15 recept för de bästa hårmaskorna med äggula: vad är deras fördel och hur man använder dem?


Äggulan i ägget är en utmärkt behandling för alla typer av hår.

Det har länge använts av kvinnor, som är huvudkomponenterna i olika masker, som kan göra smala, tråkiga strängar till ett lyxigt, glänsande hår.

Vad är användningen?

Huvudfunktionen som utförs av äggulan för hår är att stärka, närma, ge strängarna en silkeslen stat. Gommen från ett nybrutet ägg kan bäst utföra dessa uppgifter.

Fördelen med äggula är att den är rik på olika fördelaktiga spårämnen och vitaminer.

Hur är det mer användbart än protein?

Man tror att äggulans ägg är bättre än protein. Det är lätt att bevisa, överväga vad som är en del av äggulan:

 • Vitamin A är perfekt för att eliminera alla typer av mjäll, det förstärker håret tydligt, vilket gör det mer livligt, silkeslen, mjuk och smidig. Förhindrar problemet med att dela hår
 • Pantotensyra i produkten i fråga ökar processen för att stimulera hårväxten. Detta uppnås genom normalisering av blodcirkulationen i hårbotten. Dessutom hindrar vitamin B5 hudens skalning, liksom utseendet på grått hår.
 • vitamin B12 och folsyra normaliserar blodkärlens arbete, eliminerar känslan av torrhet och klåda, förhindrar utseende seborré
 • Kolin stör hårförlusten. För personer som lider av skallighet är masker med äggulor i detta fall bästa möjliga sättet.
 • lecitin förhindrar nedfall
 • H-vitamin ger sken, volym, eliminerar seborré
 • kobolt, D-vitamin och järn accelererar processen med starkt hår;
 • kalium behövs för att behålla den önskade mängden fuktighet;
 • fosfor och magnesium förbättrar utseendet på trådarna, vilket gör dem skina och mjuka.

Vad mer är användbar äggula, så det fett - de förstärker håret, tar hand om torr hårbotten, fuktar den. Du kan lära dig mer om fördelarna med äggula och hela ägget i motsvarande artikel.

När det gäller protein kan det sägas att det finns praktiskt taget inga användbara ämnen i den. Den innehåller bara ett minimum jämfört med äggulan, innehållet av kalcium och folsyra, liksom andra vitaminer.

Tips! Protein är dock inte värdelöst. Den är lämplig för rättvis hår och fet hårbotten. Vi rekommenderar att du läser recepten för proteinbaserade masker.

Hur man använder äggmasker?

När man bestämmer sig för att börja använda masker med äggula, måste man rådfråga en specialist som hjälper till att bestämma vilken typ av hår som ska identifiera samtliga befintliga problem med dem, vilket kommer att behöva bli av med.

Effektiva sådana verktyg kommer endast att vara om du lyssnar på några råd och rekommendationer. Det är till exempel rekommenderat att tillämpa i sådana fall:

 • människor med torrt hår typ;
 • om strängarna är överdriven på grund av konstant användning av hårtorken och krullen;
 • håret var bortskämd efter frekvent färgning eller krökning;
 • sköra, splittrade strängar;
 • matt och tunt hår.

För att förhindra att håret smells av äggula efter proceduren rekommenderas att endast vätskeinnehåll används, efter att filmen har tagits bort från äggulan. Dessutom är det tillåtet att tillsätta olika eteriska oljor till masken.

Det är strängt förbjudet att använda masker baserade på kycklingögon för personer som lider av allergier. Om du inte är helt säker på om du har en intolerans mot denna produkt, ta ett allergitest: Smörj ett litet område på insidan av din handled i 20 minuter. Efter denna tid tvättas massan av med varmt vatten och huden övervakas för eventuella ändringar.

Fara! I händelse av en brännande känsla, klåda, även en liten rodnad på huden, utseendet på fläckar, blir det klart att denna typ av kosmetika är kontraindicerad för dig.

För oljigt hår används sådana masker endast i kombination med torkningskomponenter. Detta är till exempel citronsaft.

När du bestämmer dig för att göra en mask hemma, måste du komma ihåg att rågelpanna kan blandas med andra komponenter, vars temperatur inte överstiger 65-70 grader. Det är med dessa indikatorer att äggulan koagulerar. Därför ska värmekomponenter för masker se till att de inte överhettas.

Den optimala temperaturen för den färdiga kosmetiska produkten är 50 ° C. Denna indikator är den mest bekväma för hårbotten. I händelse av att äggulan har kokats i bulk kan masken kastas bort, eftersom äggets ägg kommer att läckas dåligt från huvudet och göra det svårt att kamma.

Innan du förbereder en mask, se till att det inte får protein. För att göra detta, skölja försiktigt skinkan. Detta kan ske genom att försiktigt bryta skalet i ungefär två lika delar och överföra massan från en del till en annan.

Gör det över diskbänken eller disken! Du kommer att se att proteinet staplas i en behållare, men äggulan förblir.

Du kan också använda en tom plastflaska. Genom att suga sin äggula inuti, kommer den att skilja sig från proteinet.

Vid användning av hemlagade ägg kommer effekten av förfarandena att vara mycket högre än användningen av butiksprodukter. Detta förklaras av det faktum att fjäderfä matas bättre, så dess ägg är rika på olika vitaminer och fördelaktiga ämnen.

Det är också önskvärt att äggen var färskt - rivit inte mer än 7 dagar sedan.

Tips! För beredning av kosmetiska hårvårdsprodukter är alla typer av ägg lämpliga: kyckling, vaktel, anka och andra.

Applicera den färdiga massan ska vara på torra, smutsiga trådar. Massage rörelser, gradvis massa gnidas in i rötterna, och sedan appliceras längs hela längden. För detta är det mest lämpligt att använda kammen.

Om strängarna är starkt mejslad, döljer du noggrant in i håret efter att ha gnid massan i rötterna. Det kommer att fungera som ett utmärkt botemedel.

För att förbättra läkningseffekten kan du dölja ditt hår i en plastpåse som måste vikas i en varm handduk ovanpå.

Den optimala tiden under vilken du behöver hålla verktyget på huvudet - 1-2 timmar. I vissa fall lämnas det över natten. Allt beror på maskins extra komponenter.

Om bland de ytterligare ingredienserna är brandy, peppar, kanel, ingefära eller senap, är den tillåtna tiden för att hitta masken på huvudet 25 minuter. Annars kan brännskador uppträda.

Det är möjligt att tvätta av massan från huvudet endast med varmt vatten, annars kommer äggulan att koka direkt på den och gula klumpar kommer att uppstå, vilket blir mycket svårt att kamma ut. Om äggulan är krökt på håret, måste du applicera en balsambalsam på dem och tvätta den med en beredd lösning av 1 matsked vinäger och 1 liter rent vatten.

Efter avslutad procedur tillåts schampon inte att appliceras, eftersom äggulan och så väl rengör håret.

Äggsmaskar kan användas nästan varje dag endast om de inte har några irriterande komponenter (senap, brandy och andra). Du kan se ändringarna åtminstone efter 4 procedurer.

recept

Att förbereda en mask med äggula är mycket enkel hemma. Det viktigaste är att välja receptet som passar din hårtyp eller eliminera det befintliga problemet.

För normalt hår

Hett med peppar och konjak

För normalt hår, en mask som närmar dem, ökar tillväxten och reparationer skadade trådar är lämpliga. Som ingredienser behöver du:

 • äggula - 1 stycke;
 • citronsaft - 1 msk. l.
 • cognac eller vodka - 1 msk. l.
 • markerad rödpeppar - 1 tsk;
 • burdock olja - 1 msk. l.
 • Aloe juice - 1 msk. l.

Alla komponenter att ansluta, distribuera med en kam till tipsen. Täck med ett paket, linda i en handduk och låt i 40 minuter. Skölj utan schampo.

Förfarandet upprepas i 4 veckor inte mer än 4 gånger.

Honung Mejeri

För den vanliga typen är ett annat recept också lämpligt, vilket gör dem starka, ömma och glänsande. Behöver ta:

 • äggula - 1 stycke;
 • honung - 2 msk. l.
 • mjölk - ett halvt glas;
 • jäst - 10 g

Värm mjölken till en temperatur av 25-30 grader, tillsätt honung till det och späd jästen i den resulterande vätskan. När de kommer lägger till förblandad äggula.

Applicera på tipsen. Huvudet kan inte täcka. Håll i en halvtimme. Det är tillåtet att upprepa 3 gånger i veckan i 4 veckor.

Detta är bara en av många ägg- och honungsmaskar - den mest användbara blandningen för hår. Vi rekommenderar att du läser andra recept.

För torrt hår

Med olivolja och lera

Återuppliva torra strängar benägna att brytas, lämpliga medel framställda av följande komponenter:

 • äggula - 1 stycke;
 • vit lera - 2-3 msk. l.
 • olivolja - 1 msk. l.

Alla blandas och appliceras från rot till spets i en timme, efter att ha täckt huvudet med plastfolie och lindats med en varm scarf.

Tvätta av med shampoo.

Det är bättre att upprepa sådana åtgärder en gång inom 6-8 veckor.

Med äppelsås

Återställ de torra trådarna, mätta dem med den nödvändiga mängden fukt, en sådan mask, för att förbereda som måste blandas:

 • äggula - 2 stycken;
 • massa av äpple eller banan - 2-3 msk. l.
 • druvfröolja - 2 msk. l.

Applicera på strängar. Wrap i en timme, skölj.

Upprepa 2 gånger i veckan en månad.

Med honung och te

För torra och tunna trådar är en mask tillverkad av sådana komponenter lämplig:

 • äggula - 1 stycke;
 • honung - 2 msk. l.
 • grönt bryggt te - 4-5 st. l..

Gnid, sätt på ett duschlock, linda och lämna i en halvtimme.

Det är lämpligt att upprepa minst en gång i veckan i minst en månad.

För oljigt hår

Följande masker är lämpliga för att minska fett och talg.

Med ättika

För fetttypen kommer följande åtgärd att göra:

 • äggula - 1 stycke;
 • svart lera - 1 msk. l.
 • äppelcidervinäger - 2 msk. l.

Blanda bra och applicera på trådar.

Låt på i 30-40 minuter och skölj med varmt vatten.

Upprepa inte mer än en gång inom 2 månader.

Med senap

I närvaro av fet hår används ett annat medel, vilket kan beredas tack vare sådana komponenter:

 • äggula - 1 stycke;
 • senapspulver - 1-2 msk. l.
 • Havtornsjuice - 3-5 st. l.
 • vatten - så att massan inte är väldigt flytande.

Gnid bara in i rötterna, täcka med påse och handduk. Förvaras inte mer än 10-15 minuter. Tvätta av med schampo.

Upprepa inte mer än 1 gång per vecka 1-1,5 månader.

Var uppmärksam! Innan du använder maskerar med senap, rekommenderar vi att du gör ett test för allergier.

mjäll

Kockolja

Följande recept hjälper till att eliminera mjäll (torr och fet), klåda och överflöd. mix:

 • äggula - 2 stycken;
 • burdock olja - 1 msk. l.
 • citronsaft - 1 msk. l.
 • tea tree oil - 4 droppar.

Gnid försiktigt blandningen i huden, sätt ett duschlock på huvudet och linda det i något varmt.

Lämna en timme.

Applicera 2 gånger i veckan under månaden.

Honung och apelsin

Det kommer att bidra till att eliminera mjäll, förhindra håravfall, stärka hår och bidrar också till deras snabbare tillväxtmask, som består av:

 • äggula - 2 stycken;
 • honung - 2 msk. l.
 • vodka - 3-4 msk. l.
 • orange - 1 bit;
 • jojobaolja - 1 msk. l.

Först av allt måste du skära en apelsin och pressa juice ut ur det. Värm den filtrerade vätskan till en temperatur av 35 grader. Blanda sedan honung och vodka in i den.

I en separat skål, kombinera smör och äggulor, lägg sedan till andra ingredienser. Blanda väl. Applicera och skölj endast en timme.

Det är bättre att upprepa sådana åtgärder en gång i veckan i 1 eller 1,5 månader.

Med citron

Mask med citron och kycklingägg är ett fantastiskt botemedel mot mjäll, torr hud och klåda.

Dessutom blir strängarna mer voluminösa, mjuka, lydiga och silkeslen. För att förbereda detta underbara verktyg måste du blanda:

 • äggula - 2 stycken;
 • citronsaft - 3-5 msk. l.
 • burk eller olivolja - 1 msk. l.

Gnid försiktigt in i huden och fördela över hela längden. Att samla hår och täcka dem med plast. Top wrap med en handduk. Håll i en halvtimme. Tvätta av med varmt vatten.

Du kan se resultatet efter några få procedurer, men genom att upprepa denna mask 2 gånger i veckan i minst 6 veckor, kommer du att uppnå ett riktigt högkvalitativt resultat.

Från att falla ut

Med skridskoåkning

Denna äggmask är lämplig om det finns problem med svår håravfall. Vid tillämpning av denna metod förstärktes rötterna avsevärt. Du kan läsa mer i artikeln om masker med ägg och brandy.

För detta recept behöver du:

 • 1-2 yolks;
 • Cognac - 2 msk. l.
 • ricinolja - 1 msk. l.

Blanda alla komponenter och applicera en massa med massagebevegelser i hårbotten, täck med en påse och linda med en varm handduk.

För att hålla 30-35 minuter. Förfarandet bör upprepas 1 gång per vecka under månaden.

Tips! Det är bättre att använda en högkvalitativ alkoholhaltig dryck, eftersom det kommer att ge fler fördelar och kommer inte att orsaka en allvarlig brännskada på huden på huvudet.

Med kefir

Perfekt hjälp från baldness ett sådant verktyg:

 • äggula - 2 stycken;
 • kefir - ett halvt glas.

Blanda komponenter, gnugga in i rötterna och fördela över alla trådar.

För att bibehålla 40-60 minuter, inslaget med en varm handduk.

Tvätta av med schampo vatten. Upprepa en gång i veckan i 2 månader.

healing

För att återställa skadat hår, för att få dem att leva och skina igen behöver du:

 • äggula - 2 stycken;
 • Malt naturligt kaffe - 1 msk. l.
 • Cognac - 2 msk. l.

Sprid över hela håret. Skydda med en papperspåse och linda ihop med en varm trasa. Lämna i 60 minuter.

Det är nödvändigt att göra denna procedur en gång i veckan i minst en månad.

Det här verktyget förbättrar inte bara strängarnas tillstånd, men ger dem också en trevlig kaffeskade och arom, som många människor.

Varning! Denna mask är endast lämplig för ägare av mörkt hår.

firming

Det är möjligt att stärka håret tack vare en sådan mask, vilket kommer att behöva lite mer tid att skapa.

 • äggula - 1 stycke;
 • honung - 3-5 msk. l.
 • aloe juice - 2 msk. l.
 • vitlök - 1 kryddnejlika.

Blanda aloejuice, vitlök och honung och kyla över natten. Låt värme och blanda 1 matsked av den resulterande massan med äggula i en behållare innan du tvätter huvudet.

Gnid in i huvudet, linda och låt i 20 minuter. Skölj med varmt vatten flera gånger. Var noga med att använda schampo. Upprepa minst en månad en gång i veckan.

Tillväxtökning

Stimulera hårväxt kan en sådan mask:

 • äggula - 1 stycke;
 • senap - 1 msk. l.
 • vatten - 2-3 msk. l.
 • olivolja - 3-5 msk. l.

Applicera endast på hårrötterna i högst 10-15 minuter. Tvätta av med schampo vatten flera gånger.

Upprepa 1 gång per vecka i 1 månad.

Användbar video

Vi erbjuder dig att läsa videon om beredning och applicering av masker från äggula.

slutsats

Äggula är en utmärkt hårvårdsprodukt som, om den används korrekt och korrekt, kommer att hjälpa till att bli av med ett stort antal hårproblem och förhindra att de återkommer.

Användningen av masker med äggula för hår

Kyckling äggula är ett lagerhus av vitaminer. Dess användning är fördelaktig inte bara när den används i mat, men också i kosmetikens sammansättning. Ögonen för hårtillväxt när de faller ut, slöhet, bräcklighet blir ett universellt sätt som kommer att återuppliva husets hår, utan dyra salongprocedurer och inköpta produkter. Bevis på detta - många recensioner. Det är bara nödvändigt att noggrant överväga receptet på en eller annan hemlagad mask, förbereda allt enligt instruktionerna.

Sammansättningen av äggula

Produkten är en av de viktigaste källorna till lakrits, som är ansvarig för att bygga kroppens celler. Fördelen med strängar är att de blir mer täta, fjädrande och starka.

1. Vitamin A eller Retinol. Detta ämne är inblandat i cellulär metabolism och ger inte bara glans och styrka, men också hårets vitalitet. Det är anledningen till att den senare får en normal mängd vitamin A, blir blank och levande och hårbotten blir av med mjäll och både torr och oljig.

2. Vitamin B5 eller Pantotensyra. Huvudfunktionen är att stimulera blodcirkulationen, vilket i sin tur förhindrar håravfall och främjar tillväxten. Det normala intaget av ämnen bidrar till att undvika tidigt grått hår, gör den naturliga färgen på strängarna mer mättad och eliminerar dermatologiska manifestationer i hårbotten.

3. Vitamin B12 eller cyancolambin. Detta är en fullständig deltagare i blodbildning, liksom ett sätt att eliminera seborré och lindra klåda och hudirritation.

4. Cholin. Lyssnar framgångsrikt, förhindrar håravfall och bevarar nervceller.

5. Biotin. Ett annat namn på ämnet är skönhetsvitaminen. Rengöring mjäll från huvudet, det ger extra volym till håret och fyller det med glans.

6. Spårämnen, såsom järn och kobolt, accelererar tillväxten.

7. Kalium har förmåga att behålla vatten, vilket ger normal fuktbalans i håret och hårbotten.

Indikationer för användning av äggula masker

Sådana verktyg kommer att gynna hemma om dina strängar är svaga, skadade, sköra, tråkiga. En annan indikation är mjäll av någon typ. Även maskering med äggula är effektiv när hårsäckarna inte är tillräckligt starka.

Orsaken till sådana problem kan vara mekanisk skada på krulljärn, strykning och andra värmeanordningar, brist på vitaminer och spårämnen under graviditeten, efter förlossning, under amning, i en stressig situation, frostskydd, vind, sol, torr luft i en lägenhet på vintern.

Yolk på håret och hårbotten kan inte appliceras om det finns en individuell intolerans, en allergisk reaktion på produkten. Om epidermis är irriterad kan du bara förvärra situationen. Använd därför först en liten äggula på armbågens kant och vänta ungefär en timme. Om rodnad eller klåda inte observeras - använd gärna recepten för att tillverka en hemlagad mask för ett vackert och friskt hår.

De särskilda egenskaperna hos kycklingäggägg kan störa absorption och exponering om hårtypen är fet. Innan du använder masken hemma, tillsätt lite citronsaft till det - det här är ett torkmedel, det normaliserar fettbalansen.

En mask baserad på äggulor kommer att vara verkligt effektiv och bekväm om den är ordentligt förberedd. För det första är det viktigt att försiktigt skilja produkten från proteinerna. Faktum är att de senare, när de tvättas under inverkan av varmt vatten, koagulerar, partiklarna fastnar i håret, det är mycket svårt att tvätta och kamma dem.

Hemmasker kan inte förberedas för framtiden - bara omedelbart före användning. Applicera dem under en kort tid: Håll bara blandningen på strängarna från 15 till 40 minuter. Annars torkar äggula och tvättar det efter det är svårt.

Fördelarna med masken kommer att bli mycket större om du värmer håret med ett duschlock och en tjock badhandduk. Under sådana förhållanden stärks hårsäckarna, tillväxten växer, mjäll försvinner.

Recept masker med äggula

Vi presenterar till din uppmärksamhet en översyn av de mest populära och effektiva, enligt användarrecensioner, innebär att kycklingäggblomma ingår. Efter recepten kan du vitalisera torrt hår, bibehålla normalt tillstånd, bli av med mjäll och stimulera tillväxt utan att lämna ditt hem.

1. Lök-äggula mask med honung för normalt hår.

Ett par matskedar honung bör sättas till ett halvvätsket tillstånd i ett vattenbad. Det är omöjligt att överhettas, annars bildas cancerframkallande ämnen i den. Separera äggula, slog det med en gaffel och blanda med honung. Lägg till fint riven lök - ungefär en matsked. Blanda, sätt på håret och håll kvar i en kvarts timme. Det är önskvärt att tvätta av en sådan mask med schampo för att avlägsna löklukten.

2. Cognac mask med äggula.

Cognac är ett verktyg som förtjänar god feedback när den används i sammansättningen av masker för hår. Efter denna procedur förvärvar strängarna glans, deras tillväxt aktiveras också.

Två äggulor piskas lätt och blandas med ett par skedar av bra brandy och rent vatten. Applicera på trådar, håll i ca 20 minuter, skölj sedan.

3. Yoghurtmask.

Mejeriprodukter - ett utmärkt tillskott till masken för glanshår med äggulor. Gräddfil, kefir eller yoghurt ger styrka och skönhet inte värre än till exempel burdockolja.

Ta två äggulor, piska dem med yoghurt med låg fetthalt (ca 100 gram), tillsätt lite orange eller citronskal och applicera på trådar och hårbotten. Värm upp håret med polyeten och en handduk i 20 minuter, skölj sedan.

Denna växt har bakteriedödande, lugnande egenskaper, förhindrar håravfall, den är tillgänglig hemma. Blanda en matsked juice med ett te av flytande, lite uppvärmd honung, tillsätt en äggula. Håll på huvudet i en kvart i timmen.

Det bör sägas om receptmaskorna för torrt hår. Gommen och naturliga oljor som används i dessa blandningar kan återuppliva strängar, behålla fukt i cellerna och öka tillväxten. Efter en regelbunden användning av håret ser flera ordningsorden mer effektivt ut.

5. äggula burdock mask.

Ta ett par msk burdock olja och arnica olja, blanda dem med äggula och applicera på torrt hår. Appliceringstid - 30-40 minuter under en varm handduk. Torka försiktigt av trådar med schampo.

6. Kombinerad oljemask.

En särskild roll i återupplivandet av torrt hår är olivolja. Recept med sitt deltagande, som kan användas hemma, det finns många. Det viktigaste - att välja en bra produkt av den första spinnan i en flaska mörkt glas.

Blanda ett par stora skedar med ricinus och olivolja, värm massan i ett vattenbad till ett varmt men inte varmt tillstånd och rör sedan om en lite slagen äggula. Applicera på hår, sätt på en plastlock, linda ett huvud med en varm handduk. För att göra masken mer aktiv, rekommenderas att använda en hårtork cirka en gång var 10: e minut. Efter 40 minuter tvättas blandningen av med schampo.

7. Honey burdock mask.

Ibland behöver du omedelbart fixa några problem i hårets huvud. Om håravfall kombineras med torrhet, bör naturlig honung läggas till burdockolja och äggula. Efter flera användningar av detta recept kommer situationen att förändras till det bättre. Ta en lika stor mängd (1-2 matskedar) av burdockolja och honung, värme, blanda med äggula. Applicera på håret i en halvtimme och tvätta den. Som regel krävs att en hårmask används och om trådarna och hårbotten är för oljiga i typ. Gommen och andra naturliga ingredienser i detta fall kommer att bidra till tillväxt, förhindra spridning.

8. Mask med eteriska oljor.

Blanda 50 ml cognac, ett par äggulor, juice, pressad från en halv citron, några droppar enbär och mintestrar. Sprid den varma kompositionen av håret, håll i en halvtimme, skölj sedan.

9. Citronmask.

För oljigt hår är en enkel blandning av två äggulor och citronsaft lämplig, vilket kommer att uppdatera huvudet väl och klara av förlusten.

Masker för alla typer av hår kommer att ge ett positivt resultat, om du gör dem regelbundet, försiktigt närma sig förberedelsen, vara konsekvent. Det är då effekten blir märkbar och kommer att göra dig lycklig.

"Jag har använt gummibaserade hårmaskor i 10 år. Jag har provat butikshoppare, men de gör ingen jämförelse. Jag har torrt hår, så jag lägger till burk, ibland - olivolja. Applicera i ca 40 minuter, skölj sedan av. Intressant, så snart du slutar, efter två veckor uppträder torr mjäll och kliande huvud. "

Inna, Nizhny Novgorod.

"Med hjälp av en mask med en äggula från håravfall klarade jag problemet som uppstod efter att ha matat barnet - håret var halvt tunt. Det perfekta receptet härleddes från recensioner: Jag lägger till olivolja och aloejuice till huvudrediensen. Jag gillar verkligen effekten, håret har verkligen blivit större, och det finns nästan inga kostnader för denna mask. "

"Receptet på en hårmask med användning av äggula och olivolja föreslogs för mig av min vän, och hon tog med honom från en resa till Italien. Mycket enkelt gjort, och resultatet är fantastiskt! Mitt torra hår just ändrats - de började skina, de ser levande ut, mina vänner och släktingar märker skillnaden. Det enda viktiga tillägget är att försiktigt skilja huvudämnet från proteinerna. Om de kommer i varmt vatten när de tvättar, är det nästan omöjligt att kamma dem. "

"Maskreceptet visades i programmet, och jag skrev ner det. Hon började göra sig själv, lärde både sin dotter och barnbarn. Den första tiden motstod, men då insåg jag att en sådan effekt och för stora pengar att inte köpa i affären. Tillsätt olja, aloe, ibland brandy. Och jag, i min ålder, har ganska tjockt hår, till avund av alla mina vänner. "

Nina, Moskva regionen.

"Jag började applicera äggulan, har försökt alla tänkbara och otänkbara mjällmedel. Ingenting hjälpte - inte från folket, från apoteket eller från webbplatser på Internet. Därefter berättade doktorn att hudcellerna inte fångar mikrodelar och vitaminer, vilket ledde till att gnugga äggulan innan du tvättade huvudet. Jag kan säga att resultatet inte var omedelbart, men dök upp. Idag har jag äntligen ett rent huvud och jag skäms inte över mitt utseende. "

Hårmask med äggula återvänder snabbt och silkiness!

En av de populära komponenterna i sådana masker är kycklingblomman. Det har en positiv effekt på hårstrukturen och hjälper till att lösa många problem.

Effekten av äggula på villkoret av håret

Den positiva effekten av äggulor på tillståndet och utseendet på håret bekräftas av många vetenskapliga studier och erfarenheter av flera generationer. Det finns många recept för äggulbaserat hår, som användes även av våra mormor, men har fortfarande inte förlorat sin popularitet bland de som föredrar naturliga sätt att vårda.

Positiva förändringar som uppstår med håret efter applicering av äggula, på grund av dess kemiska sammansättning:

 1. Retinol (vitamin A) är ett fettlösligt vitamin och antioxidant. Hjälper vid behandling av mjäll, stärker hårsäckar, förhindrar håravfall. Främjar restaureringen av tunna, spröda, splittrade ändar.
 2. Pantotensyra (vitamin B5) - ger normal blodcirkulation i huden och därmed flödet till folliklarna. Det förbättrar hårväxten, gör dem starka. B5 är aktivt involverad i pigmentering av hår, ger dem en hälsosam, rik färg, förhindrar att det gråa håret uppträder tidigt. Läker huvudets hud, hjälper till vid behandling av dermatit.
 3. Cyanokobalamin (vitamin B12) - behandlar mjäll, eliminerar klåda, lindrar irritation i huden, förbättrar hårväxten.
 4. Biotin (vitamin H) - eliminerar torr seborré, ger skinn, gör håret fluffigt och voluminöst.
 5. Kolin (vitamin B4) - stärker håret, förhindrar skallighet.
 6. Kobolt - accelererar hårväxten, fungerar som förebyggande av utseendet på tidigt grått hår.
 7. Kalium - är ansvarig för fuktgivande hår. Elementet mättar inte bara den nödvändiga mängden fukt, men bidrar också till det faktum att den hålls kvar i hårcellerna.
 8. Järn - hjälper till att normalisera den subkutana blodcirkulationen, som i sin tur har en positiv effekt på hårväxten.

Med hjälp av äggulor för hårvård kan du återställa sin hälsa och skönhet på kort tid.

Innan du använder gommen som kosmetisk måste du bli bekant med dess egenskaper.

Allmänna rekommendationer för beredning av masker

Välja ägg som du behöver komma ihåg: Ju fräschare de är desto högre är koncentrationen av användbara ämnen i dem.

Äggsmaskar är inte avsedda för lång lagring. Ägg är förgängliga, så maskeringslösningen måste förberedas för en applikation och omedelbart före proceduren. I matlagningsproduktionen ska maskor följa de allmänna reglerna:

 1. Separera äggula från proteinet bör vara noggrant, så att de inte blandar.
 2. Innan du kombinerar med andra komponenter ska äggulan pundas eller piskas.
 3. Vid tillsats av fasta ingredienser måste de krossas eller lösas i vätska.

Efter att masken har applicerats, för att förhindra att den torkar ut snabbt, ska huvudet täckas med ett plastbaddräkt, klädesfilm eller en vanlig plastpåse.

Populära recept för yolk hår masker

Antalet ingredienser i varje recept är baserat på genomsnittlig densitet och längd av hår. Med tanke på sina egna egenskaper kan alla självständigt öka eller minska volymen, men samtidigt behålla proportionerna.

Masker avsedda att stärka håret, öka volymen eller öka tillväxten, bör appliceras, gnugga in i huden. Om det inte innehåller aggressiva ingredienser kan resterna fördelas över hela hårets längd. Aggressiva produkter inkluderar användningen av vilka orsakar torrhet, brittleness, hårsektion, till exempel varm peppar, senap, alkoholhaltiga substanser.

För att göra maskinkomponenterna bättre penetrerar hårbotten, är det önskvärt att rengöra det med en skrubba. Fint salt kan användas som skrubber. Särskilt användbart för att göra detta med hög fet hud och mjäll.

Det rekommenderas att hålla masker med äggula i minst en timme.

 • För extra fuktighet

För ytterligare fuktgivande torrt hår applicera en mask av 1-2 yolks och två matskedar olja. Det rekommenderas att använda kastor, kardborre, mandel eller törstig olja. Alla komponenter kombineras och appliceras över hela längden av håret.

 • För att återställa brutet hår

En eller två äggulor kombineras med en matsked vegetabilisk olja (solros, olivolja eller linfrö). Blanda noggrant och applicera på hår.

 • För att eliminera mjäll

Verktyget hjälper till att lindra klåda, eliminerar torr och oljig mjäll, peeling. Lämplig för användning på alla typer av hår.

Framställd av två äggulor, en matsked av burdockolja, en tesked citronsaft, 4 droppar teträdolja.

I det första steget måste du mala tallarna. Blanda båda oljorna med citronsaft, och tillsätt sedan bara till äggula massan.

Den färdiga produkten smutsas grundligt in i huden, gör en lätt massage. Procedurens varaktighet från 40 minuter till en timme.

 • Att stärka och ge en hälsosam glans

Kombinera äggulan med en matsked mjölk (rumstemperatur) och tre typer eteriska oljor, var och en tar en droppe. Du kan använda blå kamille, rosmarin och geraniumolja eller välja en uppsättning oljor baserade på din egen smak.

 • Honungsmask för ytterligare näring

En-två äggulor (beroende på storlek), gnugga med tre matskedar av honung flytande konsistens. Applicera över hela längden på håret.

 • För att stärka håret

Mala gommen med två matskedar av kvalitetsbrandy och en matsked av ricinolja. Ägare av torrt hår gäller endast hårbotten, och de som har fet hår kan fördelas över hela längden.

 • För att förebygga håravfall

Mala två äggulor och mixa med ett glas färsk kefir. Det är bättre att använda kefir hemlagad.

 • För att bibehålla friskt hår

Masken som framställts enligt detta recept kan ge fullständig hårvård. Det närmar, fuktar hår, tillåter inte bildandet av splittrade ändar, gör håret smidigt och glänsande.

Framställd av två äggulor, ett halvt glas naturlig fet yoghurt och två matskedar honung.

Mala äggulorna och kombinera med yoghurt, mixa. Smält honungen i ett vattenbad, sätt till äggulv-yoghurtmassan, rör om till en jämnhetstillstånd.

Applicera en mask på hela längden av håret, isolerat med en näsduk eller handduk. Procedurens varaktighet är en timme.

 • För snabb hårväxt

Förbereder en mask av två äggulor, en tesked senapspulver, två matskedar olivolja.

Senap späd med en matsked vatten och kombinera med mosade äggulor, tillsätt olivolja.

Applicera bara en mask på hårrötterna och hårbotten, gnugga den försiktigt.

 • För naturlig hårlaminering

Användningen av masken orsakar effekten av laminering, förbinder de bitade och skadade håraxlarna, lägger till glans. Hår efter att proceduren är välskött.

För att förbereda en lamineringsmask behöver du: två äggulor, två matskedar av ätlig gelatin, en matsked hårbalsam (du kan ersätta varje färdig mask) och 6 matskedar vatten.

Späd gelatin med vatten, lägg åt sidan i 15-20 minuter för svullnad. Blanda äggulorna med balsam och det uppvärmda gelatinet, blanda noggrant.

Applicera en mask på tvättat, lite fuktigt hår, fördela det över hela längden, men steg tillbaka från rötterna 2-3 centimeter.

Det är nödvändigt att värma huvudet med en näsduk eller handduk ovanpå polyeten. För bästa effekten i 2-3 minuter, värm håret genom locket med en hårtork.

Maskens exponeringstid är en timme, sedan tvättas den utan schampo.

 • För att påskynda hårväxten

Masken används för att påskynda hårtillväxt, behandling eller förebyggande av skador av olika ursprung.

Mala två äggulor med en matsked, förspätt med vatten, torrjäst.

Applicera en mask, fördela hela längden.

 • Express mask för återhämtning

Verktyget hjälper till att snabbt återställa skadat hår till följd av misslyckad färgning eller permeering. Lämplig för torr hårtyp.

Förbereder en mask av två äggulor, en mogen avokado, två matskedar av grädde eller gräddfil, två droppar av vilken citrusolja som helst.

Förbereder sig enkelt. Avokado skinnas och tar bort benet, mosa med en gaffel eller med en mixer. Tillsätt grädde och eterisk olja (apelsin, citron, mandarin) till puré. Mala äggulorna i en separat behållare och kombinera med den totala massan.

Den färdiga masken kan appliceras på hela längden eller bara på spetsarna. Exponeringstiden är minst 40 minuter. Om masken tolereras väl kan den lämnas hela natten.

 • Yolkbaserad schampo

För att laga äggschampo behöver du bara använda färska kycklingägg. På håret av medellängd tillräckligt två äggulor. Slå dem upp med lite vatten. Du kan lägga 2-3 droppar eterisk olja. Välj bättre de oljor som är bra för håret.

Applicera schampo på vått hår, gnugga det i huden med massörrörelser. Utan tvätt kan det lämnas på håret i några minuter. Skölj det bättre med surgjort vatten. Förbered det med en matsked citronsaft eller äppelcidervinäger per liter vatten.

Som ett resultat av användningen av äggschampo kommer håret att stärkas, blir lätt att kamma, få en hälsosam glans. Det är nog att ansöka det två gånger i månaden.

Ur kosmetologins synvinkel är äggulan en unik produkt. Det har ett antal kvaliteter, användbara för hud och hår. Den systematiska och korrekta användningen av den hjälper till att förbättra håret, förbättra sitt utseende.

Äggmask för hår

Utan silkeslen, slät och glänsande hår, kommer ingen kvinna att känna sig 100% vacker. Här är bara en negativ inverkan av miljön, ohälsosam kost och konstant stress kan om några månader göra snygga strängar till skört, tråkigt och livlöst hår. Kan jag hjälpa henne med något? En hemlagad hårmask med äggula kommer att återställa naturlig styrka till dina strängar och göra dem avundas och stolthet.

Hur påverkar äggulan håret?

Färsk äggula är ett förråd av näringsämnen som förbättrar hårbotten och hårets tillstånd. Och poängen här är inte i magi eller mirakel, men i den överraskande kemiska sammansättningen av denna produkt:

 • Retinol (vitamin A) - eliminerar torr och oljig seborré, återupplivar splittrat, torrt, tunt och sprött hår, förhindrar deras förlust;
 • Cyanokobalamin (vitamin B12) - lindrar irritation, mjäll och klåda, deltar i blodbildning
 • Pantotensyra (vitamin B5) - stimulerar blodcirkulationen och förbättrar därför tillväxten av nytt hår. deltar i bildandet av hårpigment; är det bästa botemedel mot dermatit; förhindrar förekomsten av tidigt grått hår;
 • Kolin är en vitaminliknande komponent som stannar förlusten av strängar. Förresten, det återställer också nervceller, så gärna dricka råa ägg under tider med allvarlig stress;
 • Biotin (vitamin H) - lindrar hårbotten från mjäll, ger håret glans och volym;
 • Järn och kobolt är två andra element utan vilken normal hårväxt är omöjlig;
 • Kalium - mättar cellerna i huden och strängarna med vatten och tillåter inte att den avdunstas.

Resultatet av regelbunden användning av äggmasken kommer att vara ett slätt och glänsande hårhår som alla runt kommer att beundra.

Yolk hår masker - indikationer och kontraindikationer

Indikationerna för äggula masker är sköra, splittrade, tunna, skadade och torra trådar. Men det betyder inte att du har ett friskt hår, du kan inte från tid till annan hålla en skönhetssuga med skönhet för nöje och förebyggande.

Vad gäller kontraindikationer finns det bara två av dem:

 • Individuell intolerans mot yolkomponenterna och en tendens till allergiska reaktioner. Om du bestämmer dig för att använda äggula som terapeutiskt medel, utför ett test på insidan av handleden - smörj huden med en äggblandning i 15 minuter och skölj sedan med varmt vatten. Inom några timmar, följ reaktionen - om det finns någon rodnad, klåda, brännande och annat obehag på huden, vilket tyder på att du inte ska applicera produkten på trådarna.
 • Oljig hårtyp är inte ens en kontraindikation, utan bara en nyans. För att en sådan mask ska kunna vara användbar, måste du lägga till ett torkelement till det (till exempel citronsaft).

Populära recept för äggula masker för normal typ

 • Honung - 2 msk. skedar;
 • Lök - 1 msk. sked;
 • Äggula - 1 st.

Så här förbereder du masken:

 1. Smält honung i ångbad.
 2. Anslut den med äggula.
 3. Kasta finhackade eller riven lök.
 4. Rör tills mjuk.
 5. Vi lägger på huvudet.
 6. Håll masken i ungefär en timme.
 7. Mitt huvud med schampo - det tar bort lökens smak.

Vi samlade 10 enkla och effektiva recept med honung och ägg.

Med tillsats av brandy

 • Äggula - 2 st.
 • Vatten - 40 gram;
 • Cognac - 40 gram.
 1. Beat äggulor.
 2. Kombinera dem med brandy och vatten och blanda noggrant.
 3. Applicera masken på strängarna i högst 20 minuter.
 • Äggula - 2 st.
 • Yoghurt (fetthalt) - 100 gram;
 • Citron eller apelsinskal (riven) - 1 tsk.
 1. Slå yoghurt tillsammans med äggulor.
 2. Applicera blandningen över hela längden på trådarna och vänta 25-30 minuter.

Användbar mask med aloe juice

 • Äggula - 1 st.
 • Flytande honung - 1 tsk
 • Aloe juice - 1 msk. en sked.
 1. Kombinera honung, äggula och aloejuice.
 2. Vi gnuggar först i rotszonen och sträcker sedan massan längs hela längden.
 3. Vi använder en varm keps och väntar i 35 minuter.
 • Banan - 1 st.
 • Äggula - 1 st.
 • Honung - 1 matsked
 • Öl - ½ kopp.
 1. Blanda alla ingredienser.
 2. Vi mättar trådarna med en helande blandning.
 3. Håll masken under huven i ungefär en timme.

Yolk masker för torrt hår

 • Arnicaolja - 2 msk. skedar;
 • Burdock (castor) olja - 2 msk. skedar;
 • Äggula - 2 st.
 1. Blanda oljan.
 2. Lägg till dem äggulorna och mixa.
 3. Applicera på strängar i ungefär en timme, varma huvudet med en varm keps.

C tillsatser av oljor

 • Olivolja - 1 msk. sked;
 • Castor - 1 msk. sked;
 • Äggula - 1 st.
 1. Värm oljan i ett vattenbad.
 2. Tillsätt äggulan och blanda den grundligt med den första blandningen.
 3. Vi sätter på trådar, vi sätter dem i en handduk och värmer vårt hår med en hårtork.
 4. Håll masken i 40 minuter.

Honung och burdock olja

 • Äggula - 2 st.
 • Naturlig honung - 2 tsk
 • Kockolja - 2 tsk.
 1. Blanda alla ingredienser.
 2. Vi sätter på strängar.
 3. Tvätta av efter 40 minuter.
 • Vodka - en halv kopp;
 • Vatten - ¼ kopp;
 • Äggula - 2 st.
 • Flytande ammoniak - 1 tsk.
 1. Vi kombinerar vatten, ammoniak och vodka.
 2. Introducera vispador i en tunn ström.
 3. Ständig omrörning av blandningen, bringa den till ett enhetligt tillstånd.
 4. Gnugga masken i hårbotten.
 5. Låt det stå i ca 30 minuter, skölj med rent vatten.

Majonnäs, honung och vitlök

 • Majonnäs - 1 msk. sked;
 • Honung - 1 msk. sked;
 • Äggula - 1 st.
 • Vitlök - 1 kryddnejlika.
 1. Vi kombinerar majonnäs med flytande honung.
 2. Tillsätt vitlök och vispador till dem.
 3. Vi mättar trådarna med blandningen och väntar 40 minuter.

Yolk masker för fet hår

Essentiella oljor och konjak

 • Cognac - 50 ml;
 • Äggula - 2 st.
 • ½ citronsaft;
 • Estrar av tall, avokado, mynta och enbär - 2 droppar vardera.
 1. Blanda alla ingredienser i en ren maträtt.
 2. Applicera på trådar i en halvtimme.
 3. Tvätta av med vatten utan schampo.
 • Äggula - 2 st.
 • Kockolja - ½ tsk;
 • Juften av en halv citron.
 1. Torka äggulor i citronsaft.
 2. Lägg till burdock olja.
 3. En halvtimme senare mitt huvud.

Oljor med konjak och citron

 • Äggula - 1 st.
 • Cognac - 1 tsk;
 • Castorolja - 1 tsk;
 • Mandelolja - 1 tsk;
 • Citronsaft - 1 tsk.
 1. Anslut alla komponenter i blandningen.
 2. Lägg dem på strängarna i 20 minuter.
 3. Skölj håret med rent vatten.
 • Kamferolja - ½ tsk;
 • Vatten - 2 msk. skedar;
 • Äggula - 1 st.

Så här förbereder du masken:

 1. Vi kombinerar alla ingredienser.
 2. Vi applicerar dem på huden och håret med massagerörelser.
 3. Tvätta av efter 5-7 minuter.

Skaldjursolja och burdock mask

 • Yolks - 2 st.
 • Kockolja - 1 tsk
 • Juice av en citron.

Så här förbereder du blandningen:

 1. Blanda äggulor med citronsaft.
 2. Lägg till burdock olja.
 3. Blanda blandningen och applicera den på trådarna.
 4. Vi tvättar på en halvtimme.
 5. Att fullständigt bli av med mjäll behöver cirka 15 procedurer.

Yolk masker för olika hårtyper - det här är ett unikt verktyg som ditt hår alltid ser bra ut!

Yolk hår masker - tips

Kosmetika på basis av äggula kan helt fungera endast när vissa villkor är uppfyllda. Annars kommer de inte att ge någon fördel:

1. Gyllan koagulerar vid 65-70 grader, så det kan inte blandas med heta matar. Om du förbereder en mask i ett vattenbad, var noga med att massan inte värmer upp över 45-50 grader. Blandade fortfarande blandningen? Känn det fritt att skicka det till papperskorgen, eftersom golvet kokt äggula fast i håret och kamma det där ute blir det mycket svårt.

2. För äggula masker, kan du ta några ägg.

Huvudvillkoren är att de ska vara hemlagad, det finns mer näringsämnen i dem än i butiken.

3. Vid framställning av hårmaskor, separera ordentligt det vita från äggulan. Detta görs mycket enkelt:

 • Metod 1 - Gör en tratt med en smal nacke från albumet och bryt ett ägg in i det. Proteinet kommer att dräneras i en förfylld skål, men äggulan kommer att förbli på trappans väggar.
 • Metod 2 - Pipa ägget med en tjock nål eller en nål på båda sidor och bara dekantera proteinet.
 • Metod 3 - bryt ägget och rulla innehållet från en del till en annan. Proteinet kommer att rinna ner, äggulan kommer att förbli i skalet.

4. Experter rekommenderar inte att tvätta håret i 2-3 dagar före proceduren.

5. Maskonen på äggulan appliceras endast på torra och obehandlade strängar.

6. Först måste du behandla rötterna och hårbotten - gnugga bara massan med fingertopparna. Ljus och massage rörelser.

7. Nu är det resten av hårets massa - fördela blandningen genom hela sin längd med en sällsynt kam.

8. Om hårspetsarna är splittrade, glöm inte att borsta dem igen med behandlingsblandningen.

9. Efter applicering av masken, samla trådarna i ett bunt, göm under en duschlock (eller en vanlig väska) och en turban från en varm handduk.

10. Du kan lämna blommans mask även under hela natten, eftersom den här produkten inte torkar och inte orsakar någon irritation. Om du tar minsta tid, stanna i 1-2 timmar. Under denna period absorberar håret och epidermis all den användbara kompositionen.

11. När du använder ytterligare komponenter (ingefära, senap, kanel, peppar, tinktur, cognac och andra) hålles masken i endast en halvtimme. Annars kan du tjäna irritation eller bränna.

12. Skölj inte skummasken med varmt vatten. Om massan är krökt på håret, applicera en bra balsam på dem och tvätta den med ättiksyra (1 matsked till 1 liter vatten).

13. Shampoo under proceduren är inte användbar för dig, eftersom äggulan i sig är ett starkt rengöringsmedel.

14. Applicera dessa masker varannan dag. I närvaro av aggressiva komponenter är tillräcklig och en gång i veckan.

15. Hela behandlingen av sådan behandling är 10 sessioner.

Genom att följa dessa rekommendationer från experter kommer du att uppnå bra resultat och snart kommer du att kunna skryta med en lyxig man av vackert hår.

Äggula för hår

I många århundraden är fjäderfä ägg populära. Det är trots allt en unik produkt som inte bara kan användas inom kulinarisk konst utan också för skönhet. Av särskild betydelse i kosmetologin är äggula. Det är den här delen av ägget som har använts och används fortfarande av kvinnor för att lösa ett stort antal kosmetiska problem, i synnerhet för att förbättra hårets tillstånd. Till exempel, i tider med brist sköljdes äggulan i huvudet. Förutom renhet, blev äggulan blankt och silkeslen. Denna procedur är relevant för denna dag. Emellertid kan äggulor användas inte bara som ett schampo. Också på grundval av detta görs olika masker för att stärka, återställa, ton och accelerera hårväxten.

Äggula: fördelar för hår

Äggula utan överdrift kan kallas ett förråd av näringsämnen. För att förstå varför han är så efterfrågad i kosmetologi, tillräckligt för att förstå dess sammansättning. Och det inkluderar detta:

 • Lecitin. Denna komponent av äggula är ett slags byggmaterial genom vilket restaurering av skadade celler utförs. Det tränger igenom varje hår och uppdaterar det från insidan. Dessutom lockar lecitinfyllningar med fukt, accelererar tillväxten, och saktar också hårets åldrande. Som ett resultat blir krullningarna ömma, som silke, lätt att kamma och få en hälsosam glans.
 • Vitaminer. Äggulor innehåller ett antal biologiskt aktiva substanser som har en positiv effekt på hårets hälsa, nämligen vitamin A, E, D och vitaminer från grupp B. Alla dessa komponenter bidrar till att stärka hårrotsystemet och förhindra förlust av krullningar. De är också ett bra förebyggande av mjäll, ger hårelasticitet och gör färgen mer levande och rik.
 • Aminosyror. De är en annan mycket värdefull komponent i äggula. Om aminosyrorna är regelbundet närvarande i nutritionens "diet" lockar, kommer de alltid att se underbara ut. Dessutom kan du skryta med tjockt och långt hår.
 • Makro och spårelement. Strängarnas hälsa beror också på dem. Den äggulans kemiska sammansättning innehåller följande: kalium, zink, natrium, fosfor och magnesium. Magnesium spelar en stor roll i närande hår; zink förbättrar metabola processer, vilket har en positiv effekt på tillväxten av strängar; natrium och kalium förhindra håravfall fosfor ger håret mättnad och elasticitet.

Hur man använder äggula för hår

Innan du börjar använda hårmaskor baserat på äggulor, måste du bekanta dig med några enkla men väldigt viktiga nyanser. Som slutresultat beror på kunskap och efterlevnad av dessa hemligheter.

 • Det första som ska uppmärksammas på är produktens kvalitet och fräschhet. När allt kommer omkring innehåller ny hemlagad äggula den maximala mängd användbara ämnen, och hur det påverkar strängar beror på det.
 • För kosmetika, rekommenderas att använda yolk vid rumstemperatur. Därför måste du fördröja äggen ur kylskåpet.
 • Vid blandning av äggula bör inte blandare och bländare användas. Klumpa äggulorna för hand med en gaffel eller en visp.
 • När du blandar äggulan med andra ingredienser, se till att de inte är för varma. Om vi ​​ignorerar den här regeln, kommer äggulan att förändra strukturen och kommer därför att förlora sin effektivitet.
 • Hemgjorda kosmetiska kompositioner som innehåller äggulor bör appliceras på torra eller lite fuktiga strängar. Om håret är vått, kommer masken helt enkelt att dräneras.
 • Vanligtvis hålls äggmaskar på håret i 20-40 minuter. Du kan tåla dem längre, men inom en timme. När allt kommer omkring är äggulan en organisk substans, så med en längre vistelse i håret kan försämras och luktar obehagligt.
 • När du har applicerat masken behöver du täcka huvudet med en plastpåse. Efter detta råd kommer det att underlätta avsevärt tvätten av produkten från håret.
 • För att undvika att huvudkomponenten kollapsar, tvätta masken med kallt vatten.
 • Oavsett förberedelse av kosmetika, överväga längden på håret. Ju större det är desto mer komponenter krävs. Glöm inte framför allt att hålla proportionerna.

Användning av äggula hårmaskor

Den främsta fördelen med äggula masker är att de inte har kontraindikationer och kan användas av ägare av vilken typ av hår som helst. Äggulor går bra med vegetabiliska oljor, honung och många andra produkter. Med andra ord kommer det att vara ett bra komplement till någon hårmask.

Nourishing yolk mask

 • äggulor - 2 st.
 • Cognac - 1 tsk;
 • naturlig honung - 2 matskedar;
 • ricinolja - 1 matsked
 • burdock olja - 1 matsked
 • torr jäst - 20 gram.
 • Placera brandy, smör, honung och jäst i en liten behållare. Blanda noggrant tills den är jämn och sätt på spisen.
 • Så fort kompositionen är lite varm, tillsätt äggulor till den. Rör hela tiden.

Fördela den beredda masken med hjälp av noggranna fingers rörelser över hela håret. Sätt på en plastpåse och värm huvudet. Skölj med schampo efter en timme. Maskens beståndsdelar mättar håret med näringsämnen, vilket skapar gynnsamma förutsättningar för deras tillväxt.

Hår fuktgivande mask

 • yoghurt med låg fetthalt - 100 gram;
 • äggulor - 2 st.
 • skal av citron eller apelsin.
 • Slå äggulor och naturlig yoghurt i samma skål tills den är jämn.
 • Skal citrusfrukterna genom köttkvarn. Masken kräver 1 tesked krossad skal.
 • Kombinera äggula-yoghurtblandningen med frukthud. Blanda allt ordentligt.

Applicera produkten på området vid hårets rötter. Fördela rester jämnt över hela längden på locken. Skölj strängarna efter en tredjedel av timmen. Shampoo är valfritt. Applicera denna mask rekommenderas för personer med normal eller torr hårtyp.

Fläckmask

 • äggulor - 2 st.
 • citron - 1 st.
 • burdock olja - 1 tsk.
 • Först måste du klämma saften från citronen.
 • Lägg sedan äggulorna på saften. Vispa hela massan noga.
 • I sista skedet lägger du till burkolja. Rör hela tiden.

Den resulterande kompositionen smörjer trådarnas rötter med massörrörelser. Efter att ha behandlat hela hårbotten, vänta 30 minuter för passagen. Så fort tid löper ut, tvätta av kompositionen. Använd omedelbart ett milt schampo.

Mask för håråterställning

 • äggula - 1 st.
 • lök - 1 st.
 • Castorolja - 1 matsked.
 • Lampan passerar genom den minsta rivaren. Från den resulterande gruelpressa saften. För att förbereda en regenererande mask, behöver du 1 matsked lökjuice.
 • Lökjuice blandad med resten av maskinkomponenterna - ricinolja och äggula.

Gnid försiktigt blandningen i hårrötterna, och med det som återstår, borsta hårets längd. Vik en terry handduk över polyeten. När 45 minuter har gått, ta bort produkten från håret med shampooing. Effekten av denna komposition kommer att vara särskilt märkbar på lösa skadade trådar.

Hårfasthetsmask

 • äggula - 1 st.
 • olivolja - 2 tsk
 • varmt vatten - 0,5 koppar.
 • Äggula och olivolja bör kombineras, och då ska allt vara bra piskat. Istället för olivolja kan du ta någon annan - mandel, persika, havtorn, argan, burdock etc. Med andra ord, till din smak.
 • Som slår gradvis tillsätt vatten.

Applicera denna mask ska göras efter shampooing, det vill säga på rent fuktigt hår. Före användning, skölj håret noggrant med en handduk. Efter att ha smält krullarna och rötterna med produkten, massera huvudets hud i 5 minuter. Efter sköljning av huvudet med mycket vatten. Med hjälp av en äggula-oljeblandning kan strängar bringas i form, och gör dem också mycket starkare.

Hemlagad äggula skampo

 • äggulor - 2 st.
 • filtrerat vatten - 2 teskedar;
 • orange eterisk olja - 3 droppar.
 • Slå i äggulorna i en separat skål.
 • Därefter tillsättes vatten till dem med eterisk olja. Blanda allt. Förresten, också essentiell olja av citron, tall eller gran.

Våt håret och, som om du gör en massage, gnugga den beredda massan i hårbotten i minst 3 minuter. Skölj sedan locken med vatten. Om så önskas kan shampooing slutföras genom att skölja med vatten, sura med antingen äppeläger eller nypressad citronsaft. Detta gör bara förfarandet effektivare.

Applicera hemlagad kosmetika baserad på äggulor, glöm inte att de bara får maximal nytta för håret med regelbunden användning. Applicera äggula maskerar 2-3 gånger i veckan i 1,5-2 månader. När det gäller schampo är det tillräckligt att använda det 3-4 gånger i månaden. Efter dessa rekommendationer kommer du att bli förvånad över de erhållna resultaten.Nästa Artikel
Hur man snabbt växer långt hår - 10 sätt som hjälper