, varav den mest populära var äggula. I allt högre grad vänder moderna skönheter till sina förfäders erfarenhet, och användningen av äggulan för hår är fortfarande relevant och populär.

Fördelarna med äggula och dess effekter på håret

Gul tjock vätska i ägget enligt dess naturliga syfte ger näring av embryot. Detta beror på det höga innehållet i äggulan av vitaminer och andra fördelaktiga ämnen.

Biokemisk komposition av äggula:

 • Neutrala fetter
 • kolhydrater
 • Aminosyror / oljesyra, ribonukleinsyra
 • lecitin
 • fosfolipider
 • Vitaminer / H, PP, D, E, A, beta-karoten, 8 vitaminer i grupp B
 • melatonin
 • Spårämnen / svavel, kalcium, magnesium, järn, klor, kalium, koppar, natrium, fosfor, zink, mangan, molybden, kobolt, krom, jod och andra

Som en livsmedelsprodukt har äggulan ett mycket högt energivärde, lätt smälts. Att äta dem i rimliga mängder bidrar till att normalisera aktiviteten hos nervsystemet, kardiovaskulära, immunsystem, stärka kroppens skyddande funktioner, bygga muskler, accelerera metabolismen.

De används för att tvätta huvudet, en kombination av olika masker som förbättrar hårets struktur, liksom för att gnugga kompositionen i hårsäckarna. Denna äggkomponent rensar inte bara hårtråden, vilket gör dem smidiga och glänsande. I större utsträckning tjänar det som ett hälsovårdmedel: närande, fuktgivande och stramande.

Använda äggula för att stärka och behandla hår

Komponenterna i äggulan har en föryngringseffekt för håret:

 1. Melatonin är byggare av nya celler.
 2. Vitaminer återvänder naturlig glans
 3. Lecitin stärker håret
 4. Mineraler är ansvariga för elasticitet, förhindrar håravfall och mjäll
 5. Fetter närmar och upprätthåller vätskebalans, så att de skyddas mot uttorkning
 6. Aminosyror, som är antioxidanter, aktiverar metaboliska processer

I hemmet är äggulan oumbärlig för behandling av torrt hår. Torra strängar blir sämre, blir sköra, tråkiga, benägna att prolapse. Samtidigt uppstår irritation av huvudets hud ofta: klåda, mjäll. För att återställa den förlorade naturliga balansen används en blandning av äggula, vitaminer, eteriska oljor och sur grädde.

Oljigt hår, tvärtom, behöver inte ytterligare smörjning, men de levererar till sina värdinna inga mindre problem. Sådana lockar hjälper också äggula massan. Hon torkar håret, tar bort överflödigt fett och levererar nödvändig näring. I detta fall berikas äggkomponenten med honung, citronsaft, avkok av medicinska örter.

Allmänna regler för beredning och användning av äggula blandningar

Det har redan nämnts att ägg och speciellt deras äggulor används i produktionen av schampon. Det är svårt att spåra kvaliteten och kvantiteten av ingrediensen i den inköpta produkten. Därför används äggkomponenten ofta i hemmamaskar. På grundval av detta utarbetas rengöringsämnen blandningar, som enligt recensioner, lyckas inte bara återvända hälsosamt till håret, men gör också strängar starkare och tjockare.

Yolk hårvårdsmaskar är populära av flera anledningar:

 • Lätt att förbereda
 • Ej dyra produkter används
 • Har inga kontraindikationer
 • Passar alla hårtyper
 • Behöver inte långvarig användning, är effekten märkbar efter flera procedurer.

Till exempel, om nyfärgat hår har förlorat sin styrka och glans, lägger de till äggulorna: blondiner - flytande honung, brunetter - olja av klyfta eller havtorn.

 • Det är inte nödvändigt att tvätta håret innan du applicerar masken, skinkan klarar av shampooens roll. Men de måste kammade så att produkten ligger jämnt på strängarna.
 • Applicera blandningen med händerna, sprida sig längs hela längden av hårtrådarna och massera det noggrant i hår- och hårbotten.
 • Då måste du täcka håret med plastfolie eller ha på sig ett duschlock och linda med en handduk eller en varm halsduk ovanpå.

Om håret är kort är det tillräckligt att hålla masken i en halvtimme, på långa trådar fördubblas kompositionens effekt, det vill säga att medlet lämnas i 50-60 minuter.

Eller berika ditt favoritschampo med äggkomponenten och lägg till det med direkt tvättning av huvudet en liten äggula piskad i skummet. Du kan göra utan schampo, en gång i veckan tvätta huvudet med färsk rå äggula.

Recept - 16 st.

Gurka schampon hemlagad

Sådana detergentblandningar gör det ganska bra med föroreningarna i håret. Förutom att tvätta strängarna, fyller sådana kompositioner håret, ger dem skydd.

Recept 1 "För att snabbt få smutsigt hår"

 • 2-3 äggulor
 • Buljongblomställningar (koner) hopp - en halv kopp
 • Cognac - 1 matsked

Separera äggulorna, slå. I beredningsprocessen lägger man till buljong och konjak till massan. Används för att tvätta håret en gång i veckan.

Recept 2 "För torrt hår"

 • Äggula - 2 st.
 • Broth medicinska örter (kamille eller nässla) - 100 g

Slå på äggulorna, i små portioner med konstant omrörning, tillsätt förkokt och kyldt örttekoko. Tvätta håret som ett vanligt schampo.

Recept 3 "För feta trådar"

 • Äggula massa av 3 ägg
 • Serum - 0,5 kopp
 • Camphoralkohol - några droppar

Tillsätt ingredienser i skummelskummet, blanda, applicera på håret med mjuka rörelser.

Recept 4 "Med tvål"

 • Äggula - 1 st.
 • Vatten - 100 gr.
 • Baby tvål - 25 gr.
 • Olivolja - en tesked

Grate tvål, häll kokande vatten och blanda. Låt svälla och helt lösa upp tvålflisen. Tillsätt äggula till den kylda tvålmassan.

Recept 5 "Traditionellt"

 • Yolks - 2 st.
 • Filtrerat vatten - 2 skedar
 • Essentiell olja (barrträd, frukt) - 2 droppar

Renat vatten och olja (en eller en blandning) tillsättes till de vispador och håret tvättas med denna komposition.

Masker för olika hårtyper

Masker för lockar benägna att fett

"Med citronsaft och ricinolja"
 • Äggula - 1 st.
 • Citron färsk juice - 1 sked
 • Castorolja - 1 sked

Blanda alla ingredienser och applicera på håret, var särskilt uppmärksam på rötterna. Maskens varaktighet är 30-40 minuter (beroende på hårets längd).

"Med peppar"
 • 1 äggula
 • Peppartinktur - 2 skedar
 • Castorolja - 1 sked

Komponenterna försiktigt och försiktigt blandas, appliceras på håret, höljas. Lämna i en halvtimme. Vid starkt brännande känsla måste kompositionen omedelbart tvättas av.

Om det finns inflammationer eller sår i hårbotten, använd inte alkoholhaltig peppartinktur, det är bättre att förbereda "peppar" olja. För att göra detta kräver en liten bit varm peppar utan frön en vecka i vegetabilisk olja (50 ml). I detta fall är tillsatsen av ricinolja inte nödvändig.

Masker för torrt försvagat hår

"Med honung och lök"
 • Äggula - 1
 • Flytande honung - 2 skedar
 • Medium lampa - 1

Skaka lökarna och blanda med honung, introducera gradvis skummelskumet. Sprid kompositionen över hela längden av hårtrådarna, gnid in i huden, lind huvudet med en film och en handduk.

"Med eteriska oljor"
 • 1-2 yolks
 • Eteriska oljor (blandning) - 2 skedar

Du kan ta den essentiella oljan av kardborre, persika, arnica, mandel, något värm dem och blanda med äggulorna. Applicera en sådan mask för hälsoändamål bör vara två gånger i veckan.

"Med gräddfil och citronskal"
 • 2 äggulor
 • 50 g fet grädde
 • Tesked krossad citronskal

Blanda äggulor med en jäst mjölkprodukt och tillsätt revet apelsin eller citronskal. Masken appliceras på hårbotten och fördelas jämnt över hela längden av strängarna.

Masker för tunna och delade ändar

"Med majonnäs"
 • Äggula - 2 st.
 • Majonnäs - 2 skedar

Råa äggulor gnuggar med majonnäs och lägger grus på håret. En sådan mask kommer inte bara att stärka krullarna utan också hjälpa till att bli av med mjäll.

"Med honung och henna"
 • Råolja - 1
 • Honung - matsked
 • Olivolja - matsked
 • Naturlig Henna - 1 sked
 • Vatten - 3-4 skedar

Om honung inte är flytande måste den först smälta i ett vattenbad. Blanda hennaen med vatten, så att du får en homogen massa med en konsistens som liknar tjock gräddfil. Alla komponenter: honung, henna, vegetabilisk olja och äggula blandas noggrant.

"Med en banan"
 • Yolks - 1-2 st.
 • Banan - 1 st.

Mala banan med en fin rivare eller mixer och blanda med äggula. Efter 2-3 applikationer blir håret märkbart starkare och blir mer voluminöst.

"Med aloejuice och tea tree oil"
 • 1 äggula
 • Aloe juice - 1 sked
 • Tea Tree Oil - 1 sked

Blanda alla ingredienser, förvärm oljan, applicera kompositionen för att torka håret, linda dem och vänta 30-40 minuter. Masken förstärker håret, stimulerar tillväxten.

Behandlingsmask "Med grönt te"

Denna blandning närmar och förstärker folliklarna, förhindrar håravfall, läker deras skador, gör krullarna mer elastiska och starka, återvänder glans.

För dess förberedelse kommer att behöva:

 • 1 äggula
 • grönt te - 1 påse

Om grönt te är löv, är det nödvändigt att slipa i pulver och ta 1 tesked. Eller häll innehållet i en dospåse i en skål och häll en äggula i samma skål, blanda allt grundligt, fördela i lock och linda dem.

Mask "äggula - olja"

En av de enklaste och samtidigt populära recepten.

För detta verktyg behövs endast 1 äggula och 1 sked olivolja (normal mat). Båda komponenterna blandas och appliceras på håret, försiktigt "combing" fingrar mellan strängar. Efter 40 minuter, tvätta av.

Maskins effektivitet är att oljan och äggulan maskerar varje hår med en tunn film som stramar mikroskåren på hårstrumporna och fungerar också som ett slags skydd mot effekterna av skadliga miljöfaktorer: ultraviolett strålning, frost, torr luft, damm och andra.

Fördelar, nackdelar, eventuell skada, kontraindikationer

Den positiva effekten av yolk på håret är uppenbart: styrkan återvänder till strängarna, de faller inte ut och växer snabbare, de ser hälsosamma ut och välskötta.

I ett försök att se vackert ut, är kvinnor ibland redo för desperata steg - kostsamma och extrema förfaranden. Att använda äggulor är ett överraskande enkelt, effektivt och viktigast, säkert sätt att göra håret mer attraktivt.

15 recept för de bästa hårmaskorna med äggula: vad är deras fördel och hur man använder dem?

Äggulan i ägget är en utmärkt behandling för alla typer av hår.

Det har länge använts av kvinnor, som är huvudkomponenterna i olika masker, som kan göra smala, tråkiga strängar till ett lyxigt, glänsande hår.

Vad är användningen?

Huvudfunktionen som utförs av äggulan för hår är att stärka, närma, ge strängarna en silkeslen stat. Gommen från ett nybrutet ägg kan bäst utföra dessa uppgifter.

Fördelen med äggula är att den är rik på olika fördelaktiga spårämnen och vitaminer.

Hur är det mer användbart än protein?

Man tror att äggulans ägg är bättre än protein. Det är lätt att bevisa, överväga vad som är en del av äggulan:

 • Vitamin A är perfekt för att eliminera alla typer av mjäll, det förstärker håret tydligt, vilket gör det mer livligt, silkeslen, mjuk och smidig. Förhindrar problemet med att dela hår
 • Pantotensyra i produkten i fråga ökar processen för att stimulera hårväxten. Detta uppnås genom normalisering av blodcirkulationen i hårbotten. Dessutom hindrar vitamin B5 hudens skalning, liksom utseendet på grått hår.
 • vitamin B12 och folsyra normaliserar blodkärlens arbete, eliminerar känslan av torrhet och klåda, förhindrar utseende seborré
 • Kolin stör hårförlusten. För personer som lider av skallighet är masker med äggulor i detta fall bästa möjliga sättet.
 • lecitin förhindrar nedfall
 • H-vitamin ger sken, volym, eliminerar seborré
 • kobolt, D-vitamin och järn accelererar processen med starkt hår;
 • kalium behövs för att behålla den önskade mängden fuktighet;
 • fosfor och magnesium förbättrar utseendet på trådarna, vilket gör dem skina och mjuka.

Vad mer är användbar äggula, så det fett - de förstärker håret, tar hand om torr hårbotten, fuktar den. Du kan lära dig mer om fördelarna med äggula och hela ägget i motsvarande artikel.

När det gäller protein kan det sägas att det finns praktiskt taget inga användbara ämnen i den. Den innehåller bara ett minimum jämfört med äggulan, innehållet av kalcium och folsyra, liksom andra vitaminer.

Tips! Protein är dock inte värdelöst. Den är lämplig för rättvis hår och fet hårbotten. Vi rekommenderar att du läser recepten för proteinbaserade masker.

Hur man använder äggmasker?

När man bestämmer sig för att börja använda masker med äggula, måste man rådfråga en specialist som hjälper till att bestämma vilken typ av hår som ska identifiera samtliga befintliga problem med dem, vilket kommer att behöva bli av med.

Effektiva sådana verktyg kommer endast att vara om du lyssnar på några råd och rekommendationer. Det är till exempel rekommenderat att tillämpa i sådana fall:

 • människor med torrt hår typ;
 • om strängarna är överdriven på grund av konstant användning av hårtorken och krullen;
 • håret var bortskämd efter frekvent färgning eller krökning;
 • sköra, splittrade strängar;
 • matt och tunt hår.

För att förhindra att håret smells av äggula efter proceduren rekommenderas att endast vätskeinnehåll används, efter att filmen har tagits bort från äggulan. Dessutom är det tillåtet att tillsätta olika eteriska oljor till masken.

Det är strängt förbjudet att använda masker baserade på kycklingögon för personer som lider av allergier. Om du inte är helt säker på om du har en intolerans mot denna produkt, ta ett allergitest: Smörj ett litet område på insidan av din handled i 20 minuter. Efter denna tid tvättas massan av med varmt vatten och huden övervakas för eventuella ändringar.

Fara! I händelse av en brännande känsla, klåda, även en liten rodnad på huden, utseendet på fläckar, blir det klart att denna typ av kosmetika är kontraindicerad för dig.

För oljigt hår används sådana masker endast i kombination med torkningskomponenter. Detta är till exempel citronsaft.

När du bestämmer dig för att göra en mask hemma, måste du komma ihåg att rågelpanna kan blandas med andra komponenter, vars temperatur inte överstiger 65-70 grader. Det är med dessa indikatorer att äggulan koagulerar. Därför ska värmekomponenter för masker se till att de inte överhettas.

Den optimala temperaturen för den färdiga kosmetiska produkten är 50 ° C. Denna indikator är den mest bekväma för hårbotten. I händelse av att äggulan har kokats i bulk kan masken kastas bort, eftersom äggets ägg kommer att läckas dåligt från huvudet och göra det svårt att kamma.

Innan du förbereder en mask, se till att det inte får protein. För att göra detta, skölja försiktigt skinkan. Detta kan ske genom att försiktigt bryta skalet i ungefär två lika delar och överföra massan från en del till en annan.

Gör det över diskbänken eller disken! Du kommer att se att proteinet staplas i en behållare, men äggulan förblir.

Du kan också använda en tom plastflaska. Genom att suga sin äggula inuti, kommer den att skilja sig från proteinet.

Vid användning av hemlagade ägg kommer effekten av förfarandena att vara mycket högre än användningen av butiksprodukter. Detta förklaras av det faktum att fjäderfä matas bättre, så dess ägg är rika på olika vitaminer och fördelaktiga ämnen.

Det är också önskvärt att äggen var färskt - rivit inte mer än 7 dagar sedan.

Tips! För beredning av kosmetiska hårvårdsprodukter är alla typer av ägg lämpliga: kyckling, vaktel, anka och andra.

Applicera den färdiga massan ska vara på torra, smutsiga trådar. Massage rörelser, gradvis massa gnidas in i rötterna, och sedan appliceras längs hela längden. För detta är det mest lämpligt att använda kammen.

Om strängarna är starkt mejslad, döljer du noggrant in i håret efter att ha gnid massan i rötterna. Det kommer att fungera som ett utmärkt botemedel.

För att förbättra läkningseffekten kan du dölja ditt hår i en plastpåse som måste vikas i en varm handduk ovanpå.

Den optimala tiden under vilken du behöver hålla verktyget på huvudet - 1-2 timmar. I vissa fall lämnas det över natten. Allt beror på maskins extra komponenter.

Om bland de ytterligare ingredienserna är brandy, peppar, kanel, ingefära eller senap, är den tillåtna tiden för att hitta masken på huvudet 25 minuter. Annars kan brännskador uppträda.

Det är möjligt att tvätta av massan från huvudet endast med varmt vatten, annars kommer äggulan att koka direkt på den och gula klumpar kommer att uppstå, vilket blir mycket svårt att kamma ut. Om äggulan är krökt på håret, måste du applicera en balsambalsam på dem och tvätta den med en beredd lösning av 1 matsked vinäger och 1 liter rent vatten.

Efter avslutad procedur tillåts schampon inte att appliceras, eftersom äggulan och så väl rengör håret.

Äggsmaskar kan användas nästan varje dag endast om de inte har några irriterande komponenter (senap, brandy och andra). Du kan se ändringarna åtminstone efter 4 procedurer.

recept

Att förbereda en mask med äggula är mycket enkel hemma. Det viktigaste är att välja receptet som passar din hårtyp eller eliminera det befintliga problemet.

För normalt hår

Hett med peppar och konjak

För normalt hår, en mask som närmar dem, ökar tillväxten och reparationer skadade trådar är lämpliga. Som ingredienser behöver du:

 • äggula - 1 stycke;
 • citronsaft - 1 msk. l.
 • cognac eller vodka - 1 msk. l.
 • markerad rödpeppar - 1 tsk;
 • burdock olja - 1 msk. l.
 • Aloe juice - 1 msk. l.

Alla komponenter att ansluta, distribuera med en kam till tipsen. Täck med ett paket, linda i en handduk och låt i 40 minuter. Skölj utan schampo.

Förfarandet upprepas i 4 veckor inte mer än 4 gånger.

Honung Mejeri

För den vanliga typen är ett annat recept också lämpligt, vilket gör dem starka, ömma och glänsande. Behöver ta:

 • äggula - 1 stycke;
 • honung - 2 msk. l.
 • mjölk - ett halvt glas;
 • jäst - 10 g

Värm mjölken till en temperatur av 25-30 grader, tillsätt honung till det och späd jästen i den resulterande vätskan. När de kommer lägger till förblandad äggula.

Applicera på tipsen. Huvudet kan inte täcka. Håll i en halvtimme. Det är tillåtet att upprepa 3 gånger i veckan i 4 veckor.

Detta är bara en av många ägg- och honungsmaskar - den mest användbara blandningen för hår. Vi rekommenderar att du läser andra recept.

För torrt hår

Med olivolja och lera

Återuppliva torra strängar benägna att brytas, lämpliga medel framställda av följande komponenter:

 • äggula - 1 stycke;
 • vit lera - 2-3 msk. l.
 • olivolja - 1 msk. l.

Alla blandas och appliceras från rot till spets i en timme, efter att ha täckt huvudet med plastfolie och lindats med en varm scarf.

Tvätta av med shampoo.

Det är bättre att upprepa sådana åtgärder en gång inom 6-8 veckor.

Med äppelsås

Återställ de torra trådarna, mätta dem med den nödvändiga mängden fukt, en sådan mask, för att förbereda som måste blandas:

 • äggula - 2 stycken;
 • massa av äpple eller banan - 2-3 msk. l.
 • druvfröolja - 2 msk. l.

Applicera på strängar. Wrap i en timme, skölj.

Upprepa 2 gånger i veckan en månad.

Med honung och te

För torra och tunna trådar är en mask tillverkad av sådana komponenter lämplig:

 • äggula - 1 stycke;
 • honung - 2 msk. l.
 • grönt bryggt te - 4-5 st. l..

Gnid, sätt på ett duschlock, linda och lämna i en halvtimme.

Det är lämpligt att upprepa minst en gång i veckan i minst en månad.

För oljigt hår

Följande masker är lämpliga för att minska fett och talg.

Med ättika

För fetttypen kommer följande åtgärd att göra:

 • äggula - 1 stycke;
 • svart lera - 1 msk. l.
 • äppelcidervinäger - 2 msk. l.

Blanda bra och applicera på trådar.

Låt på i 30-40 minuter och skölj med varmt vatten.

Upprepa inte mer än en gång inom 2 månader.

Med senap

I närvaro av fet hår används ett annat medel, vilket kan beredas tack vare sådana komponenter:

 • äggula - 1 stycke;
 • senapspulver - 1-2 msk. l.
 • Havtornsjuice - 3-5 st. l.
 • vatten - så att massan inte är väldigt flytande.

Gnid bara in i rötterna, täcka med påse och handduk. Förvaras inte mer än 10-15 minuter. Tvätta av med schampo.

Upprepa inte mer än 1 gång per vecka 1-1,5 månader.

Var uppmärksam! Innan du använder maskerar med senap, rekommenderar vi att du gör ett test för allergier.

mjäll

Kockolja

Följande recept hjälper till att eliminera mjäll (torr och fet), klåda och överflöd. mix:

 • äggula - 2 stycken;
 • burdock olja - 1 msk. l.
 • citronsaft - 1 msk. l.
 • tea tree oil - 4 droppar.

Gnid försiktigt blandningen i huden, sätt ett duschlock på huvudet och linda det i något varmt.

Lämna en timme.

Applicera 2 gånger i veckan under månaden.

Honung och apelsin

Det kommer att bidra till att eliminera mjäll, förhindra håravfall, stärka hår och bidrar också till deras snabbare tillväxtmask, som består av:

 • äggula - 2 stycken;
 • honung - 2 msk. l.
 • vodka - 3-4 msk. l.
 • orange - 1 bit;
 • jojobaolja - 1 msk. l.

Först av allt måste du skära en apelsin och pressa juice ut ur det. Värm den filtrerade vätskan till en temperatur av 35 grader. Blanda sedan honung och vodka in i den.

I en separat skål, kombinera smör och äggulor, lägg sedan till andra ingredienser. Blanda väl. Applicera och skölj endast en timme.

Det är bättre att upprepa sådana åtgärder en gång i veckan i 1 eller 1,5 månader.

Med citron

Mask med citron och kycklingägg är ett fantastiskt botemedel mot mjäll, torr hud och klåda.

Dessutom blir strängarna mer voluminösa, mjuka, lydiga och silkeslen. För att förbereda detta underbara verktyg måste du blanda:

 • äggula - 2 stycken;
 • citronsaft - 3-5 msk. l.
 • burk eller olivolja - 1 msk. l.

Gnid försiktigt in i huden och fördela över hela längden. Att samla hår och täcka dem med plast. Top wrap med en handduk. Håll i en halvtimme. Tvätta av med varmt vatten.

Du kan se resultatet efter några få procedurer, men genom att upprepa denna mask 2 gånger i veckan i minst 6 veckor, kommer du att uppnå ett riktigt högkvalitativt resultat.

Från att falla ut

Med skridskoåkning

Denna äggmask är lämplig om det finns problem med svår håravfall. Vid tillämpning av denna metod förstärktes rötterna avsevärt. Du kan läsa mer i artikeln om masker med ägg och brandy.

För detta recept behöver du:

 • 1-2 yolks;
 • Cognac - 2 msk. l.
 • ricinolja - 1 msk. l.

Blanda alla komponenter och applicera en massa med massagebevegelser i hårbotten, täck med en påse och linda med en varm handduk.

För att hålla 30-35 minuter. Förfarandet bör upprepas 1 gång per vecka under månaden.

Tips! Det är bättre att använda en högkvalitativ alkoholhaltig dryck, eftersom det kommer att ge fler fördelar och kommer inte att orsaka en allvarlig brännskada på huden på huvudet.

Med kefir

Perfekt hjälp från baldness ett sådant verktyg:

 • äggula - 2 stycken;
 • kefir - ett halvt glas.

Blanda komponenter, gnugga in i rötterna och fördela över alla trådar.

För att bibehålla 40-60 minuter, inslaget med en varm handduk.

Tvätta av med schampo vatten. Upprepa en gång i veckan i 2 månader.

healing

För att återställa skadat hår, för att få dem att leva och skina igen behöver du:

 • äggula - 2 stycken;
 • Malt naturligt kaffe - 1 msk. l.
 • Cognac - 2 msk. l.

Sprid över hela håret. Skydda med en papperspåse och linda ihop med en varm trasa. Lämna i 60 minuter.

Det är nödvändigt att göra denna procedur en gång i veckan i minst en månad.

Det här verktyget förbättrar inte bara strängarnas tillstånd, men ger dem också en trevlig kaffeskade och arom, som många människor.

Varning! Denna mask är endast lämplig för ägare av mörkt hår.

firming

Det är möjligt att stärka håret tack vare en sådan mask, vilket kommer att behöva lite mer tid att skapa.

 • äggula - 1 stycke;
 • honung - 3-5 msk. l.
 • aloe juice - 2 msk. l.
 • vitlök - 1 kryddnejlika.

Blanda aloejuice, vitlök och honung och kyla över natten. Låt värme och blanda 1 matsked av den resulterande massan med äggula i en behållare innan du tvätter huvudet.

Gnid in i huvudet, linda och låt i 20 minuter. Skölj med varmt vatten flera gånger. Var noga med att använda schampo. Upprepa minst en månad en gång i veckan.

Tillväxtökning

Stimulera hårväxt kan en sådan mask:

 • äggula - 1 stycke;
 • senap - 1 msk. l.
 • vatten - 2-3 msk. l.
 • olivolja - 3-5 msk. l.

Applicera endast på hårrötterna i högst 10-15 minuter. Tvätta av med schampo vatten flera gånger.

Upprepa 1 gång per vecka i 1 månad.

Användbar video

Vi erbjuder dig att läsa videon om beredning och applicering av masker från äggula.

slutsats

Äggula är en utmärkt hårvårdsprodukt som, om den används korrekt och korrekt, kommer att hjälpa till att bli av med ett stort antal hårproblem och förhindra att de återkommer.Nästa Artikel
Senapsmjölk