Ta hand om fet hår


Naturligtvis kan den "feta" inte vara håret, utan bara hårbotten. Det handlar om den ökande aktiviteten hos talgkörtlarna, vanligtvis ägarna av "fet" hår och är benägna att olja eller kombinera huden. Och det viktigaste i det här fallet - rätt vård och kompetent val av medel.

Tvätta håret så ofta som nödvändigt. Varje dag, om det behövs. Ofta tvättar håret bara "starkare" starkare om du har valt felanpassade produkter (det vill säga inte lämpar sig för din hårtyp) eller överbelastat dem med styling.

Välj produkter märkta "för fet hår". Du är mer lämpliga schampon med ett neutralt eller något surt pH (från 5,5 till 7-8), de irriterar inte hårbotten och följaktligen ökar inte aktiviteten hos talgkörtlarna.

Var uppmärksam på kompositionen! Oljiga hårvårdsprodukter innehåller tonic och seborrhea-regleringskomponenter (nässlor, horsetail, burdock-extrakt, bryggerjäst, eteriska oljor, B-vitaminer, salicylsyra, etc.) samt sebumabsorberande ingredienser (t.ex. kaolin, risstärkelse och så vidare).

Det är önskvärt att schampot markeras "för frekvent (daglig) användning." Formeln för sådana produkter är baserad på milda tensider (ytaktiva detergenter), exempelvis från aminosyror av kokosnötolja. Sådana tvättmedelskomponenter irriterar inte hårbotten och bryter inte mot dess skyddande hydro-lipidbarriär, även vid frekvent användning förvärrar inte problemet med fet hår.

Shampoo för "fet" hår "Balance", Logona med citronbalsam extrakt. Shampoo för "fet" hår "Vit lera och jasmin", Le Petit Marseillais med kaolin. Mask för färgat hår Biolage Color Care Therapie Color Bloom Mask, Matrix utan silikon och parabener. Shampoo för djupt rengörande hår Purifying Shampoo, Londa Professional med teextrakt.

När du applicerar balsam, balsam eller hårmask, tillbaka ner en centimeter och en halv från rötterna - ditt hår kommer att se "friskt" längre.

För "oljigt" tunt hår, som snabbt förlorar volymen, passar väl utan silikon. Överdriven silikon kan "tjocka" håret. Dessutom kan resterna av silikon som fastnar i hårbotten stimulera aktiviteten hos talgkörtlarna.

Om håret är oljigt vid rötterna och torkat eller skadat vid spetsarna är det bättre att använda ett speciellt balanseringsschampo, vilket å ena sidan minskar arbetet i talgkörtlarna och inte överbelastar håret med näringsrika komponenter, men å andra sidan återställer den skadade strukturen (många professionella varumärken har ). Applicera alla medel för intensivvård närmare tipsen, undviker rotdelen.

En gång i veckan, använd schampo för djupt rensning av håret och hårbotten, eller en speciell skalning (mild skrubb), till exempel, baserat på fruktsyror. Sådana produkter minskar också det oljiga håret. Dessutom, med fet hud, fördjupas processen för att förnya cellerna i epidermis, och dess dödsvågar, utan att behöva skrälla, täppa till talgkörtlarna, vilket får dem att arbeta ännu mer aktivt. Att bryta denna onda cirkel och kräver systematisk exfoliering.

För oljig seborré (mjäll), byt ut ditt vanliga schampo med en helande, som innehåller antibakteriella och antimikrobiella komponenter (zink- eller svavelföreningar, eterträd med eter etc.).

Shampoo för fet hår, Syoss. Shampoo för fet hår, Melvita med nässla, burdock, adiantum, kress och eteriska oljekstrakter. Den mjuka stärkande balmen för håret "Gentle Minerals" Dercos, Vichy utan silikon och parabener. Naturens räddningspolicy, Polska, Redken.

Efter tvättning, skölj håret med kallt eller till och med kallt vatten. Du kan tillsätta lite citronsaft eller fruktäte till det: det kommer att göra ditt hår glans och minska fettinnehållet lite.

Som ett uttryck för att uppdatera ditt hår är det bra att använda torrhårschampo: Spraya på håret, låt det stå i ett par minuter, "massera" håret med en handduk och kamma den.

Kom ihåg att alltför ofta och aktivt kammade hår och varmluftsdroger ökar sebumsekretionen. Sebaceous körtlar arbetar också mer aktivt när vi är stressiga och äter mycket kryddiga eller feta livsmedel.

Mycket tunt hår

Tunt hår - hår av otillräcklig tjocklek, med en diameter på mindre än 0,05 mm (50 mikron). Tunt hår är för mjukt, styggt, ofta trasslat, brist på volym och förlorar snabbt sin form. För problemet med tunt hår är samråd med en tricholog och en frisör-stylist nödvändig. För att öka hårdets hårdhet, massage, mesoterapi i hårbotten, applicering av masker och ampullkoncentrat etc. rekommenderas. För att ändra texturen kan du använda proceduren för laminering, keratinproteser, kautsjuk och hårförlängningar. Det finns inte heller en mask för hårdensitet, både industriell och hemifrån. Tunt hår kräver ett speciellt tillvägagångssätt vid hårklippningar, frisyrer och färgning.

Tunt hår

Hårets huvudsakliga egenskaper är:

Dessutom är håret uppdelat i olika typer (normalt, torrt, oljigt, blandat) beroende på aktiviteten hos hårbottenkörtlarna i hårbotten. Dessa eller andra egenskaper hos håret måste vara kända och beaktas när man utför både vardagsrum och professionell salongvård.

Tunt hår är hår med liten tjocklek, otillräcklig styvhet och tjocklek. Av naturen är endast 10% av kvinnorna ägarna av riktigt tunt och sparsamt hår; I alla andra fall är uttunning och gallring av håret förknippat med felaktig skötsel av håret med normal tjocklek och tjocklek.

Orsaker till tunt hår

Tunt hår kan vara resultatet av tre huvudfaktorer - ärftlighet, negativa endogena och exogena influenser. Först av allt, hårets tjocklek och tjocklek beror på genetiken; Beror på ålder, ras och naturlig hårfärg.

Den minsta tjockleken (20-40 mikron) ligger i håret hos nyfödda, hos en vuxen varierar hårets tjocklek från 50 till 100 mikron, hos äldre, från 50 till 70 mikron. Ägarna av tjockare hår är afroamerikaner, Hispanics och Asiater, tunnare hår - européer. Det tunnaste håret växer på blondans huvud, håret med medelstorlek växer på brunetter och de tjockaste växer på brunhåriga människor.

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem, på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att denna smuts kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar att du använder de medel som dessa ämnen ligger i. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Dessutom är håret direkt beroende av hudens tillstånd: Ju tunnare huden, desto mindre hårets tjocklek och vice versa.

Under hårets liv kan dock strukturen förändras och bli tunnare. Tunnande hår kan vara förknippat med felaktig vård: ofta värmebehandling (blåstork, elektrisk tång, strykning), tvättning av håret med varmt vatten, missbruk av färgningsprocedurer, kemiskt perm hår. Det torkar och gör håret tunnare än överflödig UV, arbetar i varma verkstäder, vanan att gå på vintern utan hatt.

Tunt hår kan vara resultatet av defekt, obalanserad näring, brist på vitaminer och mineraler, matsmältningssystemets nervsystemet, nervsystemet, konstant stress och överarbete. Nyfödda kvinnor möter ofta problemet med gallring och håravfall: detta beror på naturlig ökning av östrogen till fysiologisk och amning, där moderens kropp förlorar nödvändiga näringsämnen, vitaminer och mineraler tillsammans med mjölk.

Karaktäristisk för tunt hår

Håraxeln består av tre lager: det yttre (nagelbandet), mitten (cortex) och inre (medulla). Normalt tar cortex upp till 80-90% av den totala hårmassan. Tunt hår har en underutvecklad cortex kropp. Enligt dess struktur är håret uppdelat i tunt (diameter mindre än 0,05 mm), medium eller normalt (diameter 0,05-0,07 mm) och tjock (diameter över 0,07 mm). Samtidigt på olika delar av huvudet på en person kan hårets tjocklek vara annorlunda.

Tjockt hår har den största diametern hos håraxeln, har största styrka och motståndskraft mot olika influenser. Tjockt hår är emellertid svårare att färgas, lysas och krullas än hår av fin och medelstor struktur. De flesta människor är ägare av hår av medeltjocklek, med avseende på diametern som andra typer av hårstruktur bestäms.

Tunt hår utmärks av minsta diameter och överkänslighet mot yttre påverkan. Blont hår har en tjocklek på ca 0,05 mm, brunetter - ca 0,07 mm, rött hår - upp till 0,1 mm (100 mikron). Med varje byte av hår blir de tunnare.

I det här fallet är hårets tjocklek i regel omvänd proportionell mot dens densitet. Blondor har sålunda den största mängden hår på huvudet (140-150 000. Pcs.), Lite mindre brunetter (ca 100 000 st.) Och minst av alla rödhåriga (80 000 st.).

 • Hårets högsta densitet (250-350 stycken / kvm Cm) observeras i parietalområdet;
 • På templen och naken är håret mer sparsomt (150-200 st / cm).

Hårets maximala tjocklek når puberteten (12-14 år); Vid 30 års ålder minskas den totala mängden hår med ca 15%.

Tunt hår har sina fördelar och nackdelar. Fördelarna med tunt hår är deras mjukhet, ljushet och silkighet. Dessutom är tunt hår enkelt färgat och mottagligt att byta form. Därför, med rätt skötsel och korrekt urval av hår, kan även tunt hår vara stolthet hos dess ägare.

Tunt hår kan dock leverera sin värdinna och mycket besvär. För det första beror detta på att det tunna håret ser ut som sällsynt ("flytande"), saknar volym, håller inte formen på styling. Dessutom måste man ofta ta itu med brittleness, ökad elektrifiering av hår. Tunt torrt hår kan likna en spindelväv eller halm, och oljigt hår kan snabbt förvandlas till ispärlor som hänger från huvudet. Ju längre det tunna håret, desto starkare under kraften av sin egen gravitation, ligger de intill huvudet och ser formlöst ut.

Hårtjockleken kan mätas med en speciell mikrometeranordning, vilket gör mätningar i de temporal-laterala, nedre occipitalzonen, på kronan och i smärtan. Håret ska vara torrt, rent, utan stylingprodukter. Det är av praktisk betydelse att bestämma hårets tjocklek under färgning, för att beräkna mängden medel som behövs för att erhålla önskad nyans av hår.

Funktionerna bryr sig om tunt hår

Hjälp att ta itu med orsakerna som ledde till att håret tunna, hjälper till att kontakta en kvalificerad specialistkliniker. Efter en medicinsk undersökning (datordiagnostik av hårets tillstånd, phototrichogram, spektralanalys av hår för mikroelement, biokemisk analys av blod etc.) kommer en specialist att kunna bedöma de sannolika orsakerna till fint hår.

 1. Med en brist på nödvändiga näringsämnen kan en speciell diet rekommenderas, eftersom det är nödvändigt att ta in vitaminerna (A, C, E, H, P, Grupp B) och mineraler (järn, kalcium, zink, svavel, selen, kisel).
 2. Särskilda helande och återställande förfaranden hjälper till att stärka tunt hår: mesoterapi, plasma-lyftning, hårbottenmassage, masker, applicering av ampullkoncentrat.
 3. Du kan diskutera med din läkare valet av speciell medicinsk kosmetika för hemvård för tunt hår.

För att tvätta fint hår rekommenderas keratin och proteashampor, vilket ger extra volym. När du använder en hårtork, är det bättre att använda en rund pensel, och du bör torka håret mot tillväxten. Sprayer och mousser appliceras direkt på hårrötterna hjälper till att ge en fantastisk frisör. Du kan också göra styling tunna hårkrullare eller använda en diffusor.

För hår fin konsistens passar deras möjligheter att skära medellång och kort längd. Skönhetssalong stylister kan erbjuda fashionabla cascading eller asymmetriska hårklipp, bob, kvadrat eller pixie haircuts, kreativa hårklippningar, hårda sax hårklipp och mer. et al.

Sparsam biovävning eller långsiktig hår styling (carving) hjälper till att visuellt öka volymen av tunt hår. Av alla färgmetoder för tunt hår är förfarandena för markering, färgning eller blondning lämpligast. Enfärgad färgning i en ton (särskilt mörk), som regel, skapar effekten av att minska volymen av redan tunt hår.

För att upprätthålla skönhet och hälsa hos fint hår kan du använda procedurerna för laminering, keratinproteser, cauterization, komplex behandling av hår. För att ge den saknade tjockleken till tunt hår är det inte förbjudet att hålla hårförlängningar.

Om du är ägare till fint hår, förtvivla inte. Med en konstant och kompetent vård för tunt hår kommer du över tiden att kunna göra dem till din "allierade" för att uppnå det estetiska idealet, med betoning på din unika individualitet och stil.

Tjockt och frodigt hår är förknippat med framgång och sexualitet, vilket alltid är i välsignelsen för din bild. Hur är de för vilka naturen inte var så gynnsam? Lyssna på råd från professionella och dra nytta av de kosmetiska industrins prestationer.

Hur bryr man sig om tunt hår?

Vård av tunt hår börjar med sin ordentliga tvättning och styling. Tunt hår - bräckligt hår. Vid tvättning är det nödvändigt att skumma schampot i rotzonen och sprida sedan skummet längs hårets längd med utjämningsrörelser. Var då säker på att använda luftkonditionering eller en balsam. Ofta ignoreras detta stadium, eftersom det finns en myt som balsam överbelastar tunt hår, vilket förresten inte är sant. Idag finns det speciella linjer för vård av försvagat hår, som skapas med hänsyn till hårstrukturens specificitet.

Ett viktigt stadium av att arbeta med tunt hår är kamning. Först måste du torka håret med en handduk eller hårtork. Det rekommenderas att kamma från ändarna, vilket kommer att bevara hårets kvalitet och inte skada pärlorna. Dessutom förenklar denna teknik kammar och förhindrar trassling.

I styling är det viktigt att använda produkter som är speciellt konstruerade för tunt och svagt hår. Som regel har de en rörlig fixering och syftar till att komprimera strukturen och bevara hårvolymen. När du torkar hårtorken, använd den genomsnittliga temperaturen i luften och torka håret gradvis, det tar lite längre tid men kommer att hålla hälsan.

Är det sant att tunt och svagt hår ska tvättas mindre ofta?

Det spelar ingen roll och beror inte på hårets struktur. Det är nödvändigt att tvätta håret eftersom det är förorenat (detta är trichologists rekommendation). Emellertid är frågan ganska logisk, eftersom ägarna av tunt hår tvingas tvätta håret ännu oftare, för nästa dag försvinner volymen och känslan av renhet i håret.

Det är möjligt att oroa sig för hårets hälsa endast om diskmedel väljs felaktigt. Var uppmärksam på dina valda schampon och balsam har utvecklats för daglig användning och uppfyller även alla hårbehov - oavsett om de är färgade eller inte, tunna eller tjocka, ljusa eller mörka, oavsett om de behöver UV-skydd eller ej, och så vidare.

Hur man väljer ett verktyg för hårvolymen?

Nästan alla medel för hårvolymen syftar till att öka hårets diameter, i stället för att skapa en basvolym som många kunder förväntar sig. Självklart, med bara ett schampo för volym, tyvärr, trots tv-reklam, är det omöjligt att uppnå den önskade volymen eller på något sätt påverka hårstrukturen.

Det är bättre om sammansättningen av förseglingsorganen kommer att vara sådana användbara komponenter som:

 • aminosyror
 • betain,
 • B-vitaminer,
 • keratin,
 • Coenzyme Q10,
 • sockerekstrakter
 • niacinamid,
 • koffein
 • pantenol.

Alla dessa element är inriktade på långvarig åtgärd: Komponenterna tränger djupt in i hårstrukturen och inramar dem på ytan vilket gör det möjligt att öka volymen hos varje hår och stärka dess struktur mer och mer med konstant användning av produkter.

Hur stilar man tunt hår?

Det finns många sätt att skapa volym på tunt hår. För att göra detta är idealiskt lämpliga produkter som har en tätningsegenskap och samtidigt inte en negativ ackumulativ effekt, det vill säga de tvättas av från håret och hårbotten vid första tvätten. Det är bra att komplexet består av ett komplex av lätta polymerer (för och utan viktning) och fuktighetsgivande och konditioneringsdelar som hjälper till att bevara hårets kvalitet. Också, naturligtvis, nödvändigt i sammansättningen av termiskt skydd och UV-filter.

Wooling är ett bra sätt att lyfta hår, men du måste vara mycket försiktig, den här tekniken kan skada bräckligt hår.

Torra schampon är också ett bra alternativ, de absorberar den feta hemligheten och lägger till volym. Men här igen är försiktighet, överdriven och regelbunden användning av denna produkt till hårbotten kan förvärra sitt tillstånd, vilket leder till försvagning av redan nytt hår.

Det kan vara en hårklippning, där skilsmässan saknas och det finns ett slag, oavsett vilken typ av form som helst, det kommer att skapa effekten av tjockt hår. Dessutom behöver du inte sträva efter att skapa höga frisyrer, det är bättre att lägga till volym på grund av texturella element (krullar, lockar, vågor).

När du torkar håret, applicera produkten på volymen på vått hår och torka sedan håret med en pensel vinkelrätt mot hårets tillväxt eller helt enkelt sätta ner huvudet. Torka rotzonen väl, och ändra sedan ändarna av håret med rund borstning eller tang.

Masker för fint hår

Så, om du har tunt hår och täthet lämnar mycket att önska, rekommenderar jag att du provar följande masker.

Första mask

Den första masken stimulerar tillväxten av nytt, friskt hår, som effektivt ökar baldness.

För beredningen, ta en halv kopp kefir, tillsätt 1 ägg och 1 tsk kakaopulver.

Det är nödvändigt att blanda noggrant och sprida lite på hårets rötter. Ge lite torr och sprid sedan igen. Så i tre eller fyra tillvägagångssätt använder hela blandningen. Därefter bära ett uppvärmningslock och håll i 20-25 minuter.

Det rekommenderas att skölja med varmt vatten med hjälp av babyshampo, och skölj det bäst med ett avkok av nässla. Du måste göra denna mask 2-3 gånger i veckan. Efter 2-3 månader med regelbunden användning blir håret mycket tjockare.

Då kan du ta en paus eller fortsätta att ta hand om ditt hår med hjälp av en annan lika effektiv mask för hårdensitet.

Andra mask

Denna mask stärker rötterna, vilket gör håret tjockare och mer voluminöst. Volymen efter användning av denna mask hålls under lång tid.

Så, för att göra en mask behöver du 1 kopp grovt salt, 1 kopp honung, 1 kopp brännvin.

Alla ingredienser placeras i en glasfat (burk), blanda, stäng locket och lägg på ett mörkt ställe i 2 veckor. Efter denna tid är masken klar för användning. Applicera på hårets rötter. Använd sedan ett uppvärmningslock och håll det i ungefär en timme. Skölj sedan med vatten, utan att använda schampo.

Många experter rekommenderar att man använder en mask i stället för schampo under behandlingsperioden. Effekten av denna mask kommer att märkas efter två veckors användning. Håret blir tjockt, friskt. Ökar inte bara mängden hår, men också deras tjocklek. Dessa recept är utformade speciellt för tunt hår som snabbt förlorar volymen.

Tredje mask

Och en annan mask som hjälper till att sluta håravfall inom 2 månader och lägga till densiteten märkbart nog. Men uppmärksamhet: Får färgning!

För denna mask måste du ta lika delar av henna och basma (för förpackningar som kan hittas på marknaden), brygga dem heta men inte kokta, lägg till 1 msk kakaopulver, 1 äggula och 1 matsked olivolja eller burdockolja.

Alla blanda och applicera på hår, linda isoleringslocket på en plastpåse och handdukar och håll i 1,5-2 timmar. Gör en gång i veckan i 2 månader. Ökar hårväxten och samtidigt dens densitet.

Genom att göra dessa hårvårdsprocedurer regelbundet får du ett resultat som överstiger alla förväntningar. Men snälla, glöm inte bort de olika orsakerna till håravfall och att deras tillstånd, liksom vår nagels och huds tillstånd, beror direkt på hela organismens näring och korrekta funktion. Därför rekommenderar jag att du inte bara tar hand om dig själv "externt" utan också "internt", och då kan du drastiskt ändra den svåra situationen med ditt hår.

Hår styling

Som du vet är volymen av hår bestämd av flera faktorer. Först och främst - det här är hårets typ. Till exempel, europeiska hårhår, tyvärr förlorar asiatiska och särskilt afrikanska. Färg är också av stor betydelse: Brunt hår är ofta tunt och mjukt, det håller volymen mycket dåligt och mörkt hår är vanligtvis mycket tjockare, så det ser tjockare och frodigt ut.

Inte den sista rollen spelas av ärftlighet. Om din mamma fortfarande är i skolan sportade en snedställd midja, har du all chans att hålla en smart mane till ålderdom. Kom ihåg att det viktiga är inte hårets tjocklek, utan snarare det totala antalet, det vill säga tjockleken. Det händer att människor med täta hårda strängar också "skiner" med avsked.

"Hårförlust är en av de främsta anledningarna till att den ökända råttans svans förblir från den eleganta fläkten", säger Nikolay Vasilyev, konstchef för Charm Distribution. - Moderna levnadsförhållanden påverkar hårets tillstånd och orsakar inte bara deras torrhet och brittleness utan även förlusten. Jag ser det bra för mina klienter: Om tidigare två kvinnor av tio frågade efter en puffier frisyr, har nu varje andra dam frågat.

Det är störande att ett liknande problem övertar även de som har genetiskt hår mycket starkt. Jag noterar att orsaken till förlusten av hårets visuella volym kan vara både direkt håravfall och gallring. Därför, innan du köper en serie produkter för volym, försök att stoppa denna process med hjälp av speciella förberedelser.

Den världsberömda ledaren inom hårreparation - det amerikanska företaget Bosley, som använder 30 års erfarenhet av hårtransplantation vid utveckling av professionell kosmetika, representerar linjen professionella hårtillväxtprodukter och den första salongreningen från förlusten av Bosley Professional Strength (BosleyPro). Linjen innehåller vårdprodukter, stödjande styling och intensivvård som förhindrar håravfall, stöd, tjocknar och tjocknar dem, stimulerar och regenererar deras tillväxt. Produkt effektivitet har bevisats av det faktum att BosleyPro på bara två år har blivit ett av de ledande varumärkena på den amerikanska marknaden som specialiserat sig på detta problem. Efter valet av professionella skönhetsindustrin (nominering av skönhetsindustrins tidskrift LaunchPad, USA, november 2010 och november 2011) tog BosleyPro-produkterna i nomineringarna "Bästa hantverk för håravfall" och "Bästa komplex mot håravfall" ledande befattningar.

En av dem är hårtillväxtförstärkaren, som inkluderar minoxidil (ett läkemedel som påverkar hårsäckens cellulära aktivitet). Tillväxthöjare är en effektiv behandling för håravfall hos kvinnor och män. För män är en förstärkare med 5% minoxidilhalt avsedd för kvinnor - med 2% innehåll. Och glöm inte att behandlingen av håravfall hemma bara kan vara effektiv när du använder professionella verktyg för daglig vård, utsedd av en specialist efter samråd. "

Vilken natur har givit

Om ditt hår inte faller ut, men ser väldigt "dåligt", är det troligt att de bara är tunna i naturen. Detta problem är särskilt relevant för naturliga blondiner, vars hårfärg är föremål för allmänt avund och de spenderar sig själv många timmar framför en spegel, "öva" med en hårtork och många stylingprodukter. Lyckligtvis är det sätt att skapa intryck av lyxiga krullar, idag finns det många.

  Först och främst, välj rätt hårklippning. Kom ihåg: mycket kort hår, liksom för länge, verkar mindre voluminösa än de verkligen är.

De som absolut inte vill dela med längden, kan ge råd om att skära skikt, vilket ger det mer volym och rörelse. Tyvärr är detta råd endast relevant för ägare av tunt, men tjockt hår. När trådarna är tunna och dessutom är det inte så många av dem, är lagring strängt kontraindicerat. Det händer att befälhavaren övertar håret, vilket gör att de blir för ljusa och huvudet ser platt ut. Erfaren stylister tror att en hårklippning, där håret har samma längd, gör håret visuellt tjockare. Det klassiska exemplet är "fyrkant", "bob" eller "sida" haklängd. Bangs skapar också effekten av tjockt hår och kan öka volymen. Välj mellan sneda knölar, "fransar" eller raka knoppar.

 • Inte mindre viktigt är färgen. Om du är ägare till mörkt hår, men vill göra det mer voluminöst, försök markera med några få toner nära varandra.

Det viktigaste är att undvika den beryktade effekten av vattenmelon, det ser väldigt grovt och billigt ut, medan håret i flera olika nyanser, även annorlunda med bara en halv ton, ser naturligt ut, men är oerhört "rik" och visuellt blir den större. Ju fler nyanser kan kombineras på dina lockar, desto mer voluminösa blir frisyren.

Styling hemligheter

Styling fint hår är inte en lätt uppgift, men det är genomförbart om du följer vissa subtiliteter.

Det bör inte begränsas till endast ett stylingsmedel, eftersom skapandet av volymen börjar med högkvalitativ tvättning.

Tunt hår har sina egna egenskaper: de blir snabbt smutsiga och efter några timmar ser de helt oanständiga ut och hänger tråkiga strängar. Välj schampon och balsam för att skapa volym. De innehåller speciella komponenter som omsluter varje hår med en osynlig film och därigenom gör den starkare och tjockare.

Konventionellt kan dessa medel delas in i två grupper: På grundval av silikon och med ett stort antal omsorgsfulla och stötande komponenter, till exempel njurkomplex, proteiner och keratin, tack vare vilket hår blir tätare.

"Du borde inte tro att en flaska skum eller mousse ger dig den beryktade lejonens manen", säger Nikolai Vasiliev. - Du kan självklart lägga på ditt hår, men det blir mycket svårare att göra. Om du använder ett speciellt schampo, så torkar du strängarna med händerna, så kommer du att få ett konkret resultat, för att inte tala om det faktum att det blir överraskande lätt att arbeta med en hårtork och borste.

Företaget SexyHair är unika produkter som skapats speciellt för tunt hår, vilket saknar volym. De passar också alla som drömmer om en elegant frisyr. BigSexyHair-linjen var den första där de tillämpade ett antal innovativa teknologier för att uppnå ett fantastiskt resultat.

Totalt presenteras totalt femton vård och stylingprodukter i linjen, alla är utformade för att lösa två globala uppgifter - för att skapa felfri styling och ge maximal vård. Detta uppnåddes genom att kombinera speciella stylingredienser och en hel uppsättning högkvalitativa oljor och extrakt (nässla, salvia, yarrow, rosmarin, aloe, lavendel) som stärker strukturen hos tunt hår, vilket gör dem tjockare och starkare vilket underlättar skapandet av volym på scenen initialvård, dvs under tvätt. Panthenol, vete och sojaproteiner återställer hårstrukturen, fuktar dem djupt, skyddar dem mot termisk och mekanisk skada, och högoktanhaltiga flyktiga silikoner, som ingår i alla produkter i linjen, ger hårets jämnhet, elasticitet och intensiv glans.

Förutom att ge volym, styling och styling hårprodukter, erbjuder SexyHair även termiskt skydd. Exempelvis är schampo för volym (Big Volume Shampoo) lämplig för torrt, normalt och kombinationshår. Volymen lagras under lång tid, ibland flera dagar. Högkvalitativa proteiner och panthenol som ingår i schamponet återfuktar och stärker håret utan att göra det tungt och oljigt och stabiliserar pH-nivån. Resultatet är hårelastiskt, smidigt, helt klart för ytterligare styling, skyddad mot yttre påverkan och samtidigt jämn och blank.

Om du står inför ett "speciellt tillfälle" (till exempel går du till ett bröllop eller planerar en romantisk middag), använd mer intensiva preparat, till exempel Extra Big Volume Shampoo, vilket ökar hårdvolymen och tjockleken med 30-40%. För ytterligare vård kan du använda balsam, vilket underlättar kamningen och ger håret extra jämnhet. Förresten, företaget SexyHair har släppt en fantastisk produkt, som inte har några analoga än - en mask för volymen som ditt hår blir helt perfekt. Till exempel, om de är blonda och tunna, kommer masken att ge dem obefläckad jämnhet och samtidigt öka volymen. "

Slight of hand

Det andra steget i att skapa en vacker frisyr är en hårtork. Säkert kommer du att sucka med sorg: "Så, som min frisör gör, kommer jag aldrig att lyckas!" Och du kommer att bli fel. Om du använder rätt verktyg, såväl som högkvalitativa stylingprodukter, kommer din frisyr att bli föremål för avund i minst 24 timmar. Få dig en högkvalitativ professionell hårtork från 1600 watt.

Under torkningen sträcker du strängarna med en pensel, matar varm luft underifrån och lutar huvudet i några sekunder för att ge håret extra volym. När det gäller borstar rekommenderar professionella att använda rund borstning som kombinerar nylonbeläggning och naturliga borstklyftor.

Var särskilt försiktig med stylingprodukter, spara inte på ditt hårs hälsa. Kom ihåg att en kvalitetsprodukt inte kan säljas i snabbköpet och kosta oanständigt billigt. Detta gäller särskilt lågkvalitetslacker: de innehåller alkohol, vilket skadar det starkaste och hållbart håret.

"Alla stilprodukter för volymskapande arbete på samma princip", säger Nikolai Vasiliev. - Tack vare speciella ingredienser, inklusive alkohol, ändrar de något hårets struktur, gör det mer smidigt och ger dem en viss styvhet, vilket är nödvändigt för bra fixering. Resultatet är vanligtvis fixerade polymerer. De är praktiskt taget ofarliga, vilket inte kan sägas om alla andra komponenter. Om du använder sådana verktyg dagligen, förlorar håret ofrånkomligt fukt, blir torrt och hårt, förlorar mättnad och ljusstyrka. Därför har företaget SexyHair tagit med sig flera produkter i BigSexyHairs packningslinje, där det inte finns någon alkohol alls, men de gör sitt jobb perfekt.

Först och främst är det Blow Dry Volumizing Gel Big Time Blow, som appliceras på vått hår som ett vanligt skum, men till skillnad från det, blir det under flytande inverkan flytande som vatten. Efter att stylingen är klar fryser gelén, perfekt fixar önskad form.

Om ditt hår är lägre än axlarna, är Root Volume Creation lämplig för dig, till exempel Root Pump Spray Mousse 5, vilket ger extra volym till tunt hår, ökar deras totala vikt och skapar också volymen vid rötterna och stöder den hela dagen. Vid applicering ändras konsistensen från spray till mousse, vilket är mycket bekvämt för användning hemma.

Vid långa krökor är det bäst att använda inte en mousse, men en spray, såsom en tät dikningspray. Denna lätta icke-aerosolspray ökar volymen och tjockleken på håret med 30-40%, förbättrar sin glans och bibehåller den naturliga fuktnivån. Gör curls mycket mjuk och fluffig, visuellt ökar den totala mängden hår. "

Hur man gör håret tjockare och tjockare. Sparsamt och tunt hår kan göras tjockt

Vi är alla väldigt olika, och vårt hår är också annorlunda: sällsynta eller tjocka, raka eller vågiga, röda, bruna, svarta... Men få av oss är bara nöjda med vad naturen har skänkt oss, särskilt när det gäller vår huvudsakliga dekoration. Och här kan vi förändra mycket: krullar - raka, raka strängar - krulla, välj en färg, vad ditt hjärta önskar. Men hur man gör håret tjockare och tjockare, många av oss vet inte.

Och är det möjligt att ändra vad som är genetiskt införlivat i oss? Trots allt är hårets strukturella egenskaper, deras struktur, tjocklek och tjocklek arveliga egenskaper, och tyvärr kan nästan ingenting göras om det.

Nästan, men inte allt. Det är naturligtvis omöjligt att vända håret, vilket är mjukt och tunt i naturen, hårt och tjockt, men du kan stimulera tillväxten, göra den glänsande, jämn och stark. Och det här räcker inte.

Trichologists tror att hårsäckarna (folliklarna) är ansvariga för hårets densitet - desto större är deras antal i utvecklingsstadiet (anagen), håret är mer magnifik. Och även om anagens varaktighet också beror på ärftlighet, finns det många anledningar att förkorta det: hormonell obalans, hudsjukdomar, dåliga vanor, undernäring och i synnerhet avsaknaden av väsentliga vitaminer eller mineraler. Därför svaret på frågan - hur man gör hår tjockt - kommer att vara detta: du måste skapa gynnsamma förutsättningar för deras tillväxt och eliminera alla ovanstående negativa faktorer.

Några irriterande "små saker" - mjäll, torrhet eller överdriven fetthet i hårbotten - är ofta den sanna orsaken till att håret blir tunna och till och med skallighet. Därför bör kampen för tjocka krullar börja med att konsultera en tricholog, testa, identifiera och behandla alla befintliga problem.

Men det är omöjligt att komma överens med droger ensam, eftersom håret behöver ett "byggmaterial" varje dag och i tillräcklig mängd - proteinet är det tillverkade. Därför bör kött, mjölk, fisk, nötter, baljväxter och korn vara obligatoriska rätter i kosten för dem som vill göra håret tjockare och tjockare.

Ja, ja, hälsosam mat, i kombination med rätt vård, kan påverka trådens tjocklek. Det är bara nödvändigt att uppnå restaureringen av nagelbandet - hårets yttre mantel, vilket är tunnare ju mer det är skadat. Typiska tecken på nedsatt nötkött är fluffiga, torra, spröda och splittrade ändar. För hennes återhämtning kan du välja både professionella läkemedel (balms, medicinsk lotions, etc.) och naturliga. Till exempel har äggulan, som på grund av det stora innehållet av lecitin i den, förmåga att komprimera strukturen hos kutiklet.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt tvättmedel, som föredrar organiska, sulfatfria, alkaliska schampon med en helande effekt. Eller byt dem med naturliga hemlagade schampon med äggulor, senap, vassle och andra tillgängliga ingredienser. Det är nödvändigt att införa en regel efter varje tvätt för att använda sköljmedel av horsetail, nässla, humle, calamus, burdockrötter eller grönt te.

Följande uppsättning åtgärder: förbättring av hårbotten, som bidrar till att folliklarna fungerar fullt, + hälsosam mat, rik på protein och väsentliga mineraler och vitaminer, + skötsel, återställning av nagelbandet, kan ge håret ett idealiskt tillstånd på 3-6 månader.

Även om det inte är kort tid, men resultatet - tjockt och helt friskt hår - är definitivt värt att kämpa för det, inte sparsam tid och ansträngning.

Ta hand om tunna, feta hårrötter

Mitt hår:

 • tunn
 • rakt
 • inte alls porös,
 • tipsen är missfärgade,
 • det finns inget halm eller snitt på spetsarna,
 • men det finns en paus,
 • mitt huvud varje morgon
 • för närvarande målade med henna och basma, men jag försöker att växa min färg,
 • medan en pryadka i mitten klargörs planterade

Min åsikt om att lämna.

Håret bör tvättas eftersom de är förorenade. Om jag står upp på morgonen ser jag oljiga rötter, så tvättar jag mitt huvud. Jag anser att det är fel att säga att du kan "omskola" huvudet. Shampoos kan användas för fet hår, men de kan vara mycket torra längder. Jag föredrar att balansera (eller i massan kallas de "för blandad typ - feta rötter och torra tips").
Balm behövde nödvändigtvis. Skalor i längd måste vara stängda. Jag försöker välja moisturizers.
Masken ska vara omhändertagen. Men vilken beror på längden. Jag försöker ta fuktgivare och vägra näringsämnen.
Tvätta bör vara omhändertagna. Personligen älskar mitt hår grädde outplånligt. Hittills har jag bara från Angel, men planerar att köpa Lebel efter ett år Jag har upphört att se skillnaderna mellan salvorna. Undantag - Maraes från Kaaral och droppar från Farmavit, gjutna från Oli Lela
Tunt hår som att elektrifiera. Här tas allt bort eller sprutar eller tyngre maskor. Jag föredrar sprays)) Ängel gillar det senaste.
Jag torkar mitt hår med en hårtork. Varje dag Fortfarande ingenting bränt. Min hårtork är bra, ny, med jonisering. Sushi är alltid vid en genomsnittlig temperatur, jag vrider mitt huvud till höger / vänster eller upp och ner.
Efter tvättning, wrap hår i en handduk. Överflödig fukt bör absorberas. Och efterföljande vård kommer att komma inuti väl.
Mitt hår upp och ner över badet. Alltid. Även när du reser, när duschen är inbäddad i taket (det fanns ett sådant fall i London). Detta ger håret en extra volym som jag behöver.
Här är mina pengar

Vad jag inte / försöker att inte göra.

Jag håller inte masker i en timme - 1. Jag har bara inte tid att göra det på morgonen, 2. Mina feta rötter kommer inte att stå, om jag gör en mask i en timme - de kommer att vara täckta i tid för middag. Undantaget är helgen, om jag inte behöver gå någonstans))) Sedan kan jag låta håren fylla upp med nytta. Av min sista "kärlek" - den gröna masken Ourflyuido och närande kräm från ängel, som jag fick i en låda från Oli Lela
Jag använder inte schampon för färgat hår - de är väldigt näringsrika och syftar enligt min åsikt till att ta hand om en blond som bara saknar näring. Mitt hår med dessa schampon hänger omedelbart istappar.
Jag har ett järn, men jag använder sällan det, bara för att krulla mina tips lite. Jag tror att om du använder termiskt skydd och inte använder det ofta, blir det ingen skada. Om jag behöver ett stryk applicerar jag alltid ett lint från Lansa, jag tror att hon har de bästa värmebeskyttningsegenskaperna. Jag har också en gardin, men håret på mitt hår håller inte. Detta är slöseri med tid och nerver.
Kamma inte vått hår. Jag låter dem alltid torka, även om de är 50% våta är de mer sårbara, jag känner mig ledsen för dem ((När den torkar kan jag kamma Tangle Teezer.
Jag använder inte skinn, lack och torra schampon. Allt jag försökte gav bara ett negativt resultat. Skum sticker ihop och håller inte lockor. För att krullarna ska hålla på lite måste du hälla ut ett ton lack, vilket är lika med viktning och järnfixering, men det verkar fortfarande som om de vackra krönen hoppar krullarna... bara vit blomning.

Hår efter schampo HB, mask på HBs rötter och grön mask Ooflyuido i en längd av 30 minuter utan uppvärmning + guldolja Oroflyuido

Funktioner och nyanser av kvalitet hårvård benägen att fett

Oljigt hår orsakar många problem för sina ägare, eftersom de skapar en bild av en person som inte tar hand om sig själv. Det skadar inte sprayen, fettet skyddar dem från skadliga influenser, men det tränger inte in dem som har sådant hår. Om du väljer rätt komplex vård för fet hår, kan du få dem i full ordning.


Särskilt i behov av vård, tunt oljigt hår. Deras huvudproblem är brist på volym och ökad greasiness. De blir smutsiga väldigt snabbt. Ibland, även inom några timmar efter att krullarna har tvättats, ser de redan snuskiga ut.


Oftast är överdriven sekretion av talg på grund av genetisk predisposition, sjukdomar i nervsystemet och immunsystemet. Men ibland uppmanar personen sig själv att det förekommer ett sådant problem.

Komplex omsorg för krullar, som snabbt saltas, innehåller följande steg:

Rätt val av medel

Omsorg för oljigt tunt hår bör endast vara omfattande och regelbundet. Det är bäst att köpa schampon som innehåller proteiner, vitamin A, zink. Och även alternativa vanliga schampo och medicinska.


Användningen av hårbalsam utsatt för fett bör behandlas med särskilt ansvar. Vanligtvis balms tungt sträng, minskar volymen och tunt oljigt hår, så volymen räcker inte. Därför bör den endast appliceras på hårets yta, utan att påverka rötterna. Om det inte går att välja en balsam för fet hår, är det bäst att vägra det helt och hållet. (ännu mer intressant om valet av schampo)

Särskilda masker

Före tvättning ska huvudet gnidas in i huvudet, vilket innebär att fett minskas. Perfekt lämplig surmjölk, aloejuice.


Och, naturligtvis, de nödvändiga maskerna. De kommer att hjälpa till att bli av med överflödighet, kommer att ge volymen till frisyren. (ännu fler folkmedel för hårskydd)

 • Den enklaste masken är gjord av äggulor. Du måste slå ett par äggulor och gnugga i hårbotten. Lämna i 15 minuter. Du kan experimentera med den här masken och lägga till andra torkningsdelar. Det kan juice aloe, citron.

Det är dock värt att komma ihåg att efter en sådan mask kan det tyckas inte mycket trevlig lukt. Därför är det nödvändigt att inte bara skölja dem noggrant och skölj med infusion av örter. Örter neutraliserar lukt.

 • Mask av salt. Du behöver bara ta ett mycket stort salt och massera försiktigt med huvudet. Därefter tvätta håret på vanligt sätt.
 • Väl hjälper till att hantera fettmask från henna. Det är bättre att ta färglös henna, späd den i varmt vatten och ansök om 5 minuter på håret.

Observera reglerna för att tvätta håret

Du behöver bara hämta hårvårdsprodukter för din typ, byta skampon oftare, eftersom håret är känsligt för fettinnehåll väger mycket snabbt på komponenterna. För oljigt hår är schampon som innehåller fruktsyror (bästa citrusfrukter och äpplen) lämpliga.

När du tvättar, lägg till lite citronsaft eller tea tree oil. Håret ska tvättas med varmt vatten.

Korrekt styling

Att lägga krullar utsatta för fett bör utföras så långt som möjligt utan att applicera hårmousse, geler, skum. Alla dessa ämnen gör strängar tyngre, och damm och olika partiklar från luften sätter sig på dem. Håret blir ännu mer smutsigt. Självklart producerar vissa professionella kosmetiska företag speciella mousser för fet hår (till exempel Vella) och om det bara är omöjligt att göra utan extra hjälp när man stylar, är det bättre att använda dem.

Det gör inte heller ont för att använda en speciell lotion som reglerar sebumens utsöndring. Han kan rådas av en specialist - kosmetolog. För styling bör endast välj verktyg som inte väger ner håret. Det kan vara lätta skinn, mousses. Använd inte vax eller gel.

sköljning

Det skulle vara trevligt att skölja håret efter tvättning med infusion av en blandning av örter. Infusionen av björkblad, ekbark, kalendula blommor hjälper från fettinnehåll.

Infusion är mycket lätt att förbereda. Det är nödvändigt att fylla fem matskedar ur örter eller blommor i en emaljskål. Häll hett, men inte kokande vatten. Insistera tills det är kallt och häll sedan i en skål och späd med vatten vid rumstemperatur. Vid en sådan infusion ska du skölja håret mycket noggrant efter tvättning.

Lite hemligheter

För att återge volymen till tunt oljigt hår, kan du tillgripa lite trick. Det är bättre att inte odla lockar för länge. De börjar förlora volymen omedelbart och hänga ner med fula trådar. Bättre för ägarna av fettigt hår är lämpliga frisyr av medellängd. (mer hemligheter av fet hårvård)
Grundläggande tips för komplex vård för fet hår.

Tvätta inte håret ofta. En gång ett par dagar kommer att räcka. Om håret är så förorenat att du måste tvätta det oftare, är det bättre att konsultera en trikolog för att identifiera orsaken.

Efter tvättning ska du noga skölja håret med infusioner av kullrot, kamomill och ekbark.

Torrt hår bör endast vara med en handduk. Torka försiktigt håret, men gnid inte eller vrid. Använd inte en hårtork.

Ska byta ström. Undvik olika snabbmatprodukter, eftersom de är rika på salt, socker, olika konserveringsmedel och fetter som provocerar sebumsekretion.

I komplexet för vård av hår som är benägen för fett måste du inkludera speciella schampon, som säljs i butiker och apotek samt hemmetoder. Applicera dem, det kommer att vara möjligt att märka att under veckan kommer greasinessen att minska avsevärt, håret kommer att öka volymen, bli välskötta. Det viktigaste är att älska ditt hår, att ta hand om dem och arbetet blir inte bortkastat.

fettsyra

Om vad du ska göra hemma, om oljigt hår, måste du leta efter orsakerna och behandlingsrecepten. Enligt statistiken är nästan hälften av befolkningen oroad över problemet med fet hår. Många tvätta sina huvuden varje dag, men det här är inte det bästa alternativet, för i detta fall är arbetet i talgkörtlarna i huvudet bara förbättrat.

Naturligtvis, för att bekämpa det här problemet, finns det mycket kosmetika, men vad man ska göra när de inte är till hands.

På råd av trichologen med fet hår måste du försöka en hälsosam, näringsrik mat och i tid behandla de plågor som uppstått, eftersom de påverkar hårets tillstånd. Oljigt hår - en fråga som plågar många kvinnor runt om i världen. Nästan varje andra kvinna ser ett huvud med fet hår varje 2 dagar efter att ha duschat. Läkare rekommenderar inte att simma dagligen.

Vård av oljigt och tunt hår kräver i första hand ett ordentligt urval av schampo, vilket inte gör dem torra och tråkiga.
Kvinnor av europeisk typ har oftast tunt hår. Detta kan hänföras till det faktum att på den eurasiska kontinenten finns det ingen svår frost eller sizzling heat.

Fett hår kräver särskild vård. Många faktorer påverkar hårets fetthalt, såsom ohälsosamma dieter, endokrina sjukdomar eller hormonella störningar. Att reglera hårets tillstånd av fetttyp hjälper till att använda stora mängder rent vatten, rätt näring, antagandet av speciella vitaminer och användningen av vissa schampon och balm.

Rekommendationer och råd från specialister för att bekämpa detta problem hjälper också till att klara det. Till exempel rekommenderar läkare att inte ha på sig en hatt under lång tid. Hårbotten måste andas och ta emot den nödvändiga mängden syre.

Korrekt hårvård, enligt deras typ, hjälper till att göra sitt utseende normalt, utan tecken på fett. Nyanser av sådan vård inkluderar det faktum att hett vatten aktiverar talgkörtlarna. Därför behöver du inte tvätta håret med varmt vatten. Och det är också rekommenderat att borsta håret inte ofta. Kombination leder till aktiviteten hos talgkörtlarna.

Naturliga hemlagade hårmaskor gör det bra med problemet med hårbotten fet hud. Detta kan vara ett komplex av masker, med deras periodiska växling (till exempel växling av masker från äggulor, havssalt, henna och kefir).

Få människor vet, men även det rätta valet av pensel eller kam spelar en stor roll för att undvika oljig skalp.

Du hittar alla mer kompletta information, rekommendationer, material och tips om grooming fet hår i denna rubrik. Alla artiklar åtföljs av illustrationer och videomaterial för enkel uppfattning om information.

Ta hand om tunt oljigt hår. - copywriting

Portfölj av copywriters på TextSale.ru - Artiklar om ämnet "Skönhet och hälsa"

Under medeltiden var tunt hår idealisk för skönhet. Men tyvärr, modernt sätt sätter oss en ny standard för skönhet - fluffigt och tjockt hår. Varje år ändras den fashionabla hårfärgen, den moderna stilen, den moderna längden - men typen kvarstår. Vad ska man göra med de som i naturen inte får tjockt tjockt hår? Går hela mitt liv i en peruk eller mössa?

Inte alls! Det finns sätt att göra jämnt tunt och tunt hår attraktivt. Dessa metoder är enkla, inte kostsamma i tid och pengar, någon av oss är tillgängliga.

Tunt glest hår finns oftast i norra. Det här är den skandinaviska hårtyperna. De största problemen med tunt och smutsigt hår - alltför mycket fett och brist på volym. Men båda dessa problem är helt reparerbara.

Självklart bör du följa viktiga regler som är kända för alla: Var noga med att hämta schampon och andra hårvårdsprodukter enligt hårtyp, byta ofta schampo (oljigt hår snabbt vänja sig på komponenterna i produkten), gå inte på vintern med naket huvud och så vidare. Men allt detta är ofta inte tillräckligt. Och så kommer "by" recept till vårt hjälpmedel.

Tunt, oljigt hår blir snabbt smutsigt. Detta ger mycket besvikelse till ägarna av ett sådant hårhår - "jag hade inte tid att tvätta mitt hår, men det är redan smutsigt igen!" Denna sorg kan hjälpa till med att använda hårprodukter som är tillverkade med egna händer. Det finns inget komplicerat med det. Hemma är det lätt att förbereda masker och sköljning.

Hårmaskar.

Innan du tvätter håret kan du göra en mask. En hårmask används vanligtvis för den första månaden två gånger i veckan och nästa gång en gång. Då behöver du byta mask eller ta en paus.

Den enklaste masken är saltlösning. Innan du tvättar, applicera vanligt salt och massage huvudet på hårbotten. Var försiktig med salt, behöver inte ta en mycket stor och massera för mycket - du kan skada huden. Tvätta sedan håret som vanligt.

Masken är lite mer komplicerad - bröd. Svartbrödsmjölk blöt i 2-3 timmar och applicerades sedan på hårbotten och håret i 30 minuter. Denna mask har en betydande nackdel - brödsmulor är ganska svåra att tvätta ut ur håret, plus du kan täppa till tömningen. Sätt masken på lageret!

Mycket bra för oljiga hårmaskor baserade på honung och aloe juice. Varning! Honung är bara flytande! Här är grunden för recepten av sådana masker: honung, aloejuice och citronsaft blandas i lika stora proportioner; Äggula, lök eller vitlök kan tillsättas till denna blandning, men om du lägger lök och vitlök från håret, kan det finnas en ihållande lukt.

Dessutom är maskerna väl borttagna från henna. Henna är mycket färgad, så du kan använda färglösa henna (speciellt blondiner). Henna pulver späds med varmt vatten och appliceras på håret och hårbotten i 5 minuter - en timme (beroende på om du vill färga håret eller inte).

Hur tvättar du håret?

Det är bäst att välja fet hårshampo innehållande fruktsyror, särskilt äpplen och citrusser. Dessutom kan befintlig schampo vara lite "finish" under din hårtyp. När du tvättar schampo kan du lägga till lite citronsaft eller tea tree oil. Varning! Kosmetisk olja kräver mer än rent väsentligt! Tea Tree Oil kan köpas på apotek eller specialaffärer. Några övningar shampooing utan schampo - senapspulver. Denna procedur kan inte vara väldigt trevlig, men det har en intressant bieffekt - håret växer snabbare.

Valet av hårbalsam måste behandlas mycket ansvarsfullt. De flesta balmerar hårt håret, vilket minskar volymen, vilket inte räcker till. Ägare av fet hår behöver noga använda balm, applicera dem bara på håret, utan att påverka rötterna. Om du inte hittar en balsam för dig själv, bättre ge upp det. Efter tvättning är det användbart att skölja håret med infusioner av örter eller deras blandningar. Den mest märkbara effekten ges av nässla, björkblad, skal och citrusskivor, citronbalsam, ekbark (noggrant målade), bergaskabär, kalendula blommor. Äppelcidervinäger tillsatt till vatten är mycket bra för sköljning.

Hur man gör en infusion? Mycket enkelt. Häll 5 matskedar av något av ovanstående örter (eller deras blandning) eller en handfull torkade citrusskal, bergaskabär i vilken maträtt som helst. Häll sedan alla med en liter kokt vatten (ca 80 ° C). Insistera tills vattnet kyler ner till en behaglig temperatur, och häll det sedan i ett handfat och späd det med varmt vatten. Efter tvättning med infusionen skölj håret noggrant.

Ett annat problem med smalt och smutsigt hår är bristen på volym. Men här kommer också populär visdom och frisör till vår hjälp. Tunt hår är bättre att inte växa för länge. De håller ofta inte sin vikt och kan börja falla. Bäst för tunt och oljigt hår, haircuts av medium längd är lämpliga - ungefär på axelnivå.

För att ge en tunn och fet hårvolym kan du använda en äggmask - 2 äggulor piskas och appliceras i hårbotten i 10-15 minuter. Detta är den enklaste masken. Till äggulorna kan du lägga till några ingredienser som tar bort fett från håret - till exempel, honung, aloe juice, citronsaft. Varning! Efter denna mask är det nödvändigt att inte bara tvätta håret ordentligt, utan också att skölja håret med en infusion av örter, annars kan en obehaglig lukt visas! Örter förhindra lukt.

Som du kan se finns det många enkla recept som hjälper till att göra ditt hår vackert. Alla komponenter i dessa recept finns tillgängliga, du kan köpa dem i butiker eller apotek. Om du börjar använda dessa enkla recept får du snabbt se resultatet. Redan under den första veckan minskar fettinnehållet märkbart, och volymen blir fantastisk. Men det finns något annat som hjälper till att göra ditt hår vackert - älska dem! Det spelar ingen roll att du inte har samma frodiga hårhår som shampooannonsernas tjejer! Om du tar hand om ditt hår med kärlek, kommer de att reagera på dig med pomp och skönhet. Hälsosamt, vackert och starkt hår för dig!Nästa Artikel
När börjar håret falla ut efter kemoterapi?