Orsaker till fet hud på ansiktet


Ungefär en tredjedel av den kvinnliga befolkningen har fet hud. Det ger mycket problem: en obehaglig glans, oförskämt utseende och utslag kommer inte att glädja någon. Det faktum att med ålder av typen av epidermis gradvis blir normal lugnar inte mycket få människor, för att du vill se vacker nu. I den här artikeln hittar du orsakerna till fet hud, med vetskap om att du bättre kan kontrollera situationen.

Arbeta talgkörtlarna

Ofta är de viktigaste platserna för oljig glans pannan, hakan, näsan, mindre ofta - ryggen, axlarna och bröstet. Samtidigt är det nödvändigt att vara mycket noga med att inte skada, eftersom körtlarna som producerar fett spelar en mycket viktig roll i vår kropp. De skyddar hudceller mot de negativa effekterna av miljön, samt hjälper till att upprätthålla den nödvändiga vattenbalansen, är ett transportmedel för vitaminer.

Experter kallar också detta problem seborré. Orsakerna till fet hårbotten, rygg, bröst och armhåla och navel är desamma. Akne, akne eller akne kan förekomma i dessa områden, hud (kallad torr seborré) kan också avta, och mjäll kan dyka upp på huvudet.

Huvudskäl

Många är intresserade av svaret på frågan: "Varför är huden på ansiktet oljig?". Låt oss titta på de viktigaste faktorerna för dess förekomst.

 • Genetics. Sällan är typen av talgproduktion arv. Om det här är ditt fall kan du inte göra någonting, men ge inte upp: kompetent vård och livsstil hjälper till att förbättra ditt utseende.
 • Felaktig näring. Naturligtvis speglar det vi äter vår hud. Därför bör du se över listan över produkter som finns i ditt hem. Det är nödvändigt att utesluta fet, artificiellt söt, kryddig och fet mat. Minska också användningen av kaffe, och från citroner helt kasseras. Drick mycket rent vatten och äta mer färska grönsaker och frukter.
 • Alkohol. Missbruk inte de olika tinkturerna och medlen på alkohol, för i det här fallet stimulerar de huden att producera fett för sitt eget skydd.
 • Frekvent djuprengöring skadar dig också. Mekanismen, som i föregående punkt, är skyddande;
 • Användningen av kosmetika som inte matchar hudtypen. Det kan orsaka blockering av porer och utseende av inflammation.
 • Inställning. Om gatan, eller i arbetsrummet eller huset har hög luftfuktighet, kommer detta också att ha en negativ inverkan på ditt ansikte;
 • Testosteron. Teckenproblem för tonåringar. Under puberteten kan detta hormon påverka det höga arbetet hos talgkörtlarna. Det tar ungefär trettio år. Men i detta fall behöver huden lämplig vård;
 • Felaktigt arbete i de inre organen. Olika sjukdomar kan orsaka ökad talgproduktion. Du bör söka hjälp från kvalificerade proffs som ska genomföra de nödvändiga analyserna och undersökningarna.
 • Situationer av stress. Om du ofta är nervös, befinner dig i en ogynnsam psykologisk miljö kan din kropp med hjälp av nervändamål frigöra ackumulerad inre stress genom stimulering av talgkörtlarna.
 • Sjukdomar i de mentala egenskaperna fungerar också ibland som orsaken till att huden blir fet. Lärarnas hjälp kommer att krävas.
 • Långtidsbehandling av infektioner, liksom några av medicinerna. Här är det nödvändigt att kontrollera effekten av droger på kroppen och, så långt det är möjligt, utesluta intaget.

Som du kan se, om du har fet hud kan orsakerna vara mycket olika: från överföring till arv till entusiasm för chips, från luftfuktighet till problem med tarmarna. Först bör du besöka din terapeut och bli testad, och sedan en kosmetolog för råd om hudvård.

Sjukdomar och dåliga vanor som orsakar fet hud

Det finns ett antal sjukdomar som kan orsaka glans. Låt oss bryta ner dem lite mer.

diabetes mellitus

Denna sjukdom påverkar alla organ av en person, så dess närvaro förklarar varför huden har blivit fet.

Otillräcklig näring

Eftersom vår kropp inte kan producera kvinnliga hormoner från ingenting, då med otillräckligt intag av näringsämnen, till exempel på grund av kost, ökar mängden manliga hormoner i blodet. Detta leder i sin tur till felfunktioner i talgkörtlarna. Så, innan du begränsar tillgången till mat, tänk noga på allt.

överätande

Ovanliga människor lider ofta av övervikt, eftersom deras obalanserade kost leder till en ökning av mängden producerad svett.

Fel på hormonsystemet hos kvinnor

Detta alternativ kan orsaka flera sjukdomar, t ex tumörer i det reproduktiva systemet, äggstocks lesion och skarp utsättning av p-piller, klimakterium, och liknande. Alla leder till en ökning av innehållet i manliga hormoner. Och detta påverkar ljudet av röstet, utseendet på hårdare hår, ökad svettning och en oregelbunden cykel, och även det faktum att ansiktets hud blir tjock. Alla dessa symtom bör tvinga dig att besöka en läkare (gynekolog och endokrinolog), eftersom sen behandling kan leda till infertilitet, degenerering av tumörer och andra problem. Det rekommenderas också att regelbundet besöka kosmetologen.

Fel på hormonsystemet hos män

I de flesta fall uppstår höga testosteronnivåer hos professionella idrottare och kroppsbyggare, eftersom de tar vissa droger för att öka muskelmassan, baserat på ett artificiellt manligt hormon. Mindre vanligt beror denna process på genetisk predisposition, som regleras av sig själv över tiden. Under sådana omständigheter tillämpas behandling av symptom. För hans möte bör en man konsultera en endokrinolog, en kosmetolog, en valeolog, en nutritionist. Ibland krävs hjälp av en psykiater (om staten åtföljs av ökad aggressivitet, narcissism och patologisk avundsjuka), liksom en sexolog.

hypertrikos

Denna term betyder ökad hårighet. Det är också associerat med hormonsystemets felaktiga funktion och påverkar mängden fett som utsöndras av huden.

Leversjukdom

Eftersom detta organ är den främsta utsöndringskanalen för frisättning av toxiner, överskott av hormoner och andra onödiga substanser, leder dess skada till obalans i kroppen. Ofta återspeglas detta i ökat fett i nasolabialvecken och pannan.

Var noga med att besöka en läkare

Eftersom i fallet när huden är mycket fet, den är vald av olika bakterier och infektioner utvecklas inflammation ofta. Om det här gäller dig, gör ett avtal med en specialist. Brist på behandling kan leda till ärrbildning, septiska hudsjukdomar, infektion i kroppen (frekventa ont i halsen, rinnande näsa och en allmän minskning av immuniteten).

Oftast i analysen av inflammation på grund av ökat fettinnehåll finns bakterier som stafylokocker, streptokocker och propionobakterier. De kan överföras både till andra delar av kroppen och till människor runt dem. I fallet då infektionen inte behandlas leder det ibland till döden på grund av omfattande sepsis. Och allt detta kan undvikas genom att bara besöka en läkare.

Seborrheisk dermatit

Denna inflammatoriska hudsjukdom utsöndras av följande egenskaper:

 • feta vågar av röd eller grå färg;
 • Liggande på huvudet, längs hårlinjen, runt näsan eller öronen, på bröstet, i armhålorna, i ljummen.

Människor som har upptäckt liknande fenomen bör kontakta en hud venereolog och kosmetolog.

Detta är en av varianterna av akne, som kännetecknas av blockering av porer med hudfett, döda partiklar och bakterier och bildandet av svarta fläckar. Oftast lokaliserad på ansikte, bröst och rygg. Med hjälp av en kosmetolog och i särskilt svåra situationer, kommer en hudvenerolog, en nutritionist och en endokrinolog att krävas.

furunkulos

Detta är en mer allvarlig form av hudskador som når fettlagret. Början är införandet av infektion i hårfollikeln, på grund av vilken pus börjar ackumuleras. Ökat fettinnehåll spelar en viktig roll i denna process. I denna situation kommer kirurgen att hjälpa, och då kommer han att styra fortsättningen av behandlingen med en endokrinolog och en hudvenerolog.

I det fallet, om infektionen penetrerar ännu djupare, då kan det orsaka nekros av ett helt område av huden.

Som du kanske har märkt är sådana problem inte bara kopplade till estetiska problem, men kan orsaka allvarliga skador på kroppen och kräva snabb behandling.

Behandlingsmetoder

Naturligtvis finns det sätt att slåss om huden har blivit mycket fet. Det är omöjligt att förändra ärftlighet, i den här situationen elimineras de obehagliga symptomen, men en skarp förändring av hudens struktur i samband med skalning och akne kräver besök hos läkare och kosmetologer. De kommer att erbjuda det bästa sättet att lösa dina problem.

Behandlingsmetoder

Specialisten måste först rikta dig för att ta prov, och sedan utarbeta en handlingsplan. Oftast tillgriper följande procedurer:

 • Förångning - användningen av het ånga för att öppna porerna.
 • Ansiktsrengöring - kan utföras både av hantverkare och maskinvara.
 • Kryoterapi - användningen av flytande kväve.
 • Mesoterapi - Leverans till huden av en cocktail av användbara ämnen genom injektion.
 • Darsonvalisering - riktningsverkan av växelström.
 • Biorevitalisering - ökar ansiktets fuktighet.
 • Massage.

Ovanstående manipuleringar utförs i specialkliniker och hälls i en anständig mängd. För att upprätthålla effekten krävs regelbunden upprepning av kurser. För mer information om hur man hanterar fet hud, läs här.

rekommendationer

Efter att ha studerat de enkla tips som presenteras nedan kommer du också att kunna positivt påverka den ökade fet hud.

Använd kallvatten för att tvätta, eftersom hett provokerar en ökning av fettproduktionen. Var försiktig när du väljer kosmetika.

 • Kontrollera efter lämplig märkning "för oljig hud" eller "non-cominged";
 • Tunnlar är mer effektiva om de innehåller kaolinlera;
 • Prioritet för produkter med zinkoxid;
 • Flytande rodnad och skuggor kommer inte att passa dig;
 • Pulver ska appliceras med en svamp;
 • För vård av fet hud är lämpliga medel med desinfektionsmedel, antiinflammatoriska egenskaper.

På sätt att ta hand om fet hud, läs den här artikeln.

Om du plågas av problemet med fet hud, bör du inte omedelbart rusa för att utföra många kosmetiska procedurer eller köpa dyra krämer, allt detta kommer att vara ineffektivt tills du hittar och eliminerar orsaken till sjukdomen. Därför är det första du behöver en resa till en hudläkare. Det är han som kommer att förstå situationen och om nödvändigt kommer han att rikta honom till ytterligare specialister, såsom en endokrinolog, en psykolog och en nutritionist. Leda en hälsosam livsstil, drick tillräckligt med vatten, gå oftare - och din hud och hår kommer att vara tacksam för dig!

Lider av oljig hårbotten? Berätta vad du ska göra för att lösa problemet!

Hårbotten, som alla andra - ett viktigt element i immunsystemet. Tack vare huden, kommer de flesta infektioner inte in i våra kroppar. Hudproblem, förändringar i sebums konsistens kommer oundvikligen att påverka hela kroppen och hårets tillstånd i första hand.

Denna artikel kommer att berätta om ett sådant vanligt problem som fet hud - du lär dig att sköta hårbotten, om det snabbt blir fet, vad man ska göra i salongen och hemma. Det skulle inte vara överflödigt att lära sig att tvätta färgen från hårbotten, det är ingen hemlighet att så irriterande som en färg kan orsaka olika utslag på fet hud.

Orsaker till fet hår och ansikte

Den främsta orsaken till fett är ett brott mot vatten och elektrolytbalans. En sådan kränkning orsakar antingen svår vätskeretention, vilket bidrar till ökad utsöndring av talg eller omvänt uttorkning, vilket gör att talgkörtlarna fungerar i en förbättrad regim.

Behandling behövs?

Ser vi framåt kan vi säga att det för vissa patienter är normen. Människor som är benägen för korpulens, har ofta ökad utsöndring av talg och svettning, som inte talar om brott i kroppen.

Men i andra fall bekräftar fet hud bara förekomsten av problem med kroppen. I en sådan situation bör du konsultera en specialist. Du kan ta reda på vilken specialist som ska söka problem med huvudets hud här.

Oljig Seborrhea

På grund av ökningen av koncentrationen av androgena hormoner i blodet, förändras kompositionen av talg, som utsöndrar talgkörtlar, sebumsökningen ökar, dess bakteriedödande egenskaper minskar. Detta tillstånd är ansvarigt för tillväxten av jästsvampen Pityrosporum ovale, som är en permanent invånare i hårets hårbotten.

Accelererad reproduktion av svampen kommer att leda till blockering av talgkörtlarna och orsakar svår klåda i huden och skapar också fördelaktiga förhållanden för reproduktion av organismer som framkallar utseende av pustulära hudproblem - frekventa satelliter av tjock seborré.

Torr seborré

I själva verket fortsätter talgkörtlarna med utvecklingen av denna sjukdomsform att producera talg, men konsistensen hos denna oljiga substans blir mer viskös vilket gör det svårt att utsöndra från körtelkanalerna.

Kosmetiska vårdprodukter

Absorberande mudspasta

Absorberande lera pasta är ett komplex för reglering av talgkörtlarna, vilket återställer den vanliga vattenlipidbalansen i hårbotten. Speciellt härledd formel av lerpasta garanterar terapeutisk och profylaktisk verkan. Som ett resultat av systematisk användning normaliserar mikrofloran i hårbotten och talgkörtlarna arbetar, den feta glansen på håret försvinner.

Balsam "ISIDA"

 • Huvuddelen av kompositionen - ASD (antiseptisk stimulator Dorogova). Ger korrekt antiseptisk effekt, förhindrar att huden återinfekteras.
 • Extraktet med kullrot ger en god fuktighetsgivande effekt, fyller behovet av E-vitamin och D.
 • Glycerin reglerar även vattensaltbalansen genom osmotiskt tryck och exponering för vattenventiler i cellmembranet.
 • Olivenolja och koenzym Q-10. Vattnet rensas av mineraler för att inte flytta den redan störda vattenbalansen.

Skölj från Natural Siberica

Naturprodukt baserad på växtbaserade sammansättningar och extrakt. Balm har en mild rengöring och mjukgörande effekt, skadar inte huden. Extrakt av burdock och pepparmynta hjälper till att normalisera arbetet i talgkörteln, och limejuice slappnar av hårfollikelens spända muskler, vilket ger en behaglig tonic effekt på huden.

Timotei luftkonditionering

Ett utmärkt val för personer som är allergiska mot vissa örter eller oljor. Denna produkt är nästan helt sammansatt av syntetiska element, vilket inte gör det värre än naturliga balsam, eftersom formlerna väljs på ett sådant sätt att de ger mild omsorg, men orsakar inte allergier eller irritation. Utmärkt slagsmål mot fet hud, tvättar bort överflödigt lager av fett, men skadar inte talgkörtlarna.

Giardini Bio Balsam

Mild vård och långvarig hydrering tillhandahålls. Biologiskt aktiva komponenter är så nära sammansättning som möjligt för dem som finns i vår kropp, så att de enkelt övervinnar immunspärren och går in i kroppen oförändrad. På grund av den höga biotillgängligheten (förhållandet mellan det inkommande ämnet och det absorberade) har denna balm inga konkurrenter i förhållandet (pris / kvalitet).

Tonic balans från Belita

Ett bra val av billiga droger med mild effekt. Naturliga naturliga oljor och extrakt som ingår i arbetet i samband. De tar bort inflammation från talgkörteln och ger den näringsämnen för normal funktion. Samtidigt eliminerar det överflödigt fett och rengör huden av föroreningar och oxidationsprodukter av fettsyror.

Eteriska oljor

En speciell serie av naturliga preparat för reglering av fet hud. Ger huden med fettsyror som balanserar vätskebalansen och lipidprofilen. Varning bör användas om människor är allergiska mot lösningsmedel eller ingredienser. För att kontrollera det är bättre att släppa några droppar på handleden och vänta 10 minuter för att vara säker på att du inte är allergisk mot denna olja.

Läs mer om effekten av oljor på hårbotten här.

Hur man väljer rätt schampo?

professionell

Nästan alla produkter från dessa tillverkare kommer att vara ett utmärkt val för fet hår, eftersom det är baserat på renad vattenlösning, inte överbelastad med elektrolyter och tungmetaller, vilket kommer att störa lipidbalansen.

vardagliga

I den här kategorin kan du inte välja ett visst företag. Huvudregeln är att välja schampon med en pH-nivå så nära som möjligt till 4,5. Eftersom det här är exakt nivån på vår hud. Var uppmärksam på anteckningarna "för daglig användning" och "för regelbunden användning".

Terapeutiska ändamål

Denna kategori köps endast i apotek. Apotekaren själv kommer att erbjuda ett urval av flera produkter som passar din hudtyp. Självköp kan skada eller förvärra situationen. Läs mer om medicinerad schampo i den här artikeln.

Hur man kämpar - hemlagade recept

lotioner

Herbal Tonic

 1. Två matskedar torkad kamomill, nasturtium och kalendula häll ett glas kokande vatten (90 grader).
 2. Filtrera genom cheesecloth och låt det brygga i 5 timmar.
 3. Lägg till 50 gram blomkologne.

Denna blandning är perfekt för dem vars huvud är fetare för snabbt och ditt hår torkas ut med schampon och styling.

Efter en månad återgår fett till normalt.

Herbal lotion för att rengöra huden och ta bort glans

Hur man reducerar fett med det? Lotionreceptet är väldigt enkelt:

 1. Maskrosrot, plantain och burdock skölj och hugga väl.
 2. Rör en matsked av varje ingrediens, häll hela kokande vattnet över ett glas och låt det stå i ett par timmar.
 3. Avlopp, spänning och filtreringssediment.
 4. Tillsätt den kylda blandningen 100 gram vodka, skaka.

Det rekommenderas att torka huden med lotion flera gånger under dagen utan att tvätta bort det. När allt kommer omkring, tack vare vodka, kommer överskottet att evaporera från huden utan rester.

Hur bli av med greasiness med masker hemma?

potatis

 1. Det är nödvändigt att göra potatismos på mjölk.
 2. Låt svalna något och applicera på ansiktet med en bomullsplatta.
 3. Efter 30 minuter skölj och tvätta med rent vatten.

Stärkelsen i kompositionen reagerar med fettet på huvudet och bildar en tvål, som rengör det övre lagret från smuts och fet avfall.

Stugaost

 1. 100 gram mager osthalt krossa och häll 50 gram mjölk där.
 2. Applicera på ansiktet med en servett eller bomullsplatta.

Höstost innehåller en stor mängd kalcium, som har en fördelaktig effekt på vatten-saltmetabolism och lindrar svullnad, vilket nödvändigtvis följer med ägaren av fet hud. Trycket sjunker och lipidprofilen återgår till normal.

Ett annat intressant recept maskerar mot fet hår:

scrubs

Från socker och mjölk

 1. Socker (företrädesvis brun) blandad med mjölk i ett förhållande av 1 k1. Konsistensen bör inte vara för tjock.
 2. Rör tills mjuk och applicera på ansiktet med en bomullsplatta.
 3. Efter 15 minuter, tvätta av.

honeyed

 1. Värm två matskedar honung i ett vattenbad.
 2. Lägg till en matsked vete klid och två matskedar citronsaft.
 3. Rör och brygg i 10 minuter.

Klar att applicera skrubba i huden med massörrörelser. Tvätta sedan av det efter ett par minuter med varmt vatten.

Hur man behandlar i stugan?

Mud masker

Förfarandet är att applicera lera på ansiktet och huden. På grund av dess helande egenskaper och mineralsammansättning verkar det på huden på mobilnivån, vilket leder alla slag till utsidan. Procedurens varaktighet är från 20 till 35 minuter, det genomsnittliga priset är cirka 1000 rubel per session.

Spabehandlingar

Utmärkt och smärtfritt sätt, vilket innebär aromaterapi, bearbetning och gnidning med eteriska oljor. Den passar nästan alla, eftersom du kan hämta olja för nästan alla kunder. Det genomsnittliga priset per session är 3000 rubel, varaktigheten är individuell.

Mekanisk rengöring

Effekter på huden på olika sätt:

 • Vibromassage.
 • Cryogenesis.
 • UV-strålning.
 • Vakuummassage.
 • Rullmassage.
 • Akupunktur.

Tips för trichologist, vad ska man göra för att normalisera sebaceous utsöndringar

 1. Det rekommenderas inte att tvätta håret för ofta, för då blir det mycket snabbare och håret blir torrt och sprött.
 2. Använd endast fixeringsmedel (lack, skum) vid nödsituationer.
 3. Utför inte heta stylingprocedurer för ofta, eftersom det också skadar håret.
 4. Färg inte håret, och om du redan har bestämt använd sedan beprövade färgämnen som passar dig.
 5. Måltiderna bör balanseras. Använd en måttlig mängd fett, en liten mängd snabba kolhydrater (socker, godis, bakverk) och en normal mängd animaliskt protein. Drick minst 2 liter vatten per dag.
 6. Justera dagens läge, eftersom det beror på kroppens regenerativa förmåga och graden av tillväxt och läkning av hår.

slutsats

Sammanfattningsvis kan vi säga att fet hår inte är en sjukdom eller patologi. För vissa är detta normen, för någon är resultatet av en livsstil eller felaktig vård.

Hur man minskar fett Följ läkares rekommendationer och var ansvarig för valet av hygienprodukter och hudvård, då har du definitivt inga problem med det. Och om du också använder hemlagade recept - då kan du få effekten av föryngring och förnyelse inom några veckor.

Oljig hårbotten: orsaker och lösningar

Sidinnehåll:

Oljigt hår - ökad hårfettighet på grund av överdriven aktivitet i hårbotten. Trots frekvent shampooing ser det oljiga håret ut oljigt, oljigt, orörligt och till och med smutsigt. limmade i separata strängar, håll inte liggande.

Problemet med fet hår kräver ett professionellt förhållningssätt till lösningen med inblandning av en tricholog, en endokrinolog, en gastroenterolog. Omfattande vård för fett hår består av användning av särskilda schampon och krämer av terapeutiska åtgärder (mesoterapi, darsonvalism, teckning masker, serum, fitosborov etc. Läs mer :. Daily väl hand om långt hår.

Oljigt hår är ett problem för mer än 40% av befolkningen på vår planet. På grund av detta problem känner människor osäkra, för redan efter några timmar efter att ha tvättat hår och styling börjar frisyren bli smutsig och dess utseende blir otestetisk. Fett hårbotten är dock inte en mening. Korrekt utvald behandling och ordentlig vård kommer snabbt att lösa detta problem.

Varför hårbotten blir fet

 • svårigheter i sköldkörteln
 • en kropp förorenad av toxiner och toxiner;
 • störningar i den psyko-emotionella miljön;
 • sjukdomar i mag-tarmkanalen;
 • obalanserad diet;
 • överdriven talgproduktion
 • hormonella störningar
 • brist på grundläggande vård för hårbotten och håret;
 • hög luftfuktighet, varmt väder;
 • seborré;
 • användningen av kosmetika av låg kvalitet;
 • konstant stressexponering;
 • brist på sömn och frekvent ångest.

Oljig hårbotten: behandling och vård

Behandling av fet hårbotten bör börja med en resa till läkaren. Han kommer att undersöka dig, samla nödvändiga test, diagnostisera och ordinera lämplig behandling. Om du har en sjukdom som kräver allvarlig behandling, är det troligt att läkaren kommer att erbjuda dig att gå till sjukhuset. Och om inga sjukdomar, vilket leder till fel på talgkörtlar, gör du inte, då säkert att han kommer att utse den dryck en kurs av läkemedel och ger hudvård råd på huvudet och hår, bland vilka är bundna till vara hemgjord masker från naturliga ingredienser som bidrar till normalisering av talgkörtlar.

Oljigt hår är ett problem, jämförbart endast med mjäll: som mjäll, kan denna obehagliga bagage orsaka mycket problem. På grund av det faktum att på andra eller tredje dagen efter duschen ser håret snuskigt och smutsigt, måste du tvätta håret varje dag. Lägger inte längre än några timmar. Det är omöjligt att delta i aktiv sport, gå på vandring och åka ut ur staden: frisyren omedelbart förlorar sin form och ser inte ut som estetiskt tilltalande. Och ändå är fet hårbotten inte en mening! Korrekt vård och behandling kommer säkert att ge ett positivt resultat. Du behöver bara regelbundet ägna tid åt dig själv och ta itu med symtomen.

Vad händer med våra kroppar?

I glada ägare av normal hudtyp arbetar sebaceous körtlar, som producerar talg, måttligt aktivt. En osynlig skyddsfilm bildas på huvudets yta, vilket upprätthåller den balans som är nödvändig för celllivet. Men i fettypen utsöndrar talgkörtlarna för mycket fett. Om hårbotten också är fläckig och kliande, och håret faller ut dåligt, finns det symptom på denna hudsjukdom. Det kallas fet seborré.

Sätt att lösa oljiga hårproblem

Om du bestämmer dig för att städa upp din oljiga hårbotten, är den bästa lösningen att behandla de bakomliggande orsakerna. Konsultera en hudläkare eller en tricholog: kanske hormonella störningar, obalanserad näring eller stress kan vara orsaken. Om inte problemet med fet hårbotten var, kontrollera om dina vanliga hårvårdsprodukter inte orsakar irritation av talgkörtlarna. För att inte stimulera fettbildning, tvätta huvudet med ljummet vatten. Rör inte huden vid kamning. Massage inte huvudet. Shampoo appliceras två eller tre gånger på hårrötterna och bara en gång i mitten och slutar: i regel är de vid roten mycket fetare. Om du tvätta håret lika noggrant längs hela längden kan du torka ut spetsarna.

Läkaren bestämde att du har en sjukdom och ordinerad behandling för hårbotten seborré i hårbotten? Parallellt med pillerbanan rekommenderar vi att du gör masker och sköljning: Skölj håret med kokt vatten med citronsaft (1 citron per två liter) eller kamilleavkokning (häll en handfull blommor med två liter kokande vatten, låt det brygga, spänna) efter att ha tvättat huvudet.

Det är lämpligt att välja ett mildt schampo för oljig hårbotten. Förpackningen måste ha en speciell inskription: "lämplig för frekvent användning". Prova vätskor med olika växtbaserade kosttillskott: enbär, burdock, alger. Balsams och balsam, som regel, förvärrar bara problemet. Men vanliga hemlagade masker för oljig hårbotten ger ett bra resultat, särskilt i början. Vi erbjuder flera populära recept. Observera: masker ska appliceras direkt på huden, inte håret, annars kommer de att bli torra och tråkiga.

 • Från senap och lökjuice. Lös upp två tsk av senapspulver i varmt vatten tills tjock gräddfil. Lägg till färsk juice av en lök, 1 msk. sked av aloe juice, 1 äggula, Art. en sked av honung. Du kan också lägga till flytande vitaminer B1 och B6 (en ampull varje). Applicera masken, sätt på en plastlock på toppen och linda ihop med en handduk. En timme senare, tvätta av med schampo. Gör en mask varje 7-10 dagar i minst en månad.
 • Från citron och vodka. Färsk juice av en citron blandad med 200 gram vodka. Applicera en liten mängd vätska dagligen på huden och hårrötterna, skölj inte.
 • Från bröd och ägg. En bra behandling för fet hårbotten i hårbotten i början. Mala och späd i varmt vatten till en tjock uppslamning av rågbröd. Slå och lägg till ett ägg, några kryddnejlika gräslök. Den resulterande blandningen bör försiktigt gnidas i hårbotten, lämna i 20 minuter, skölj sedan med schampo.

Oljig hårbottenbehandling

För att klara av oljig seborré, kan du tillgripa ett antal traditionella metoder. Att gå vidare till någon åtgärd är endast tillåten efter samråd med en specialist.

 1. Huvuduppgiften förblir anpassning och förberedelse av rätt näring. Inkludera mer sura mjölkprodukter, frukter, grönsaker, ägg och spannmål i din dagliga kost.
 2. För att bli av med problemet rekommenderas att man begränsar intaget av söta, salta och kryddiga rätter.
 3. Med ökad fet hud är det nödvändigt att ta komplex med zink. Och konsumtionen ska vara systematisk. Stör inte heller vitaminerna B, D, tokoferol, retinol.
 4. I sällsynta fall uppstår seborré på grund av hormonella problem. Ta undersökningen. Om det behövs, utför en omfattande behandling.
 5. Det är viktigt att identifiera förekomsten av möjliga sjukdomar i mag-tarmkanalen. Bota sjukdomar, om någon. Seborré kan uppträda på denna bakgrund.
 6. Du kan motstå fettinnehållet med hjälp av riktlinjer. Oftast är det alla typer av sprayer, salvor, lotioner, geler och serum.
 7. I speciella fall, när sjukdomen försummas, kan specialisten ordinera antifungala läkemedel. Spara även från seborrhea fysioterapi.
 8. Ofta innefattar de lugnande teknik, mesoterapi, baktericidmetod, immunokorrektivt förfarande och ozonbehandling.

Varför växer håret snabbt snabbt?

Snabba föroreningar av håret uppstår på grund av att talgkörtlarna är för stora, vilket ger stora mängder talg. För vissa arbetar de normalt, men för någon tvärtom klarar sig talgkörtlarna inte av något skäl och deras hår blir torrt och sprött.

Hårdhetens hårdhet säger bara att det har funnits en störning i talgkörtlarna och behovet av brådskande behandling. Och innan man behandlar och normaliserar talgproduktionen är det nödvändigt att fastställa orsaken som ledde till detta problem. Och för detta behöver du besöka en läkare och genomgå en fullständig undersökning. Kanske orsaken till störningen i talgkörtlarna är en sjukdom som kan vara asymptomatisk, och du kanske inte ens misstänker dess närvaro.

Behandla hårbotten är nödvändig, för om du startar denna process är det hög sannolikhet att bilda oljig seborré, där det inte bara finns en snabb salinisering av håret utan förlusten av huden, avskalning av huden, följt av svår klåda. Och detta förstör alltså den skyddande filmen på hårbotten, vilket gör att smitten lätt kan tränga in i det och börja utvecklas.

Hudfett och hormoner

För fet hud kännetecknas den ökande aktiviteten hos talgkörtlarna, som i stor utsträckning regleras av könshormoner. Detta beror på det faktum att huden i ungdommen, under den högsta nivån av könshormoner, är fetare. Vid åldern minskar både hormonhalten och fet hud. Sebaceous körtlar reagerar på förändringar i hormonella nivåer hos alla människor, men graden av deras känslighet i varje person är annorlunda, det är genetiskt bestämt. Därför, med samma nivå av hormoner, kommer olika människor att ha olika hudfett.

Hos kvinnor kan det finnas märkta förändringar i hudfettinnehållet beroende på menstruationsfasens fas under graviditeten.

Oljig hud: hemgjorda masker

Behandling bör ske i ett komplex, och masker måste göras regelbundet. De kommer att rensa huden av feta deponier och ge håret alla nödvändiga mineraler och vitaminer som de får mindre.

För att masken ska gynna, inte skada, bör de gnidas i hårbotten och appliceras inte över hela längden av håret, eftersom de kan torka ut.

 • Senapsmask

Ett mycket bra verktyg hjälper inte bara till att bekämpa ökad produktion av talg, utan ger dig också möjlighet att påskynda de metaboliska processerna i cellerna och förbättra blodcirkulationen. Och eftersom det har en uppvärmnings effekt väcker vilande folliklar, så att håret blir tjockare och börjar växa bättre. Det rekommenderas inte att göra en sådan mask mer än en gång i veckan. Behandlingsförloppet är 2 månader.

För att göra en senapsmask behöver du:

 • senapspulver - 2 tsk;
 • juice av en lök av medelstorlek;
 • Aloe juice - 1 msk. l.
 • honung - 1 msk. l.
 • äggula - 1 st.

Senapspulver ska spädas med varmt vatten för att bilda en tjock massa som i sin konsistens liknar sur grädde. Därefter måste du blanda den resulterande blandningen med resten av ingredienserna och applicera på hårbotten. Vi varnar dig omedelbart, senapsmaskan är väldigt "bakande", så överdriv inte det, annars riskerar du att bli bränd. Förvara det ska vara högst 15 minuter. Då måste du tvätta huvudet med mycket varmt vatten och schampo. Balmer och balsam kan inte användas, eftersom de bara förvärrar situationen.

 • Citronmask

Denna mask är också mycket effektiv. För beredningen är det nödvändigt att blanda 200 g vodka med saften av en citron. Och den resulterande vätskan bör dagligen gnidas i hårbotten. Du kan inte spola masken. Återstående vätska kan förvaras i kylskåp i upp till 48 timmar. Det är nödvändigt att göra en sådan mask i 1 månad.

 • Brödmask

Behandling av hårbotten kan ske med en brödmask, den är också mycket effektiv och med god användning ger det bra resultat. Det ska ske i kurser: 2 gånger i veckan i 3 månader.

För beredningen måste du blanda ett ägg med en mixer, tillsätt det tidigare utspätt i vatten tills en uppslamning av rugbröd och ett par klyftor av hackad vitlökform. Blandningen gnids i hårbotten och lämnas i 20 minuter. Skölj sedan med varmt vatten med hjälp av schampo.

Eliminerande fet hårbotten är inte så svårt, men för att behandlingen ska ske effektivt måste du följa alla rekommendationer från läkaren.

Rekommendationer för vård av fet hårbotten

 • torka inte en chock;
 • tvätta huvudet med kallt filtrerat vatten
 • utesluta eventuella effekter på dermis höga temperaturer;
 • bära en hatt (inte syntetisk) på sommaren och vintern;
 • eliminera snygga frisyrer och komplicerad styling från strumpor;
 • vägra att använda stylers;
 • Skär av håret, om det är länge, för behandlingsperioden för fettinnehållet.
 • Använd inte heta curlers, velcro, strykning, curling;
 • ge upp missbruk
 • Massage inte huvudet under behandlingen.
 • utesluta från diet sötsaker, fet och salt rätter
 • fläck inte hårrötterna;
 • inte perm
 • Välj kosmetika med tanke på problemet (fetthalt, mjäll).
 • borsta inte ditt hår för ofta;
 • drick mer vatten, ät nötter, bär;
 • Låt inte kammen röra hårbotten under kamningsprocessen.
 • Använd inte metallhårtillbehör.

Hudvård Oljig hårbotten

För att lösa problemet måste du vara uppmärksam på grundläggande kosmetika för att ta hand om hårbotten och håret.

schampo

 1. Om möjligt, köp schampo på apoteket. Välj ett mildt rengöringsmedel utan sulfater, silikon, parabener och andra aggressiva ingredienser. Föredra schampon med en genomskinlig struktur.
 2. Välj kosmetik professionell serie. Som regel värderar bona fide tillverkare sitt rykte och försöker göra det mesta av naturliga schampon.
 3. Innan du köper noga läs avsnittet "Sammansättning". Det bör inte vara förbjudna ingredienser. Du kan komplettera det köpta schamponet med eterisk olja (5 droppar per 100 ml.).
 4. Få schampo enligt din typ av hårbotten. Köp inte kompositionen för torra strängar, eftersom det har förmågan att väga håret.
 5. Om oljig hud åtföljs av mjäll använder du medicinsk shampoo från apoteket. Drick en kurs av multivitaminer för hår, att närma sig lösningen av problemet i ett komplex.
 6. I motsats till allmänt missuppfattning behöver shampoo inte bytas varannan vecka. Verktyget av samma typ används i minst 2 månader.

Torka schampo

 1. Torkpulverschampo är ett bra ställe för ägarna av fet skalp. Det är inte nödvändigt att tvätta håret om endast dermis är förorenad. Torkschampo avser nödläkemedel.
 2. Produkten framställs i form av en spray och är en pulversammansättning. Efter distribution i hårbotten absorberar små partiklar svamp, så att frisyren ser snygg ut och inte "slät".
 3. Marknaden för kosmetiska produkter är fylld med en mängd olika torra schampon. Allt beror på storleken på plånboken. Du kan dock använda ett mer överkomligt sätt - talk utan dofter.
 4. Vete mjöl av första klass eller majs / potatisstärkelse anses vara ett alternativ. Användningsmetoden är enkel - Applicera på hårbotten, gnugga, kamma eller blåsa en hårtork.
 5. Det är viktigt att förstå att torrt schampo inte ersätter konventionell tvättning. Det ska endast användas sällan. Sammansättningen har en vit nyans och kan märkas på håret.

balsam

 1. Användningen av luftkonditioneringsapparater bör strikt mätas. Distribuera inte balsammen i hårbotten, dra tillbaka från rotzonen till 2 fingrar. Applicera endast på hår om det är torrt och inte kammar väl.
 2. Använd aldrig 2-i-1-produkter, de är mindre effektiva. Sådana produkter består av sulfater, parabener och silikon. Alla komponenter påverkar hårets hälsa negativt.
 3. Om du använder en separat shampoo och balsam, ökar du prestandan med 150-200%. Parallellt kan du använda outplånliga luftkonditioneringsapparater.

Tvätthuvud

 1. Många missuppfattningar och myter i samband med tvättning av fet hårbotten och hår i synnerhet. Vissa människor tror att ett frekvent förfarande hjälper till att bli av med greasiness. Andra tvärtom tvätta sina huvuden sällan och försöker "slå ut en kil med en kil."
 2. Både det och andra åtgärder är extremt felaktiga. Tvätta håret när du förorenar det. Och det viktigaste här - regelbundet, inte dagligen.
 3. Med täta tvättkirtlar börjar man arbeta hårt. Situationen förvärras av hårdvatten och hårkosmetik av dålig kvalitet.
 4. Med sällsynt och otillräcklig tvättning blir hudens porer igensatta och fett kan inte nå ytan. Återigen hindrar detta den naturliga självreningen av dermis.
 5. Det perfekta sättet är att tvätta huvudet efter föroreningar på morgonen när talgkörtlarna är långsamma. Helt utesluta daglig tvätt. Bestäm procedurens frekvens empiriskt.

Folkmedel för oljig hårbotten

Förutom dyra mediciner och olika procedurer med seborré, kan du hantera beprövade folkmedicin.

Ek bark och honung

 1. Ta 100 gr. ekbark, vänd råmaterialet till pulver på något tillgängligt sätt. Koka samtidigt 0,5 liter. vatten. Kombinera komponenterna och koka i 40 minuter.
 2. Spänn mediet efter matlagning så att fällningen inte förblir. Blanda i den färdiga buljongen 35 gr. honung. Blanda noggrant och gnugga i hårbotten. Fånga pannan. Tvätta av efter 20 minuter.

Kockrot och Johannesört

 1. Effektiv örtkokning hjälper dig i kampen mot seborré. Verktyget är framställt av lika delar av calendula, burdock root, immortelle, corn stigmas och St. John's wort. 60 gr. råmaterial måste ta 250 ml. renat vatten.
 2. Koka ingredienserna i ett vattenbad i ungefär en halvtimme. Infusera produkten tills den kyls helt. Avlägsna avkoket, utför proceduren varje dag tills symtomen försvinner.

Lök Husk

 1. För att klara problemen med hårbotten, laga lök avkokning. Ta en handfull tvättad skal, häll i samma mängd vatten.
 2. Koka blandningen på låg värme i 25 minuter. Stam, vänta på kylning. Proceduren rekommenderas dagligen. Buljongen distribueras till torrt och rent hår, gnidas i huden med massörrörelser. Läs mer: Oljigt hår: orsaker, behandlingar, masker, schampon.

Citronsaft och äggula

 1. Inte mindre effektiv är en hemlagad salva. Kompositionen är lätt att förbereda dig från de tillgängliga produkterna.
 2. Kram citronsaft från hälften av frukten, blanda med 2 äggulor. Ange 4 droppar burkolja. Blanda ingredienserna väl. Verktyget appliceras med en massörrörelse i 25-35 minuter innan huvudet tvättas.

Aloe Vera och gräddfil

 1. Ett annat inte mindre effektivt verktyg är ett hemmedel. För att förbereda det, ta i lika proportioner färsk honung, aloejuice, gräddfil, färsk citronsaft och ricinolja.
 2. Gå in i den beredda tjocka vitlöksgruelen med 3 tänder. Verktyget används som en mask. Sprid det över rotzonen 1 timme innan du tvättar huvudet.

Oljig hud: hur man normaliserar talgkörtlarna?

Oljig hud: hur man normaliserar talgkörtlarna?

Oljig hud - många människor lider av detta problem. Det provocerar en irriterande glans, utseendet av akne. För att eliminera fet hud används vanligen tork kosmetika, tillverkare av vilka lovar en snabbt uppnåelig effekt.

Dock kommer de att ge ett stabilt resultat, förutsatt att orsaken till fet hud elimineras. Därför är det första steget i lösningen av dermalproblemet normaliseringen av talgkörtlarna.

Tecken och ursprung för fet hud

Oljig hud är resultatet av överproduktion av fett vid talgkörtlarna. Dessa körtlar ligger under ytan av huden.

Sebum är ett ämne som består av fett. Det är inte så illa som det skyddar och fuktar huden och håller håret på ditt huvud skönt och friskt.

För mycket talg kan emellertid leda till fet hud, vilket kommer att prova igensatta porer och svarta hudar.

Utseendet av komedoner (svarta fläckar), cystor av fettkörtlarna, seborré är inte ovanliga. Huden liknar apelsinskalan, eftersom den har porer på den.

En obestridlig fördel för personer med fet hud - rynkor börjar dyka upp senare.

Den epidermis som är skinnig med greasiness är ett obehagligt fenomen för sina ägare. På grund av det överdrivna arbetet hos fettkörtlarna på huden bildar en grov, porös konsistens med ohälsosam ton och smutsig glans, kan ytan på huden överdriven som pergament.

Genetik, hormonella förändringar eller till och med stress kan öka sebumproduktionen.

Lokalt fettskydd på ansiktet i T-zonen: panna, haka och näsa. På kroppen finns feta epidermier på ryggen och bröstet. Egenskaperna hos fet hud och fet hår på huvudet.

Detta händer av följande skäl:

 1. Genetiskt införlivad. Under dessa omständigheter är epidermis fet i hela livet.
 2. Tonårstid Tonåringar är bekanta manifestationer av fet hud, som vid deras 25-30 år blir en kombination.
 3. Intensivt arbete av fettkörtlarna. Detta hänför sig till den ärvda dispositionen mot fet hud, störda gastrointestinala processer (cholecystitis, kolit, förstoppning), hormonella förändringar. Grunden för överdriven fettproduktivitet på hudytan är kosten (beroende av kryddig, fet, mjölkad mat, alkohol, soda), arbetskraft när temperaturen överskrids, i ett rum täckt av cigaretter och UV-strålning.
 4. Hormon. Detta händer under sexuell utveckling och den andra fasen av menstruationscykeln. Hormonfel uppträder under klimakteriet, graviditet, stress. Liknande sker på grund av behandling med hormoner eller abrupt användning, långvarig användning av orala preventivmedel.
 5. Störningar i det endokrina systemet. Detta uppstår när torr hud observeras liksom fett i ansiktshuden i hypotyreoidism.

Påverkade av uppkomsten av epidermis sebaceous yta minskar också immuniteten.

7 sjukdomar som framkallar fet hud

För att ta reda på varför patientens hud i ansiktet är oljig kommer läkaren att kunna. Eftersom den feta epidermis förekommer hos patienter:

 • diabetes;
 • kakexi (slöseri);
 • fetma;
 • med tumörer, polycystiska äggstockar;
 • hyperandrogenism;
 • hypertrikos;
 • med leversjukdom.

Främja utseendet av överflödigt fett på hudens analfabeter hygienisk behandling med hjälp av aggressiv rengöring av hudyta kosmetika med en alkoholhalt.

Det kan också orsaka användning av skrubber, regelbunden avfettning av epidermis, konsumtion av fettkrämer etc.

Lita inte bara på egen kunskap. Det är bättre att lita på en hudläkare, som bestämmer orsaken till överdriven fetthet på hudens yta. Detta kommer att eliminera förekomsten av allvarliga hälsoproblem.

Vad ska man göra om ansiktshuden är fet? Hur kan du hjälpa dig själv?

10 regler för fet hud

Det är nödvändigt att följa de regler som syftar till att förebygga sjukdomar i hudens oljiga yta. Här är en lista över dem:

 1. Undanta (begränsa) konsumtionen av feta och stekta livsmedel. Bättre att säga nej, saltad och rökt, sylt och söt mat. Föredragen i menyn är rätter av magert fisk och vitt kött, grönsaker och frukt, kli.
 2. Kosmetika väljer med minskat lipidinnehåll och det där antibakteriella och antiseptiska ämnen representeras av etanol till 10%.
 3. Rör inte ditt ansikte med otvättade händer.

Det är att föredra att köpa allergivänliga kosmetika, inklusive växtekstrakter, för att lindra känslig och irriterad hud.

Alla vårdprodukter ska väljas med anteckningen "för kombination eller fet hud".

Också viktigt är att sådana regler följs:

 1. Välj rätt tvättning (gel eller skum, mjölk undviks bäst). Under förbudet - användningen av tvål, tvättdukar, varmt vatten.
 2. Använd en gång var 7: e dag med vanlig sköljning, ansiktsrengöring (till exempel salicylsyra).
 3. UV-skyddande kräm UVA och UVB ska konsumeras hela året (till exempel Bioderma AKN).
 4. Dela inte med stiftelsen, minska användningen till två gånger i veckan.
 5. Smink bör väljas klokt, till exempel pulver med mineraler.
 6. Det är tillåtet att tillgripa hemma masker inte mer än 1-2 gånger om 7 dagar. För förfarandena med vit, grön, blå lera, äpplen, kiwi, citronsaft. Ett positivt resultat uppnås med en mask av grusiga färska potatisar.
 7. Använd effektivt lotion med havssalt. De utförs en gång om 7 dagar, tar en lösning 500 ml smältvatten och 1 tsk. salt. Ställ verktyget i 5-10 minuter.
 8. Fuktar huden endast med krämer och serum för kombination eller fet hud.
 9. Tänk på fonder med retinol. Läkemedlet med A-vitamin accelererar utbytet av celler, vilket gör det till ett av de bästa sätten att bekämpa åldrande. Han arbetar också underverk för akne. Differin har nyligen blivit tillgängligt i disken utan recept.
 10. Hjälper utflykter till bastun.

Att följa enkla rekommendationer, det är lätt att bli av med överdriven fetthalt i dermis hemma.

Gröna apoteket (5 helande örter)

Hur bli av med problemet hemma? Det är lämpligt att behandla fet hud med gräsbevuxna växter.

Närvaron hos flavonoider, tanniner, saponiner (kvävefria och alkaliska fria organiska naturliga ämnen), kiselsyra, växthormoner och spårämnen har en positiv effekt på den feta epidermis.

 1. Kamille är en naturlig antiseptisk med antiinflammatorisk verkan. Hennes extrakt kan rengöra och mjuka hudytan på ansiktet, återställa elasticitet och jämnhet.
 2. Salvia officinalis har en bakteriedödande, lugnande, regenererande kraft. Calendula officinalis inneboende förmåga att läka, återställa den skadade epidermis.
 3. Ek (björk) bark är känd för sina antiseptiska och tanniska egenskaper. Tricolor violett extrakt syftar till att rengöra, stimulera metaboliska processer och rita kroppen av skadliga ämnen.
 4. Grönt teextrakt har en antioxidant roll som minskar effekten av fria radikaler på huden.
 5. Extraktet från maskrosrotet ökar kroppens skyddskrafter, hjälper till vid livets vitala aktivitet, gallblåsa och njurar. Växtextraktet är involverat i frisättning av kroppen från metaboliska produkter, vilket har en positiv effekt på hudytan.

Effektivt inverkan på fettdermagraset väljer varje patient individuellt. Byt ut vatten när du tvättar infusioner av örter från kamomill, mint, nässla, lime blomma.

Oljor att bekämpa fet hud

Oljeblandningar används istället för nattkräm. De lägger ett tunt skikt på en ren hudyta.

Oljorna verkar på porerna ihop med smuts och fast fett, effektiviserar fettproduktionen, påverkar cellregenerering.

Vilka oljor ska adoptera? Här är en lista över dem:

 1. Hasselnötter i ren form eller som en del av andra oljor. Ytan på huden under inverkan av organet rengörs, slätas och återställs, porerna spännas.
 2. Druvfrö, varefter ytan på dermis ser fuktig ut och utan märkbara porer.
 3. Bär, knoppar, löv av svart vinbär - ett medel som har antibakteriella egenskaper, huden efter att den blir elastisk ökar tonen.
 4. Sesamfrön som påverkar normaliseringen av talgkörtlarna, smärtan av porerna.
 5. Mandelkärnor som klarar av rengöring av porer, irritation av röda fläckar.
 6. Tea Tree leaves - en oljig komposition sparar från akne och normaliserar tillståndet av dermis.
 7. Lavendel återvänder hudens matthet, verkar på dermis med antiinflammatorisk effekt.

Applicera hasselnötolja (50% blandning) med tillsats av 10% av andra valda oljor. Om du tar eteriska oljor (från sandelträ, rosmarin, enbär, bergamot, grapefrukt, cederträ), lägg till 1-2 droppar till basoljekompositionen.

Kosmetiska förfaranden för fet hud

Vad ska man göra om huden är fet och akne uppstår? För att eliminera problemet med hudfettlighet är det acceptabelt att inkludera följande åtgärder:

 • användningen av scrubs (från mandel, aprikos, salt, lera, etc.), det kommer även ut och rensa huden;
 • användningen av peeling med syror (mjölksyra, frukt, pyruvsyra, triklorättiksyra, glykolsyra, etc.), det kommer att minska pH, reglera fettproduktionen och minska dermisfettinnehållet.
 • konsumtionen av masker (lera, lera, på basis av alger), och detta desinficerar, lugnar hudytan och tar bort överflödiga fettbildningar.

Det rekommenderas att kontakta en kosmetolog i en specialiserad center för att utföra professionell rengöring av epidermis.

Fråga - svar

Behöver jag applicera fuktgivare till ägare av fet hud?

Hur hanterar man sken hela dagen?

Varför rekommenderar många kosmetologer att torka ansiktet med pappershanddukar, och inte vanliga?

Topp 5 behandlingsmetoder

Skinnet med överflödigt fett, benäget för flaking, kräver ytterligare behandling som föreskrivs av en hudläkare eller en kosmetolog.

Behandlingsförloppet bestäms av en specialist efter att ha erhållit resultaten av blodprov (glukos, hormoner), bekantskap med ärftlig tendens, anamnese etc.

Hudytan och hårdmetallåtgärderna är härdade av greasiness:

 1. Laserbiostimulering. Strålen inducerar fotokemiska transformationer i dermis. Vid sessioner smutsas epidermis, uppdateras och regenereras. Dess elasticitet och ton förändras till det bättre.
 2. Microdermabrasion av dermis. Baserat på verkan av överflöd av mikroskopiska partiklar. De kommer att polera huden utan smärta, eliminera rynkade manifestationer, smala porer, minska sträckan.
 3. Jontofores. Det verkar på oljig derma av mikroström. Som ett resultat förbättrar blodflödet till det, näring och mikrocirkulation. Bota återställer hudytan på grund av djupdiffusion av näringsämnen, eliminerar fett.
 4. Kavitation (ultraljud) skalning. En chockvåg rensar huden utan smärta, tar bort överskott av talg från hårsäckarnas porer, rensar den keratinösa derma.
 5. Ultraljudsfonopfores. Baserat på mekaniska vibrationer. Förfarandet uppnår massage, destruktion av fibrös vävnad, lymfatisk dränering (återtagande av överskott av vätska). Tekniken tillåter inte blockering av hårsäckar med fett, minskar hudutslag och irriterande manifestationer på dermis.

Darsonvalisering med pulserad högfrekvent ström påverkar huden med vakuumelektroder. Som ett resultat torkas huden, ökad näring och vävnadsreparation.

Vilken metod för behandling av derma-fetthet passar en viss patient, läkaren bestämmer sig i receptionen.

10 läkemedel som normaliserar fettmetabolism

Efter att ha besökt dermatologen hemma är det möjligt att använda droger som innehåller följande aktiva ingredienser:

 • azaleinsyra, som antibakteriellt, antiinflammatoriskt och exfolierande medel för huden;
 • zink, vilken keratolytisk orientering;
 • svavel med förmågan att blockera produktionen av fett vid talgkörtlarna;
 • D-Panthenol, dexpanthenol, som används vid återhämtningsprocessen i slutet av fysioterapi, för rengöring, reglering av metaboliska processer i cellerna i dermis;
 • adapalen, som en profylaktisk substans mot bildandet av komedoner och inflammationer på ytan av huden;
 • bensoylperoxid för att exfoliera hornhinnan i dermis och renovera cellstrukturen;
 • kopparreglering av talgproduktion;
 • isotretinoid med en splittrande effekt på det kåta lagret och undertryckandet av syntesen av fettbildning;
 • bakteriociner och pyocyaniner - produkter av metaboliska processer i mikroorganismer som ökar epidermis immunitet och är involverade i restaureringen;
 • Vitaminer PP och grupp B, som positivt påverkar dermis, blodtillförsel och fettmetabolism i den.

Läkemedelsterapi mot derma fet hud hemma utförs, följd av doktors rekommendationer.

Expertutlåtande

Anna Avaliani

praktiserande skönhetssalong

Att minska fettintag i mat förändrar inte situationen. Var noga med att använda specialverktyg under tvätt, bara vatten kan inte rengöra huden noggrant. Men överdriv det inte, eftersom det kan leda till överfettning eller torkning.

Aisha Baron

plastikkirurg

För tvätt, använd geler, skum, lämpliga för hudtyp, kallt vatten. Använd tonic, och innan du applicerar kosmetika fuktar huden med kräm. Jag rekommenderar också att du inte glömmer solskyddsmedel. Dagligen rengör huden på kvällen från smuts, kosmetika. Och applicera igen grädden, bara natt. Det här är enkla regler, men de hjälper dig att behålla skönheten i din hud.

Korrekt vård och en hälsosam livsstil eliminerar överflödig fet hud. Det gör ytan av dermis attraktiv, lindrar akne, oljig glans. Samtidigt är det inte svårt att bevara ansiktets visuella ungdom.

För att göra detta, följ de enkla reglerna, ta hand om din hud. Om du inte kan lösa problemet med överflödigt fett på egen hand, bör du konsultera en läkare.Nästa Artikel
"VEROSSA hårstudio" - hårförlängningar