En blogg om skönhet och mode


En blogg om skönhet och mode

Oljiga hårmaskor - 9 effektiva recept hemma

Hej kära läsare!

Vem har oljigt hår, han står inför sådana problem som:

 • hår på rötterna blir snabbt smutsiga
 • en obehaglig oljig glans framträder
 • hår ful stämmer ihop

Kämpa med oljigt hår hjälper speciella masker som är lämpliga för fettkrullar. De neutraliserar den ökade utsöndringen av subkutan fett och tar bort oljig glans.

Det är bäst att använda produkter som citronsaft, senap, alkoholmask (de torkar hårbotten).

Använd för lockar

Masker för feta hårrötter har sådana användbara egenskaper:

 • torka hårbotten
 • minska sekretionen av subkutant fett
 • ta bort oljig glans
 • bli av med daglig shampooing
 • behandla mjäll

Korrekt applikation

Innan du förbereder receptet, granska ansökan tips för att korrekt förbereda och applicera en hårmask:

 1. För att göra ditt hår mindre tjockt måste du sluta äta mycket feta och stekta livsmedel. Efter ca 2 veckor ser du att lockets utseende kommer att märkbart förbättras.
 2. Före användning på hårprovverktyget. Du måste se till att du inte är allergisk mot någon komponent. Applicera därför en liten mask på handleden i 30 minuter. Titta på reaktionen. Om det inte finns klåda, rodnad, bränning, använd sedan en mask.
 3. Gör inte en mask om du har mikroskador på hårbotten (sår, nackdelar, repor).
 4. Blandningen måste gnidas in i rötterna med massörrörelser.
 5. Var noga med att värma ditt huvud med ett duschlock och en handduk.
 6. Håll masken på huvudet i 30-40 minuter.
 7. Tvätta håret med varmt vatten med hjälp av schampo.
 8. Skölj krullarna med hushållsspolning.
 9. Applicera en mask kurs i minst 1 månad och gör det regelbundet varje vecka (2 gånger). Detta är det enda sättet att uppnå ett bra resultat.

Bäst recept

Senapsmask

Detta recept hjälper inte bara till att bli av med överdriven sekretion av talg, men stoppar också förlusten, förbättrar tillväxten. Torkar också hårbotten.

Vi behöver 2 matskedar varje. senapspulver och mandelolja, 1 tsk. socker, äggula och 3-4 droppar eterisk olja.

Lös upp senapspulveret i varmt vatten för att bilda en tjock vassle. Tillsätt resterande ingredienser, blanda noggrant och applicera blandningen på rötterna med massrörelser i 20 minuter.

Skölj låsen med en naturlig sköljning efter tvätt.

olja

Använd inte bara en olja för fet hår, för att inte förvärra situationen, men var noga med att lägga till till exempel citrusjuice, eteriska oljor, lökjuice.

recept:

Vi mixar på 1 bord. sked burdock, kokosnöt, olivolja, 1 stolov.l. citrusjuice (apelsin, grapefrukt eller citron) och lägg även till 4 droppar citruseter (apelsin, citron eller grapefrukt - att välja). Applicera Masochka på rötterna i 40 minuter.

ägg

Äggsmask klarar av oljig glans, gör krullarna mjuka, silkeslen, ger naturlig glans.

Applicera endast produkten på rent, tvättat hår.

recept:

 1. Ta 2 äggulor, försiktigt gnugga dem med en sked och lägg till 1 bord. sked av brandy (eller ersätt brandy med vodka). Gnugga blandningen i rötterna och håll i 30 minuter.
 2. 2 äggulor blandas noggrant med 2-3 bord. skedar av yoghurt med låg fetthalt. Gnugga först i huden och applicera sedan på trådarna. Håll på huvudet i 40 minuter.

Med havsalt

Hanterar perfekt problemet med havssalt. Det rensar mycket väl huden från smuts, talg, mjäll, varefter håret inte kommer att bli så snabbt förorenat.

Ta 3 bord. skedar av havssalt (ta bara bra salt), 4 droppar te-trädeter.

Håret ska vara lite fuktigt före appliceringen. Applicera på huden med massörrörelser. Lämna produkten på huvudet i 2-3 minuter och tvätta sedan av det.

Använd 1 gång i 2 veckor eller 1-2 gånger i månaden.

kefir

Med ökat oljigt hår hjälper inte valfri kefir, vassle.

Med kefir kan du laga olika recept. Välj den som bäst passar dig och applicera den på ditt hår.

recept:

 1. Applicera kefir på huden och krullarna i 30 minuter, skölj sedan med vatten.
 2. Ta äggula, 1 msk. sked brandy och kefir. Gnugga blandningen i huden och lämna i 35-40 minuter.
 3. Blanda på 1 bord. sked kefir, aloejuice, örttekoko (till exempel kamomill, nässla, burdock eller andra örter), 1 te l. citronsaft, honung. Gnid den beredda blandningen i rötterna och vänta 30 minuter, skölj sedan.
 4. Vi behöver en halv kopp kefir och 4 droppar eter (till exempel citron, apelsin, lavendel, ylang-ylang, tea tree). Blanda blandningen och applicera på huden och krulla i 40 minuter.

citronsyra

Ett av de mest effektiva recepten för fet hår är citronmask. Det torkar huden, neutraliserar överdriven sekretion av subkutan fett, eliminerar glans.

recept:

 1. Lägg till 1 bord till äggula. l. brandy och citronsaft. Gnugga in i rötterna och lämna i 30 minuter.
 2. Blanda på 1 bord. sked aloe juice, citronsaft, honung och äggula. Massage i huden i 30 minuter.

Med eteriska oljor

Använd eteriska oljor för att förbättra utseendet på lockar, nämligen bli av med oljig glans, mjäll, förlust, gör dem silkeslen, elastisk, mjuk och smidig.

För oljigt hår, använd sådana estrar: citron, apelsin, mint, grapefrukt, tea tree, bergamot, ylang-ylang, eukalyptus, enbär, cederträ, lavendel och andra.

Ester kan läggas till balm, masker, schampon. För att göra detta, ta en del av verktyget och tillsätt 3-4 droppar eter, tvätta sedan ditt hår.

Gör också ett ansikte kam. Applicera 3 droppar eter till träkammen och kamma lockarna i längd i 5 minuter. Upprepa detta förfarande 2-3 gånger i veckan.

alkohol

Alkoholtinkturer och masker torkar huden helt, efter det att håret blir mindre förorenat, ser rent och snyggt längre ut.

recept:

 1. Blanda äggulor från 1 bord. sked vodka eller brandy (tillval), 1 tsk. sked av honung, aloe juice, citronsaft. Applicera på rötterna genom att massera i 30 minuter.
 2. Vi behöver 1 bord. sked av gräs (ta 1 gräs att välja mellan - nässla, björkblad, kalendula blommor). Fyll med vodka (100 ml). Och sätt i 5-10 dagar att insistera på en mörk plats. Därefter spänna och gnid in i rötterna 2 gånger i veckan. Behandlingsförloppet är 10-15 procedurer. Om det inte finns någon tid att vänta tills läkemedlet är infunderat, köp en färdig calendula tinktur på ett apotek och tillämpa.

balsam

För att förbättra resultatet rekommenderar jag att du använder hemlagade sköljningar.

Det kan vara vinäger, citron eller örtsköljning.

Applicera äppelcidervinäger för att skölja, citron, örter (mint, kamille, citronsmör, kolsfoot, linden, plantain, salvia, nässla, björkblad).

För att förbereda örtsköljning ta 2 tabeller. skedar av gräs till 1 liter vatten. Fyll gräset med kokande vatten, vänta tills agentens infusioner, svalna. Därefter spänna det och skölj efter tvättning av hår. Applicera det 3 gånger om 1 månad. Ta sedan en paus och byt sköljning till ett annat recept så att det inte finns någon missbruk.

För att göra ättika eller citron balsam, ta 1 liter varmt vatten och 2 bord. skedar av äppelcidervinäger (eller citronsaft). Skölj håret med denna lösning 3 gånger i veckan i 1 månad.

Hemlagade masker för fet hår - de bästa recepten och recensionerna

Fat curls ger många problem till sina ägare. Vi måste ofta använda schampo, tillämpa medel för densitet och volym, bekämpa regelbundet mjäll och seborré. Orsaker till talgkörtorns överdriven aktivitet ligger ofta i hormonell obalans, såväl som i livsstil. Övervägande i kosten av kryddig, kryddig, liksom söta rätter och leda till kränkningar av hårbottenprocesserna. Oljiga hårmaskor är effektiva både för att återställa inre arbeten och för fuktgivande torra ändar.

Regler för att göra hemlagade masker för fet hår

Vad ska man göra med fettigt hår? Kommer att lösa problemet med naturliga föreningar. Att observera enkla rekommendationer är lätt att ta hand om lockar:

 1. Koka uteslutande i keramik eller keramik för att undvika oxidationsprocessen.
 2. Var noga med att kontrollera maskens sammansättning på reaktionen innan du behandlar hårbotten;
 3. Ytan på epidermis bör vara fri från sprickor och skador.
 4. Skölj med varmt vatten, för att inte ytterligare förbättra sekretionen av körtlar;
 5. Om håret är oljigt vid rötterna och spetsarna är torra används masken endast på rotområdet, skäret behandlas separat med näringsrik balsam.

Hemmasker Tips

Om du har blivit oljig krullar är det värt att använda återställande kosmetiska produkter en gång i veckan. Rätt shampoo ska kombineras med en balsam som appliceras på den huvudsakliga tillväxtzonen och till spetsarna.

De viktigaste rekommendationerna är:

 • För att minska fettighet kan du använda avkok av kamomill, nässla, maskros, kolfoot;
 • perfekt torkad, gör lockar frodig och voluminös lera, henna, spannmål och potatisstärkelse;
 • ett uppvärmningslock används i stor utsträckning för att förbättra effekten;
 • genomföra läkningsprocesser upp till två gånger i veckan
 • Innan du tvättar med schampo eller applicerar en mask, behövs en hårbottenmassage.

Användbar video: Hur blir jag av med fet hår?

Viktig redaktionell rådgivning

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Hemlagade recept maskerar mot fet hår

Optimal vård för fet hår kräver regelbunden djuprengöring. För att återställa arbetet med talgkörtlarna är att genomföra naturkosmetiska förfaranden. Ger pomp och volym, krullarna längre förblir glänsande och smuliga.

Mask för fettigt hår vid rötterna

Med egna händer kan du normalisera lipidbalansen, minska intensivt arbete, minska fet hår. För att stärka och täthet, öka tillväxten av vilande folliklar, måste du använda traditionella metoder. Allmänna villkor förbättras, mjäll och irritation försvinner.

ingredienser:

 • 20 gr. henna;
 • 10 gr. lera;
 • 6 droppar bergamoteter.

Tillverkning och användningsmetod: Häll pulvret med varmt te, vänta tills det bryts i ungefär en halvtimme. Blanda leran med färglös henna, fördela till områdena torra rötter med fem / sju centimeter. Tätt omslagen film, vänta sextio minuter.

Mask för fettigt hår och torra tips

För att eliminera fet hår, samt skydd mot brittleness över hela längden, rekommenderas att använda naturliga ingredienser. Förfarandet har en utmärkt effekt på tråkiga, livlösa färgade strängar, vilket ger dem mjukhet och glans. För att underlätta vikning och smärtsam upplösning av fläckar, upprepa försiktighetsprocedurerna två gånger i veckan.

ingredienser:

 • 40 ml sur mjölk;
 • äggula;
 • 5 ml vitamin B2.

Produktion och appliceringsmetod: vispa surmjölken med en visp med en äggula och en vitaminlösning. Den färdiga blandningen bearbetar torra obehandlade trådar över hela tillväxtområdet. Hur ska det vara varmt, lämna för att fungera i fyrtiofem minuter. Tvätta som vanligt.

Video recept: Mask för fett vid rötterna och torka på spetsarna

Mask för tillväxt av fet hår med senap

Maskens aktiva komponenter gör att du kan påskynda de metaboliska processerna i glödlamporna och ge näringsämnen. För att påskynda tillväxten och stärka, recitera folkrecept två gånger i veckan. Oxygen andning förbättras, håret blir starkt och fjädrande.

ingredienser:

 • 20 gr. senapspulver;
 • 50 ml infusionsnät;
 • 5 ml mandelolja.

Produktion och appliceringssätt: Blanda pulvret med infusionen för att få en homogen konsistens, tillsätt fröolja. Sprid senapsmasken på det basala området av otvättade strängar, lämna i tio / tolv minuter, skölj på vanligt sätt.

Mask för att stärka fet hår med vitaminer

Det ger ett snabbt resultat mot nedfall, en naturlig procedur som används hemma. Att mätta stammarna med användbara ämnen längs hela längden, samt att påverka formationsprocesserna i glödlamporna, att utföra minst tre gånger i månaden.

ingredienser:

 • 50 ml kamilleavkokning;
 • 25 droppar retinol;
 • 15 droppar tokoferol;
 • 2 ampuller av vitamin B 5;
 • 2 ampuller vitamin B12.

Produktion och appliceringsmetod: sätt in resterande ingredienser i ett varmt ansträngt avkok, fördela vätskemassan på rena trådar med en pensel. Efter bearbetning, vrid försiktigt filmen och låt den fungera över natten. På morgonen skölj med äppelcidervinäger utspädd med vatten.

Mask för densitet och volym

Regelbunden korrekt vård kommer att minska överdriven fetthalt i rotområdet, lindra mjäll och peeling. Förfarandet med tomatjuice ger den nödvändiga tjockleken och fluffigheten i håret, så att du kan spara stilen längre.

ingredienser:

 • 2-4 tomater;
 • 20 gr. risstärkelse;
 • 6 droppar rosmarin eterisk olja.

Produktion och appliceringsmetod: pressa juice från massa från saftiga mogna tomater, kombinera med stärkelse och doftande droppar. Massfördelningen fördelas på rötterna och den huvudsakliga tillväxtzonen och lämnar ändarna fri. Efter tjugofem minuter kan du spola.

Mask från att falla ut

För behandling av hår från riklig håravfall och brittleness är det värt att använda hemlagade förstärkare. Aktiva komponenter återskapar snabbt rotansystemets tillstånd, fyller underskottet av de nödvändiga elementen. Under lågsäsongen, genomföra en kurs av förebyggande förfaranden, av tre / fem sessioner.

ingredienser:

 • 20 gr. pepparrot;
 • 15 ml sesamolja;
 • 4 äggulor.

Förberedelse och användningsmetod: Hacka fräsch pepparrot på kombina, skriv in resterande komponenter. Sprid tjock våt jämnt vid rötterna och lämna i tjugo minuter. Skölj, som vanligt, om olja kvarstår, skölj med vatten och vinäger.

Mask för glans med konjak och citron

Ett effektivt recept som torkar fettigt hår gör att du kan få tjocka, voluminösa lockar, utan att tunna spetsarna och huvudområdet av tillväxten. Den återupplivande masken hjälper till att återställa krullarna efter färgning, när rotfettinnehållet bevaras och tipsen börjar splittras och bryts.

ingredienser:

 • 25 ml cognac;
 • 10 ml citron;
 • 15 ml druvolja.

Produktion och appliceringsmetod: I en varm alkoholhaltig dryck för att komma in i sur juice och lätt fuktighetsgivande olja. Behandla den våta blandningen med en flytande blandning, avvika lite från början av tillväxten. Du kan slutföra omhändertagandet i femtio / åttio minuter.

Video recept med äggula och brandy hemma

Fuktgivande mask med kefir

Masken från fermenterade mjölkprodukter ger ett välskämt utseende till feta tråkiga krullar. Normal fukt normaliseras utan viktning och ökar den ökade utsöndringen.

ingredienser:

 • 25 ml kefir;
 • 20 gr. kockost;
 • Ampul av vitamin B5.

Produktion och appliceringsmetod: från en yoghurt, mjuk stallost och vitamin för att förbereda en homogen massa, kan spädas ut med mineralvatten. Sprid limmassan på rena, våta strängar, vänta minst en timme. Curd blandning för att tvätta av vanligt sätt.

Nourishing mask med olivolja

För restaurering av dimsträngar efter sommar ultraviolett och havsvatten, samt skydd mot magnetisering och låga vintertemperaturer för fetttypen, är det värt att använda näringsförfaranden. Normaliserad vatten-lipidbalans, lödda porösa områden av nagelbandet.

ingredienser:

 • 15 ml olivolja;
 • 20 gr. gelatin;
 • 3 droppar ingefäraester.

Produktion och användningsmetod: rör kristallerna i grönt te tills de är fullständigt upplösta, sätt i en heliumpasta i den uppvärmda oljan och doftande droppar. Fördela från rötterna till fyra / sex centimeter, omedelbart efter tvättning, var noga med att värma och värma i varmt läge. Skölj efter en timmes åtgärd. Läs mer om fördelarna och användningen av olivolja för hårvård här.

Återställningsmaskan med lera

Den bästa masken för fetttyp gör det möjligt för en vecka att glömma formlös styling, ökad greasiness och brist på pomp och volym. Djupt påverkar de intracellulära nivåerna, rensar och torkar, gör krullarna mjuka och lätta.

ingredienser:

 • 20 gr. lera;
 • 30 ml öl;
 • 2 ampuller av vitamin B6.

Produktion och användningsmetod: Blanda favoritljudet med den berusande drycken, tillsätt pyridoxin. Intensivt gnugga massan i hårbotten, efter att ha lämnat de aktiva ingredienserna i en kvart i timmen kan du använda istället för schampo.

Mask för tunt oljigt hår med ägg och honung

Stärka tunna, livlösa strängar, återställ naturlig glans och hållbarhet tack vare ett bevisat recept. Naturliga komponenter har en fördelaktig effekt på strukturen av nagelbandet i slutet.

komponenter:

 • 3 ägg;
 • 25 gr. honung;
 • 20 gr. havregryn flingor.

Produktion och appliceringsmetod: Från havregryn för att förbereda en flytande uppslamning, i den kylda, tillsätt slagen ägg med honung. För att bearbeta rena våta krullar, varma, vänta ca två timmar, skölj med kallt vatten så att proteinet inte krullar.

Brödmask med havsalt

För mycket oljigt hår finns ett recept som ger maximal tjocklek och hälsosamt välvårdat utseende. Förfarandet tillåter dig också att påskynda tillväxten och bli av med hårbottenirritation.

ingredienser:

 • 30 gr. rågbröd;
 • 15 gr. havsalt.

Produktion och appliceringsmetod: Häll varm grönt te över brödköttet, rör om intensivt, tillsätt vita kristaller till mushen. Efter att ha bearbetat rotområdet, sätt på duschlocket och slut på tio minuter.

Äggsmask med aloejuice

Ger näring och hydratisering utan att täppa till kanalerna och aktiverar inte extra utsöndring. En mjuk effekt på stamstrukturen gör att du kan lödda den stratifierade skadade nageln, och grönsaksjuice ger en antiseptisk effekt.

ingredienser:

 • 3 ägg;
 • 20 ml aloejuice;
 • 3 droppar orangeeter.

Produktion och appliceringsmetod: vispa de kombinerade ingredienserna med en visp, använd den färdiga äggmasken till en våt chock från början av tillväxten till skivorna. Håll under en film och en handduk i minst en timme, skölj sedan som vanligt.

Video: Effektivt recept med ricinus och persikaolja, aloe och honung

Oljemask

För att återställa pH-balans, mättnad med fettsyror samt förebyggande av nederbörd. Vi rekommenderar att fettypen tillämpar detta näringsförfarande. Vitamin- och mineralcocktail ger tillräcklig näring och hydratisering, som används för profylax två gånger i månaden, med plötslig håravfall, håll fem / sex sessioner i rad.

ingredienser:

 • 20 ml burdockolja;
 • 5 ml sheasmör
 • 4 droppar ylang ylang eter.

Produktion och appliceringsmetod: Uppvärm de närande oljorna i ett vattenbad, späd med rosmarinbuljong och tillsätt doftdroppar. Bearbeta hela rotområdet och längs tillväxtlinjen. Göm under en uppvärmningskåpa, låt handla i två timmar, skölj med organiskt schampo.

Användbar video: Hur bli av med fet hår hemma

Recensioner om användningen av populära recept

Sedan tonåren är håret hela tiden oljigt, var jag tvungen att tvätta det varje dag. Masken med eteriska oljor hjälpte mig, nu volymen varar i fyra dagar, medan jag inte använder extra medel.

Valeria, 33 år gammal

Trött av att bry sig om fet hårbotten, så jag bestämde mig för att måla mig själv för att torka rötterna. Men det fanns också en nedgång, jag var tvungen att vända mig till populära recept. Efter applicering av masken med henna fästes rötterna, krullarna blev tjockare och skenigare.

Slutligen lyckades jag med mina hårproblem! Fanns ett sätt att återställa, stärka och växa hår. Jag har använt det redan i 3 veckor, resultatet är där, och det är fantastiskt. Läs mer >>>

Hemmagjorda masker för fet hår

Masker för oljigt hår hemma

Ingen av attributen för kvinnlig attraktivitet är förknippad med mer myter och legender än hår. De är både en del av sexualitet och en indikator på hälsa. Ofta hänförlig till håret och magiska egenskaper.

Till hår lockade hans älskarinna sina åsikter - de behöver rätt vård. I detta avseende är fettigt hår ganska krävande. Men erfarenheten av generationer av kvinnor visar att du kan ta hand om dina lockar och hemma.

Ett av de enklaste och mest effektiva sätten att bry sig - masker. Deras huvuduppgifter är:

 • minska produktionen av subkutant fett;
 • förhindra mjäll
 • vitaminisera och stärka;
 • återställa mikrostrukturen;
 • ge mjukhet och glans.
till innehåll ↑

Senap pulver masker

Senap innehåller karoten, C-vitamin, kalcium, eteriska oljor. På grund av den "brinnande" effekten förbättrar det blodcirkulationen i hårbotten, desinficerar och torkar, vilket förhindrar frisättning av subkutant fett. Så kommer håret att hålla sig rent längre.

Men senap är inte en helt ofarlig produkt, och är inte lämplig för alla. Innan du använder, se till att det inte finns några kontraindikationer för dig:

 • känslig hud;
 • graviditet;
 • Närvaron av sår, repor på hårbotten;
 • allergi.

Masker appliceras endast på lite fuktigt hår. Senap är endast uppfödd med varmt vatten, 35-40 grader. Om du känner en stark brinnande känsla, tolerera inte den, skölj den omedelbart under rinnande vatten.

Firming mask för fet hår

Eliminerar överflödigt fett, stärker hårsäckar. Att använda 1 gång i 5-7 dagar (inte oftare), inom en månad.

 • senapspulver - 2 msk. l.
 • 1 äggula;
 • vatten - 1-2 msk. l.
 • eterisk olja (mandel, citron, mint) - några droppar.

Späd senap, tillsätt vispadgolja, olja. Komponenterna blandas inte i en metallkruka. Applicera på smutsigt, oljigt hår, linda med en handduk över förpackningen. Tvätta håret på 40 minuter med schampo.

Nourishing mask för fet hår

Hårförstärkning glans och silke, masken närmar hårbotten och hårsäckarna. Genom förfarandet att tillgripa en gång i veckan, kursen - 30 dagar.

 • gräddfil - 1 msk. l.
 • Tranbärsjuice - 1 msk. l.
 • senapspulver - 1 msk. l.
 • äppelcidervinäger - några droppar;
 • vatten - 1 msk. l.

Senap utspäd, skriv in resterande komponenter, blanda. Applicera hela längden, efter 15 minuter, skölj med schampo.

För hårväxt

Utmärkt stimulerar tillväxten. Applicera 1-2 gånger i veckan i en månad.

 • varmt vatten - ½ kopp;
 • Cognac - 150 ml;
 • senapspulver - 2 msk. l.
 • burdock olja - 5-10 droppar;
 • honung - 2 tsk.

Honung lite varm och blanda med smör. Senapspulver späd ut med vatten. Kombinera blandningen, tillsätt brännvinet och blanda noggrant. Att gnugga i hårbotten med massage rörelser i 2-3 minuter, skölj sedan under rinnande vatten. Förvara blandningen på en sval plats.

Mot en nedfall

Masken stärker perfekt, ger näring till hårbotten och hårrötter, förhindrar ytterligare förlust. Applicera 1 gång om 5 dagar, kursen - 1 månad, sedan en paus i sex månader. Upprepa kursen igen.

 • 2 yolks;
 • senapspulver - 1 msk. l.
 • aloe juice - 1 msk. l.
 • tung grädde - 1 tsk.

Blanda alla tills det är smidig och applicera på hårbotten. Skölj med varmt vatten efter 15 minuter.

Kefir maskerar för fet hår

Mjölksyra i fermenterade mjölkprodukter minskar utsöndringen av subkutan fett och eliminerar därför problemen med mjäll. Kefir är rik på vitaminer och spårämnen, vilket stärker rötterna, ger näring och accelererar hårväxten. De blir mjuka, glänsande och lydiga.

Kefir måste värmas upp lite före användning. Det kan appliceras på torrt och vått hår. För fet hår är 1% kefir (eller skummet) bättre lämpad. Du kan använda ryazhenka. Masker appliceras av kurser - 1-2 gånger i veckan, 2 månader.

Nästan den enda nackdelen med kefir masker är en lukt som kvarstår under en tid. Men det finns en lösning - lägg till eteriska oljor, kakao och kaffe till masken. Du kan också bli av med lukten, om du sköljer håret med varmt vatten och ättika (2 ssk per liter vatten).

Firming mask

Det närmar och förstärker hårrötterna. Främjar snabb tillväxt.

 • kefir - 0,5 koppar;
 • torrjäst - 2 tsk.
 • honung - 1 tsk
 • kakao - 3 msk. l.
 • vatten - 1-2 msk. l.

Späd jästen med varmt vatten, tillsätt de återstående komponenterna. Applicera på fettigt hår. Sätt på ett duschlock och sätt ihop med en handduk. Tvätta av efter 1,5-2 timmar. Håret är silkeslen, mjuk och luktar som choklad.

Nourishing mask

 • kefir - 0,5 l.
 • blå lera - 1 msk. l.

Ingredienserna blandas, appliceras på rötterna och sprids sedan över hela längden. Vik en handduk. Tvätta av med varmt vatten och schampo om en timme.

Håravfall

 • kefir - 1 msk.
 • citronsaft - 2 tsk
 • kamille avkok - 0,5 st.
 • olivolja - 2 tsk.

Alla blanda, gnugga massage rörelser i hårbotten och fördela över hela längden. Lämna i 0,5 timmar, skölj med schampo.

 • kefir - 0,5 st.
 • enda äggula.

Slå äggula med kefir, applicera på fet hår i 1 timme. Skölj med varmt vatten och schampo. Masken ger näring till håret, återställer strukturen och förhindrar spetsdelen.

Äggsmask för fettigt hår

Äggula i vården av fet hår används för att återställa hårets struktur och färg. Utmärkt för vitaminiserar och löser problemet med överdriven fet hud i hårbotten.

Firming mask

 • flytande honung - 2 msk. l.
 • äggula - 2 st.

Gnid och applicera på hårrötterna. Lämna över natten. Tvätta av med varmt vatten och schampo. Skölj med avkok av nässla eller ekbark.

Mot en nedfall

 • äggula - 2 st.
 • Vodka - 2-3 msk. l.

Lägg till piskad vodka till vispador. Gnid i hårrötterna och linda i 15-20 minuter. Tvätta av med varmt vatten. Tja torkar huden, stimulerar tillväxten.

Nourishing mask - schampo

 • färskt ägg - 1 st.
 • juice av en halv citron;
 • avkok av nässla - 2-3 msk. l.

Slå på ägget, tillsätt buljong och citronsaft. Applicera, massage huvudet i 3-5 minuter och skölj med en svag lösning av njurbuljong. Detta schampo uppdaterar, ger näring och ger glans.

Masker för feta hårrötter

När håret är oljigt bara vid rötterna - masken måste plockas upp försiktigt, inte glömma om skydd av hårändarna. För att undvika överdryckning före masken, applicera olja eller balsam på spetsarna.

Från ökat fettinnehåll vid rötterna

 • grön lera - 1 msk. l.
 • senapspulver - 1 msk. l.
 • honung - 2 tsk.
 • varmt vatten - 3 msk. l.

Torka senap med vatten, tillsätt lera och honung. Blanda noga, applicera på hårets rötter, linda på pås och handduk. Håll i 20-30 minuter.

Saltskalning

 • finmalt jodiserat salt (eller krossat havssalt) - 2-3 msk. l.
 • eterisk olja - 5-7 droppar (vad du än använder);
 • vatten - 2-3 msk. l.

Blanda och gnid kompositionen i hårbotten i 3-5 minuter, över badet. På vått hår. Skölj sedan med schampo. Salt rensar hårbotten väl och tar bort döda celler.

Det bästa varumärket och hemlagade masker för fet hår - i en recension

Oljig, obehaglig att skaka sken; otrolig föroreningshastighet gråtande, klibbande mjäll livlösa istappar som inte passar i en frisyr - det här är inte hela listan över de problem som ägare av fet hårtyp regelbundet möter. De måste tvättas dagligen för att se mer eller mindre välskötta. De behöver ständigt kontakta trichologer för medicinska och kosmetiska förfaranden. De får dig att sitta på koldioxidfria dieter. Och självklart krävs särskild vård för att ta hand om dem. I synnerhet finns det speciella masker för oljigt hår, med torkningsegenskaper, vilket för en stund gör att du glömmer bort de flesta ovanstående problem.

Utnämning av masker för fet hår

Till att börja med är det värt att förstå hur masken fungerar mot fet hår för att kunna applicera det korrekt. Först måste det ta bort de yttre tecknen på denna typ av trådar. De flesta av dessa verktyg (både butikshandlade och hemgjorda) klarar framgångsrikt många problem:

 • ta bort oljig glans
 • kontrollera sebaceous körtlar, minska mängden utsöndrade hemligheter,
 • torkades;
 • Ge inte curls snabbt bli smutsiga;
 • lindra gråtande fläckar av mjäll
 • göra livlösa istappar i en elegant kaskad av välskötta hår;
 • underlätta installationsprocessen;
 • eliminera behovet av daglig tvättning av huvudet.

Längs vägen, med hjälp av masker för fet typ hår, kan du lösa andra problem om de är avsedda:

 1. för tillväxt
 2. för densitet
 3. att stärka;
 4. från att falla ut
 5. mjäll;
 6. mot uttunning.

Någon mer som en mask för oljigt hår hemma, eftersom det har en mer naturlig komposition (ägg, kefir, senap, oljor, etc.). Andra föredrar att köpa en färdig version av butiksproduktionen med parabener, sulfater, men samtidigt är det oerhört effektivt och nästan omedelbart effektivt. Här, som de säger, är det en smakfråga. Men man måste komma ihåg att de alla kräver speciella tillämpningsregler.

Envis statistik. Blondar har mycket sällan hår av fetttyp. Ofta drabbas av denna olycka brunetter och brunhåriga kvinnor.

Hemligheter att använda kokosnötolja för hårvård.

Regler för ansökan

Butiks- och hemmamaskar för fet hår kommer endast att fungera om du använder dem korrekt. Var därför säker på att läsa applikationsanvisningarna för de första och reglerna för matlagning - för den andra.

 1. Undersök betyg av de bästa maskerna (en av dem presenteras nedan). Välj 2-3 lämpliga alternativ.
 2. Kolla in recensionerna. Lämna 2 produkter du gillar.
 3. När du köper försummar du inte råd från en specialist för att göra rätt val.
 4. Läs anvisningarna för användning.
 5. Som regel appliceras masker för fet hår uteslutande på hårbotten, där talgkörtlarna är belägna.
 6. Var försiktig med masker som innehåller oljor (alla grönsaker, kosmetika), eftersom de är för tjock och oljig konsistens, vilket kan förvärra tillståndet för trådarna. Om deras användning är nödvändig, se till att sådana masker inkluderar rödpeppar, tinkturer, senap, vodka etc.

Det återstår att ta reda på vilken mask för fet hår som är bättre att välja. Vill du ha en snabb åtgärd, är inte begränsad i medel, är inte rädd för att vänja sig vid de kemiskt aktiva ingredienserna, lita på den moderna skönhetsindustrin - då märkesvarorna från butiksproduktionen för dig. Du föredrar naturliga ingredienser, du letar efter fler budgetalternativ, du är rädd för tillståndet för dina smärtsamma strängar, du övar farmors recept - i så fall kommer folkmedicinska läkemedel att hjälpa till.

Användbar rådgivning. Prova en mycket effektiv, men viljestrategi för fet hår. Sluta äta för fet, stekt, oljig mat. Du kommer att bli förvånad över att efter 2 veckors förändrad näring kommer tillståndet hos strängarna att förbättras avsevärt.

Brand masker för fet hår

De bästa maskerna för fet hår samlas särskilt för dig i ett litet betyg som gör att du kan navigera i varumärken och priser.

 1. Hårbottenbehandling - Mask för fet hårbotten. Moroccanoil. Israel. $ 140.
 2. Mask för oljig skalp med citronoljaolja. Orising. Spanien. $ 100
 3. Astringent Mask - en mask för fet hår. Heliga landet. Israel. $ 36,6.
 4. Cool Orange Scalp Conditioner - Rengöringsmask för fet hårbotten med det vackra namnet "Cold Orange". Lebel. Japan. $ 32.
 5. K.Therapy Purifying Matt mask Oljig hår är en läkningsmask för fet hår med en mattifierande effekt. Lakme. Spanien. $ 31.
 6. Minska lera - masken baserat på lera för oljig hårbotten. Selektiv. Italien. $ 22,9.
 7. Absorberande lera pasta för fet hårbotten. Kapous Professional. Ryssland. $ 6,6.
 8. Mud slappna av stressmask med mallow extrakt. Konstant Delight. Italien. $ 4,8.
 9. Brödmask för fet hår. DNC. Ryssland. $ 1,4.
 10. Mask för hår på grund av lera av Saki-sjön. Djuprengöring för fet hår. Med Formel. Ryssland. $ 1.

Dessa är de mest effektiva maskerna för fet hår, som har passerat ett flertal laboratorietester och test. Dessutom kan nätverket hitta mycket positiv feedback om dem. Så studera, välj och läka dina strängar så att de ser fantastiska ut. Om det inte finns några begränsningar i ekonomin är det naturligtvis bättre att köpa apoteksmedel från kända varumärken. I synnerhet kommer bra produkter från Israel, vilket inte är så mycket kosmetika som medicinska preparat.

Detta är intressant. Den första prevalensfaktorn som provar fett och hårfettighet är ärftlighet, genetisk predisposition. Och bara den andra är vägen för livet.

Hemlagade recept

Hemmagjorda masker för fet hår från de produkter som du alltid kan hitta i ditt kök eller som en sista utväg i ett första hjälpen kit kan vara ett bra alternativ till varumärkesprodukter. De är naturliga, de har ingen kemi, allergier och andra biverkningar är mycket sällsynta. Men för behandling av sådant problematiskt hår finns inget bättre.

Beroende på kompositionen

 • Senapsmask

Det bästa är masken för fet hår med senap, vilket kan göras ett par gånger i veckan enligt följande recept. Blanda noggrant i en emaljgryta med 30 gram senapspulver, varmt vatten, olivolja, granulärt socker och rå äggula. Fukta hårets tips med någon kosmetisk eller vegetabilisk olja. Applicera den beredda kompositionen på hårrötterna. Sänk ner huvudet, massera det bra, kamma genom strängarna, jämnt fördela torkmedlet. Använd en duschlock, gör en handduksturban. Håll i 15 till 30 minuter. Tvätta omedelbart med mycket varmt vatten med en stark brinnande känsla.

Utmärkt hjälp för att klara den feta skinnreceptens hemlagad mask för oljigt hår med ägg och kefir. Den första produkten närmar sig, den andra - stärker. Ett glas fettfettkaka med en rå kycklingägg. Gnid in i rötterna, fördela sedan med en hårborste längs hela längden av trådarna. Håll under isolering från en halvtimme till 1,5 timmar.

Behandlingsmaskan av lera för fet hår är lämplig för de som, förutom deras fettighet, upplever andra svårigheter: förlust, mjäll, uttunning, avitaminos etc. Det bästa sättet att klara uppgiften är den Kil-blå kosmetiska leran. Blanda 50 gram blåpulver med 20 ml citronsaft, rå äggvita, 2 matskedar honung. Vid behov späd ut med destillerat vatten. Åtgärdstid - högst 20 minuter.

 • Kockolja

Många skriver att burkmask för fet hår är bra för att närma rötterna och bota håravfall. Men det bör inte glömmas att oljan innehåller en mycket oljig konsistens, som kan förvärra tillståndet för strängarna av denna typ. Var därför säker på att det förutom receptet finns torkning, aggressiva ämnen: senap, kanel, lök, vitlök eller vätskor som innehåller alkohol. Värm 30 ml burdockolja på vattnet (ångbadet), blanda med rå äggvita och 10 g slipad chilensk peppar. Håll tills starkt brinnande eller 15 minuter (max).

Beroende på funktionaliteten

 • För tillväxt

Mycket bra mask för tillväxt av fet hår från tinkturen av rödpeppar, som i mängden 2 matskedar som ska blandas med mosad 1 mogen avokado.

För att förhindra att trådarna hänger med livlösa istappar, försök receptet för en hemlagad mask för densiteten av fet hår. Blanda 50 gram använda kaffegrunder med samma mängd kamilleavkokning. Lägg till 7 droppar tea tree och ylang-ylang eteriska oljor.

 • Att stärka

Eliminerar oljig glans och ger näring till rötterna, förhindrar förlusten, en mask för att stärka fet hår. 3 skivor med röd varm peppar häll ett glas vodka. Lämna i 10 dagar på en mörk plats. Blanda med ricinus och kardborreoljor (tesked) före användning. Sammansättning gnid i hårbotten, blöt i 2 timmar under en handduk.

Du kan göra en ganska brännande och täppt men mycket effektiv mask för att oljigt hår faller ur lök och vitlök. De behöver slipa till en puré, blanda 2 matskedar, utspädd med olivolja eller burdockolja till önskad konsistens. Gnid in i rötterna. Skölj av efter 15-20 minuter. Så att krullarna inte har en obehaglig vitlökslök lukt, efter proceduren kan du skölja dem med vatten och äppeläger löst i det.

Biet masker för oljig mjäll hår är överraskande i sin lätta förberedelse och maximal effektivitet. Krossa färsk, saftig rödbetor till ett purétillstånd och inte pressa saften, gnugga i hårbotten och rötterna i 20-30 minuter.

 • För fint hår

Följande recept på en hemlagad mask för oljigt och tunt hår kommer att öka din frisyrvolym och densitet. Blanda 50 ml jojobaolja med 2 råpipade proteiner. Tillsätt 5 droppar geraniumeter.

Förtvivlan inte om naturen har gett dig oljig hårtyp. Först, se till att dessa är de gener som det inte finns någon medicin på. När allt kommer omkring är provocerande faktorn väldigt ofta din egen livsstil (självklart, fel), men du kan klara dig själv. För att förbättra tillståndet hos de oljiga, kommer alltid smutsiga strängar att hjälpa masken som beskrivs ovan. Och oavsett vilket val du gör - butik eller hemma. Det viktigaste är att använda dem klokt för att uppnå maximal nytta.

Vilken typ av mask för mycket oljigt hår kommer att rädda dig från överdriven fettighet av trådarna?

Vilken tjej eller kvinna vill inte skryta med en välskötta frisyr eller magnifika romantiska krullar? Hår, som regel, kan berätta mycket om sin ägare. De kan berätta om karaktären, livsstilen, vanorna, trots allt, inte bara av kläderna är uppfyllda. Curls spelar en viktig roll i hårets utseende, det är nödvändigt att de är friska, frodiga och vackra.

Ägare av fet hud har ofta oljigt hår av natur som behöver tvättas dagligen, eftersom fettet absorberar mycket smuts och damm. Tvätta ditt huvud är ofta inte skadligt, men du måste göra det rätt. Det är nödvändigt att använda schampo endast för dess typ av trådar, efter tvätten ska det sköljas med olika naturläkemedel för att återställa syrabasbasen. En mask för oljigt hår kan förvandla feta och tråkiga strängar till blanka och fluffiga lockar.

Beauticians rekommenderar inte att man använder shampoo direkt på huvudet. Det är mycket mer ekonomiskt och mer fördelaktigt att späda ut den rätta mängden schampo i vatten och applicera det jämnt på fuktigt hår. För korta frisyrer behöver du inte använda mer än 6 ml schampo. För medium - ca 8 ml, för långa - 10 ml schampo. Som frisörerna säger, för att skölja strängarna bra måste du göra minst 200 massagebevegelser.

För extra försiktighet är det användbart att göra hemlagade masker för fet hår, recepten för deras beredning beskrivs i den här artikeln.

Bästa Maskrecept

Nästan alla masker har ingredienser i deras komposition, inklusive syror, som har en aktiv effekt mot det oljiga håret. Du måste hålla sig till exakt receptet i beredningen, då kommer masken vara så användbar som möjligt och kommer inte att provocera en allergisk reaktion.

 1. Grind maskros och plantain lämnar i en köttkvarn, gnugga grus i hårbotten. Skölj av masken med kallt vatten utan schampo efter en kvarttimme.
 2. För oljig skalp passar den följande masken. För matlagning behöver du 300 g blåbär i fräsch eller frusen form. Bär måste krossa och häll 200 ml kokande vatten. När lösningen har svalnat, gnugga in i huden vid rötterna, sätt på en duschlock och linda på huvudet. En halvtimme senare, tvätta av masken.
 3. För att eliminera de ökade fettsträngarna och förhindra förlusten, rekommenderas att använda följande örter. Blanda i lika stora mängder humle, nässlor, horsetail, yarrow, coltsfoot, hackad calamusrot och burdock. Häll blandningen med vatten, låt det koka, täck och koka i 10 minuter. Sedan spänna och kyla. Torkad buljong tvätta håret.
 4. En halv liter kefir eller sur mjölk för att gnugga in i rötterna. Tvätta håret efter en halvtimme. Denna mask för oljigt hår ger näring till epidermis och tar bort överflödig fettighet.
 5. Ta 1 tsk. saft av aloe, citron, honung, 1 riven vitlöksklyfta, 1 äggula. Alla ingredienser blandas. Masken gnidde i hårbotten i en halvtimme.
 6. Förbered örtinfusion av 1 msk. l. salvia och 1 msk. l. kamomill. För denna ört häll kokande vatten, insistera i 20 minuter, stam. Kram juice från 1 citron, applicera på trådar och skölj sedan. Skölj med beredd växtbaserad avkok.
 7. För oljiga hårrötter är det användbart att applicera en infusion av 60 ml äppelcidervinäger och 200 ml vatten samt örtkokning av 1 msk. l. rosmarin och 1 msk. l. salvia. Förutom att eliminera fett gör rosmarin det lydigt och ger glans till mörkt hår, och salvia målar ljusgråt hår i en kastanjfärg.
 8. Blanda krossade pepparmyntsbladen med rowanbär till en grusig del och lägg på hårbotten. Skölj med vatten efter en halvtimme.
 9. Utmärkt mask för fettigt hår erhålls från rugbröd. Häll 150 g bröd med varmt vatten och slipa till en slam. Gnid en varm blandning i hårbotten, sätt på en hatt, linda en handduk i 30 minuter. Tvätta av utan att använda schampo.
 10. Ett paket färglöst henna, 1 piskat protein. En sådan äggmask för mycket oljigt hår med tillsats av henna stärker perfekt krullarna, gör dem flexibla och mjuka, ger dem en naturlig glöd.
 11. Framställning av en annan hårmask: 20 g jäst, 20 ml vatten, 1 protein. Lös upp jästen i vatten och tillsätt protein. Gnugga blandningen i håret och låt den vara tills den är torr. Skölj sedan huvudet och tvätta med svaveltvål.
 12. Från kiwi får vi en effektiv mask för fet hår. Det är nödvändigt att ta hårda frukter, som innehåller mycket fruktsyror. Med två kiwi, ta bort skalen, tillsätt 2 droppar 9% äppelcidervinäger. Sprid blandningen jämnt på strängarna från rötterna, tvätta av masken efter 20 minuter.
 13. I tomater är en stor mängd naturliga syror som behöver fet hår. Dessa syror i tomater är ett aktivt verktyg i kampen mot hårbotten fet hud. Resultatet av förfarandena kommer att vara en minskning av hudfettighet, utmärkt rengöring av trådarna under lång tid. Från tomater visar det sig mycket lätt mask från hårets feta innehåll. Applicera 100 ml tomatsaft till hår, massera noga i hårbotten, sätt på en hatt, linda med en handduk. Lämna masken i en halvtimme.
 14. Senap är huvud ingrediens för nästa mask för fet hår hemma. I 200 ml varmt vatten späds 2 msk. l. senap. Torka blandningen med ytterligare 1 liter varmt vatten. Senap måste tvättas huvudet, skölj sedan grundligt med varmt vatten. Tack vare denna mask reduceras produktionen av sebumsekretion.
 15. Recept barrträd infusioner är beredda mycket enkelt. Tillräckligt i 1 liter kokande vatten för att brygga 3 msk. l. nålar nålar. Koka en kvart i timmen. Strained ready decoction bör appliceras dagligen på hårrötterna.

Användningsteknik

 • Masker för oljigt hår hemma ska gnidas i håret, då ska du bära ett duschlock (eller linda med polyeten) över huvudet, linda med en handduk och håll i 10-20 minuter.
 • Ägare av krullar av blandad typ (när rötterna är feta och spetsarna är torra) bör hårmasker appliceras enbart på rötterna och de skadade spetsarna bör smörjas med uppvärmd olja.
 • Varje mask mot fettigt hår tvättas av med varmt eller något kallt vatten. Varmvatten ökar endast talgproduktionen.
 • Det är nödvändigt att använda masker för fet hår 4-6 gånger i månaden.

I kosten bör man begränsa konsumtionen av feta livsmedel. Detta är det enda sättet att minska fettinnehållet från insidan. Fetrådar kräver stor uppmärksamhet, för att ta hand om dem är det nödvändigt att använda speciell kosmetika som minskar utsöndringen av talgkörtlar och utför en noggrann rengöring av hårbotten.

Naturliga hem rättsmedel hantera detta problem inte värre än affären. Dessutom kan du ordentligt organisera vård av krullar som är benägna att tjocka, inte sämre än salongen och med minsta kostnader. Sådana verktyg är utformade för att effektivt bli av med överflödigt fett med strängar.

Det bör komma ihåg att hårets utseende och tillstånd är direkt relaterat till hårbotten. Stark, inflammerad, oljig hårbotten kan indikera inre hälsoproblem, liksom otillräcklig vård för hårbotten. Detta återspeglas alltid i låsens tillstånd.

Eliminera överdriven fettighet i håret kan vara med försiktighet. Du behöver använda ett mildt schampo, skölj ordentligt skenorna under rinnande vatten, gör en daglig huvudmassage.

Stress återspeglas mycket starkt i håret. Nervös stress orsakar många obehagliga effekter i kroppen. Från stress hjälper gymnastik, meditation, djup andning, yoga och, naturligtvis, en hälsosam livsstil.

Endast permanent kroppsvård i allmänhet och hår i synnerhet kommer att ge vackra, starka, frodiga och hälsoskinnande lockar.

Masker för oljigt hår hemma

De säger att ögonen är en spegel av själen, ditt hår är ett tecken på grooming, noggrannhet och attraktivitet. Många kvinnor är oroliga för hur man ordentligt bryr sig om håret för att bli av med splittrade ändar och feta rötter? Detta kommer att hjälpa dig masker som kan justera subkutan körtelns intensitet och göra hårets tips perfekt.

Hur ofta kan jag göra masker för fet hår?

Eftersom effekten på talgkörtlarna bör ligga inom det normala området, rekommenderar specialister och många kända läkare att man använder vitaminformuleringar inte mer än var tredje dag till 4 dagar.

Om du vill få det önskade resultatet måste du följa rekommendationerna korrekt och observera proportionerna.

De bästa hemlagade maskerna för fet hår: vad ska man göra?

Varje hemmafru i köket har ett helt skafferi av enkla produkter, på grundval av vilket du kan göra den perfekta kompositionen för ditt hår.

Vilka produkter kan hjälpa till i kampen mot fet hår?

 • Senap.
 • Ett ägg
 • Kockolja.
 • Lera (grön eller blå).
 • Kefir.
 • Henna.
 • Citron (juice).
 • Till och med svartbröd, havregryn, brandy och vodka.

De angivna produkterna och kosmetika kan användas både individuellt och i kombinerade versioner.

Senapsmask Recept på fet hår

Varför exakt senap? Svaret är ganska enkelt: det finns en stor skatt av organiska syror i senapsfrön, liksom en enorm tillgång till mineralsalter, vitaminer och många andra användbara ämnen.

Förberedelse av masken tar inte mycket tid.

För detta måste du ta:

 • senap (fem stora skedar);
 • mandelolja eller ricinolja (ett par droppar);
 • socker (en stor sked).
 1. Alla ovanstående komponenter i dessa proportioner bör blandas noggrant.
 2. Sprid den resulterande vattnet jämnt över hela längden.
 3. Samla håret på baksidan av ditt huvud och massera långsamt ditt huvud i ytterligare 5 minuter.
 4. Säkra håret med en barrette och vila i 40 minuter.
 5. Efter denna tid tvätta kompositionen från håret och tvätta om nödvändigt ditt hår med det schampo som passar dig.

Senapskompositionen kommer inte bara att lätta dig av oljig glans, men också mätta folliklarna med vitaminer.

Denna mask har sina nackdelar: senapet brinner lite, men samtidigt löken (folliklarna) aktiveras. Om du känner en stark brännande känsla, ska du inte stå emot de rekommenderade 40 minuterna - skölj omedelbart av masken. Denna reaktion i kroppen tyder på att denna komposition inte passar dig.

Kefir mask för fet hår

Kefir är en mycket värdefull jäst mjölkprodukt. Människor har lärt sig hur man applicerar det vid framställning av masker för hår och ansikte. Kefir förbättrar inte bara strukturen hos splittrade ändar, utan neutraliserar också irriterande oljig glans och återkommer lyxig glans till dina lockar.

Använd den här masken flera gånger i månaden: Applicera kefir på håret, detta kan göras både före och efter tvättning av håret, blöt i 25 minuter och skölj sedan. Skölj håret bättre med vatten vid rumstemperatur.

Det är viktigt att komma ihåg att med lång användning av kefir tvättas hårets pigment ut. Om du gillade den här masken rekommenderar vi att du byter ut det med andra alternativ.

Mask för fet hår med ett ägg

Alla vanliga kycklingägg - produkten är långt ifrån vanligt. Äggsmaskar förbättrar sken, lägger till tjocklek och tar även bort slarvigt, smutsigt hår. Ägg - det här är två otroligt användbara delar: vit och äggula. Den senare är en särskilt viktig komponent - den innehåller unika näringsämnen och vitaminer, accelererar hårväxten.

Äggsmask med tillsats av citronsyra kan avlägsna fet. För att förbereda denna blandning behöver du bara två komponenter: ägg och citronsaft. Dessa ingredienser ska blandas i behållare (du kan vispa med en visp), sätta på håret, linda ihop och ge tid åt lökarna suga upp vitaminer (minst 30 minuter) och tvätta sedan håret noggrant.

Lera masker för fet hår: de bästa recepten

De mest populära i kampen mot fet hår är blå och grön lera. Dessa typer av ler bidrar till djuprengöring, samtidigt som de har en lugnande effekt. De används inte bara för att bli av med fett, men också i kampen mot mjäll, som ofta följer med feta rötter.

Matlagningsmask

 1. Blanda leran med vatten tills en tjock uppslamning bildas (ungefär 1: 1).
 2. Lägg till massan en sked full av citronsaft.
 3. Den sista ingrediensen är vitlök - en tesked utan en hack av riven kryddade grönsaker.

Sedan gnugga massan i hårbotten och fördela om möjligt 3-5 cm från rötterna genom håret. Wrap huvudet med en mjuk handduk. Helst måste du gå med en mask i minst 30 minuter, men varje har sin egen tröskel för känslighet, så du måste tvätta av kompositionen så snart du känner den minsta bränningen eller obehag.

Vi föreslår att du tittar på videon för att bättre förstå orsakerna till överdriven talgproduktion och välja det lämpligaste alternativet för dig själv.

Oljiga hårmaskor med henna

Låt oss först titta på vad Henna är?

Henna är växtens löv, som krossas under bearbetningen, males till ett pulver. De har en hög färgningsförmåga, så om du inte vill ändra din inhemska färg, köp färglös henna.

Henna masken är bäst förberedd med tillsats av lera (blå eller vit) - detta kommer att förbättra effekten.

Rör hennaen med lera (2: 1), häll blandningen med varmt avkok av örter (till exempel St John's wort med kamille), masken ska se ut som tjock gräddfil. Applicera på rötterna och linda håret med bomullstyg. För att starta tvätten bör masken vara tidigast 25 minuter. Tvätta håret med schampo rekommenderas inte, det är bättre att skölja ditt hår väl med vatten vid rumstemperatur.

Resultatet kommer att synas omedelbart, eftersom Henna kommer att ge en chic volym till dina lockar och lyxig glans.

Näringsrika masker för fet hår med vitaminer

Ofta står vi inför en situation där du försöker att äta bra och ordentligt, men kroppen har fortfarande inte tillräckligt med vitaminer, och detta visas främst på håret. Detta händer eftersom vi ständigt byter shampoo, använder en hårtork, lack, skum, strykning, vilket negativt visas på våra krullar och hårbotten. Som ett resultat är rötterna oljiga, spetsarna splittras och håret ser inte mycket attraktivt ut.

För att förbereda en vitaminmask behöver du följande ingredienser:

 • ett ägg (bara äggula)
 • vitamin A (4-6 droppar)
 • vitamin E (4-6 droppar)
 • honung - en liten sked
 • Cognac - en halv tesked;
 • citronsaft - 15-20 droppar.

Masken appliceras i minst 1,5 timmar, medan håret måste försiktigt förpackas i cellofan och en varm handduk (sjal). Efter tiden tvättar du håret med schampo (vilket passar dig exakt) och sköljer rent hår med en varm ansträngd kamilleavkokning.

Det är tillräckligt att applicera denna mask 1-2 gånger i veckan, men det är bättre att göra det regelbundet tills du själv ser framsteg.

Burdock mask för fet hår

Kockolja används ofta som en komplement till komplexa masker. Detta beror på dess unika egenskaper - för att avlägsna fett, öka tillväxten och göra håret lydigt.

 1. ovannämnda olja;
 2. eteranalog (vad du än vill);
 3. calendula (alkoholtinktur);
 4. citrusjuice (citron bättre).

Häll 20 ml av varje komponent i en plast- eller träbehållare, blanda, låt stå i 3-4 minuter och applicera på feta rötter. Om så önskas kan masken fördelas på allt hår, men i så fall måste du dubbla antalet komponenter (i medellång längd).

Gå med en mask i minst 60 minuter och gå sedan till duschen.

Brödmask för mycket fettigt hår

Om ditt hår har hög fetthalt rekommenderar vi att du uppmärksammar en enkel mask med rågbröd.

Det är lättare att förbereda en effektiv massa - sucka brödkrutonen (helst färskt brödtorkat) med vanligt vatten. Häll inte för mycket vätska, varför du borde ha en uppslamning.

Applicera masken på håret och lämna i 45 minuter. Skölj sedan huvudet noggrant.

Masker för oljigt hår med vodka och brandy

Masker, beredda på basis av alkohol, kan perfekt anpassa arbetet hos talgkörtlarna, vilket som ett resultat kommer att minska hårfettens fettinnehåll. Vi erbjuder dig två recept för att göra alkoholmask.

 1. Ta 150 ml cognac, ett par skedar honung och röd peppar (bokstavligen på toppen av en kniv). Kompositionen bör vara något uppvärmd och fördelad över hårbotten. Håll masken ska vara minst 15 minuter.
 2. För nästa mask måste du först häll 160 ml kokande vatten på en 2-3-bladskena. I den kylda buljongen (glöm inte att spänna) tillsätt 130 ml vodka. Eftersom masken visar sig vara flytande är det inte särskilt bekvämt att applicera det på håret själv. Det blir mycket lättare att göra om de hjälper dig. Du kan gå med en mask i 25-30 minuter, men om du känner en brännande känsla, gå omedelbart till duschen.

Masker med honung för fet hår

Honung är närvarande i de flesta recept, eftersom det har ett brett spektrum av åtgärder och reagerar inte med många komponenter av hårmaskor. Förberedelse av masken på basis av honung tar inte mer än två minuter, och det kommer inte att vara mindre nytta än infusioner, avkok och dyra ingredienser.

Ta din favoritbalsam och lägg till honung (1: 1) till den och sprut sedan en enkel blandning med en sked kanel - masken är klar. Du kan gå med en sådan komposition i en till två timmar, och så att masken inte stör dig - bind huvudet med en handduk.

Masker för fet hår med stärkelse och havsalt

För att eliminera problemet med fet hår kan du vid första anblicken kombinera helt oförenliga produkter. Till exempel stärkelse och havssalt.

Ta några skedar stärkelse och havsalt, lösa upp komponenterna i vatten (varmt), om du vill, tillsätt ett par droppar citrusjuice (citron, apelsin, lime). Blanda väl och använd som sköljning efter schamponering.

Gelatin oljig hårmask

Gelatinmask - detta är förmodligen det enklaste att använda och förbereda terapeutisk blandning. Gelatin är rik på kostfiber, kollagen, fosfor, järn och aminosyror. Det kommer att göra ditt hår friskt och elastiskt, och irriterande fetthet börjar försvinna efter den andra applikationen.

För att förbereda denna mask behöver du två komponenter - gelatin och senap. Förblanda dessa två ingredienser i ett förhållande 1: 1, häll varmt vatten över det för att täcka blandningen och låt i 20 minuter. Ta sedan massan till ett enhetligt tillstånd (du kan värma det lite i mikrovågsugnen så att gelatin absorberar fukt snabbare). Fördela den färdiga produkten över hela hårlängden och lämna i 25 minuter.

Gelatin är ett av de viktigaste verktygen för hemlaminering hår.

Effektiva masker för håravfall

Ditt hår lider inte bara av överflödig fet hårbotten men faller också ut? Du kan hjälpa alkoholmask på grundval av ägg.

Receptet är mycket enkelt - du behöver två äggulor och två stora skedar alkohol eller vodka. Slå på äggulorna och tillsätt alkohol, låt stå 10-15 minuter och gnid sedan in i hårbotten. Efter en halvtimme kan du gå till duschen. Förbättring av hårets tillstånd och deras antal är märkbar efter två månaders applicering - håret blir 25% tjockare.

Mask för oljigt färgat hår

Trots att de nu producerar färger med den mildaste effekten, skadar de fortfarande hårets struktur och orsakar ofta ett stort arbete i talgkörtlarna. Wrap processen i riktning mot återhämtning kommer att hjälpa fruktmask.

Krossa frukter i lika stora proportioner. Värm honung (med en stor sked per 100 g frukt) och häll i mushen. Häll olja (liten sked) i en knappt varm blandning, blanda och omedelbart applicera på hår.

Du kan gå med en mask i upp till 60 minuter, skölj sedan och blöt försiktigt med en mjuk handduk.

Mask för fettigt splittrande hår

Fett vid rötterna och torra i ändarna av håret - inte ovanligt. Och hur man väljer en produkt - för fet hår eller för torrt hår? Det är väldigt svårt att välja ett universellt botemedel i affären, eftersom effekten på rötter och tips måste vara motsatt. Vi erbjuder dig att hantera problemet med naturliga produkter som inte gör att du spenderar för mycket.

 • Ett ägg Separera det vita från äggula. Applicera det vispade proteinet på hårbotten och 3 cm från början av hårväxten. Sprid äggulan på spetsarna och längs hela längden. Upprepa proceduren två gånger i veckan och du kommer att glömma ditt problem.

Du måste tvätta av en sådan mask med kallt vatten så att proteinet inte krullar på håret.

 • Sur mjölk + grädde Systemet är detsamma som med ägget. Applicera mjölk på rötterna och grädden (helst fetare) - på spetsarna och längs hela längden.

Om du har en aloeblomma som växer i ditt fönster rekommenderar vi att du tittar på följande video.

Mask för fint fet hår

Det är ganska svårt för tjejer som har tunt hår, men också ökat hårdets fettinnehåll. Bokstavligen hela tiden finns det en känsla av otvättat hår. Problemet kan lösas om en saltmask används före varje shampooing följt av sköljning med avkänning av hypericum.

Saltmask

Någon kommer att säga att det här inte är en mask alls, för att du inte behöver laga något, men det här är skönheten i den här metoden att bli av med fett och stimulera folliklarna.

Du behöver salt och avkok av Hypericum. Våt händerna och täck dem med salt och massage sedan huvudet. Rörelserna ska inte vara för snabba och snygga, det är inte nödvändigt att pressa hårt för att inte skada hudytan med korn. Fortsätt att massera i 10-15 minuter, ta sedan en dusch med hårtvätt. Efter att ha badat, skölj håret med avkok av Hypericum.

Hur man gör en hårmask med oljiga rötter och torra tips?

Det är nödvändigt att applicera hårmaskar med torra tips försiktigt för att inte försvåra problemet ännu mer. Huvudregeln är att applicera oljiga läkemedelsblandningar direkt på hårets ändar, utan att påverka rötterna.

För att lösa detta problem får du hjälp av något av ovanstående recept, men med hänsyn till flera nyanser:

 • Innan du använder någon hårmask med feta rötter, är det nödvändigt att smörja spetsarna med havtornsolja i en halvtimme.
 • Omedelbart skydd kan ge fiskolja. Ett par minuter innan du applicerar torkmaskan bör smörjas med torra tips.
 • Äldre, kokosnöt och burdockoljor har en långsammare effekt. De måste appliceras minst en timme före förfarandet för att eliminera fettinnehållet i rötterna.

Med hjälp av hemlagade hårmaskor kan du uppnå fantastiska resultat, glömma obehag och irriterande fetthet. Det viktigaste är att hålla proportionerna och inte att glömma två gånger i veckan för att vara lite uppmärksam på dina lockar.Nästa Artikel
Vilka komponenter behövs för att göra ett hemlagat schampo?