Ögonbryn och ögonfrans klåda - orsaker, sjukdomar och behandlingar


Ofta under påverkan av vissa yttre och interna faktorer börjar huden på ögonbrynen att avta, klia. Varför ögonbryn är repad, kan en hudläkare avgöra. Utsätt inte besöket till doktorn, eftersom förseningen kan orsaka allvarliga komplikationer av sjukdomar som orsakade klåda.

skäl

För att bestämma den exakta orsaken som provar huden sverbezh på ögonbrynslinjen kan läkaren på grundval av de genomförda undersökningarna och analyserna. Alternativt anses den banala orsaken till klåda - förnyelsen av browline hårlinjen. Så snart denna period slutar, stannar klåda.

Om sverbezh åtföljs av ytterligare symtom: rodnad, svullnad, skalning, kan du misstänka utvecklingen av den patologiska processen i kroppen:

 • svampskador
 • demodikos, allergi mot kosmetika;
 • blefarit;
 • seborré;
 • hormonella misslyckanden i kroppen;
 • psoriasis;
 • mekanisk skada;
 • allergisk reaktion mot insektsbett
 • svampskador
 • de onkologiska processernas inledande skede;
 • sjukdomar i matsmältningssystemet;
 • förgiftning av kroppen med nikotin och alkohol;
 • nervsystemet, depression, utbrändhetssyndrom.

Tänk i mer detalj de mest populära orsakerna till klåda på ögonbrynen.

Allergisk reaktion

Att provocera en allergisk reaktion kan:

 • färgning av syntetiska färgämnen av låg kvalitet;
 • tatuering av ögonbryn linje henna;
 • tillämpa dekorativa kosmetika av låg kvalitet;
 • reaktion på djurhår, damm;
 • idiosyncrasy av vissa livsmedel.

Tillsammans med känslan av sverbezh uppenbarar sig allergi i form av rodnad, puffiness. En allergisk reaktion uppstår under de första dagarna efter kontakt med ett allergenirriterande medel. Allergi behandling börjar med ett besök hos en hudläkare. Baserat på resultaten från allergitest kan läkaren bestämma irriterande och beteckna den nödvändiga behandlingstiden.

Du kan eliminera klåda:

 • tar antihistaminer, sorbenter;
 • vägrar för en viss tid från användningen av dekorativa kosmetika;
 • observera en viss diet (alla möjliga allergener provocateurs är uteslutna);
 • ansiktshygien endast med filtrerat vatten utan tvål;
 • Obligatorisk behandling av det drabbade området med antihistaminsalvor.

Rådet. Också avlägsnar irritation avkokning av kamomill och andra medicinska örter.

skador

Klåda, rodnad, svullnad kan vara symtom på ögonbryns mikrotraumor. Någon gång efter överträdelsen av hudens integritet börjar cellerna regenerera, dela och ersätta skadade. De döda partiklarna faller bort, vilket leder till flaking, irritation.

Skälet till skador kan vara: skärningar, slag, felaktig plockningsprocess eller dålig utförd tatuering.

För att påskynda läkningsprocessen för skadad vävnad kan dekoder av kamomill, mint och följd. Broth torka det skadade ögonbrynet flera gånger om dagen. Komprimerar från bakpulver och lotioner från ångad havreflingor kan också ta bort klåda.

psoriasis

De första alarmerande symptomen på psoriasis på ögonbrynen och huvudet är små inflammerade hudområden. De växer snabbt och bildar ett stort antal små täta noduler - papules. Mycket snabbt papper blir täckta med silvervågar, som är lätta att exfoliera, fling. Det är torrhet och avskalning i huden orsakar allvarlig klåda.

På platsen, rengjord av skalor, visas en film. Om det avlägsnas, kvarstår en röd fläck med bloddroppar på huden. Psoriatric papules växer mycket snabbt i storlek. Sammanfogning bildar de plack som är lokaliserade på ögonbrynen, ögonlocken, läpparna.

Orsaker till psoriasis på ögonbrynen:

 • autoimmuna sjukdomar;
 • nedsatt blodflöde;
 • ärftlig faktor
 • endokrina störningar
 • förlängt tillstånd av stress och nervöst överbelastning.

Ögonbrynspsoriasis går igenom tre utvecklingsstadier:

 1. Tidigt - vissa områden i ansiktet blir röda, det finns en känsla av klåda.
 2. Medium - utslag lokaliserad på ett ställe och bildar en psoriasisplatta.
 3. Progressiv - i nederlagens läge blir huden blek, nya plattor bildas, avkodningsprocessen aktiveras, irritationen blir mer aggressiv.

Behandling av psoriasis på ögonbrynen innebär att man tar systemiska droger (Roaccutan, Acitrin), vitaminer, användningen av salvor och krämer som minskar utseendet av psoriasis. Patienten är också skyldig att följa en diet - att ge upp alkohol, feta, kryddiga rätter.

Hudsvamp

En av orsakerna till klåda på ögonbrynen är seborisk dermatit. Den infekterade svampen börjar aktivt föröka sig, vilket leder till ett stort antal dödsskalor (mjäll).

Följande faktorer kan också intensifiera reproduktionen av svampen: dysbacteriosis, begränsad näring, brist på vitaminer, hormonella störningar, förlängd trötthet.

Ta bort svampen på ögonbrynen, prova irritation och skalning på följande sätt:

 • ta svampdödande tabletter (ketanazol);
 • behandla de drabbade områdena med tjärsåp eller produkter som innehåller salicylsyra;
 • tvätt infusioner av kamomill, kalendula eller lavendel;
 • Lotion från Tea Tree Oil;
 • applicering av antisvamp, anti-seborisk salva.

Förebyggande åtgärder

Förhindra utveckling av klåda kommer att hjälpa följande förebyggande åtgärder:

 • måttlig användning av dekorativa kosmetika av hög kvalitet;
 • begränsad exponering för direkt solljus;
 • begränsad konsumtion av socker, mjöl och proteinfoder;
 • överensstämmelse med kosten
 • kompetent växling av perioden med fysisk aktivitet och vila
 • begränsande stressiga situationer.

Stark immunitet - det bästa förebyggandet av sjukdomar i kroppen, ett symptom som kliar på ögonbrynen.

Användbara videoklipp

Behandling av demodikos i ögonen, ögonfransar, ögonbryn, panna, huvud, öron.

Demodecosis i ansiktet, ögonlock, ögonfransar, ögonbryn, panna, näsa, rygg, händer, öron och fötter.

Ögonbryn kliar: Vad ska man göra om de kliar hårt och hur man kan ta reda på orsakerna till detta fenomen

Under påverkan av olika faktorer i huden kan nervändarna irriteras och orsaka outhärdlig klåda. Anledningarna kan vara både interna sjukdomar och yttre omständigheter. Särskilt obehagligt när detta händer mot ansiktet. Till exempel kommer svår ögonbryn kliande att resultera i repor, svullnad, rodnad och jämn håravfall. De kliar mycket på grund av det faktum att de fungerar som en skyddande barriär och absorberar allt damm och smuts från atmosfären, vilket ökar hudirritation. Och om du lägger till denna mer och ständiga hårväxt, blir det klart varför den här delen av ansiktet är mest mottaglig för denna sveda. Det är dags att räkna ut varför detta händer och hur man hanterar det.

Varför är klåda ögonbryn?

Som praktiken visar kan orsakerna till ögonblåtsjuka vara mycket olika. Dessa kan vara salongprocedurer som nyligen utförts i den här delen av ansiktet. Så kom ihåg vad du hade att göra med dina ögonbryn under de senaste två veckorna? Tatuering? Mikrobleyding? Färgning? Alla kan orsaka irritation.

 1. Tatueringar. Få som bestämmer sig för ett sådant förfarande, som platsen är mycket smärtsam. Och strax efter tatueringen på ögonbrynen är utslag och klåda ett mycket vanligt fenomen. Denna hud reagerar på det främmande pigmentet som införs. Detta händer vanligen om ett test för tolerans och allergi hos det injicerade pigmentet inte har utförts på förhand eller på grund av oerfarenhet hos befälhavaren.
 2. Tatuering. Mycket ofta i den första veckan är ögonbrynens tatuering repad, nämligen - skorporna som bildas efter proceduren. Detta är en naturlig process att vara beredd på. Eventuell läkning av sår kräver vävnadsregenerering, som åtföljs av klåda. Bara för skorporna efter tatueringen måste du kunna sköta dig ordentligt.
 3. Mikrobleyding. Av samma anledning kliar av ögonbryn efter mikroblåsning. Här måste du bara ha tålamod och uthärda dessa 5-7 dagar tills skorpan försvinner. Om du inte står och kamar det, finns det ingen garanti för att smitta inte kommer in i mikrorankarna. Om skorporna inte faller av sig själv och du oavsiktligt drabbade dem på grund av svår klåda, är det bättre att omedelbart kontakta mästaren för att desinficera den kammade ytan.
 4. Färgning. Ofta kliande ögonbryn efter målning, eftersom det är en av de mest älskade kvinnornas rutiner. Jag vill ändra bilden, se snygg ut, men med ljusa eller vita ögonbryn är det omöjligt. Men antalet färger för den här delen av ansiktet är nu en enorm mängd. Men först lär du dig att kontrollera varje verktyg, och inte om det kommer att orsaka att du är allergisk.
 5. Henna. Ögonbryn efter henna är särskilt vanliga. Trots att alla anser att det är en naturlig komponent (den är), är den mycket kraftfull i dess effekter på hår och hud och orsakar därför ofta irritation i form av utslag, rodnad och outhärdlig klåda. Dessutom används henna inte bara vid färgning av ögonbryn hemma, men också i salonger under biotatuazha.

Ibland blir inre sjukdomar provocerande faktorer. I 80% är de hud, men andra patologier kan också orsaka allvarliga klåda i ögonbrynen. Om du är säker på att allt är i ordning med din hälsa, kanske du bara inte vet allt om din kropp. Så om dina ögonbryn kliar, rekommenderar vi starkt att du genomgår ytterligare läkarundersökning.

 1. Hudsjukdomar: seborré, psoriasis, svampinfektion, demodikos, infektioner.
 2. Oncology.
 3. Psykiska störningar: stress, känslomässig stress, nervösa sammanbrott, depression.
 4. Varje patologi i cirkulationssystemet.
 5. Sjukdomar i matsmältningskanalen: Förgiftning, förgiftning, tarmsjukdomar, gastrit, ökad surhet i magen.
 6. Allergy.

Ja, och yttre omständigheter orsakar ofta att nervändarna i huden blir irriterad. Det kan vara klimat, temperatur, arbetsförhållanden, luft i omgivningen och mycket mer. Försök att analysera din livsstil: vad kan orsaka ögonbryn att klia?

 1. Summer. Det är vid denna tid på året att de flesta börjar skrapa sina ögonbryn. Särskilt de som vilar på havet. Orsakerna till klåda är saltvatten och ultraviolett.
 2. Nikotin och alkohol. Även om du har rökt och druckit hela ditt liv, men dina ögonbryn klarade inte innan, det var nikotin och alkohol som förgiftade din kropp hela tiden. Så snart det finns en sökning av skadliga ämnen - kan hudens nervändar irritera bokstavligen var som helst i kroppen. Och ögonbryn är inget undantag.
 3. Torr luft Ögonskinns hud kan börja klia på grund av störd vattenbalans, om du sällan återfuktar och ventilerar luften i rummet där du är mestadels.
 4. Felaktig näring. Ögonbryn kan reagera med den starkaste kliar på produkter som du använder. Om du är på torrmat och snabbmat med läsk - var noga med att anledningarna ligger i din kost. Du måste börja äta rätt, annars kan du förlora ögonbryn.
 5. Insektbett är en av de vanligaste orsakerna till ögonblåtsjuka.

Om du kan känna igen varför dina ögonbryn kliar i ditt fall kommer det att garantera att du kommer att kunna övervinna denna outhärdliga klåda. Om du finner det svårt, kommer ytterligare symtom att hjälpa, vilket kommer att berätta vad som kan vara fallet.

Detta är intressant. Det finns folkskyltar som berättar om vad klåda i ögonbrynen. Så låt oss se varför detta händer på olika dagar i veckan. Vänster ögonbryn kliar till:

* Tisdag - Förtroende för myndigheterna

* Onsdag - svårigheter i pappersarbete;

* Torsdag - en oönskad resa (kanske en affärsresa);

* Fredag ​​- möte med en obehaglig kvinna;

Vad man ska göra med klåda pannor och vad kan vara orsakerna till

Om du har ett sådant obehagligt problem, som klåda ögonbryn, bör du omedelbart hantera det. För det första orsakar klåda sig obehag i våra liv, och för det andra kan det signalera allvarliga hälsoproblem. Först och främst måste du ta reda på var detta problem kom ifrån i ditt liv. Att eliminera orsaken till kliarna kommer inte att vara ett problem för att eliminera själva problemet. Orsakerna till klåda kan vara mycket olika, det kan vara en inre sjukdom, nyligen överförd kosmetisk procedur, hudsjukdomar och även yttre faktorer.

Sjukdomar som kan orsaka ögonblåsa

 • Sjukdomar i cirkulationssystemet (eventuella misslyckanden)
 • Sjukdomar i mag-tarmkanalen: Förgiftning, surhet, tarminrättning, förgiftning, gastrit
 • Onkologiska sjukdomar
 • Allergiska manifestationer
 • Psykiska störningar: Nerver, stress, depression
 • Hudsjukdomar: seborré, demodikos, psoriasis, infektioner

Kosmetiska förfaranden

 • Klåda kan inträffa under den första veckan efter att du har tatuerat ögonbrynen och måste gå med skorporna, så det här är en helt naturlig reaktion som inte bör frukta. Men om det fortsätter länge, bör du kontakta salongen där proceduren utfördes.
 • Klåda kan också uppträda efter ögonbrynens färgning, speciellt om du inte testade på allergier innan du applicerade färgen.
 • Liksom vid tatuering kan klåda uppstå efter mikrobladsproceduren och varar i upp till 7 dagar. Det är inte nödvändigt att skrapa dina ögonbryn under denna period, riskerar du att få infektion.
 • Vid färgning med henna kan klåda och jämn utslag också uppstå, det är värt att vara försiktig när du använder den.
 • Om du nyligen gjort en tatuering i ögonbrynen riskerar du dessutom klåda förutom det. Ofta orsakas det av en reaktion på färgen.

Externa faktorer

 • För torr luft i ett rum där du spenderar mycket tid kan orsaka klåda i ögonbrynen.
 • De kan vara nästan osynliga, men insektsbett är en mycket vanlig orsak till klåda.
 • På sommaren försök att skydda din hud mot ultraviolett strålning, särskilt på stranden. Tillsammans med saltvatten kan solen också orsaka klåda.
 • Det är inte konstigt, men problemet kan gömma sig i din kost. Om du systematiskt äter fel kan ögonbrynens klåda vara en av kroppens signaler till det faktum att det är dags att ändra något.
 • Alkohol och nikotin, som ackumuleras av kroppen, kan orsaka irritation och klåda.

Som du kan se finns det en hel del anledningar som kan orsaka ögonbryn att klia, men var inte avskräckt om den här listan inte hjälpte dig att avgöra ditt specifika fall. Om din klåda inte orsakas av kosmetiska procedurer, då ofta, åtföljs det av andra symptom, du behöver bara korrekt identifiera och tolka dem. Det bästa i det här fallet är att söka hjälp från en hudläkare, men om du av någon anledning inte kan göra det här, så är det några fler tecken som hjälper dig att hantera orsaken till problemet.

Ofta sträcker klåda inte bara ögonbrynen utan även andra delar av ansiktet, efter att ha spårat spridningen kan man förstå orsaken till utseendet.

Var annars är klåda

 • Om dina ögon är kliande, orsakas det vanligtvis antingen genom användning av expired kosmetika, som slår ögonslimhinnan eller av sjukdomar som demodikos och blefarit. I båda fallen behöver du kontakta en ögonläkare.
 • Klåda på ögonfransarna är också oftast (80% av fallen) orsakad av demodikos och blefarit. Utsätt inte resan till doktorn.
 • Om du har kliande näsa, kan oljeproblem vara orsaken, men om du inte har sådana problem, är det troligtvis en rinnande näsa eller en allergi.
 • När klåda ögonlock, det är värt att ändra kosmetika som du använder för dessa delar av kroppen, var uppmärksam på grädden.
 • Om du har en kliande panna, är det värt att besöka en hudläkare, i de flesta fall betyder det att det finns svampsjukdomar.

Brow område som kliar

 • Om kliarna är baserade på ögonbrynen är det knappast någonting seriöst, sannolikt allergi eller bett.
 • Om du känner en klåda under ögonbrynen, indikerar detta en sjukdom eller dålig smink. För att börja, granska sminken och vägra en tid från någon kosmetika i detta område, om det inte hjälper, är det dags att konsultera en läkare.
 • Klåda över ögonbrynen, som du förmodligen redan har förstått, talar om en svampinfektion eller mjäll. Det kan också orsakas av undernäring.

Ytterligare symptom

 • Om du, förutom kliarna, märker att håren på ögonbrynen började falla ut, bör du omedelbart kontakta en läkare. Ett sådant symptom kan indikera förekomst av en inre sjukdom som du inte kan diagnostisera hemma.
 • Om rodnad uppträder i klåda, leta efter en insektsbit, en allergisk reaktion eller en liten skada är också möjlig. Det viktigaste är att inte klia på den här platsen och allt kommer att bli bra.
 • Om du, förutom klåda, har skalning, orsakas det antingen av svampinfektion eller allergisk reaktion.

Låt oss nu prata om vad man ska göra med ögonbryn klåda, för att inte ta situationen till en kritisk. Först och främst skura inte ögonbrynen! Det är svårt, men kanske finns det verktyg som kan hjälpa dig att lindra klåda, både medicinska och folkliga.

 1. Har identifierat orsaken till klåda - eliminera det.
 2. Konsultera en hudläkare och han kommer att ge dig den nödvändiga behandlingen.
 3. Du kan fukta dina pannor med hjälp av mjukgörare, men de måste vara hypoallergena.
 4. Använd inte hett vatten för tvättning, såväl som tvål.
 5. Du kan använda kosmetiska is- eller kalla kompressor till dina ögonbryn.
 6. Ompröva sminkväskan, kom ihåg att kosmetika ska vara färskt och av hög kvalitet.
 7. Du kan använda medicinska produkter som hjälper till att klara klåda: Fenistilgel, D-Panthenol, Triderm och andra. Innan du använder dem, var noga med att konsultera en läkare.
 8. Du kan också göra lotioner från folkmedicin: honung, havregryn, avokado, örter (mint, citronbalsam, kamomill, sträng, aloe, kalendula) och natron.

Kom ihåg att några, till och med mindre överträdelser, till exempel knippen klåda, kan åtföljas av allvarliga konsekvenser om de inte behandlas. Var inte vårdslös om din hälsa. Älska dig själv och bli frisk.

Varför är klåda och ögonbryn värda att oroa sig för?

Ögonbryn på en persons ansikte är inte bara för skönhet, men för att skydda ögonets slemhinnor från ingrepp av damm och smuts. Och om ögonbrynen är kliande, faller ut och tunt, då är det en allvarlig anledning att tänka på din hälsa.

Brow brows kliar

I folket finns det många tecken som förklarar varför kliande ögonbryn. Så, till exempel, om din vänstra ögonbryn kliar, betyder det att någon skäller dig eller du måste träffa en bedragare och en hycklare. Tja, om det kliar rätt - till lycka och lycka. Men att tro på sådana tecken borde vara endast om ögonbrynen kliar sällan och samtidigt behåller sin tjocklek och form.

Om ögonbrynens kliar observeras dagligen, då att tro på tecken här absolut till någonting. Det här är trots allt ett av de främsta symptomen på dermatologiska sjukdomar. Gå till spegeln och titta på dina ögonbryn. Har du märkt några andra varningsskyltar - gallring, rodnad, utslag? Om så är fallet, ska du omedelbart se en läkare. Eftersom även en banal allergi kan orsaka allvarliga konsekvenser.

Allergisk reaktion

Om dina ögonbryn kliar och skakar, betyder det inte att du inte följer dig själv och inte bryter mot personliga hygienregler (även om det också kan vara orsaken till att detta symtom startar). I de flesta fall klåda ögonbrynen orsakad av en allergisk reaktion på samma kosmetika eller personligvårdsprodukter.

Kom ihåg, har du nyligen bytt ut din vanliga kosmetiska produkt till en ny produkt? Om så är fallet kanske det var han som orsakade allergin.

Dessutom, om du ofta målar dina ögonbryn med speciella färger kan detta också orsaka torr hud och ögonbryn klåda.

I detta fall måste man utesluta allergens inverkan på ögonbrynen och en tid för att upprätthålla en allergivänlig diet. Detta hjälper dig snabbt att bli av med allergier, även utan att besöka en specialist.

psoriasis

Psoriasis är en mycket farlig och obotlig sjukdom, vilket också kan ge upphov till ögonbrynssnabbar. Trots allt, med denna sjukdom blir huden också väldigt torr och börjar avta, vilket orsakar klåda.

Det bör noteras att om du inte börjar behandla psoriasis i tid, kan du lämnas utan ögonbryn. Eftersom denna sjukdom påverkar de djupa skikten i epidermis, förstör hårsäckarna och orsakar håravfall.

Sjukdomen i de första stadierna av dess utveckling manifesteras i form av små röda plack. Om du skrapar dem lite, så kan de placera färgämnen av paraffin eller stearin i deras plats. Att upptäcka sådana fläckar under ögonbrynen är mycket svårt, särskilt om de är brett och tjocka. Därför bör även ett symptom som klåda och skalande ögonbryn väcka dig starkt.

Hudsvamp

Svampinfektion är också en orsak till panna klåda. Jästliknande svampar som bevarar varje persons hud utlöser dess utveckling. Deras aktiva reproduktion sker endast om gynnsamma förhållanden skapas för detta. Till exempel, om en person bryter mot reglerna för personlig hygien eller nedsatt immunitet.

I det här fallet kan följande bild observeras - huden kliar över ögonbrynen och under dem börjar den avta, en vit patina visas på den och håren själva börjar aktivt falla ut.

För behandling av en sådan sjukdom i moderna läkemedel finns det många läkemedel, både extern och oral användning. Och läkarna rekommenderar att du tar dem helt och hållet.

skador

Det kanske låter konstigt, men även en banal skada på huden i ögonbrynet kan orsaka klåda. När allt eftersom hudceller är skadade börjar regenereringsprocesser i dem. Friska celler börjar aktivt dela och ersätta de skadade, som i sin tur helt enkelt faller bort och orsakar hudsköljning och klåda.

Dessutom kan skador på huden i detta område utlösas inte bara av snitt eller slag, utan också genom vanligt plockning av ögonbryn. Så var försiktig och flitig med att genomföra denna procedur. Faktum är att en besvärlig rörelse kan leda till allvarlig skada på huden.

I alla fall, om dina ögonbryn ständigt kliar, är det inte normalt. Du har en allvarlig anledning att kontakta en hudläkare för att förstå varför detta händer. Och för att eliminera detta obehagliga symptom måste du genomgå en omfattande behandling, om det naturligtvis finns ett behov av det.

Om klåda ögonbryn orsakad av banala allergier eller mikroskopisk hudtrauma, bör du göra lotioner med ett avkok av kamomill som inte bara lugnar huden utan hjälper också till att minska inflammation och snabb läkning.

Varför ögonbryn är repad, skalig: orsakar, hur man behandlar, än att lindra klåda

Ögonbryn utför estetiska och praktiska funktioner: gör ansiktet uttrycksfullt och skydda ögonen mot damm och svett. Svag klåda uppträder ibland, passerar på egen hand eller efter tvättning. Men det finns fall där obehag observeras under lång tid eller åtföljs av ytterligare symtom. Då bör du ta reda på varför dina ögonbryn kliar och eliminera orsaken.

Blå klåda efter kosmetiska förfaranden

Resultatet av kosmetologernas och stylists arbete är den perfekta böjningen av ögonbrynen, frånvaron av bleka fläckar, ärr, ljus hårfärg. Men efter att ha gått till en skönhetssalong kan du ofta beundra resultatet först efter en vecka eller två om proceduren är korrekt. Skadade hudrötter, exfolierar, kliar. Oberoende smink är inte alltid oskadlig och kan orsaka klåda och fläckning av ögonbrynen.

 • Allergisk reaktion. Den första användningen av kosmetika är ibland förknippad med lindrigt obehag i form av stickningar eller allvarliga allergier, vars symtom är ögonbryns rodnad, panna, ögonlock och till och med ögons slemhinnor. Detta beror på irriterande komponenter. Mest sannolikt uppstår obehag av billiga kosmetika, men individuell intolerans och premium lyx är inte uteslutna.
 • Tatuering. Denna procedur i ögonbrynsområdet är smärtsamt. Efter införandet av pigment, ödem uppstår, kliande vänster ögonbryn eller höger (beroende på tatueringens läge). Då slutar cellregenereringen, försvinner obehaget.

Om du inte tidigare testats för att identifiera individuell intolerans mot komponenterna kan du få en stark allergisk reaktion.

 • Tatuering. Efter proceduren, panna skorpan. Dessa är oundvikliga konsekvenser, och vi måste acceptera dem. Tissue healing åtföljs av klåda. För att minska obehaget, föreskriver kosmetologen mjukgörande och antiseptiska salvor. Skorpan ska gå av sig själv, annars uppstår sår och infektioner öppnas.
 • Henna. Ingen bestrider färgens vegetabiliska ursprung, men dess komponenter är så kraftfulla att de kan orsaka en liten bränning. Som ett resultat är det rodnad, små utslag, klåda ovanför ögonbrynen. I de flesta fall reagerar ljus och tunn hud på detta sätt.
 • Mikrobleyding. Mästaren drar hår, vilket gör mikroskärningar för införande av färg. Efter proceduren tar ögonbrynen en vacker form. Men först måste du uthärda i 4-5 dagar, medan platsen för påverkan kommer att läka och klia.
 • Färgning. Huden som inte är benägen att allergi praktiserar inte reagerar på målningen och fixeringselementen. Efter proceduren blir håren ljusa och glänsande, utan att kräva en återhämtningsperiod. Med individuell intolerans mot komponenterna i ögonbrynen kliar uppträder rodnad runt dem. För att utesluta en liknande reaktion före färgning är det nödvändigt att utföra ett allergitest.
 • Skada. Pluckande ögonbryn skadar epidermis, vilket orsakar blodkörning. Omedelbart efter det intensiva förfarandet är huden runt ögonbrynen röd, det finns en stickande och brännande känsla. Då återställs den naturliga färgen, men det är en liten klåda. Detta är en vanlig helande reaktion.

Andra orsaker till kön klåda

Skador på huden är inte alltid förknippade med kosmetiska förfaranden. Och om, för att ge skönhet, är en person medvetet villig att uthärda obehag, andra omständigheter uppträder oväntat eller helt dold och kräver diagnostik.

 • Skada. Vävnadsskada åtföljs av inflammation. Kroppen själv kämpar, rensar såret och blir av med gamla celler. Vid det sista läget av läkning inträffar en aktiv produktion av histamin, vilket allvarligt orsakar klåda.
 • Brinna. Detta är också ett trauma där epidermisens integritet bryts. Det kan orsaka en lång vistelse i solen, ånga, öppen eld. Medan läkning, ögonbrynen flingar och kliar, försvinner röken gradvis.
 • Insektbett. Genom en liten punktering insekter injicera giftiga ämnen. På biten är svullnad märkbar, huden blir röd och kliande. Ett spår av en bit kan förekomma någonstans, inklusive i ögonbrynsområdet.
 • Torr hud Otillräcklig användning av vatten, särskilt i värmen, kan leda till hudproblem. Som ett resultat visas peeling, nya visas på platsen för döda celler. Processen passerar inte utan spår. Negativt påverkar tillståndet av hudens torrhet i rummet under uppvärmningsperioden. Skötselprodukter vid denna tidpunkt bör vara fetare.
 • Svett. Utsläpp av salter ut irriterar epidermis. Svett från pannan rinner ner, lungar i ögonbrynen och orsakar allvarlig klåda. Obehag kan gå bort omedelbart efter att ha duschat eller krävt ytterligare förfaranden.
 • Psykisk störning. Nervösa erfarenheter, stress påverkar inte bara ditt humör, men påverkar också ditt utseende. Ofta förekommer röda fläckar i ansiktet, huden flår, kliar. Analysera händelserna under de senaste dagarna kan man förstå varför höger ögonbryn eller vänster ögonbryn kliar sig, ett öga ryckar. Dessutom kan kroppens reaktion inte vara ögonblicklig, utan manifesteras om några månader.
 • Felaktig näring. Beroende på alkohol, kryddiga rätter orsakar klåda mellan ögonbrynen, på pannan, kinderna, hakan.
 • Patologi av inre organ. Klåda utlöser en ökning av blodsockret, problem med bukspottkörteln, störning i matsmältningsorganet, blodkärl.
 • Svampinfektion. Med en skada klipper det vanligtvis över ögonbrynen. Beroende på vilken typ av svampen förutom klåda verkar peeling, pigmentering, fläckar, inte sticker ut ovanför ytan av huden eller med tät plym, håravfall.
 • Skabb. Nederlaget för den subkutana mikroskopmiten åtföljs av svår klåda. Scabies bara i ögonbrynsområdet är mycket sällsynt. Symtom brukar sträcka sig till ögonfransområdet, hårbotten.

Kliande ögonbryn: Vad man ska göra och hur man ska behandla

Sätt att eliminera klåda beror på orsaken till förekomsten. Under vissa omständigheter räcker det med att bara vänta på läkning, medan andra inte kan utan medicinskt ingripande.

Farmaceutiska preparat

Om pannan och ögonbrynen kliar på grund av en sjukdom i inre organ, kommer läkaren att föreskriva en behandlingsförlopp efter en fullständig undersökning.
Lindra klåda på grund av bikupor, myggbett eller löss, mindre solbränna hjälp Psili Balm, D-pantenol, Boromentol, Bepanten.

Om du har allvarliga allergier behöver du Suprastin, Claritin, Erius.

Brow brows kliar

Enligt American Academy of Dermatology, klåda - till denna okontrollerbar lust att repa lindra känslan av hennes irritation. Pruritus kan orsakas av inre sjukdom som orsakar utslag eller allergisk dermatit, såväl som yttre faktorer, inklusive kontaktdermatit när de utsätts för det kemiska irriterande.

De flesta typer av hudutslag, eller kliar i sig, utan sitt utseende, är inte skadliga. Villkoren kan gå bort på egen hand om en vecka eller två utan medicinering. När utslaget åtföljs av inflammation kan det krävas behandling. En annan vanlig orsak till att ett utslag behöver behandlas är om det är mycket smittsamt, som i fallet med tinea.

För att lindra klåda kan du använda salva och mjukgörare för lokal användning. Vid inflammation och svullnad kan kortison administreras. Andra behandlingar kommer att innefatta naturliga medel, såsom en kall kompress eller användningen av aloe vera gel för att lindra trängseln mot kam och inflammation. Sök läkare om symptomen kvarstår trots behandling.

Vad betyder ögonbryn klåda? vidskepelse

Förutom de medicinska skäl som beskrivs ovan finns det olika tecken på klåda i ansiktet. Här är några av dem:

 • Om ögonbryn är repad, indikerar detta ett eventuellt möte med en gammal vän.
 • Kliande krona indikerar att du kommer att främjas
 • Klåda inuti näsan innebär att man möter dåren inom en snar framtid.
 • Den yttre delen - du kommer att bli irriterad (dvs du kommer att känna dig irriterad)
 • Att ha kliande vänster kind betyder att någon inte pratar bra om dig
 • Itchy right cheek - någon talar bra om dig
 • Det kliar ditt vänstra öga eller ögonbryn - det signalerar möjligheten till stor besvikelse
 • Närvaron av mage klåda indikerar möjligheten att någon kommer att ge dig mat.

Det är viktigt att notera att detta bara är overtro. Noggrannhet eller sanning i dem bygger på fiktion, inte medicinska fakta. Ett kliande utslag kan vara en indikation på ett allvarligt underliggande hälsotillstånd. Du måste söka läkarvård för att diagnostisera problemet. Dessutom kan ibland utslag vara smittsam, så i det här fallet kliar av ögon eller ögonbryn betyder absolut ingenting.

Medicinska skäl

Det är viktigt att notera att orsakerna kommer att variera från person till person. Den information som lämnas kan inte ersätta en professionell doktors diagnos.

diabetes

Enligt publikationen på right.diagnosis.dot.com finns det en hög korrelation mellan diabetes och kliande hud. Detta gäller också för personer med genetisk predisposition till detta tillstånd. Diabetes är en metabolisk sjukdom där kroppen inte kan producera tillräckligt med insulin (ett hormon som kontrollerar blodsockernivån).

Diabetes är en kronisk sjukdom, och om du misstänker det, ska du omedelbart kontakta en läkare. Symtom att uppmärksamma:

 • Ökad volym hos urin hos vuxna och barn
 • Kliande hudutslag, kan vara på ansikte, händer, fötter eller över hela kroppen.
 • Allmän trötthet
 • Sårläkning kan ta längre tid
 • Jäst och bakteriell infektion i vikta delar av kroppen
 • Oförklarlig viktminskning
 • Periodisk känsla av hunger
 • Nummenhet och stickningar i vissa delar av huden.

Det finns två typer av diabetes, typ 1, som inte kan förebyggas, och typ 2, som kan förebyggas genom att bibehålla rätt kroppsvikt och regelbundet utöva.

eksem

Den vanligaste formen av eksem är atopisk dermatit. Detta är ett medicinskt tillstånd som kännetecknas av grova, inflammerade och svullna hudområden. Utseendet kan också åtföljas av kliande blåsor, vilket ibland kan klia.

Den främsta orsaken till eksem är hudreaktion på irritation. Detta kallas ekosematös dermatit. Eksem kan också utvecklas utan en uppenbar yttre orsak. Salva för topisk applicering, såsom antiinflammatorisk, vilket eliminerar klåda, kan användas för att lindra symptomen och att tillämpa, om svällning ger ett starkt obehag. Det rekommenderas att söka läkarvård, eftersom det är ett utslag där klåda och smärtsamma känslor ökar med tiden.

psoriasis

Psoriasis är en sjukdom som kännetecknas av röda, kliande, skaliga fläckar. Detta är en vanlig orsak till utslag hos vuxna och barn. De provokerande faktorerna i detta tillstånd är: hudskador, insektsbett och kraftig solbränna. Total stress kan också orsaka psoriasis. Andra faktorer kommer att omfatta rökning, kallt väder och överdriven alkoholkonsumtion.

Orsaken till psoriasis är inte helt känd, men man tror att den är förknippad med störningar i immunsystemet. Sådan störning känd som en autoimmun sjukdom som uppstår när immunsystemet producerar antikroppar som anses normala och friska celler som främmande.

Klåda efter borttagning av ögonbryn

Att vaxa, raka och plocka hår med pincett eller tandtråd är de vanligaste metoderna som används av de flesta kvinnor. Om proceduren utförs felaktigt kan det skada hårsäckarna och blockera talgkörtlarna, vilket resulterar i kliande, smärtsamma små stötar.

Ingrown ögonbryn hår är en annan vanlig orsak till smärta och klåda. Dessutom kan kosmetiska produkter som används för vaxning orsaka kontaktdermatit.

En sådan kliar är ofarlig, och i de flesta fall kommer den att gå utan egen medicinsk hjälp. Lokala antiinflammatoriska krämer kan också lindra klåda. Det är viktigt att hårborttagningsproceduren utförs av en specialist.

Ögonbryn piercing

Ögonbrynspiercing utförs för att dekorera din kropp, men du bör vara beredd på konsekvenserna om punkteringen utförs med icke-sterila instrument eller på fel sätt. Nickelprodukter i de flesta människor orsakar allergiska reaktioner.

Allergier kommer att manifesteras av följande symtom:

 • Ögonbrynet svullnar och blir smärtfritt.
 • Ett utslag förekommer runt det
 • Utsläppen kan spridas till närliggande delar av ansiktet.
 • Hud blir varm
 • En liten kliande tätning kan bildas runt smycken.

Om orsaken till klåda är en sådan allergi, kommer din läkare att ordinera en steroidsalva eller medicin som syftar till att stärka immunförsvaret. För svaga symptom kan du använda en antihistamin eller hydrokortisonkräme.

Torr hud

Seboeyny dermatit - en vanlig sjukdom i hårbotten, som orsakar mjäll, men också kan påverka ögonbryn, näsa, skägg område eller någon del av kroppen där det finns talgkörtlar. Huden blir torr, kliande och något rodnad.

En annan vanlig orsak till torr hud hos många människor är den långvariga användningen av hårda tvål, fuktighetsgivare för huden och långvarig exponering för en het dusch. Medicin och andra tillstånd, såsom diabetes, psoriasis och undernäring, kan också orsaka torr hud.

rosacea

Rosacea är en sjukdom där ansiktsblodkarna utvidgas, vilket orsakar inflammation och svullnad i ansiktet. Andra symtom på detta tillstånd är:

 • Ansiktet blir röd
 • Vissa människor kommer att uppleva ögonproblem.
 • Näsan kan bli förstorad och smärtsam.
 • Kliande svullna röda stötar på ansiktet

Orsaken till rosacea är okänd. Men det antas att sjukdomen orsakas av en kombination av ärftliga och miljömässiga faktorer. Dessutom kan tillståndet förvärra överdriven användning av alkohol, ett stort antal livsmedelskryddor, exponering för extrema temperaturer, kraftig fysisk ansträngning och grova kosmetiska produkter.

bältros

Detta är ett smärtsamt infektiöst utslag som orsakas av varicella zosterviruset. Detta är samma virus som orsakar vattkoppor. Skillnaden mellan dessa sjukdomar är att en person har vattkoppor en gång och bältros kan återkomma genom livet.

Kontakt dermatit

Detta tillstånd kännetecknas av kliande utslag som uppträder när en irriterande eller allergen kommer i kontakt med huden. Utsläppen är inte smittsam, inte livshotande och kan så småningom passera. För att lindra klåda kan du använda krämer och salvor för lokal användning. Undvik ytterligare kontakt med det ämne som orsakade reaktionen, och om utslaget och klåda kvarstår, sök läkare.

Autoimmun störning

Din kropp kan börja attackera friska vävnader och celler. Detta händer när T-celler blir överaktiva och producerar överflödiga antikroppar som behandlar en normal och frisk cell som främmande. Detta tillstånd kan vara svårare hos personer med hiv / aids, diabetes och personer som tar cancermedicin.

allergi

Ett utslag orsakat av glutenintolerans är en allergisk sjukdom. Det kan vara följt av utseendet av små upphöjda koner. Att undvika glutenprodukter som korn kan hjälpa till att förhindra detta utslag. Sök läkarvård för att lära dig mer om allergier.

Följande tips hjälper till att minska allergi:

 • Undvik att röka
 • Träna regelbundet
 • Minska stressen
 • Bibehålla en balanserad kost
 • Det finns mycket färsk frukt
 • Du kan också använda vitamintillskott.

Andra skäl

Andra möjliga orsaker till ögonblåtsjuka kommer att innehålla följande:

 • Ögoninfektion
 • Neuropati är perifer nervfunktion som orsakar domningar och svaghet.
 • Hudparasiter

Röda och klåda i ögonbrynen

Ett utslag på ögonbrynen orsakar en förändring i utseende och struktur. När en del av huden påverkas av utslag kan det se ut som röda eller vita fläckar. Huden kan också bli smärtsam och kliande. Beroende på vad som orsakar utslag kan små upphöjda stötar dyka upp.

Den vanligaste orsaken till ögonbryns rodnad och klåda är seborisk dermatit, som ofta åtföljs av desquamation.

De flesta typer av utslag är inte en anledning till oro och kräver inte omedelbar medicinsk behandling. Utsläppen kan effektivt behandlas hemma utan någon nödvändig medicinering.

Torrhet, klåda och fläckning av ögonbrynen

Förutom de olika vidskepelser som människor tror kan torr, skalig hud på ögonbrynen orsakas av ett antal tillstånd som kan orsakas av olika kosmetiska procedurer och hårborttagningsmetoder. Vaxning och rakning kan skada hårsäckarna.

Allergier mot kosmetiska produkter, som sminkbas och hudfukta, kan också orsaka detta tillstånd. Detta kallas kontaktdermatit. Virus, svamp och bakterier kan orsaka torr hud och klåda. De främsta synderna är hudsjukdomar, såsom bältros, psoriasis och självdermatit.

Torr, skalig hud kan klia och orsaka mycket obehag. Du kan använda salva för lokal användning, tillgänglig utan recept. Antiinflammatoriska salvor kan användas för att återställa huden, eliminera klåda och brännande.

Brow browning och klåda

I en sådan situation är en vanlig praxis att dra ögonbryn med eyeliner. Men vad är de villkor som kan få dig att förlora ögonbryns hår?

Detta orsakas oftast av kroniska hudförhållanden:

 • Sjukdomar som psoriasis, eksem och bältros kan orsaka inflammation och irritation i huden, vilket kan leda till håravfall. Seborrheisk dermatit, även känd som mjäll, kan påverka ansiktshår och orsaka att den faller ut.
 • Autoimmuna störningar när ditt immunsystem attackerar aktiva och friska celler och vävnader i kroppen.
 • Alopecia areata (alopecia areata) enligt National Institute of Arthritis och muskuloskeletala systemet och hudsjukdomar i USA, är den främsta orsaken till håravfall bland 2 procent av amerikanerna. Detta är ett speciellt autoimmunt tillstånd som utlöser en attack mot hårsäckarna och leder till håravfall.
 • En svampinfektion kan förekomma på ögonbrynen, enligt US National Institute of Health. Om du inte behandlar en svampinfektion kan det leda till tillfällig håravfall.

Klåda panna, ögonfransar och hårbotten

Ett tillstånd där samtidigt klåda inte bara ögonbrynen, men också huden runt (ögonfransar i hårbotten, panna) är oftast åtföljd av utslag. Huden kan bli ont, svullna, brinna och klåda. Beroende på vad som orsakar utslaget kan klåda gå bort på egen hand utan någon medicinsk hjälp.

Ibland kan utslag vara smittsam och kan således överföras från person till person genom nära fysisk kontakt. Vanliga orsaker till klåda på ögonbrynen, panna, ögonfransar och hårbotten är följande:

 • Svampinfektion som ringorm
 • Kontakt dermatit
 • Virussjukdom som bältros
 • Allergisk reaktion på mat
 • Drogallergi
 • diabetes
 • Eksem eller atopisk dermatit

Behandling och vård

Behandling av pusssköljning beror på vad som är den bakomliggande orsaken. I händelse av allergisk eller irriterande reaktion på en tvål eller kosmetisk produkt, är det bästa sättet att sluta använda det.

De som har ett svagt immunförsvar, på grund av hiv / aids, personer med diabetes och de som tar cancermedicin (kemoterapi) ska inte ta några läkemedel för klåda utan att rådgöra med läkaren. Gravida kvinnor bör också söka omedelbar läkarvård om de märker utslag som inte läker sig själv i mer än en vecka.

Behandling kommer att innehålla klåda och inflammation för lokal användning. Lokala mjukgörande krämer kan också användas för att behandla ansiktet och hålla det fuktigt för att förhindra klåda och sprickbildning. Orala antibiotika kan ordineras för svampinfektion.

Folkmekanismer

Ögonbryn klåda är inte ett livshotande tillstånd som inte kräver akut vård. De flesta symtom (klåda, smärta, lust att klia på huden och sprickbildning) kan behandlas hemma. Enkel naturlig hemmet kan användas för att lindra klåda och smärta.

Bra folkmedel för klåda:

 • Olivolja för klåda ögonbryn kan vara en utmärkt fuktkräm för huden, det kan påskynda läkning och stimulera återhämtningen av huden om huden skalar på ögonbrynen.
 • Äppelcidervinäger är ett utmärkt hemmedel för att behandla utslag och lindra klåda. Den innehåller ättiksyra, som hjälper till att bekämpa infektion som orsakar eller förvärrar problemet.
 • En kall komprimering två gånger om dagen hjälper till att lindra smärta och klåda, minska svullnad, inflammation och svullnad.
 • Applicera aloe vera gel till en kliande panna två gånger om dagen i en vecka. Det är ett utmärkt antifungalt medel som effektivt eliminerar klåda. Det hjälper till att lindra klåda och smärta orsakad av torr hud och svampinfektion.
 • Masker med pasta av havregryn (bättre mjöl, men du kan flinga) hjälper till att lindra irritation och inflammation, vilket orsakar klåda. Det är ett kraftfullt lugnande medel mot utslag orsakad av psoriasis, eksem (atopisk dermatit) och allergier.
 • Masker från kakor hjälper till att hålla huden torr. Denna lösning har starka antiinflammatoriska egenskaper och eliminerar också effektivt klåda. Effektivare pasta kan göras genom att blanda kokosolja med kokosolja i stället för vatten.


Nästa Artikel
Henna och basma