Effektiva metoder för att bekämpa irritation i hårbotten och orsakerna till detta problem


Kliande hårbotten är en permanent eller tillfällig känsla av irritation av hudområdet, vilket ger oss mycket besvär. Hård klåda i hårbotten i permanent form kan leda till att huden tömmas, på grund av att skrapa till skadorna i form av sprickor.

Enkel irritation samt kemiska brännskador i hårbotten kan orsaka mycket besvär. Inklusive känslomässigt obehag. Hudhuden är inte bara ansvarig för hårets hälsa och skönhet, men är också en indikator på inre sjukdomar i kroppen, dess tillstånd kan indikera närvaron av en sådan sjukdom som till exempel demodikos.

skäl

Hårbottenirritation kan uppstå på grund av följande orsaker:

 • Parasiter. De är ganska svåra att upptäcka i de första stadierna, men om irritationen lider ganska lång tid, så kan nits ses i hårbotten.
 • Seborré. Denna sjukdom stör sebaceous körtlar och är indelad i två typer: torr seborré och fett. Torr manifesteras mot bakgrund av en minskning av talgkörtlarna och oljig är resultatet av en ökad utsöndring av talg, i vilken den kemiska kompositionen störs.
 • Allergy. Medföljande klåda och irritation. Det uppstår på grund av användningen av olika kemikalier, kosmetika, läkemedel eller mat. Allergier kan bestämmas mest exakt om hudens reaktion är ögonblicklig.
 • Torr hud Exponering för direkt solljus, användning av kosmetika och hårtork, simning i saltlösning eller klorerat vatten kan orsaka uttorkning av epidermis, vilket leder till torr hud och irritation.
 • Stress. Konstant stress orsakar en spasm i blodkärlen, på grund av vilken mängden näringsämnen i cellerna minskar. Som ett resultat avbromsar metaboliska processer, vilket orsakar klåda och irritation.
 • Felaktig näring. Många värdelösa produkter kan orsaka obehag och klåda. Mest av allt handlar det om sådana produkter som: kaffe, konserver, choklad och andra.
 • Huvudbonader. Dålig kvalitet, syntetiskt tyg och obekväma huvudbonader kan orsaka dålig cirkulation, vilket orsakar irritation av hudens hud.
 • Andra skäl.

Utöver det ovanstående finns det många fler enskilda orsaker som kan irritera hårbotten. Dessa kan vara:

 1. Svampinfektioner.
 2. Sedentary livsstil.
 3. Misslyckad tvätt.
 4. Biverkningar från droger etc.

Symtom på irriterad hud under håret

 • Torrhet och flaking. Dessa symtom följer oftast irritation under uttorkning av huden, torr seborré och med frekventa påkänningar.
 • Mjäll. Detta symptom kan indikera hårbotten dehydrering och seborré. Mjölk uppstår ofta med felaktig kost, stress, allergiska reaktioner, svampinfektioner och i närvaro av parasiter.
 • Håravfall Kan vara närvarande med sådana problem som: stress, seborré, ohälsosam kost, allergiska reaktioner och svampinfektioner.
 • Utslag, små sår och rodnad. Dessa symtom tillsammans med irritation indikerar förekomsten av sådana sjukdomar som psoriasis, dermatit och ringorm. En liten utslag kan också uppstå som ett resultat av en allergisk reaktion.

Vad ska man göra med den obehagliga känslan?

Vid de första tecknen på hudirritation på huvudet är det nödvändigt att noggrant studera huden. Detta kommer att bidra till att identifiera parasiterna eller bestämma närvaron av andra symtom som kommer att indikera specifika sjukdomar.

Om närvaron av parasiter och ytterligare symptom inte bekräftades, rekommenderas i detta fall att ge huden lite vila. Detta innebär en fullständig avvisning av hårtork och aggressiv kosmetika i minst en dag. Det är nödvändigt att hela tiden övervaka epidermis tillstånd.

Om känslan av irritation inte passerar, rekommenderas det att använda folkmedicinska lösningar som hjälper till att bli av med obehagliga känslor.

behandling

För att eliminera hårbottenirritation måste du söka hjälp från en specialist som ska utföra den nödvändiga diagnostiken och föreskriva rätt behandling.

mediciner

Om hårbotten är irriterad på grund av närvaron av parasiter kan läkare ordinera följande droger:

  Nittifor. Den har en hög insekticid aktivitet mot parasiter. Den huvudsakliga aktiva ingrediensen i läkemedlet är permeti. Nittifor utfärdas i form av lösning eller grädde.

 1. Lösningen ska användas ospädd, fuktar håret och hårbotten.
 2. Efter fullständig torkning av lösningen är det nödvändigt att tvätta det och kamma håret noggrant.
 3. Cremen appliceras på torrt rent hår och efter 10 minuter tvättas det av med varmt vatten.

Pris i Ryssland - från 150 rubel.

Pedikulen. Detta är ett skadedjursbekämpningsmedel, vars aktiva komponent är anisolja.

Finns i lotionform och används för förstöring av parasiter.

 1. Det måste appliceras rikligt på håret och gnugga in i huden.
 2. Efter 30 minuter tvättas lotionen av med vatten, varefter huvudet måste tvättas.

Pris i Ryssland - från 200 rubel.

För behandling av seborré, föreskrivs patienter följande läkemedel:

Tsinokap.

Detta läkemedel kommer i form av en aerosol. Huvudkomponenten i kompositionen är pyrithionzink.

Spraya sprutas på den skadade huden.

Priset i Ryssland är 740 rubel. Salicylsyra-lösning.

Denna lösning undertrycker den ökande aktiviteten hos talgkörtlarna, normaliserar blodcirkulationen och minskar inflammation.

Det måste tillämpas på sjukdomar flera gånger om dagen.

Pris i Ryssland - från 20 rubel.

I andra fall, när orsaken till irritation inte är associerad med förekomsten av allvarliga sjukdomar innefattar behandlingen:

 1. rätt näring
 2. normalisering av dricksregimen
 3. tar vitaminer
 4. iakttagande av den dagliga rutinen.

Folkmekanismer

Bland de populära recepten för att eliminera irritation är följande:

  Maskrosolja.

 1. En liten handfull maskrosblommor måste krossas noggrant och häll 50 ml vodka.
 2. Också i denna massa lägg till en tesked honung och en tesked juice av färskpressad citron.
 3. Efter noggrann blandning ska lotionen läggas på ett mörkt ställe i 2 veckor.
 4. Den färdiga lotionen appliceras på håret och hårbotten en halvtimme före tvätt.
 • Mask av äpplen.

  1. Ett stort äpple ska krossas på ett medelstråle, och den resulterande massan appliceras på håret och hårbotten.
  2. En halvtimme efter appliceringen ska massan av äpplen avlägsnas noga från huvudets yta och håret ska tvättas ordentligt på vanligt sätt.
 • schampon

  Förutom mediciner skriver läkare ofta medicinska schampon för patienter:

   Nizoral. Detta schampo innehåller en aktiv substans som ketocanazol, som bekämpar bakterier och reglerar aktiviteten hos talgkörtlarna. Vid användning av schampon, undvik kontakt med ögonen. Om schampo kommer in i dina ögon, skölj dem med vatten.

  För att förhindra abstinenssyndrom med långvarig lokal behandling med kortikosteroider rekommenderas att fortsätta lokal användning av kortikosteroider i kombination med ett schampo om 20 mg / g med efterföljande gradvis avbrytande av kortikosteroider i 2-3 veckor. Soultz. Detta är ett dermatologiskt helande schampo som eliminerar sådana symptom som irritation, klåda, mjäll och skalning. Oftast föreskrivs det för behandling av seborré.

  Detta läkemedel har en uttalad fungicidal verkan mot svampar, vilket orsakar mjäll i hårbotten. Mekanismen för denna åtgärd är associerad med införlivandet av selendisulfidmolekyler i cellväggen av skadliga svampar, vilket stör deras normala utveckling, tillväxt och leder till deras snabba död. Friderma Zink. Detta verktyg är särskilt bra för att bekämpa irritation, vilket kombineras med fet hår och hårbotten.

  Förberedelse för extern användning i dermatologi. Det har antimikrobiella och antifungala effekter. Aktiv mot streptokocker, stafylokocker, svampar. Eliminerar symtomen på seboré och mjäll.

  Förebyggande åtgärder

  För att förhindra huvudansvar är det nödvändigt:

  • Rätt näring.
  • Undvik stressiga situationer.
  • Kompetent hår och hårbottenvård.
  • Hygienregler.
  • Användningen av högkvalitativa kosmetika för hår.
  • Mottagande av vitaminer.

  slutsats

  Hårbottenirritation är en extremt obehaglig känsla, och endast korrekt behandling och överensstämmelse med alla förebyggande åtgärder kommer att bidra till att bli av med det. Folkmedel för sådana symptom är inte alltid effektiva. För förebyggande och behandling, kontakta läkare.

  Metoder för behandling av klåda av chefen för den officiella och traditionella medicinen

  Det finns ett brett utbud av läkemedel och effektiva folkmedicinska medel mot antipruritisk verkan. Du kan köpa dem på apoteket eller förbereda dem själv. Det finns många verktyg som kan ge snabb lindring från kliande hårbotten.

  Hårbotten klåda är en manifestation av seborrheisk dermatit. Behovet av repor uppstår på grund av irritation av nervändarna med produkterna av den vitala aktiviteten hos mikroorganismer som aktivt reproducerar under seborré. Att eliminera klåda med hjälp av medel för officiell och traditionell medicin.

  Medicinsk behandling för kliande av hårbotten

  Klåda i hårbotten är en följd av flakvågor, vilka bildas under fet och torr seborré. Denna process förvärras av svamparnas aktivitet, vars mycelium växer in i cellerna i hudens stratum corneum. Detta sker i någon form av seborré: oljig, torr eller blandad.

  Klistra in "Sulsena"

  Den farmakologiska industrin erbjuder två typer av sulfatpasta: 1% och 2%. Den andra är effektivare än den första, eftersom den innehåller mer aktiv substans - selendisulfid. Det är en ganska aggressiv förening, vars överskott kan orsaka kemisk bränning. Därför rekommenderas 1% pasta för personer med känslig hud.

  Drogen av läkemedlet syftar till att normalisera talgkörtlarna och processen för hudförnyelse. Pasta har antimykotisk effekt, så det eliminerar patogener. Processen med cellskalning återgår gradvis till normal. Således försvinner mjäll.

  Användning:

  Läkemedlet appliceras på rent, torrt hår, vilket bör kammas för ökad bekvämlighet av förfarandet. Klistra in i huden i 1-2 minuter. Produkten har en trevlig persika lukt och en motsvarande orange färg. Efter 15 minuter tvättas huvudet med varmt vatten med användning av ett neutralt schampo som inte innehåller aktiva terapeutiska tillsatser. Den rekommenderade behandlingstiden är 3 veckor. Men för att utesluta återfall måste pastan appliceras inom 3 månader.
  https://www.instagram.com/p/BDn-Fyzm0K9/?tagged=%D1%81%D1%83%D0% BB% D1% 8C% D1% 81% D0% B5% D0% BD% D0% B0

  Cloderm ("Cloderm")

  Den aktiva substansen i läkemedlet "Cloderm" är clobetasol. Det terapeutiska medlet har en uttalad antiinflammatorisk och antibakteriell effekt. Effektivt eliminerar irritation och klåda i hårbotten. Vid medicinsk behandling är det nödvändigt att se till att salvan inte kommer in i ögonen.

  "Clauderm" appliceras på hårbotten, gnidningsmassage rörelser på fingrarna.

  Läkemedlet är effektivt, det rekommenderas inte att använda mer än 5 dagar. Det är möjligt att applicera salva inte bara i hårbotten, men också på nackområdet utanför hårlinjen. Tvätta händerna noga efter proceduren.

  Salva "Micozoral"

  Läkemedlet "Mykozoral" framställs i form av tabletter, schampo, ljus, kapslar, salva. Alla dessa verktyg är lika effektiva. Den viktigaste aktiva ingrediensen är ketokonazol, som hämmar patogener, skadliga för svampar av något slag. Salvan kan appliceras på nacken och andra delar av kroppen.

  Före användning är det nödvändigt att genomföra ett test för känslighet för komponenterna i ett terapeutiskt medel. För att göra detta appliceras en liten mängd salva, kräm eller schampo på handleden eller armbågen. Titta på behandlad plats i 10-15 minuter. Om tecken på hudirritation saknas kan behandling utföras.

  "Mycozoral" ska appliceras inte bara på lesionen utan också på områdena med frisk hud runt den. Därför, vid behandling av mjäll och kliande i hårbotten och fånga nacken. Terapeutiska procedurer utförs 1 gång per dag i 3-5 dagar.
  https://www.instagram.com/p/BRbiDuDlfdy/?tagged=%D0%BC%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%B7%D0%BE%D1%80%D0%B0% D0% BB

  "Friderm tjära"

  Björk tjära har länge varit känd för sina antibakteriella, antivirala, antifungala, antiinflammatoriska effekter. Detta ämne är en del av det fräscha tjärschampot. Dermatologi och trichologer rekommenderar att du använder det som ett effektivt sätt att eliminera klåda i hårbotten.

  Med systematisk användning observeras förbättring av hår och hårbotten. Librederm shampoo "Tar" och "Home Doctor" -produkten "Tar + Tea Tree" har en liknande effekt.

  Shampoo används med varje hårtvätt. Efter applicering på huvudet och bildandet av skum gnidas i huden i 1-2 minuter. Tvätta sedan av under rinnande vatten.

  Medel för att eliminera kliande nacke

  Seborré är ofta lokaliserad i huvudets occipitala region. Klåda som uppstår i denna sjukdom svarar väl på behandling med Friederm Zinc shampoo. Detta är ett terapeutiskt läkemedel, som består av antimykotiska och antiinflammatoriska ämnen. Den huvudsakliga aktiva beståndsdelen är peritionszink.

  Shampoo är särskilt effektivt i torr form av seborré. Det har en fuktgivande och pruritisk effekt. Minskar sårbarheten i håret, ökar deras elasticitet. Vid applicering är särskild uppmärksamhet åt huvudets occipitala och tidsmässiga områden. Drogen gnids i huden i 1 till 2 minuter, sköljdes sedan med varmt vatten. Den rekommenderade användningsfrekvensen - 1-2 gånger i veckan. Behandlingsförloppet är 14 dagar.
  https://www.instagram.com/p/BXAUxnpDBD_/?tagged=%D1%84%D1%80%D0% B8% D0% B4% D0% B5% D1% 80% D0% B5% D1% 80 D0% B8% D0% BD% D0% BA

  Kräm och salva "Panthenol"

  Krämer och salva "Panthenol" har samma effekt: Effektivt reducera hårbotten, hjälpa till att eliminera mjäll, läka, lindra inflammation och aktivt motverka utvecklingen av svampar och andra patogena mikroorganismer. Konsistensen av kräm och salva är densamma. Men grädden är vit och salvan är gul. Cremen innehåller smakämnen.

  Medicinska förfaranden utförs 2-3 gånger om dagen tills fullständig botemedel. Klåda i hårbotten och nacken minskar märkbart efter den första applikationen.

  Folkmedel för kliande hårbotten

  Bland de många recepten av traditionell medicin finns de bästa som kan ge snabb hjälp med kliande hårbotten.

  Antipruritisk avkok

  För att förbereda masken behöver:

  • 2 tsk dill;
  • 1 kopp kokande vatten.

  Dillfrön häller kokande vatten och insisterar i 2 timmar. Därefter filtreras infusionen genom cheesecloth eller en fin sil. Buljong tar 1/3 kopp 3 gånger om dagen. Detta görs inom 2 dagar.

  Antipruritisk salva-baserad salva

  Necacel har en uttalad lugnande effekt, lindrar irritation och inflammation i huden. För att förbereda salvan behöver:

  • 50 AD;
  • 100 ml vatten;
  • 50 g färska svampar (fett, erhållet genom långsam smältning).

  Elecampold hälls med vatten och kokas över låg värme i 15-20 minuter. Efter att lösningen har svalnat, filtreras den och blandas med fett. Salvan appliceras i hårbotten 1-2 gånger om dagen. Behandlingsförloppet är tills klåda är fullständigt.

  Tinktur från kliande hårbotten

  För att förbereda denna effektiva folkmedicin, kommer malurt och burdock att krävas. Dessa är allestädes närvarande örter, så det är lätt att hitta dem nära ditt hem. Men på vintern måste man använda farmaceutiska örter.

  Förbereda tinkturer:

  • Ta 1 del malurt och burdock;
  • Färskt grönt gräs är finhackat, apoteket är klart för användning.
  • häll vodka i ett förhållande av 1:10;
  • insistera på 5 dagar.

  Tinktur gnidde regelbundet kliande ställen. Det här verktyget kan ge snabb hjälp.

  Anti-pruritiska oljor

  Tea Tree Oil

  Denna olja är en effektiv antiinflammatorisk och lugnande. För att hjälpa till med klåda i hårbotten, måste du applicera några droppar olja på en bomullspanna och torka en störande plats. Efter 5-10 minuter måste du upprepa proceduren. I flera timmar kommer klåget att försvinna. När det ser ut, oljer huvudet igen. Medlen har torkningsverkan, är effektiv vid fett seborré.

  Rosemaryolja

  Denna olja kan normalisera mikrofloran i hårbotten, har en tonisk och vitaliserande effekt. Olja appliceras på en bomullsplatta och kliande områden behandlas. Det har observerats att rosmarinbaserade preparat hjälper till att snabbt bli av med mjäll.

  Jojobaolja

  Om tea tree oil rekommenderas för fet seborré, rekommenderas jojobaolja för torr. Detta läkemedel fuktar huden, hjälper till att mjukna och snabbt exfoliera döda hudceller. Således rensar och läker det hårbotten. Jojobaolja används på samma sätt som tidigare sätt: genom att smörja kliariga områden med en bomullsplatta.

  Effektiv mask för klåda och mjäll

  För att förbereda denna snabbtverkande åtgärd behöver du gräs med det (neem). Du kan köpa den på apotek eller skönhetssalonger. För att förbereda masken behöver:

  • 1 tsk. pulveriserad gräs honom;
  • 2-3 tsk. vatten.

  Varmt vatten tillsättes gradvis till pulvret, blandat. Uppnå en konsistens med flytande gräddfil. Ju längre att gnugga denna blandning med en sked, desto lättare blir det att använda: massan kommer att få elasticitet och mjukhet. Kompositionen sprids i ett tunt skikt över hårbotten, hålls i 20-30 minuter. Förfarandet upprepas dagligen i 3 veckor. Klåda och mjäll börjar försvinna efter de första maskerna.

  I tillämpningen av traditionell medicin är viktig systematisk. För att uppnå en terapeutisk effekt är det nödvändigt att följa reglerna för preparering av droger och rekommendationer för deras användning.

  Orsaker och behandling av irritation i hårbotten

  Inflammatoriska processer, klåda och irritation i hårbotten kan inte bara vara ett kosmetiskt problem, utan en följd av allvarliga dermatologiska sjukdomar. Därför är det inte nödvändigt att låta problemet ta sin kurs - detta kommer att förvärra tillståndet och bidra till spridningen av sjukdomen.

  Manifestationer av sjukdomen

  Inflammatoriska processer är oftast åtföljda av följande symtom:

  • kliande hårbotten;
  • torrhet och flakning;
  • mjäll;
  • håravfall
  • utslag, små sår;
  • epidermis rodnad
  • överdriven fetthalt

  Dessa problem kan leda till en förändring av hårets struktur och deras förlust. De blir sköra, tunna och spröda, förlorar fukt, volym, upphör att lysa. För att förhindra sådana fenomen är det nödvändigt att fastställa orsaken till problemet och sedan välja en behandling.

  Orsaker till sjukdom och försiktighetsåtgärder

  Grunderna för förekomst av hårbotten irritation i håret är vanligtvis uppdelade i lokalt, sekundärt och internt. Lokala infektioner inkluderar svampsjukdomar; till sidan allergier, reaktioner på kosmetika; inre - dysfunktioner av organ, störningar i matsmältningssystemet, lymfatiska, hormonella system.

  Lokala källor

  Svampinfektion (mykos) påverkar hårsäckens tillväxtzon. Det har många sorter och olika symptom, så en läkare samråd är ett måste.

  Innan han ordinerar en lämplig terapi kommer han att ta prov och tester för att bestämma typen av svamp.

  En sådan sjukdom kan vara smittsam. Ofta överförs det genom kontakt och när man använder personliga tillhörigheter med sjukdomsbäraren. För att undvika infektion bör du endast använda personliga hygienartiklar och överföra dem inte till andra.

  Mjölk är avlägsnandet av döda hudvågor av kåta celler som bildar en skorpa vid hårets rötter. Sådana formationer kan tjockna, avlägsna. De har en heterogen och grov struktur, orsakar irritation och klåda i hårbotten.

  Orsakerna till mjäll kan vara yttre faktorer och inre störningar. Därför leder lokal terapi inte alltid till de önskade resultaten och du måste leta efter källan till problemet i kroppen.

  Interna kränkningar

  Förekomsten av mjäll har inte alltid en lokal orsak. Det kan orsaka svamp och kränkningar av inre metabolism, såsom dålig kost, överdriven konsumtion av feta livsmedel, gastrointestinala sjukdomar och matsmältningssystem. Om du inte startar mjällbehandling i tid, kamma hårbotten, följ inte hygienreglerna - det kan leda till att hudsjukdomar som seborré uppträder.

  Seborré är av två typer: fet och torr. Oljig - uppträder vid överdriven sekretion av talg, vilket orsakas av sebaceous körtlar dysfunktion. Överdriven salinisering av hår leder till obehagliga känslor i form av klåda, brinnande och bildandet av oljig mjäll. Torr seborré uppträder när det är svårt att producera talg. Detta orsakar torr hud, epidermis känslighet, utseendet på fin fläckig mjäll, kliande hud.

  Seborré kan leda till omfattande dermatit, furunkulos, utseende av korst, sår och fuktiga bubblor. Orsakerna kan vara externa faktorer (felaktig vård) och sjukdomar i interna organ, system (endokrina och metaboliska störningar, vitaminbrist, immunbrist). I kampen mot seborré används medicinska schampon och läkemedel som ordinerats av en läkare.

  Bieffekt

  Kosmetika för styling, schampon, balsam, hårfärg på butikshyllor klassificeras som "massmarknad". Ofta kan de inte skryta av hög kvalitet. Deras komposition innehåller många kemiska element och föreningar, så deras användning leder ofta till manifestationen av allergiska reaktioner.

  En indirekt effekt i form av allergi kan ges av vissa läkemedel som används för att behandla andra sjukdomar. I detta fall är deras ersättning eller användning av antiallergiska medel i form av salvor, injektioner, tabletter nödvändiga.

  Frekvent torkning av hår med hårtork kan också orsaka klåda och mjäll. Först måste du ge huvudet en paus från yttre påverkan och följa epidermis reaktion. Om det inte finns någon förbättring, leta efter en annan orsak som orsakar hudirritation.

  Hem rättsmedel

  Förutom kemiska läkemedel finns det många folkmedel för behandling av hårbotten. Dessa är olika masker, hårsköljningar, hemlagad schampo, oljor som hjälper till att eliminera inflammation. Om det gör ont i huvudet och irritationen inte går bort måste du överge köp av kosmetika under en viss period och byta till produkter från naturliga ingredienser.

  1. Herbal sköljning. För beredning av medicinska dekoktioner av örter, kamille, nässla, ekbark, mint, salvia, kalendula kommer att göra. 2 msk. l. torkade örter bör hällas 0,5 liter kokande vatten och lämnas för att infusera i ungefär en timme. Du kan också använda samlingen av örter, ta var och en av dem i lika delar. Den resulterande buljongen sköljer håret noggrant och gnuggar det i hårbotten. Spola inte. Utför proceduren 3 gånger i veckan.
  2. Syrat vatten används också för sköljning. För detta behöver du 2 msk. Vinäger, bättre äpple, utspätt i en liter varmt vatten. Skölj huvudet efter tvätt, utan att tvätta av kompositionen.
  3. Hemma kan du förbereda en helande mask. För att göra detta häll 1 msk. maskrosblommor 50 ml vodka, tillsätt 1 tsk. Honung och 2 msk. citronsaft. Låt blandningen stå vid rumstemperatur i cirka två veckor, stam. Applicera massan på hårbotten innan du tvättar i en halvtimme, täckt med folie och handduk.
  4. En effektiv lösning för klåda är lök. Krympt lökjuice gnids i rötterna och lämnar i 1-1.5 timmar, tvättas sedan av med varmt vatten. Detta verktyg hjälper till att bli av med irritation och inflammation. Det stärker håret, minskar förlusten, ger styrka. En bieffekt är en stark lukt som varar en stund.
  5. Fördelaktig effekt och klarar av hudsjukdomar i vegetabilisk olja. Det kan köpas på apotekets olja av aprikos, druvfrö, kamomill, Johannesört, svart kummin och andra. Olivolja, pumpa eller linolja är också lämpliga. De gnids i huden innan du tvätta huvudet, täckt med polyeten, en handduk och lämnar i 30-60 minuter.

  Oljorna innehåller många näringsämnen och spårämnen som hjälper till att återställa hudens naturliga pH-nivå, strama sår, lindra irritation. Några av de eteriska oljorna kan till och med slåss mot svampsjukdomar.

  Det är viktigt att komma ihåg att innan du använder någon av de listade produkterna är det nödvändigt att göra ett test på ett litet område av huden för att undvika allergier mot komponenterna. Under medicinska procedurer bör du avstå från att färga hår, frekvent användning av hårtork och kosmetika. Undvik också temperaturskillnader och exponering för solljus.

  Undersökning och behandling

  För korrekt behandling för att undvika försämring måste du fastställa den exakta orsaken till irritation under håret och genomföra en medicinsk undersökning. Endast på grundval av en korrekt fastställd diagnos kommer de föreskrivna läkemedlen och hemmetoderna att leda till önskat resultat. Ibland måste du skicka diagnos med flera specialister.

  På grundval av undersökningen föreskriver trichologen (dermatologen) speciella pastor, schampon, till exempel Nizoral, Sulsena, Sebozol. De har antimykotiska effekter, hjälper till att klara av mjäll, seborré och vissa typer av berövande. Läkaren kommer att bestämma typen av dermatit och förekomsten av infektioner som bidrar till spridningen av sjukdomen.

  Baserat på testen och analyserna kommer den nödvändiga behandlingen att ordineras i form av salvor, krämer, piller eller injektioner.

  I händelse av allergisk hudutslag, rodnad, föreskriver allergikern användning av antihistaminer. Dessa inkluderar Loratadine, Cetirizine, Suprastin, Diazolin, Claritin och andra. De används strikt som föreskrivet av en läkare, eftersom de har ett antal biverkningar och kontraindikationer.

  Orsaken till irritation kan vara olämplig diet. I det här fallet är det nödvändigt att konsultera en nutritionist för valet av nödvändiga produkter, schemat för deras intag och uteslutandet av irriterande livsmedel (kaffe, choklad, kryddor, protein och citrusprodukter).

  Stress har också en effekt på utseendet av denna typ av sjukdom. I nervsystemet leder ett överskott av adrenalin till överkänningar i musklerna, klåda och inflammation i huden. Nervösa inflammationer följer ofta lever-, njure- och gallblåsesjukdomar. För att fastställa orsaken och lösa problemet, bör du kontakta den terapeut som ska genomföra undersökningen och förskriva behandling med användning av lugnande medel.

  Inflammation i hårbotten leder till försämrad blodtillförsel och brist på näringsämnen i hårsäckarna. Som ett resultat blir håret försvarslöst mot skador, börjar bryta och falla ut. En välstartad och välvalad terapi kommer att bevara hälsan hos inte bara huden utan även hårbotten. Det bör komma ihåg att du inte kan självmedicinera. Utan kvalificerad hjälp finns det fler chanser att skada dig än att hjälpa.

  Hur bli av med kliande hårbotten?

  Hårbotten klåda är en tillfällig eller permanent irritation i huden som skapar obehag för personen.

  Detta villkor bidrar till påverkan av externa negativa faktorer. Men i vissa fall kan klåda signalera förekomsten av allvarliga sjukdomar. Ibland läggs hårdhet i hårbotten.

  Ett sådant problem måste uppmärksammas i tid. I de flesta fall kommer det effektivt att bidra till att ta bort hårbotten i hårbottenbehandlingen hemma. Ofta, efter att ha tagit bort irritationen, försvinner klåda sig själv.

  Utvecklingen av sjukdomen kommer att leda till hudutarmning, skada i form av sprickor. Detta kan i sin tur leda till tillsättning av en infektion och orsaka inflammation.

  Orsaker till pruritus

  Det är viktigt att identifiera orsaken till klåda i hårbotten. Först då kan du permanent bli av med ett sådant problem.

  De främsta orsakerna är:

  1. Parasitiska skador. På hårbotten kan parasiteras löss, loppor, fästingar, filarior. Detta är den vanligaste orsaken. Att diagnostisera det är väldigt enkelt. Dessa parasiter syns visuellt.
  2. Svamp. Det finns många svamparter i hårbotten. Under normal immunitet hos kroppen är de ofarliga. Men med tillkomsten av gynnsamma förutsättningar för svampens svåra aktivitet mot zoster. Det åtföljs av oacceptabel klåda.
  3. Diabetes mellitus. Högt blodsocker kan orsaka kliande hårbotten. Och det kan också uppstå av överdriven konsumtion av sötsaker. Samtidigt är det nödvändigt att eliminera det söta från kosten och hålla fast vid en viss diet. Efter ett tag kommer klåset att försvinna.
  4. Mjäll. Utseendet av mjäll leder ofta till svår klåda. Ofta, inte veta hur man behandlar det, folk använder en mängd tillgängliga verktyg. I det här fallet försvinner mjäll inte, eftersom dess utseende är en följd av en överträdelse av fettbildningsprocessen. Om detta problem inte löses, kommer det att utlösa utvecklingen av en sjukdom som seborréexem.
  5. Seborrheisk dermatit. Hudsjukdom orsakas av störningar i talgkörtlarna. Det finns två typer av seborré: torr och oljig. Den första uppkommer som en följd av en minskning av talgkörtlarna och den andra från riklig utsöndring av talg med nedsatt kemisk sammansättning. Torr seborrhea åtföljs av mjäll, otränklig klåda i hårbotten och utseendet på svarta hudar.
  6. Allergisk reaktion på schampo och andra hårvårdsprodukter. När du byter schampo börjar balsam, mask, hud ofta klia, rodnad uppträder. I det här fallet måste du sluta använda dem och återgå till ett beprövat verktyg. Klåda är oftast orsakad av en komponent som natriumlauretsulfat eller natriumlaurylsulfat. Om problemet kvarstår bör du konsultera en trikolog för att diagnostisera hårbotten och bestämma förekomsten av allergiska reaktioner. Ett vanligt fenomen är allergi mot hårfärg. I närvaro av ammoniak och väteperoxid i dess komposition kan kliande av hårbotten inträffa efter applicering. Därför är det bättre att testa för en allergisk reaktion före färgning av håret. Om proceduren inte stannar kliar, kan du applicera neutraliserande färgskampor. De ska tvätta håret efter att ha torkat av färgen.
  7. Orsaken till irritation och klåda i hårbotten kan vara allergisk mot tvättmedel eller sköljning för sängkläder.
  8. Användningen av hårtorkar. Hyppig tvättning av huvudet, med en hårtork, rätare och andra apparater, torkar inte bara ut huden och orsakar klåda, men skadar också håret.
  9. Torr hud Huvud klåda kan uppstå på grund av mycket torr hud. I det här fallet blir håret torrt och sprött, det är starkt furrowed och elektrifierat kan inte stylas. Orsakad av funktionsfel i sebumproduktion. Fuktgivande hårvårdsprodukter hjälper till att lösa problemet.
  10. Klåda i hårbotten uppstår till följd av brist på fettsyror, vitaminer, mikroelement.
  11. Olika stressorer. Det har länge visat sig att stress orsakar kliande av hårbotten. Dessa är psykiskt tryck, överdriven mental eller fysisk stress, känslomässig instabilitet. Mot bakgrund av sådana faktorer produceras adrenalin aktivt i kroppen. Att dra tillbaka behöver fysisk aktivitet. I sin frånvaro ackumuleras adrenalin i blodet och orsakar allvarlig klåda.
  12. Muskelspänning. Mycket ofta blir klåda utlöst av spänningar i rygg, axel och nacke. Som ett resultat försämras mikrocirkulationen. Dessutom kan den konstanta spänningen i musklerna i hårbotten leda till mikrotraumor i muskelfibrerna och orsaka en inflammatorisk process. Detta problem åtföljs av en outhärdlig klåda.
  13. I allvarliga fall uppstår klåda på grund av intensiv håravfall. I det här fallet behöver du terapi som syftar till att koppla av huvudets muskelfibrer.
  14. Mekanisk skada. Skador på huvudets mjukvävnader under sårläkningstiden orsakar klåda. Det är ganska starkt när såret börjar dra åt.

  Självbehandling av hårbotten kliar

  Klåda är ett problem som inte kommer att försvinna av sig själv. Utan en snabb eliminering av orsaken som provocerar det kommer sjukdomen att utvecklas och leda till komplikationer.

  Därför är det viktigt att veta hur man behandlar kliande hårbotten och mjällkrävsmedel.

  För behandling av sådana sjukdomar, tillämpa fysioterapi och massage. För normalisering av talgkörtlarna har läkemedelskräftens avkok länge använts.

  Särskilt användbart är nässla, ekbark och kamille. Med hjälp av massage aktiveras blodcirkulationen vilket förbättrar hudens näring.

  Det finns andra användbara tips:

  1. Använd lök och vitlök juice. De innehåller svavel och syra, vilket effektivt tar bort klåda och mjäll som orsakas av hårfärgning. För matlagning måste du tillsätta citronsaft och vegetabilisk olja till färsk juice av lök eller vitlök. Alla ingredienser tar i lika stora mängder. Den resulterande kompositionen bör appliceras på vått hår och lämna i en halvtimme. Skölj sedan med varmt vatten, efter att ha tillsatts ättika eller citronsaft.
  2. Effektivt masken för hårbotten från klåda och peeling på grundval av äpplen. För matlagning måste du mala på ett grovt rivjärn ett medelstort äpple. Den resulterande massan appliceras på hårbotten före tvätt. Överst på en bomullshatt, lämna i en halvtimme och tvätta av. Du måste göra en sådan mask två gånger i veckan.
  3. Olive-citronmaskar fuktar hårbotten, bekämpar mjäll, rensar. För matlagning behöver du 2 matsked olivolja och 1 matsked citronsaft. Värm oljan i ett vattenbad och tillsätt citronsaft. Den resulterande kompositionen gnid in i hårbotten, lägg på på en plastpåse och handduk. Skölj med några medicinska schampon efter 20 minuter.
  4. Med hårdhet i hårbotten kan du använda en mask av linfrö och olivolja. Blanda oljor, en matsked vardera och värm i ett vattenbad och gnid den färdiga kompositionen i hårbotten. Från ovan för att lägga på en hatt och värma en handduk. Tvätta av på en halvtimme.
  5. Havregrynsmask ger näring, fuktar och renar huden. För dess förberedelse behöver du en växtdekok av nässla, kamille, salvia eller plantain - 6 matskedar. Havregryn - 2 matskedar. Ursprungligen måste du förbereda ett avkok, brygga medicinska örter. Häll sedan havregryn på detta verktyg och låt dem svälla. Den resulterande blandningen gnuggar i huden och hårrötterna med massrörelser. Skydda med en plastpåse och linda med en handduk. Låt på i två timmar och skölj med neutralt schampo.
  6. Ett effektivt sätt att lugna hårbotten är maskros blomma lotion. Färska maskrosblommor behöver hugga, sätta i en behållare och häll 50 ml vodka. I denna blandning tillsätt saften av färsk citron och en tesked flytande honung. Blanda väl och insistera på två veckor. Därefter filtreras infusionsfiltret och appliceras på huden och håret i en halvtimme före tvätt. Bär en hatt eller tygduk ovanifrån.
  7. En bananmask hjälper dig mot kliande hud. För att göra detta blanda en halv banan, en tesked lökjuice och en matsked varm äta. Applicera masken på håret och lämna i 40 minuter, skölj sedan.

  Använda schampon för att behandla klåda

  I dagens värld är människor alltför upptagna. De har inte tid att förbereda folkrecept om kliande hårbotten och vad man ska göra när de kliar, eftersom det är svårt att uthärda.

  Det är rimligt att använda ett speciellt schampo mot kliande av hårbotten. Det kan ha andra positiva egenskaper.

  Sådana medel är uppdelade i fyra grupper:

  • antibakteriella;
  • rensning från talg
  • antifungal;
  • peeling.

  Du kan köpa schampon på apoteket. De mest populära av dem är:

  1. Nizoral - antimykotisk schampo, tillverkad i Belgien. Verktyget bekämpar effektivt symtomen på sjukdomen. Dödar svamp, smärtsam klåda och flaking. Om det appliceras två gånger i veckan, så kommer problemen i en månad att försvinna.
  2. Sebozol - har en helande effekt och återställer den skadade huden. Användningen ska vara minst en månad två gånger i veckan.
  3. Sulsena är ett populärt schampo som har fungerat bra. Avlägsnar klåda och flaking.

  Applicera speciella schampon bör vara strikt enligt instruktionerna. Annars kan du bara förvärra situationen.

  Eteriska oljor för att bekämpa mjäll och klåda

  Det finns ett annat effektivt sätt att behandla kliande hårbotten och mjäll. Det är baserat på användningen av eteriska oljor. De ingår i många schampon med en kosmetisk och terapeutisk effekt.

  Den mest populära i folkmedicin är tea tree oil och burdock. Hemma kan de användas i ren form. De hjälper inte bara till att bli av med hårbotten i hårbotten och mjäll, men ger också ett friskt utseende.

  Applicera eteriska oljor är ganska enkelt. De behöver bara gnugga in i hårbotten och hårrötterna, lämna en stund, förpackade huvudet med plastpåse och handduk.

  De viktigaste medicinska egenskaperna hos oljor:

  1. Kockolja - eliminerar mjäll, minskar håravfall. Efter applicering blir de starka och glänsande.
  2. Tea Tree Oil - avlägsnar mjäll, som orsakas av en svamp, inom 7 dagar efter starten av applikationen.
  3. Lavendelolja - hjälper till att accelerera hårväxten, eliminerar mjäll och ger håret glans. Några droppar olja ska blandas med schampo och tvätta håret.
  4. Castorolja - lindrar klåda, mjäll och förhindrar håravfall.
  5. Kokosolja - har en anmärkningsvärd antibakteriell effekt, stärker tunt hår. Förhindrar mjäll och grått hår. Kan läggas till schampo.
  6. Mandelolja - närmar sig hårrötterna, eliminerar splittrade ändar och mjäll. Kan användas flera gånger om dagen, droppar några droppar på en kam.
  7. Linfröolja, jojobaolja och havtorn - effektivt eliminera mjäll, stärka och närma håret.

  Diet för att behandla huvudkliar hemma

  Näring påverkar hår och hårbotten. Obalanserad och skräpmat väcker klåda, flakningar och inflammation i huvudets hud.

  För att undvika sådana problem bör du följa rekommendationerna:

  1. I den dagliga kosten går du in i lever, jäst, ägg, mandel.
  2. Ta regeln om regelbunden konsumtion av mejeriprodukter.
  3. Ät inte söt och fet.
  4. Drick mycket rent vatten.
  5. Ät mat som innehåller fiber.
  6. Ät färskt grönsaker och frukt.

  Om problemet redan finns kommer användningen av en diet tillsammans med behandlingen att påskynda läkningsprocessen.

  I grund och botten är populära recept och specialverktyg bra för att eliminera klåda i hårbotten och mjäll.

  Men om du inte har ett positivt resultat bör du konsultera en läkare. Detta kommer att eliminera förekomsten av allvarliga problem och sjukdomar.

  Dessa material kommer att vara intressanta för dig:

  Relaterade artiklar:

  1. Behandling av seborré i hårbotten hemmaSeborré är en hudsjukdom i vilken sebaceous körtlar är nedsatta.
  2. Hur bli av med knäck i nacken när du vrider huvudet?En nacke i nacken är det första tecknet på cervikalutveckling.
  3. Hur bli av med porös hud i ansiktet?Förstorade porer i ansiktet - det här är en ganska allvarlig defekt, vilken.

  Orsaker till rodnad och klåda på huvudet, behandling och förebyggande

  När hårbotten är röd och kliar illa - sannolikt står du inför en sjukdom i den dermatologiska gruppen: psoriasis eller seborrheisk dermatit.

  Symptom på manifestationen är mycket lika med andra sjukdomar, därför kan endast doktorn bekräfta diagnosen efter att ha undersökt patienten. Om du upplever de första tecknen, kontakta din hudläkare omedelbart.

  Vi diagnostiserar symptom och söker behandling för röda fläckar i hårbotten

  Om hårbotten är röd och mjäll förekommer är dessa de första tecknen på att kroppen har slutat fungera stabilt. Dessa symptomatiska manifestationer kan inte bara associeras med många sjukdomar i den dermatologiska gruppen utan också med systemiska störningar.

  Även om det problem som uppstått inte är särskilt störande, behöver du fortfarande konsultera en läkare. Att eliminera sjukdomen i ett tidigt skede - innebär att skydda sig från irreversibla följder som kan orsaka utveckling av andra sjukdomar.

  Röda fläckar på huvudet och mjäll i en person kan förekomma av flera anledningar:

  1. Utvecklingen av en allergisk reaktion på olika källor: mat, hushållskemikalier, hygienprodukter och så vidare.
  2. Om en person lider av seborrheisk dermatit, som anses vara en av de vanligaste hudsjukdomarna i världen.
  3. Med utseende av psoriasis - det är speciellt för snabbcellförnyelsen, vilket leder till att huden flagnar och blir röd.
  4. Om en person har chirimatos eller andra svampsjukdomar.

  Om orsaken till rött utslag i hårbotten och klåda var utvecklingen av en allergisk reaktion - i de flesta fall är det tillräckligt att ta bort allergenet och sköta omhändertaget till huden. I händelse av att sjukdommens ursprung är en annan, kontakta omedelbart en läkare. Med huvudets dermatit börjar röda fläckar klia, men samma manifestationer kan förekomma i psoriasis, seborrhea eller lava.

  Att försöka fixa problemet själv är inte värt det, eftersom symtom kan indikera många sjukdomar. Att inte veta orsakerna till sjukdomen kan förvärra tillståndet, vilket leder till irreversibla konsekvenser.

  Psoriasis är den moderna världens sveda: Sår eller röda fläckar uppträdde på hårbotten, foto

  I de flesta fall av kronisk psoriasis lider människor i kronisk form med sällsynta återfall. Röda, skaliga fläckar dyker inte upp direkt i huvudet och sprider sig gradvis över huden. Om sjukdomsprogressionen inte förhindras kommer det drabbade området att öka. Utseendet på sådana fläckar kan också åtföljas av irritation av huden, svår klåda, eftersom det finns en inflammatorisk process i vävnaderna.

  Psoriasis kan börja utvecklas hos människor med följande faktorer:

  • dåligt utvecklat immunförsvar;
  • genetisk predisposition till sjukdomen;
  • missbruk av droger, alkohol och rökning
  • frekvent stress;
  • led huvudskador.

  Det är omöjligt att fullständigt bota psoriasis, men det är möjligt att överföra fokus till det "tysta flödet". Behandling av rodnad, klåda och inflammation sker med hjälp av läkemedelspreparat baserat på tjära och ketokonazol. Som en ytterligare behandling kan läkaren ordna en tid för fysioterapi och sanitär och spa behandling.

  Om andra infektionssjukdomar identifierades under behandlingen, föreskrivs antibiotika, och när patienten är moraliskt utarmad tillskrivs psykotropa läkemedel som hjälper till att lindra spänningar och förbättra sömnen.

  Psoriasis utgör inte ett hot mot människors hälsa och liv, men orsakar många estetiska brister, särskilt hos män. Dölj röda fläckar och peeling under en kort hårklipp är nästan omöjligt.

  Röda fläckar uppträdde på huvudet: orsaker och symtom

  I fall där huvudet är repat och huden blir röd, inte alla uppmärksammar dessa processer, eftersom det finns många orsaker till klåda. De flesta är naturliga och har inga konsekvenser.

  Men det finns fall där klåda och mjäll är de första tecknen på utvecklingen av infektionssjukdomar: psoriasis, dermatit och andra. Anledningen till deras bildande kan vara:

  • frekvent stress;
  • fel livsstil
  • dålig näring
  • försvagad immunitet
  • genetisk predisposition.

  Ärrskinn börjar på grund av förekomsten av inflammatorisk process i de drabbade områdena. För att minska klåda ordinerar läkaren medicinen och korrigerar patientens livsstil: hur ofta hygienprocedurer, näring och aktivitet hos personen under dagen är.

  Traditionell behandling och folkrecept

  Rödhet och utseende av klåda behandlas med hjälp av komplex terapi för att eliminera nidus. Patienten tar de föreskrivna läkemedlen och genomgår fysioterapi, i sådana situationer rekommenderas specialiserade sanatorier.

  I de flesta fall ordinerar läkaren lugnande medel, antihistaminer och hyposensibilisatorer. De är mycket giftiga och kan inte tas utan recept.

  Herbal decoctions och tinctures enligt ett populärt recept kan hjälpa till att skrapa röda fläckar på huvudet. Trots den oskadliga kompositionen och helande egenskaper - de kan inte användas som huvuddrogen för behandling av sjukdomen.

  Röda fläckar och skalig på huvudet: seborrheisk dermatit

  Röda fläckar syns inte alltid på huvudet på grund av utvecklingen av infektionssjukdomar eller intag av allergener som orsakar allergisk reaktion.

  Seborrheisk dermatit är en av de vanligaste sjukdomarna i huden som kräver snabb behandling. Det kännetecknas av följande symtom: klåda, irritation, hårdhet i hårbotten. Seborrheisk dermatit kan också uppstå med andra symtom:

  • röda fläckar eller en rosa tingsform på huden;
  • håret faller ut
  • ökad fettighet i huden;
  • Det finns frekvent klåda i vissa områden eller över hela huvudet.

  Under avskalning på de drabbade områdena bildas mjäll av ovanligt gulaktig nyans. Denna process är mycket aktiv och riklig, därför är det omöjligt att ta bort vågar med vanligt schampo. Med seborrheisk dermatit, inte bara en fläck på huvudet, utan även de drabbade områdena av whiskers, skägg, ögonbryn kan avta.

  Det finns röda fläckar på huvudet: hur man kämpar, behandling av seborré

  Röda fläckar, mjäll i hårbotten kan vara de första tecknen på seborrheisk dermatit. Endast en hudläkare kan diagnostisera sjukdomen genom att förskriva ytterligare terapi. Specialisten rekommenderar att du ändrar din livsstil, och ersätter schampon för att tvätta håret med en mer kompatibel hudtyp.

  Skalande röda fläckar på huvudet uppträder oftast på grund av ett försvagat immunförsvar, som inte kan bekämpa infektionen. För normalisering föreskrivs lämpliga medicinska preparat. För behandlingsperioden är det värt att sluta röka och ta alkoholhaltiga drycker och inkludera mer matrika med vitaminer i dagliga måltider.

  Allergi som det är: röda fläckar på huvudet

  De röda fläckarna som uppträder på huvudet kan orsaka inte bara utvecklingen av infektionssjukdomar utan också ett allergen i människokroppen som provar en lämplig reaktion.

  Det är inte värt att engagera sig i självbehandling i sådana fall, eftersom läkaren kan bestämma den verkliga källan först efter en undersökning. Symtom på en liknande allergisk reaktion observeras med:

  • nässelfeber;
  • kalltyp;
  • erytem på huvudet hos män.

  Det är värt att notera att atopisk dermatit, som eksem, är kroniska allergiska sjukdomar. Försena deras behandling är inte värt det - röda fläckar i hårbotten börjar dagligen kliar mer och mer och slår stora delar av huden.

  Röda fläckar på huvudet och håret faller ut - svamp

  Svamp sjukdomar är vanliga i hela världen. De kan uppstå av olika anledningar, som manifesterar sig på olika sätt. Om hudsjukdomar som seboré eller psoriasis inte överförs från en bärare till en frisk person, kan svampen sprida sig i samhället.

  Om du misstänker att du har svamp sjukdom - vidta lämpliga åtgärder för att skydda hushållen mot eventuell infektion.

  Hemsk trichophytosis eller ringorm

  Denna sjukdom är den mest allvarliga formen av den smittsamma typen, vars behandling är lång och svår. Under svampens utveckling uppträder öar i hårbotten där håret inte kan växa och därigenom bilda skalliga fläckar.

  Spots blir röda, svarta fläckar och inflammation uppträder. Vid den första misstanke om utveckling av ringorm - kontakta omedelbart en läkare. Sjukdomen utvecklas snabbt, och omedelbar hjälp som inte tillhandahålls kan leda till allvarliga konsekvenser. Du kan läsa mer om denna sjukdom och dess behandling i den här artikeln.

  Behandling av röd hud, skalning och inflammation uppträder i de flesta fall med användning av mediciner. De flesta av dem har en hög grad av toxicitet - utan att läkaren beslutar att ta dem är strängt förbjudet.

  Oavsett vilken källa som är utveckling av svamp och infektionssjukdomar på huden - försumma inte behandlingen.

  Snabba hjälpmedel hjälper till att snabbt eliminera sjukdomen med minimala konsekvenser efter försvinnandet. Att följa de allmänna hygienreglerna gör dig själv till ett långt och lyckligt liv utan psoriasis, seborrheisk dermatit, berövande och andra sjukdomar i huden.  Nästa Artikel
  Hur man slutar håravfall efter att ha fött barn när du matar en baby